Lenen om je huis energiezuinig te maken

Energiebesparende maatregelen vragen doorgaans om een flinke investering. U kunt ervoor kiezen om een lening voor energiebesparing af te sluiten. Er zijn verschillende instanties die dit soort leningen verstrekken.

De Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening wordt sinds januari 2014 verstrekt aan huiseigenaren vanuit het Nationaal Energiebespaarfonds, een samenwerking van ASN Bank, de Rabobank en de Rijksoverheid. De Energiebespaarlening bedraagt minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000. Bedragen tot € 5.000 moeten in zeven jaar terugbetaald worden (rentepercentage: 3,4%). Hogere leningen hebben een terugbetaaltijd van tien jaar (rentepercentage: 3,8%).

De Energiebespaarlening mag onder andere gebruikt worden voor het aanbrengen van isolatie, zonnepanelen en de installatie van een zonneboiler. Een complete lijst van maatregelen die u met de Energiebespaarlening kunt financiëren, vindt u hier.

> Meer informatie over de Energiebespaarlening

GreenLoans

GreenLoans is onderdeel van ALFAM, een ABN AMRO-dochter, en biedt twee leningen aan: een GreenLoans Lening en een GreenLoans EcoLening. De leningen zijn bedoeld voor verschillende soorten van energie besparen. De GreenLoans Lening is er voor bedragen van €5.000 tot €50.000 met een rente van 5,5%. De GreenLoans Lening moet binnen 5 tot 15 jaar terugbetaald worden. De GreenLoans EcoLening is er voor bedragen van €2.500 tot €50.000 met een rente van 6,2%. De GreenLoans EcoLening moet binnen 5 tot 10 jaar terugbetaald worden.

> Meer informatie over GreenLoans

De Regionale Duurzaamheidslening

Bij bepaalde gemeenten (lijst) is het mogelijk een Duurzaamheidslening aan te vragen van minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000. Bedragen tot € 5.000 moeten in tien jaar terugbetaald worden. Hogere leningen hebben een terugbetaaltijd van vijftien jaar. Het rentepercentage wordt vastgesteld op moment van aanmelden.

> Meer informatie over de Regionale Duurzaamheidslening

Meer informatie?

Wilt u meer lezen over de verschillende leningen waarmee energiebesparende maatregelen kunnen worden gefinancierd? Lees dan ons blog!