Energie vergelijken en zorgeloos overstappen

 • Bespaar gemiddeld € 280,- per jaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Exclusieve actie aanbiedingen

Bekijk uw besparing

Energie vergelijken is makkelijk met de energievergelijker van Energieleveranciers.nl. Wilt u ook energieleveranciers vergelijken? Vul dan nu uw gegevens in en u krijgt direct de goedkoopste energieleverancier te zien die via ons af te sluiten is voor uw specifieke situatie. De exclusieve aanbiedingen die u te zien krijgt, zijn niet via de website van de energieleverancier verkrijgbaar. Energie vergelijken op Energieleveranciers.nl is 100% betrouwbaar. Vul hieronder uw gegevens in en begin direct met energie vergelijken.

Energie vergelijken

Energie vergelijken loont. U bespaart hiermee gemiddeld € 280,- per jaar. Op Energieleveranciers.nl kunt u eenvoudig energieprijzen vergelijken op basis van de volgende gegevens:

 • uw postcode en huisnummer
 • uw huidige leverancier (optioneel)
 • uw jaarverbruik voor energie*

* Weet u uw exacte energieverbruik niet? Kies dan het aantal personen in uw huishouden en uw type woning. De energievergelijker toont dan een gemiddeld verbruik van elektriciteit en gas op basis van uw woonsituatie.

 

Klik op de button 'Vergelijk nu'. Onze energievergelijker vergelijkt de energieprijzen en berekent wat het goedkoopste energiecontract is dat u via ons kunt afsluiten. Start met energie vergelijken, vind de beste aanbiedingen en stap zorgeloos over via onze overstapservice.

 

Heeft u door energie te vergelijken een aantrekkelijk aanbod gevonden, dan kunt u direct gratis overstappen naar een andere energieleverancier. Uw gegevens worden direct en veilig doorgestuurd naar de energieleverancier van uw keuze. U heeft altijd 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen kunt u kosteloos de overstap annuleren.

Zojuist overgestapt

 • 22:44 uur Mevr. M uit Wageningen is overgestapt
  naar Energiedirect.nl en bespaarde € 574,44
 • 22:08 uur Dhr. F uit Loosdrecht is overgestapt
  naar Budget Energie en bespaarde € 440,26
 • 22:01 uur Mevr. A uit Amsterdam is overgestapt
  naar Essent en bespaarde € 318,34

 • naar en bespaarde

Hoe werkt overstappen?

Tijdens de overstap blijft u gewoon stroom & gas ontvangen.
1
Vergelijk en stap over
2
U heeft 14 dagen bedenktijd
3
Uw oude contract wordt opgezegd
4
U geeft uw meterstanden door
5
U bent overgestapt

Energieleveranciers vergelijken

Energie vergelijken op onze website is 100% betrouwbaar en veilig. Als u in onze energievergelijker de goedkoopste en beste energieleverancier heeft gevonden die wij aanbieden, kunt u via onze website direct overstappen van energieleverancier. Uw gegevens worden alleen verstrekt aan uw nieuwe energieleverancier. Deze zorgt vervolgens voor een naadloze overstap naar uw nieuwe energiecontract. Lees alles over uw privacy in onze privacyverklaring.

Energievergelijker

Vergelijk energie en stap eenvoudig over via onze energievergelijker. Wij zetten de goedkoopste energiecontracten die wij aanbieden voor u in een duidelijk overzicht. Door energie te vergelijken weet u zeker dat u altijd goedkope energie ontvangt. Energieleveranciers bieden hoge kortingen aan nieuwe klanten. Daarom is het verstandig om elk jaar opnieuw te vergelijken en over te stappen van energie. Dat gaat heel makkelijk via een energievergelijker.

Energie vergelijken met behulp van zoekfilters

U kunt uw zoekopdracht verfijnen door gebruik te maken van de zoekfilters in de energievergelijker. Hierdoor kunt u beter de prijzen van energie vergelijken en het energiebedrijf kiezen dat echt bij uw situatie past. In de energievergelijker kunt u de volgende filters gebruiken:

 • contractvorm (vaste of variabele energieprijzen)
 • looptijd (lengte van het energiecontract)
 • soort energie (grijze of groene energie)
 • energieleverancier (de contracten van een bepaalde energieleverancier)

Zodra u een filter selecteert, krijgt u direct een aangepast overzicht. Het goedkoopste energiecontract dat u via ons kunt afsluiten, staat ook in het aangepaste overzicht altijd bovenaan. De totaalprijzen die u in het overzicht ziet, zijn gebaseerd op het ingevulde energieverbruik en altijd inclusief alle kosten. Per energiecontract kunt u op de detailpagina eenvoudig zien hoe de energiekosten zijn opgebouwd. De contracten kunt u dan makkelijk met elkaar vergelijken.

Stroom vergelijken

Heeft u stadsverwarming of blokverwarming en heeft u alleen stroom nodig? U kunt in onze energievergelijker ook alleen stroom vergelijken. Vink ‘Vergelijk alleen stroom’ aan en u krijgt de energiecontracten met alleen stroom te zien. Het goedkoopste contract dat u bij ons kunt afsluiten, staat altijd bovenaan in onze energievergelijker.

Goedkoopste energieleverancier bovenaan

Energie vergelijkt u op prijs. In ons resultatenoverzicht staat daarom de goedkoopste energieleverancier via onze energievergelijker voor uw situatie bovenaan. De totale prijs die wij tonen, is de prijs voor de levering én het transport van gas en stroom. Dit zijn dus de kosten van de energieleverancier en de kosten van de netbeheerder samen. Zo kunt u goed de totale prijs voor energie vergelijken. Dat voorkomt verrassingen achteraf. Energieleveranciers vergelijken op Energieleveranciers.nl is dus 100% betrouwbaar.

Naast de totaalprijs voor energie en het bedrag dat u bespaart als u overstapt, ziet u voor ieder product van een energieleverancier de volgende informatie:

 • Looptijd: duur van het contract, bijvoorbeeld 1 jaar of onbepaalde tijd
 • Groen: voor hoeveel procent het gaat om groene energie: 0% groen, 50% groen of 100% groen, in het stroometiket ziet u ook de energiebronnen
 • Tarief: een variabel of vast tarief gedurende een bepaalde periode
 • Stroomtarief: het leveringstarief voor stroom per kWh (inclusief energiebelasting en ODE)
 • Gastarief: het leveringstarief voor gas per m3 (inclusief energiebelasting en ODE)
 • Cashbackkorting: de eventuele cashbackkorting die u krijgt, deze wordt verrekend op de eerste jaarrekening

Vragen over energie vergelijken? Heeft u vragen over energie, energieleveranciers, energie vergelijken, overstappen of verhuizen? Bekijk onze veelgestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen of wilt u een klacht melden of uw ervaring delen, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.