Energie vergelijken en zorgeloos overstappen

Bespaar gemiddeld €172,- per jaar

Bekijk uw besparing

Energie vergelijken is makkelijk met de energievergelijker van Energieleveranciers.nl. Wil je ook contracten van energieleveranciers vergelijken? Vul dan nu je gegevens in en je krijgt direct de goedkoopste energieleverancier te zien die via ons af te sluiten is voor jouw specifieke situatie. De exclusieve aanbiedingen die je te zien krijgt, zijn bijna nooit via de website van de energieleverancier verkrijgbaar. Energie vergelijken op Energieleveranciers.nl is 100% betrouwbaar. Vul hieronder je gegevens in en begin direct met energie vergelijken.

Energie vergelijken

Energie vergelijken loont. Je bespaart hiermee gemiddeld €172,- per jaar. Op Energieleveranciers.nl kun je eenvoudig energieprijzen vergelijken op basis van de volgende gegevens:

 • Je postcode en huisnummer.
 • Je huidige leverancier (optioneel).
 • Je jaarverbruik voor energie*.
 • Optioneel: aantal zonnepanelen. 

 

* Weet je je exacte energieverbruik niet? Kies dan het aantal personen in je huishouden en je type woning. De energievergelijker toont dan een gemiddeld verbruik van elektriciteit en gas op basis van je woonsituatie.

 

Klik op de button 'Vergelijk nu'. Onze energievergelijker vergelijkt de energieprijzen en berekent wat het goedkoopste energiecontract is dat je via ons kunt afsluiten. Start met energie vergelijken, vind de beste aanbiedingen en stap zorgeloos over via onze overstapservice.

Zojuist overgestapt

 • 12:35 uur Dhr. W uit Dokkum is overgestapt
  naar Essent en bespaarde € 159,31
 • 09:16 uur Dhr. R uit Kerkrade is overgestapt
  naar Welkom Energie en bespaarde € 158,96
 • 23:32 uur Dhr. A uit Maastricht is overgestapt
  naar ENGIE en bespaarde € 161,20

 • naar en bespaarde

Hoe werkt overstappen?

vergelijk-en-stap-over 1. Vergelijken
en overstappen
14-dagen-bedenktijd 2. Je huidige contract
wordt opgezegd
oude-contract-wordt-opgezegd 3. Je hebt 14
dagen bedenktjid
meterstanden 4. Je overstap is
geregeld

Energieleveranciers vergelijken

Energieleveranciers vergelijken op onze website is 100% betrouwbaar en veilig. Als je via onze energievergelijker de goedkoopste, groenste en/of beste energieleverancier hebt gevonden die wij aanbieden, kun je via onze website direct overstappen van energieleverancier. Je gegevens worden alleen verstrekt aan je nieuwe energieleverancier. Deze zorgt vervolgens voor een naadloze overstap naar je nieuwe energiecontract. Lees alles over je privacy in onze privacyverklaring.

Energievergelijker

Vergelijk energie en stap eenvoudig over via onze energievergelijker. Wij zetten de goedkoopste energiecontracten die wij aanbieden voor je in een duidelijk overzicht. Door energie te vergelijken weet je zeker dat je altijd groene en/of goedkope energie ontvangt. Energieleveranciers bieden hoge kortingen aan nieuwe klanten. Daarom is het verstandig om elk jaar opnieuw te vergelijken en over te stappen van energie. Dat gaat heel makkelijk via onze energievergelijker.

Energie

De kosten voor energie kunnen hoog oplopen. In onze energievergelijker worden vaak hoge welkomstkortingen aangeboden. Energieleveranciers willen op deze manier zoveel mogelijk nieuwe klanten verwelkomen. Voornamelijk door deze hoge welkomstkortingen, in combinatie met lage tarieven en/of vaste leveringskosten, worden de jaarkosten voor energie een stuk lager. Zorg daarom dat je jaarlijks nieuwe klant wordt van een (groene) energieleverancier, op deze manier weet je zeker dat je nooit meer teveel betaalt voor energie.

Stroom vergelijken

Heb je stadsverwarming of blokverwarming en heb je alleen stroom nodig? Je kunt in onze energievergelijker ook alleen stroom vergelijken. Vink ‘Vergelijk alleen stroom’ aan en je krijgt de energiecontracten met alleen stroom te zien. Het goedkoopste contract dat je bij ons kunt afsluiten, staat altijd bovenaan in onze energievergelijker.

Wanneer energie vergelijken?

Je kunt uiteraard op elk gewenst moment de energieprijzen vergelijken. Toch zijn er bepaalde situaties waarbij het vergelijken van energieprijzen extra zinvol is.

 

 • Je gaat verhuizen. Een ideaal moment om de energieprijzen te vergelijken en het voordeligste energiecontract af te sluiten voor je nieuwe woning.
 • Je hebt je jaarrekening ontvangen van je huidige leverancier. Ben je geschrokken van een te hoge jaarrekening? Kijk dan wat je kunt besparen door energieprijzen te vergelijken en over te stappen naar een goedkopere energieleverancier.
 • Je hebt een contract met variabele energieprijzen en je energieleverancier heeft de energieprijzen verhoogd (dat mag op 1 januari en 1 juli). Hierdoor gaat je energierekening omhoog. Een uitstekend moment om om energieprijzen te vergelijken en te kijken wat je kunt besparen.
 • Je vaste energiecontract is overgegaan in een contract met variabele tijd.
 • Je vaste contract loopt binnen twee weken af.

 

Wil je eerder overstappen naar een andere leverancier en/of een ander contract? Let dan op de opzegtermijn en de einddatum van je huidige contract en voorkom dat je onnodig een opzegboete betaalt.

Vergelijk energie met behulp van zoekfilters

Om het beste en voordeligste contract te vinden voor je situatie, kun je je zoekopdracht verfijnen. Gebruik de zoekfilters in onze energievergelijker. Hierdoor wordt energie vergelijken makkelijker en kies je een contract dat echt bij jouw situatie en wensen past. In de energievergelijker kun je de volgende filters gebruiken:

 

 • kosten (per jaar of per maand)
 • duurzaamheid (grijze of groene energie)
 • looptijd (vast of variabel energiecontract)
 • energieleverancier (de contracten van een bepaalde energieleverancier)


Zodra je een filter selecteert, krijg je direct een aangepast overzicht. Het goedkoopste energiecontract dat je via ons kunt afsluiten, staat in het aangepaste overzicht altijd bovenaan. De totaalprijzen die je in het overzicht ziet, zijn gebaseerd op het ingevulde energieverbruik en altijd inclusief alle kosten. Per energiecontract kun je op de detailpagina eenvoudig zien hoe de energiekosten zijn opgebouwd. De contracten kun je dan makkelijk met elkaar vergelijken.

Elektriciteit vergelijken

Wek jij je eigen elektriciteit op met zonnepanelen? Bij het vergelijken van elektriciteit is het verstandig dat je jouw zonnepanelen in je achterhoofd houdt. Wek je zelf veel stroom op en lever je zelfs stroom terug aan het net? Elektriciteit vergelijken met zonnepanelen is dan verstandig. Het teruglevertarief van een leverancier kan bepalend zijn voor jouw jaarafrekening. Het teruglevertarief is alleen van toepassing als je meer energie opwekt dan je verbruikt.

Gas en stroom vergelijken

In onze energievergelijker kun je gas en stroom vergelijken om zo een energiecontract te vinden dat aansluit bij jouw wensen en situatie. Vind jij duurzame energie belangrijk? Kies dan in onze vergelijker voor 100% groen. Je krijgt dan contracten te zien met 100% groene energie en groen gas en/of CO2-gecompenseerd gas. Vind jij het belangrijk dat je nergens aan vast zit? Je kunt in onze energievergelijker ook aangeven dat je een maandelijks opzegbaar energiecontract wilt afsluiten. Ook kun je natuurlijk gas en elektra vergelijken op prijs, dat is verstandig als je een goedkoop contract zoekt.

Energieprijzen vergelijken

Energie vergelijk je op soort energie maar ook op prijs. In ons resultatenoverzicht staat daarom de goedkoopste energieleverancier via onze energievergelijker voor jouw situatie bovenaan. De totale prijs die wij tonen, is de prijs voor de levering én het transport van gas en stroom. Dit zijn dus de kosten van de energieleverancier en de kosten van de netbeheerder samen. Zo kun je goed de totale prijs voor energie vergelijken. Dat voorkomt verrassingen achteraf. Energieleveranciers vergelijken op Energieleveranciers.nl is dus 100% betrouwbaar.

Energietarieven vergelijken

Naast een totaal tarief voor energie en het bedrag dat je bespaart als je overstapt, zie je voor ieder product van een energieleverancier de volgende informatie:

 • Looptijd: duur van het contract, bijvoorbeeld 1 jaar of onbepaalde tijd.
 • Groen: voor hoeveel procent het gaat om groene energie: 0% groen, 50% groen of 100% groen, op het stroometiket ziet je ook de energiebronnen.
 • Tarief: een variabel of vast tarief.
 • Cashbackkorting: de eventuele cashbackkorting die je krijgt, deze wordt verrekend op de eerste jaarrekening.
 • Stroomtarief: het leveringstarief voor stroom per kWh (inclusief energiebelasting en ODE) en de terugleververgoeding.
 • Gastarief: het leveringstarief voor gas per m3 (inclusief energiebelasting en ODE)
 • Vaste leveringskosten

14 dagen bedenktijd

Heb je door bij ons door energie te vergelijken een aantrekkelijk aanbod gevonden, dan kun je direct (mits je einddatum van je contract dat toelaat) gratis overstappen naar een andere energieleverancier. Je gegevens worden direct en veilig doorgestuurd naar de energieleverancier van je keuze. Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd nadat je de bevestiging van de nieuwe leverancier hebt ontvangen. In deze 14 dagen kun je de overstap kosteloos annuleren.

Vragen over energie vergelijken? Heb je vragen over energie, energieleveranciers, energie vergelijken, overstappen of verhuizen? Bekijk onze veelgestelde vragen. Staat je vraag hier niet tussen of wil je een klacht melden of je ervaring delen, dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder.