Energie vergelijken

Zorgeloos overstappen en profiteren van cashbacks tot € 300,-

Bekijk uw besparing

Energie vergelijken en zorgeloos overstappen van energie is makkelijk met de energievergelijker van Energieleveranciers.nl. Wilt u ook contracten van energieleveranciers vergelijken? Vul dan uw gegevens in en u krijgt direct de goedkoopste energieleveranciers te zien waarbij u via ons een energiecontract afsluit. Wij tonen u ook exclusieve aanbiedingen die u vaak niet krijgt via de website van de energieleverancier zelf. Energie vergelijken op Energieleveranciers.nl is 100% betrouwbaar. Vul hieronder uw gegevens in en begin direct met energie vergelijken.

Energie vergelijken

Door prijsvergelijken van energie weet u zeker dat u altijd het meest voordelige energiecontract en dus de meest goedkope energie ontvangt. En dat de energie groen is als uw voorkeur daarnaar uitgaat. De prijzen van energie vergelijken loont. U bespaart hiermee op de jaarrekening. Op Energieleveranciers.nl kunt u eenvoudig energieprijzen vergelijken op basis van de volgende gegevens:

 • uw postcode en huisnummer;
 • uw huidige leverancier;
 • uw jaarverbruik voor energie*;
 • aantal zonnepanelen dat u heeft (optioneel).

*Weet u uw exacte energieverbruik niet? Vul dan het aantal personen in uw huishouden en het type woning waarin u woont in. De energievergelijker toont dan een gemiddeld energieverbruik van elektriciteit en gas op basis van uw woonsituatie.

 

Klik op de button 'Vergelijk nu'. Onze energievergelijker vergelijkt direct de energieprijzen en berekent wat het goedkoopste energiecontract is dat u via ons afsluit. Start met energie vergelijken, vind de beste aanbiedingen en stap zorgeloos over via onze overstapservice. Zo bespaart u snel en makkelijk op de energiekosten.

Zojuist overgestapt

 • 17:38 uur Dhr. H uit Deventer is overgestapt
  naar Greenchoice
 • 13:51 uur Dhr. Q uit Sliedrecht is overgestapt
  naar Budget Energie
 • 20:58 uur Dhr. J uit Haarlem is overgestapt
  naar Greenchoice

 • naar en bespaarde

Hoe werkt overstappen?

vergelijk-en-stap-over 1. Vergelijken
en overstappen
14-dagen-bedenktijd 2. Je huidige contract
wordt opgezegd
oude-contract-wordt-opgezegd 3. Je hebt 14
dagen bedenktjid
meterstanden 4. Je overstap is
geregeld

Energie

Energie voor het huishouden bestaat uit gas en stroom. Energie komt via elke energieleverancier op dezelfde manier uit uw stopcontact, namelijk als een mix van alle stroom- en gassoorten die leveranciers het net op sturen. Wel zit er een verschil in prijs die u voor de energie betaalt en in de herkomst van de energie. Door middel van prijsvergelijken van energie en overstappen van energie weet u zeker dat u een voordelig contract krijgt. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een duurzame herkomst van de energie.

 

Wilt u overstappen van energie? U bespaart het meest als u dit jaarlijks doet. Omdat energieleveranciers de hoogste kortingen geven aan nieuwe klanten is het verstandig elk jaar opnieuw energie te vergelijken. U stapt via ons gemakkelijk over naar een nieuwe energieleverancier waardoor u zeker weet dat u weer een jaar lang lage tarieven ontvangt met eventueel een mooie cashback. Zorg er dus voor dat u jaarlijks nieuwe klant wordt van een energieleverancier. Op deze manier weet u zeker dat u nooit meer te veel betaalt voor energie.

Energieleveranciers vergelijken

Energieleveranciers vergelijken op onze website is 100% betrouwbaar en veilig. Als u via onze energievergelijker een keuze heeft gemaakt, kunt u via onze website direct overstappen van energieleverancier. Zo helpen wij u aan het goedkoopste energiecontract. Uw gegevens worden alleen verstrekt aan de nieuwe energieleverancier. Deze zorgt vervolgens voor een naadloze overstap naar het nieuwe energiecontract. Lees alles over uw privacy in onze privacyverklaring.

 

Per energiecontract kunt u op de detailpagina eenvoudig zien hoe de energiekosten zijn opgebouwd. De contracten kunt u dan makkelijk met elkaar vergelijken. Een energieleverancier kiezen maken wij zo makkelijk voor u.

Energievergelijker

Gebruik de onafhankelijke energievergelijker van Energieleveranciers.nl. Maakt u bij ons een prijsvergelijking, dan zetten wij de goedkoopste energiecontracten die u via ons afsluit voor u in een duidelijk overzicht. Dat gebeurt eerst op basis van uw adres en jaarverbruik of grootte van het huishouden. Om het beste en voordeligste contract te vinden voor uw situatie, kunt u de zoekopdracht verfijnen. Gebruik daarvoor de zoekfilters in onze energievergelijker. In de energievergelijker kunt u de volgende filters gebruiken:

 

 • kosten: u kunt de kosten op jaar- of maandbasis filteren;
 • duurzaamheid: wilt u per se groene energie of niet?;
 • looptijd: 1 t/m 5 jaar (vast) of maandelijks opzegbaar;
 • leverancier: als u voorkeur heeft, kunt u dat opgeven;
 • beschikbaarheid: is het energiecontract door u aan te vragen.

Zodra u een filter selecteert, krijgt u direct een aangepast overzicht. Het goedkoopste energiecontract dat u via ons kunt afsluiten, staat altijd bovenaan. Per energiecontract in onze energievergelijker, ziet u de volgende informatie:

 

 • kosten (per jaar of per maand);
 • stroomtarief: het leveringstarief voor stroom per kWh (inclusief energiebelasting en ODE) en de terugleververgoeding);
 • gastarief: het leveringstarief voor gas per m3 (inclusief energiebelasting en ODE);
 • tarief: vast of variabel;
 • welkomstkorting (cashback): de eventuele cashbackkorting en hoe deze wordt uitgekeerd;
 • vaste leveringskosten;
 • duurzaamheid (grijze of groene energie en mate van duurzaamheid);
 • looptijd (vast of variabel energiecontract);
 • energieleverancier (de contracten van een bepaalde energieleverancier).

Wanneer energie vergelijken?

U kunt uiteraard op elk gewenst moment de energieprijzen vergelijken. Toch zijn er bepaalde situaties waarbij het maken van een energievergelijking extra zinvol is Welke situaties zijn dat?

 

 • U gaat verhuizen. Een ideaal moment voor het energieprijzen vergelijken en het voordeligste energiecontract af te sluiten voor uw nieuwe woning.
 • U heeft uw jaarrekening ontvangen van uw huidige leverancier. Bent u geschrokken van een te hoge jaarrekening? Kijk dan wat u kunt besparen door energietarieven te vergelijken en over te stappen naar een goedkopere energieleverancier.
 • U heeft een contract met variabele energieprijzen en de energieleverancier heeft de energieprijzen verhoogd (dat mag op 1 januari en 1 juli). Hierdoor gaat uw energierekening omhoog.
 • Uw vaste contract loopt binnen 2 maanden af (u loopt dan geen risico op een opzegvergoeding).
 • Uw vaste energiecontract is na aflopen al overgegaan in een contract met variabele tijd.

Wilt u eerder overstappen naar een andere leverancier en/of een ander contract? Let dan op de opzegtermijn en de einddatum van het huidige contract en voorkom dat u onnodig een opzegboete betaalt. Te vroeg overstappen resulteert in een opzegboete. In de energievergelijker ziet u per leverancier wanneer u kunt overstappen naar de nieuwe energieleverancier. Daarvoor klikt u op ‘Details’ en vervolgens op ‘Bekijk alle details’.

Energietarieven vergelijken

De energieprijzen verschillen nogal per energieleverancier, terwijl uw lamp altijd op dezelfde manier aangaat. Waarom dan teveel betalen? Het vergelijken van energieleverancier is tegenwoordig enorm gemakkelijk en de overstap is binnen een paar klikken geregeld. Welke energieleverancier u kiest, mag u zelf weten. De goedkoopste, de groenste, de best beoordeelde, we hebben een groot aantal energieleveranciers in de aanbieding! Bij ons bent u altijd verzekerd van goedkope energie.

 

De totale energieprijs die wij tonen, is de prijs voor de levering én het transport van gas en stroom. Dit zijn dus de kosten van de energieleverancier en de kosten van de netbeheerder samen. Zo kunt u de totaalprijs voor energie vergelijken. Dat voorkomt verrassingen achteraf. Energieleveranciers vergelijken op Energieleveranciers.nl is daarmee 100% betrouwbaar.

Gas en stroom vergelijken

In onze energievergelijker kunt u gas en stroom vergelijken om zo een energiecontract te vinden dat aansluit bij uw wensen en situatie. U kunt er ook voor kiezen om alleen gas of alleen stroom te vergelijken. De kosten voor gas zijn het grootste deel van uw energierekening. Daarom is het verstandig om de verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken om te zien wie er goedkoop gas aanbiedt én waarbij de combinatie van de totale kosten het laagst uitvalt. Wij laten u de voordeligste combinatie zien op basis van uw energieverbruik.

 

Heeft u stadsverwarming of blokverwarming en heeft u alleen stroom nodig? Vink ‘Vergelijk alleen stroom’ aan en u krijgt de energiecontracten met alleen stroom te zien. Het goedkoopste contract dat u bij ons kunt afsluiten, staat altijd bovenaan in onze energievergelijker.

Welkomstkorting bij overstappen leverancier

In onze energievergelijker worden vaak hoge welkomstkortingen aangeboden. Energieleveranciers willen op deze manier zoveel mogelijk nieuwe klanten verwelkomen. Voornamelijk door deze hoge welkomstkortingen, in combinatie met lage tarieven en/of vaste leveringskosten, worden de jaarkosten voor energie een stuk lager.

Energie vergelijken met zonnepanelen

Heeft u zonnepanelen? Dan stapt u ook gemakkelijk via ons over! Uw opbrengst van de zonnepanelen zorgt ervoor dat de hoeveelheid elektriciteit die u nog moet afnemen, wordt beperkt. Wekt u zelfs meer energie op dan u zelf verbruikt? Dan is het al helemaal verstandig over te stappen gezien de verschillen in de terugleververgoedingen van energieleveranciers.

14 dagen bedenktijd

Heeft u door bij ons energie te vergelijken een aantrekkelijk aanbod gevonden, dan kunt u direct (mits de einddatum van uw contract dat toelaat) gratis overstappen naar een andere energieleverancier. Uw gegevens worden direct en veilig doorgestuurd naar de energieleverancier van uw keuze. U heeft altijd 14 dagen bedenktijd nadat u de bevestiging van de nieuwe leverancier heeft ontvangen. In deze 14 dagen kunt u de overstap kosteloos annuleren.

Meer informatie nodig over de energievergelijking?

Heeft u ergens vragen over? Kijkt u dan of het antwoord tussen onze veelgestelde energievragen staat. Of neem telefonisch contact op. Onze klantenservice voorziet u graag van persoonlijk advies. Bel daarvoor op werkdagen tussen 9:00 en 17:30 uur naar 088-1100 800. U kunt ons ook mailen op contact@energieleveranciers.nl.

Vragen over energie vergelijken? Heeft u vragen over energie, energieleveranciers, energie vergelijken, overstappen of verhuizen? Bekijk onze veelgestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen of wilt u een klacht melden of uw ervaring delen? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.