Energie: informatie en handige tips

Via deze pagina vindt u nuttige informatie over energie, tips voor energiebesparing, uitleg van uw energierekening en meer.

Soorten energie

U kunt kiezen voor de levering van verschillende soorten energie: milieuvriendelijke energie (groene energie) of niet-milieuvriendelijke energie (grijze energie).

 

Vaste en variabele prijzen voor energie

In het contract met uw energiebedrijf staat of u een variabele of vaste prijs betaalt voor de levering van energie. Heeft u een variabele energie prijs, dan mag het energiebedrijf de prijs verhogen of verlagen tijdens de contractperiode. Bij vaste energieprijzen mag dit niet.

Let op: u kunt een contract sluiten met een vaste prijs voor stroom en een variabele prijs voor gas.

 

> Meer over energieprijzen en uw contract

 

Rekening voor uw energieverbruik

Van uw energiebedrijf ontvangt u de rekening voor energie. Op uw rekening staat hoeveel energie u heeft verbruikt en welke kosten u moet betalen.

Kies hieronder een onderwerp voor een uitleg:

 

 

> Toelichting energierekening 

 

Overstappen energie

Als u een andere leverancier voor energie wilt, mag u overstappen wanneer u wilt en hoe vaak u wilt. Overstappen via onze website is eenvoudig en gratis:

 

 

> Direct overstappen? Vergelijk eerst de energieprijzen

 

Energiemarkt: koop en verkoop van energie

De energiemarkt is net als iedere markt. Er zijn verkopers van energie en kopers van energie. Lees over de taken en verantwoordelijkheden van de partijen:

 

 

> Meer over de vrije energiemarkt

 

Energie bij u thuis

Om gas en/of elektriciteit bij u thuis te ontvangen moet u zelf een energieleverancier kiezen. Dit kunt u doen via onze website.

U moet eerst de prijzen van energie vergelijken, daarna kiest u de leverancier en het energiecontract die het best bij u passen.

 

 

Besparen op uw energierekening

Als u wilt besparen op uw energierekening zijn er kortweg drie dingen die u kunt doen. Wat voor u de beste keuze is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Kies hieronder een onderwerp voor meer informatie:

 

Vergelijk Energieaanbod

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

  • 17:38 uur Dhr. H uit Deventer is overgestapt
    naar Greenchoice
  • 13:51 uur Dhr. Q uit Sliedrecht is overgestapt
    naar Budget Energie
  • 20:58 uur Dhr. J uit Haarlem is overgestapt
    naar Greenchoice

  • naar en bespaarde

Staat de informatie die u zoekt hier niet bij?

Kijk bij onze veelgestelde vragen, de energie begrippenlijst of stuur ons een e-mail.

Energie vergelijken en overstappen

Op Energieleveranciers.nl kunt u in enkele stappen energie vergelijken. Vul uw gegevens in en onze energievergelijker geeft u direct een overzicht van de tarieven van een groot aantal energieleveranciers. Stap vandaag nog over en profiteer ook van goedkope energie!