Ervaringen Eneco

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze bieden we een open platform aan waar klanten ervaringen kunnen delen. Uw ervaring helpt daarbij. Hieronder leest u ervaringen over Eneco. U kunt uw ervaring met Eneco ook delen.

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

Toon werkt niet naar behoren
Ingrid uit Waalwijk, 6 december 2017

Om ervoor te zorgen dat de verwarming gaat branden moet ik Toon 4 graden hoger instellen dan de kamertemperatuur op dat moment. Vervolgens brandt de verwarming een paar minuten en gaat weer uit. 2x monteur geweest, probleem niet opgelost. tig x gebeld en tig beloftes gekregen dat ik teruggebeld word (zelfs van de monteur zelf die op 1-12 zegt ik bel u 4-12 persoonlijk). Geen van deze beloftes wordt nagekomen. Ligt overigens niet aan de CV-ketel, maar aan Toon zelf. Heb Toon nu 2,5 jaar en sinds een half jaar problemen. Zowel monteur CV-ketel als monteur Toon bevestigen dat het aan Toon ligt. Maar Eneco geeft niet thuis. Ga overstappen naar een ander. Liever een boete betalen dan met een onbetrouwbare leverancier in mijn maag blijven zitten.

Reactie van Eneco , 8 december 2017

Hoi Ingrid,

Bedankt voor het plaatsen van jouw review. Erg zonde om te vernemen dat jouw Toon de laatste tijd niet naar behoren werkt. Ik begrijp dat je hierover al contact hebt gehad met ons. Graag ga ik nogmaals voor je na hoe dit te verhelpen. Zie je kans ons hierover te berichten via Facebook of Twitter? We zien je bericht graag tegemoet, alvast bedankt!

Groet,

Eneco Webcare

Reactie van Eneco , 8 december 2017

Hi Ingrid,

Bedankt voor het delen van jouw review. Ik kan me voorstellen dat je hiervan baalt. Graag kijken we na wat we hierin alsnog kunnen betekenen voor je. Zie je kans ons een bericht te versturen via Facebook of Twitter. Alvast bedankt!

Groet,

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Pas op! Eneco veel te duur voor MKB daarna dikke heffing!
Johan, 2 december 2017

Een dik anderhalf jaar geleden in de mooie verhalen van Eneco getrapt. Een mooie Toon en lage kosten in de maand. Na elke maand een termijn bedrag van 440 euro te betalen voor gas en stroom kwam ik erachter dat dit veel te duur was in vergelijking met andere energiemaatschappijen. Het logische gevolg overstappen. Hier begon de ellende, moest het contract afkopen. een totaal bedrag van ruim 3600 euro!! Was inmiddels al overgestapt naar NLE waar ik in de maand 333,- betaal en behoorlijk verschil. Kreeg zelfs bericht dat ik teveel betaalde en kon mijn termijn bedrag lager zetten. Eneco in de tussentijd wil van niets weten. Betalen en niet zeuren. Inmiddels ligt de vordering bij Syncasso waardoor er nog meer kosten overheen komen. Onbegrijpelijk hoe dit zo ver heeft kunnen komen. Betalen wat je gebruikt vind ik prima, zelf meer betalen dan een normaal omdat je service verwacht is ook prima. Echter voel ik me nu bedrogen en begrijp ik niet waarom zo'n groot bedrijf iemand zo kapot kan maken. Logisch ik had de kleine lettertjes moeten lezen, maar al die reclames op tv over hoe goedkoop je wel niet kan zijn met eneco en de geweldige TOON. Alvast fijne kerstdagen....

Reactie van Eneco , 5 december 2017

Beste Johan,

Wat spijtig om te vernemen over hoe het is gelopen toen je klant was bij ons. Een bij te betalen bedrag van €3600 is fors, alleen zonder details kan ik hierover geen uitleg geven. Ik ben benieuwd hoe het precies is gelopen, want het liep al wel een tijd naar mijn weten omdat het is overgedragen naar een incassobureau. Mochten er nog zaken zijn wat je uitgezocht wilt hebben of wat we voor je kunnen doen, dan vernemen we het graag via Facebook of Twitter.

Sorry voor al het ongemak in ieder geval.

Met vriendelijke groet,

Eneco Webcare

Reactie Johan uit Drogeham, 5 december 2017

Bedankt voor de reactie vanaf Eneco. Wat betreft incassobureau dat is logisch aangezien het openstaande bedrag maar in 3 termijnen kon worden betaald. Aanpassing of meer termijnen was niet mogelijk. Daar heb je het maar mee te doen. Dan de extra kosten van een incasso werken niet in het voordeel. Nogmaals iemand die welwillend is om te betalen word het op deze manier onmogelijk gemaakt. Ben erg teleurgesteld in deze werkwijze...

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Eind afrekening
I seker uit Apeldoorn, 29 november 2017

*** zijn het bij de Eneco.Als je 1 dag te laat bent moet je wel 40 euro aan administratie of heraansluitkosten betalen..Als het om terug betalen gaat houden ze je aan de lijn om niet terug te betalen met valse beloftes..Van mij mogen de betalings medewerkers elke dag een *** krijgen op zijn geschikte plekken.Dan worden ze vanzelf wel wakker en kunnen ze dan uit eindelijk terugbetalen waar mensen het recht op hebben..

Reactie van Eneco , 1 december 2017

Beste heer, mevrouw Seker,

Bedankt voor uw reactie! Wat jammer dat de zaken zo zijn opgelopen zeg. Mijn excuses hier voor!

Sommatiekosten worden niet direct verstuurd, dit gebeurt pas na meerdere herinneringen.

Ik ga graag voor U na wat de oorzaak hier van is.

Wilt U contact opnemen via Facebook of Twitter met een klantnummer? Dan kijk ik met U mee.

Met vriendelijke groet,

Vincent

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
verhoogde energieaansluiting
danielle Jacobs, 28 november 2017

Inmiddels ben ik een paar weekjes verder en moet ik concluderen dat Eneco 1 van de slechtere energieleveranciers is waar het klantenservice betreft. Het blijkt inderdaad dat ik betaalde voor een verhoogde energie aansluiting terwijl ik gewoon een normale energie aansluiting bezit. Het verbaasd mij dat als ik dan Eneco bel de aardige mevrouw aan de telefoon mij binnen enkele minuten weet te vertellen dat mijn nota juist is. Terwijl het een bedrag van 500 euro !! betreft die ik teveel moest betalen. Een bedrag dat neerkomt op 25 procent van de jaarnota. Als er daadwerkelijk iemand met een greintje verstand bij de klantenservice zit dan zou feitelijk direct al duidelijk moeten zijn dat dit niet kan kloppen. Ze zien daar tenslotte de hele dag niets anders dan meterstanden en bedragen. Vandaar ook dat ik het idee heb dat Eneco dit moedwillig doet om de klanten te ontmoedigen. Gelukkig wist ik zeker dat er iets niet klopte dus bleef ik aandringen, anders had ik mij misschien net als vele anderen bij Eneco met een kluitje in het riet laten sturen. Stedin heeft beloofd om zodra ik Eneco heb betaald dit bedrag van 500 euro op mijn rekening terug te storten en ben ik ook wel content mee, echter feitelijk is dit een fout van Eneco en Stedin en ben ik nu degene die hiervoor moet bloeden. Beetje jammer. Gelukkig ben ik er door deze foutieve jaarnota wel achter gekomen dat er verleden jaar in een bepaalde periode over 2 maanden net zoveel gas is verbruikt als nu over een heel jaar. Iets dat ook onmogelijk is volgens kenners, dus dit is de volgende speurtocht door het doolhof dat Eenco heet en waar ik ook zeker achteraan ga. In ieder geval wil ik u laten weten dat jullie een trouwe en netjes betalende klant kwijt zijn van bijna 20 jaar en ook mijn ouders zullen overstappen naar een provider die wel eerlijk met zijn trouwe klanten omgaat.

Reactie van Eneco , 28 november 2017

Beste heer, mevrouw,

Wat een verhaal zeg! Heel erg jammer dat dit zo allemaal heeft moeten lopen.

Ik wil U hiervoor mijn excuses aanbieden.

Ik sta ook verstelt dat de vraag niet netjes en volledig met U is doorgenomen. Het is zeer ongebruikelijk dat een netbeheerder kosten van een leverancier gaat vergoeden.

Wilt U ons een bericht doen toekomen met enkele persoonlijke gegevens zodat wij kunnen nagaan wat er hier precies verkeerd is gegaan. Tevens kunnen we U helpen met uw nieuwe zoektocht met betrekking tot uw gasverbruik.

Het Eneco Webcare team is goed bereikbaar via Facebook of Twitter. Wilt U via deze kanalen contact met ons opnemen?

Met vriendelijke groet,

Vincent

Eneco Webcare

Reactie danielle Jacobs, 29 november 2017

Goedemorgen ***,

Vreemd dat ik alleen via Facebook en twitter contact kan opnemen. Deze bezit ik beiden niet, daar ik niet de behoefte heb om mijn dagelijkse beslommeringen met de rest van de wereld te delen.

Inmiddels is de terugbetalingsaanvraag naar Stedin reeds verzonden aangezien ik er met Eneco verder niet uit kwam en Stedin mijn probleem wel direct serieus heeft genomen. Ik vind ook dat dit iets is dat tussen de netbeheerder en de energieleverancier speelt, echter als Eneco zegt dat dit via Stedin gaat en er verder niets aan doet ga ik ervan uit dat jullie liever de klant hiervoor laten opdraaien dan het probleem aan te pakken. Vandaar dat ik blij was dat het in ieder geval links of rechtsom toch wordt opgelost. Als ik Eneco was ( maar dat ben ik gelukkig niet, want ik ben wel eerlijk) dan zou ik uitstel van betaling geven totdat het bedrag van Stedin om mijn rekening is gestort zodat wij gelijk kunnen oversteken. Lijkt mij fair, maar ik weet natuurlijk niet hoe een groot bedrijf als Eneco hierover denkt. Ik hoor het graag

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
valse voorlichting
Geert, 23 november 2017

Hallo mensen ik heb 1 december een jaar lang vast stroom en gas afgenomen van eneco, door iemand van sales ben ik per telefoon benadert en heb toen gevraagd wat mij 8000 kwh en 2000 m2 zou kosten. zij heeft mij een voorstel gedaan en incl kortingen zou ik uitkomen op € 183,-.

Nu kreeg ik gisteren de jaarafrekening en moest voor de laatste betaling geen € 183,- maar € 455,- betalen ondanks ik de energie helemaal niet gebruikt had, RAAR ???? ENECO ???

Als meerdere mensen waaronder Tom vanmorgen nog aan de telefoon gehad, konden niet goed uitleggen ( IS OOK NIET UIT TE LEGGEN ) waarom.

Ik heb aangegeven mijn laatste termijn terug te boeken.

Dus laat jou niet vals voorlichten door eneco .

groet Geert

Reactie van Eneco , 24 november 2017

Hallo Geert,

Spijtig dat de jaarnota uitkomt op een bijbetaling! Heb je de meterstanden gecontroleerd en komen die overeen met de meter?

Graag kijken we mee om na te gaan of alles klopt qua meterstanden en de nota. Je kunt ons benaderen via Facebook Messenger.

Alvast bedankt!

Groet,

Eneco Webcare

Reactie Geert uit ommen, 30 november 2017

eneco heb ik met een computer te doen ? of heb je ook een naam ? kan heel makkelijk zijn later.

De meterstanden is niets mis mee, maar de personen die hier achter zitten.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
toon
avatar
stephanie ottervanger, 21 november 2017

Bij eneco gegaan 4jaar contrakt voor toon.Toon plaatst eneco als er zonnepanelen zijn alleen met zonnemodule a 99euro,en er moet een extra groep aanwezig zijn.Heb je echter nog geen panelen als toon geplaatst wordt geen probleem,kun je ze morgen laten plaatsen.gebeld hoe dit werkt als je geen interesse hebt in teruglevering op toon.Geen van de 3 mensen die ik telefonisch aan de lijn kreeg van eneco wist mij uit te leggen hoe dit kan.Is een regel zo is het,ondertussen contract opgezegt 250 euro boete wat een ***,kunnen niet uitleggen waarom maar je moet betalen

Reactie van Eneco , 22 november 2017

Beste mevrouw Ottervanger,

Bedankt voor jouw review. Jammer dat er onduidelijkheid is ontstaan en jouw vraag omtrent Zon op Toon onbeantwoord is gebleven. We gaan hierover graag het gesprek met je aan. Wil je ons hiervoor een bericht versturen via Facebook of Twitter. Zo kunnen we aan de hand van jouw gegevens hierover met je meedenken.

Alvast bedankt!

Groet,

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
FOUTIEVE JAARNOTA
Danielle Jacobs uit Bergschenhoek, 15 november 2017

Ik heb gisteren contact gehad met Eneco in verband met mijn eindafrekening. Deze was dermate hoog dat ik op een vergelijkings site mijn precieze stroom en gas verbruik invulde. Tot mijn grote verbazing kwam Eneco naar voren als voordeligere aanbieder. Dit scheelde maar liefst 25 procent. Dus voor de zekerheid maar eens ingevuld op de site van Eneco. Ook hier was het bedrag dat ik maandelijks zijn moeten betalen 141 euro ipv 194 die ik nu moet gaan betalen. De vrouw aan de lijn was erg vriendelijk, maar verzekerde mij dat het bedrag van 194 euro juist was. Ze wist niet waar ik het over had dus ik heb haar aan de hand begeleid door hun eigen website en in laten vullen zoals ik dat ook deed. Tja, toen kon ook zij niet anders concluderen dan dat ik gelijk had. Toen kwam ik s avonds thuis en heb de energienota van mijn ouders vergeleken met die van mij ( betreft exact dezelfde woning, wij wonen naast elkaar) en wat schetst mijn verbazing. Mijn ouders verbruiken bijna het dubbele van wat ik heb verbruikt en betalen zelfs 10 euro minder. Toen werd ik terug gebeld door Eneco. Ik heb een verhoogde energie aansluiting, eigenlijk iets dat alleen aan de orde zou moeten zijn als ik een zwembad of sauna zou hebben of een wietplantage run. Echter van dit alles is geen sprake. Ik moest maar eens contact opnemen met Stedin want Eneco doet er niks aan. Ik ben benieuwd wat deze vandaag gaan zeggen, maar het klinkt mij in de oren als oplichting. Ik woon alleen, samen met mijn dochter en heb helemaal geen verzwaarde aansluiting nodig, maar kennelijk heeft iemand besloten van wel, en of dat nu Stedin of Eneco is, NIEMAND heeft mij ooit op de hoogte gesteld van het feit dat dit niet klopt.

Reactie van Eneco , 16 november 2017

Beste Danielle,

Wat een bijzonder verhaal! Ik kan me voorstellen dat het je verbaast, dat je blijkbaar een zwaardere aansluiting hebt. Het is belangrijk bij de netbeheerder Stedin na te gaan of je daadwerkelijk een zwaardere aansluiting hebt, of dat dit enkel administratief verkeerd is doorgegeven. In dat laatste geval kunnen wij in opdracht van Stedin de jaarnota gemakkelijk corrigeren. Als de aansluiting inderdaad te zwaar is, dan is Stedin de aangewezen partij om de aansluiting te verlichten.

Ik kan me voorstellen dat het onprettig op je overgekomen is. Van oplichting is in ieder geval geen sprake. Ik verwacht dat Stedin deze kwestie voor je kan ophelderen.

Mocht je aan ons nog vragen hebben, stel ze dan gerust.

Met vriendelijke groet,

Eneco Webcare

Reactie Chalana loffeld, 19 november 2017

Ik had precies hetzelfde als jou met Eneco, ze wouden inderdaad ook niks doen en werd doorverwezen naar stedin, en stedin mij weer terug naar Eneco. Niemand die mij had verder geholpen. Maar wel raar vinden als je dan overstapt. Ik hoop voor jou dat je wel je geld terug krijgt. Lekker makkelijk van Eneco, wel ons geld innen maar dingen uitzoeken Ho maar.

Nu heb ik de toon nog wel, deze week al 2x storing. De eerste kon ik zelf verhelpen maar deze niet. We zitten al de hele dag in de kou, als ik met mijn vriend alleen was, was het erg vervelend maar me zoon van 3 is ook nog eens ziek. Heb nog steeds niemand gehoord of gezien. Vind Eneco echt een prut organisatie! Denk dat ik die toon er ook maar uitgooi, wil hun geen cent meer spekken

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Toon, verlengen en Klantvriendelijkheid?
J., 8 november 2017

De kosten van Toon gaan per maand met €1 omhoog, ca 30%!

Ons contract loopt bijna af (dacht ik), maar in de kleine lettertjes staat dan dat het hele kwartaal dan nog doorloopt. Dus een contract in januari afgesloten, loopt door tot 1 april!

Het gesprek over verlengen omdat energie kennelijk veel goedkoper is geworden T.o.v. 4 jaar terug, ging alleen maar over boetes en niet over de mogelijkheden om naar een voor ons beter contract te gaan. Ik bergrijp nu waarom men over eNEEco spreekt.

Uitkomst: abonnement voor Toon beëindigt en voor de levering van E en G stappen we z.s.m. over. Gaat voor zover ik dat nu kan zien tussen de € 40 en € 70 per maand schelen (zonder overstappremie!).!

Ga zo vooral door eNEEco! Succes!

Reactie van Eneco , 9 november 2017

Hallo,

De Toonverhoging is per 1 oktober in gegaan inderdaad. In 5 jaar is het bedrag met €1 verhoogd en daarvoor bieden we een hoop slimme functies die nog uitgerold worden.

Vanaf vorig jaar hebben we geen contracten meer die een kwartaal later doorlopen, maar dit was wel te zien in de contractbevestiging. Jammer om te vernemen dat je overgestapt bent, maar dat is je goed recht uiteraard.

Fijne dag!

Groet,

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
POsitief Eneco eindelijk
dalm uit heerlen, 6 november 2017

(eerdere klacht alhier vermeld) onderwerp: in aug 2017 contract op mijn naam gekregen na omzetten contract (mei 2016) van voormalige werkgever na privé wegens ontslag, echter met verkeerd adres in Ooij, terwijl ik al 12 jaar op hetzelfde adres in zuid Limburg woon, problemen met toon, rekening afgehouden van 265 euro voor een pand van voormalig werkgeefster (zou ik zelf hebben aangegeven werd mij gezegd, terwijl ze met voormalig werkgeefster hadden gebeld deze had dit schijnbaar zo geregeld), na dit telefoon gesprek zou het geregeld zijn ik kreeg zelfs een bloemetje .. echter 2 weken later bleek het toch niet geregeld te zijn met dreiging afsluiting enexis doordat ik ineens geen contract zou hebben. Na 1.30 uur bellen met Eneco en niet netjes en met veel onbegrip en cynisme te zijn te woord gestaan door diverse dames (doorverbinden telkens naar dames die ik elke keer opnieuw het verhaal moest vertellen maar er niets van begrepen) wilden ze mij niet doorverbinden met mijn contact persoon dat zou niet lukken. er was 1 dame wel aardig ze heeft een mail gestuurd naar mijn contact persoon echter kreeg ik geen bericht ook niet van het klachtencentrum. Nog eens gebeld met eneco met andere afdeling toets 3 i.p.v 5 ............................... Dankuwel dhr. *** van Eneco. Deze mijnheer hoorde mij aan en ik kreeg niet te horen , ik weet hier niets van ik verbind u door. Zonder aannames, zonder cynisme, zonder onbegrip ging deze manier tot he point actiegericht aan de slag. Hij verdiepte zich even in mijn dossier en luisterde zonder mij te onderbreken. Hij begreep gelijk (alle andere Dames niet) waar het probleem lag. Ik heb nu een nieuwe aansluiting bij Eneco (variabel) en ben mijnheer van Houweling ontzettend dankbaar voor zijn adequate optreden. mvg A. Dalm

Reactie van Eneco , 8 november 2017

Beste meneer/mevrouw,

Bedankt voor het delen van uw ervaring, fijn dat het uiteindelijk toch nog positief is afgesloten. We zetten deze trend graag in de toekomst voort!

Vriendelijke groet,

Denise, Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Doe het niet vooral niet voor de Toon
Arie van Rijn uit Katwijk , 26 oktober 2017

Wat een puinzooi is het bij hun op de afdeling Klantenservice.

Ben sinds 21sept overgestapt naar Eneco terwijl ik op dat moment net 3wkn sleutel had van ons nieuwe huis. Tot 1okt zouden wij alleen nog maar op onze nieuwe adres klant zijn en zou de Toon ook op dit adres geïnstalleerd worden. Tot zover ging het goed, netjes mail en brieven ontvangen over de Toon voor het nieuwe adres.

Kon netjes afspraak maken op zondag 8okt 13.00u.

Worden we om 13.05 gebeld dat er niemand thuis was, vraag deze persoon welk adres hij stond op ons oude adres dus, maar hij kon hem niet plaatsen op nieuwe adres. Snap ik gegevens kloppen niet, dus volgende dag bellen om afspraak te maken zeggen ze doodleuk sorry duurt 5werkdagen om opnieuw aan te melden ,vind ik al apart want je wilt toch je fout zo snel mogelijk herstellen.maarja doen maar. Na 5 werkdagen toch maar eens bellen of ik al afspraak kon maken. Nee mr.dan moet u hem eerst aanvragen uitgelegd dat ik dat de maandag al gedaan had zegt die O is wat mis gegaan moet hem opnieuw aanmelden u raar t al 5 werkdagen. Dan begin je al nadenken zal ik weer overstappen want dit wordt hem niet. Maar vooruit geef ze nog een kans.

Na 5 dagen maar eens bellen want ik hoor maar nix krijg ik iemand aan de lijn die mij doodleuk zegt kan u niet aanmelden want u heeft geen Toon. Nou dan snap je niet helemaal.

En als je dan stukje op de Messenger zet krijg keurig antw dat ze op de afdeling meerdere verkeerde aanvragen heb en gedaan en dat ze die er eerst uit moet halen voor ze een nieuwe kan aanvragen. Nu wordt ik zojuist benaderd dat ze het contract moet opzeggen met een eindrekening voor de Toon en dan kunnen de aanvraag weer doen.

Ik weet t niet hoor maar dat een aanvraag voor een Toon 18dagen moet duren terwijl ze zelf een fout maken door verkeerde adres door te geven vind ik ronduit belachelijk nix geen compensatie voor 3uur bellen ergenis en de tijd doe je er mee bezig bent en niemand van hoger hand die zorgt dit is wel heel raar zullen zorgen dat die toon er zo snel mogelijk is. En regelen wij wel achter de schermen de rest.

Dus voor ons nooit meer Eneco

Reactie van Eneco , 27 oktober 2017

Beste Arie,

Wat een spijtig verhaal zeg dat het meerdere keren mis is gegaan met de aanvraag voor Toon op het nieuwe adres! Ook jammer dat je zo lang moest wachten voordat er weer een nieuwe afspraak gemaakt kon worden.

Helaas draaien we het niet meer terug, maar als ik het zo lees had het uiteraard nooit mogen gebeuren! Excuses voor het ongemak. Jouw reactie begrijp ik dan zeker.

Graag kijk ik wat ik alsnog voor je kan doen. Kun je ons opnieuw benaderen via Facebook Messenger en verwijzen naar deze review? Dan gaan we er verder mee voor je.

Nogmaals sorry voor al je tijd en moeite!

Met vriendelijke groet,

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Cv flop abo
Martijn bruijn uit Den haag, 24 oktober 2017

Na gebeld te hebben met Eneco met de mededeling dat me thermostaat het niet meer doet en ik een top cv abbo heb die tot 250 euro vergoed sturen ze een medewerker langs,die zegt doodleuk valt niet onder contract heel wat anders dan aan de telefoon dus,valt niet onder cv? Wat een onzin deze werken gewoon samen en horen onder 1 toevallen bovendien waar kan ik lezen wat hier wel onder valt? Zit er nu 13 jaar zou wel meer support hebben verwacht i.p.v aansmeren toon en dan weer eenmalig 100 betalen en als ik dit doe kan die 100 dan worden ingehouden van de 250 euro uit me top abbo?zal vast wel weer van niet,jammer en ik zit nog in de kou!, Martijn Bruijn

Reactie van Eneco , 25 oktober 2017

Beste heer Bruijn,

Bedankt voor uw bericht. Het is zeker niet de bedoeling dat u in de kou zit! Ons excuses dat dit zo gelopen is. We helpen u graag verder met een oplossing. Daarvoor hebben we wel uw gegevens nodig. Wilt u ons daarom een privébericht sturen via Facebook, twitter? Ook kunt u ons benaderen via whatsapp (06 13 22 0600).

Graag zien we uw reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Sabrina Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Eneco bestaat alleen als rekeningnummer om te betalen
R. Buit uit Rotterdam, 23 oktober 2017

Eneco lijkt een spookfirma, geen reactie op mails en, helaas zijn al onze medewerkers in gesprek.

Gaat om het afkopen van een huurcontract cv-ketel. Eerste mail direct een afkoopbrief met abnormaal hoog bedrag. Gevraagd om het contract, heb ik namelijk niet, en de voorwaarden. Bij plaatsing getekend voor uitvoering daarna nooit iets ontvangen of getekend. Laatste 4 weken talloze mails gestuurd maar geen enkele reactie. Beste eneco dit kan toch beter?

Reactie van Eneco , 24 oktober 2017

Dat zou zeker het geval moeten zijn meneer Buit.

Ziet U kans mij een uitgebreid bericht te sturen, met onder meer enkele persoonlijke gegevens, via Facebook of Twitter? Dan ga ik na waarom dit zo lang moet duren en hoe het er nu voor staat. Zo nodig neem ik zelf actie voor U.

Met vriendelijke groet,

Vincent

Eneco Webcare

Reactie R. Buit uit Rotterdam, 25 oktober 2017

Fijn dat er iemand reageert, Ik doe niet aan Facebook en/of Twitter. Graag een emailadres.

Info mogelijk ook te vinden via (CAS-1720932-R4Z6F2).

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
ENECO..... grote naam... NIET DOEN!
avatar
Dennis Van Miltenburg, 11 oktober 2017

ENECO….. DOE HET NIET!!!

Grote naam… met een slechte service en nog veel slechtere voorwaarden..

Ik heb contact gehad met de klantenservice van ENECO . Dit ging over een huur boiler van Inventum.

Het probleem is, dat als je gaat verhuizen je nog steeds moet door betalen voor een boiler (die je dus niet meer gebruikt…)

Wat zijn de opties.. 1) afkopen?? Paar honderd euro!! 2) hopen dat de volgende huurder de boiler wil overnemen.. Is dit niet het geval, zal je dus gewoon door moeten betalen. ( € 10,- p.m )

Mijn nieuwe woning komt er dus GEEN ENECO meer. Wat een slecht bedrijf met on menselijke voorwaarden. Klanten laten doorbetalen voor iets wat ze niet gebruiken!

Zelfs de klantenservice vind dit eigenlijk slecht, Maar zij kunnen er ook niet aan doen ‘’zeggen ze’’ ook doorverbinden naar een collega die mij misschien wel kan helpen is ook geen optie.

Ik zelf heb veel te maken met klanten die nog stroom moeten regelen. ( nieuwe woningen enz.. )

Deze zal ik dus eerlijk vertellen wij mijn ervaring met ENECO is.

Jammer ENECO.. jullie naam is groter dan de service.

Ps Groetjes aan Toon,

D van Miltenburg.

Reactie van Eneco , 12 oktober 2017

Beste Dennis,

Zonde dat je een nare ervaring met ons hebt! Bij een huurcontract van een ketel of boiler gelden deze voorwaarden inderdaad, die ook na te lezen waren toen je het contract afsloot. Dat je dit een wurgcontract vindt is spijtig om te vernemen. Als je iets aanschaft in een woning en dat is nog niet afbetaald, betaal je door of de nieuwe bewoners nemen het contract over. Dat is hetzelfde met een lening voor een auto bijvoorbeeld. Indien de lening nog niet is afbetaald maar je neemt een nieuwe auto, dient die vorige lening nog wel voldaan te worden. Of iemand neemt je oude auto over, dan kun je de kosten daarmee dekken.

In ieder geval spijtig dat je niet op de hoogte was van de voorwaarden. Mocht je hierover nog vragen hebben dan vernemen we het graag via Twitter of Facebook.

Met vriendelijke groet,

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
ENECO onbereikbaar voor nieuwe klanten
RayHolland, 30 september 2017

Ik overwoog een overstap naar ENECO en TOON. Omdat wij hier binnenkort een slimme meter krijgen wilde ik weten of het beter is om nog even te wachten met TOON. Deze vraag wilde ik op de chatfunctie op de ENECO site stellen. Dat kost bijzonder veel tijd omdat zich daar niemand aandient om de vraag te beantwoorden. Ten slotte, na nodeloos lang wachten komt er het bericht dat je het een andere keer maar moet proberen. Dat heeft overigens geen zin want ook later was er niemand bereikbaar. Daarom dan maar een email gestuurd via het contactformulier . Ik ontving een bericht waarin mij binnen twee werkdagen een antwoord werd beloofd. U raadt het al, ik hoorde niets. De chatfunctie is onbemand en op de rest van de afdeling klantenservice is kennelijk ook niemand in staat of bereid tot het beantwoorden van een eenvoudige vraag van een potentie klant.

Dit soort ervaringen verbaast mij. Overal op internet kom je reclame voor ENECO en Toon tegen maar als je dan de overstap overweegt en een vraag hebt, vergeet ENECO de afdelingen fatsoenlijk te bemannen die de klant verder moet helpen. Dat geeft te denken hoe het met de klantenservice is als je al klant bent geworden van ENECO. Ik vind dit ontluisterend voor zo,n bedrijf.

Reactie van Eneco , 2 oktober 2017

Hallo,

Spijtig om te vernemen dat je ons niet kon bereiken via de chatfunctie en dat je later antwoord kreeg op de mail dan verwacht. Dat is niet de bedoeling natuurlijk, maar helaas gebeurt het wel bij jou. Zal je net zien! :(

Je kunt ons een bericht via Facebook of Twitter sturen, want daar reageren we doorgaans binnen een kwartier!

Met vriendelijke groet,

Eneco Webcare

Reactie RayHolland, 2 oktober 2017

Dank voor uw reactie.

Echter ik heb niet laat een antwoord gehad maar ik heb helemaal nog geen antwoord gehad. Overigens gebruik ik geen Facebook. Ik mag toch aannemen dat email nog steeds een actueel medium is. Ik wacht dus nog steeds op uw inhoudelijke respons.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Afspraak onderhoud HR ketel
A uit Den Haag, 19 september 2017

Waar Eneco echt heel grondig aan moet gaan werken is hun planning in afspraken. Ik neem een middag vrij, want Eneco kan tussen 12 - 17u langskomen. Dat doet Eneco vanwege evt uitloop. Ik ben benieuwd als de planner van Eneco naar het ziekenhuis moet en hem/haar wordt verteld: gaat u daar maar wachten tussen 12 en 17u, we weten niet precies hoe laat we komen, want de behandelingen en onderzoeken kunnen uitlopen.

ENECO: DOE HIER aub iets aan; ik was een middag thuis gebleven en er is NIEMAND langsgekomen, dus ik hoop dat Eneco begrijpt dat ik behoorlijk boos ben, ook omdat ze geen contact opnemen om een nieuwe afspraak te maken, geen excuses, niets.

Moet ik er nou zelf achteraan gaan en weer als een brave hond een ochtend of middag thuis gaan wachten tot ze een keer komen in die 5uur?

Oplossing: plan per klant bv een half uur; komt de monteur erachter dat het langer kan gaan duren, dan een nieuwe afspraak inplannen. Zo werkt het ook in een ziekenhuis of bij de huisarts. intake/ consult en als je meer tijd nodig hebt: nieuwe en langere afspraak inplannen.

Easy does it.

Dat voorkomt veel boze klanten die onnodig een hele ochtend of middag thuis wachten.

Reactie van Eneco , 20 september 2017

Beste A,

Wat zonde om te lezen dat er niemand is langsgekomen. Sorry hiervoor! Bedankt voor de tip, maar helaas kunnen we niet aan dit verzoek voldoen, omdat we werken met tijdsblokken. Graag waren we wel met u in contact gekomen om een nieuwe afspraak te maken. Helaas heeft u hiervoor geen gegevens achtergelaten. Ik hoop dat u via what's app, forum, Facebook of twitter contact met ons opneemt, dan maken we dit op snelle wijze alsnog voor u in orde.

Groet, Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Netjes geholpen na afsluiten contract
Dennis, 11 september 2017

Voor mijn 1e woning had ik een contract afgesloten via de website. In de contractbevestiging stond dat de levering pas 1 maand later zou starten. Dit was niet de bedoeling, hierover heb ik contact opgenomen met de klantenservice en het is snel en goed opgelost. De dame van de klantenservice was vriendelijk en correct.

Reactie van Eneco , 12 september 2017

Gefeliciteerd met je eerste woning Dennis!

Wat fijn om te lezen dat alles nu goed geregeld is.

Groet,

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Hartverwarmend
Corrien uit Utrecht, 14 augustus 2017

Vandaag kwam er een onderhoudsmonteur voor mijn geiser (Utrecht). Deze man maakte mijn dag. Geen van zijn voorgangers is het gelukt een oplossing te vinden voor mijn al jaren lekkende toevoerkraan. Was niet meer te vinden.. Deze monteur belde en vond een kraan! Hij ging even op en neer om de kraan te halen. Eindelijk heb ik een goede kraan! En hij installeerde bovendien een nieuwer gasmelder, die zijn voorgangers gewoon werkeloos liet hangen. Het bestaat dus wel: klantvriendelijkheid bij Eneco. Hulde aan deze man!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Ongewenst verkoop gedrag aan de deur als oud klant
Gerard, 17 juli 2017

Om de twee maanden krijg je als oud klant van Eneco een medewerker langs de deur om je te overtuigen van hun 'goedkope' tarieven. De klacht bij Eneco neerleggen heeft geen oplossing gebracht. Ze weigeren je als oud klant uit te schrijven of je van de lijst af te halen.

Reactie van Eneco , 18 juli 2017

Beste Gerard,

Wat jammer dat je ons niet aan de deur wilt hebben. We kunnen je niet uitschrijven hiervoor, maar wel van de lijst halen. Wil je contact met ons opnemen via Facebook, Twitter of What's app om dit aan ons door te geven?

Groet,

Audrey

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Wat een grote puinhoop
Ton uit Leiden, 6 juli 2017

Maandelijks betaal ik via hun eigen website op de 28 van elke maand, en elke maand krijg ik toch weer een factuur thuis die 1 a 2 dagen later door hun is uitgedraaid, Elke maand weer bellen naar die waardeloze klantenservice, wat zich geen klantenservice mag noemen, nu afgelopen maand willen ze dat ik een copie van mijn factuur mail, weten ze zelf wel wat ze uitdraaien. al meer dan 1 jaar zeggen ze dat ze het gaan verhelpen, nu hebben ze weer het smoesje als u geen kopie op stuurt kunnen we niets doen en dit zeggen ze na 1 jaar facturen sturen. sinds wanneer moet ik bewijzen leveren, dit is de omgekeerde wereld, Eneco moet zorgen dat hun systemen goed werken, daar moet ik niet voorzorgen, ook die klantenservice is en service van lik me vestje, ze lezen alleen maar van het scherm, jullie van Eneco zouden daarop ook kunnen bezuinigen door alles digitaal te doen, dan horen we hetzelfde gezeik.

BVD

Reactie van Eneco , 7 juli 2017

Beste Ton,

Bedankt voor je feedback. Zonde dat dit al zo lang speelt, we lossen dit alsnog zo snel mogelijk voor je op. Wil je daarvoor contact met ons opnemen via de Mijn Eneco app, Facebook of Twitter? Scheelt je belkosten en dit bied ons de mogelijkheid om dit zo snel en vlekkeloos mogelijk op te lossen.

Vriendelijke groet,

Denise, Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Waardeloze klantenservice bij verhuizing
Langeveld, 3 juli 2017

Anderhalf jaar geleden tegen een gereduceerde prijs Toon aangeschaft samen met een 1-jarig energiecontract bij Eneco. Er kwam netjes een monteur om de Toon aan te sluiten en kort daarna werkte alles naar behoren. Tot dan toe was ik dan ook erg tevreden over de service van Eneco.

Enige tijd geleden ben ik verhuisd en heb ik Toon meegenomen naar de nieuwe woning. Contact opgenomen met Eneco om een monteur te laten komen om de Toon weer opnieuw aan te sluiten. Dit was echter niet mogelijk. De enige optie die mij gegeven was, is om een nieuw 4-jarig (!) contract af te sluiten en dan krijg je gratis een NIEUWE Toon inclusief montage. Waarom een nieuwe Toon?! Er ligt er hier een te wachten. Wat een verspilling... Bovendien wil ik geen 4-jarig contract.

Enige andere optie is om huidige contract op te zeggen, een Nest te kopen en bij een andere energieleverancier een nieuw contract af te sluiten. Op deze manier wil ik geen klant meer zijn.

Reactie van Eneco , 4 juli 2017

Beste meneer, mevrouw Langeveld,

Jammer dat we er niet samen uit zijn gekomen wat betreft een Toon voor je nieuwe woning. Onze monteurs herinstalleren Toon niet, dit heeft te maken met de garantie die daarmee verloopt. Je bent overigens wel vrij om dit zelf te doen, of iemand daarvoor in te huren.

Wil je toch een Toon installatie via ons, dan is op dit moment een vierjarig contract inclusief Toon het voordeligste.

Vriendelijke groet,

Denise, Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Frustrerende klantenservice, chaotisch slecht bedrijf.
M uit Den Haag, 29 juni 2017

Ik ben 22 jaar trouwe klant geweest van Eneco. Op 30 mei 2017 ben ik weggegaan na veel frustratie met de klantenservice. Ik werd continue van het kastje naar de muur gestuurd bij mijn vragen over mijn jaarnota. Er werd werkelijk geen enkele poging gedaan om mij te helpen. Uiteindelijk heb ik een klacht hierover in gediend en daar kreeg ik als antwoord op dat die niet in behandeling werd genomen.

Op 7 juni 2017 kreeg ik het verzoek om mijn standen op te geven voor de eindnota. Dezelfde dag heb ik deze nog verstuurd en op 8 juni kreeg ik hier eeen bevestiging van.

Op 28 juni krijg ik de eindnota met geschatte meterstanden. Na opnieuw contact met de klantenservice kreeg ik als antwoord:

"Ik heb uw meterstanden vergeleken met de geschatte meterstanden, uw werkelijke meterstanden wijken te weinig af om hiervoor een correctie aan te vragen. Hierdoor zullen de geschatte meterstanden aangehouden worden op uw eindnota."

Dit komt neer op 43,96 euro in mijn nadeel terwijl Eneco al ruim op tijd de werkelijke meterstanden in hun bezit had.

De klantenservice is vreselijk en het bedrijf is de laatste jaren erg chaotisch en slecht.

Reactie van Eneco , 30 juni 2017

Beste,

Spijtig om te vernemen dat het zoveel voeten in de aarde heeft gehad en dat je daardoor bent overgestapt!

Graag leg ik je uit dat de meterstanden van een eindnota doorkoemn van de netbeheerder en je die aan de nieuwe leverancier door dient te geven. Die eindstanden zijn hetzelfde als de beginstanden van de nieuwe leverancier waardoor er geen nadeel voor jou aan de orde is.

Op een jaarnota maken we inderdaad ook geen correctienota als het verschil klein is. Dat wordt het daar daarop weer recht getrokken. Met een eindnota is dat net zo eigenlijk, alleen wordt het bij de nieuwe leverancier verwerkt aangezien eht met de meterstanden daar even niet goed is gegaan.

Ik hoop dat je gedachten over ons bijdraaid en je zo iets duidelijker hebt dat je niet benadeeld wordt!

Mocht je verder nog vragen hebben of als we je ergens bij kunnen helpen, dan vernemen we het raag via bijvoorbeeld onze Facebookpagina of via eneco.nl/contactformulier.

Met vriendelijke groet,

Danielle

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Eneco denkt alleen aan geld
Julia uit Delft, 27 juni 2017

Mijn geiser is vervangen door een boiler. De monteur heeft me alleen maar verkeerde info gegeven over de kosten en het verbruik. Nu zit ik vast aan een contract van 12 jaar en ik heb elke dag te weinig water. Ook mijn energiekosten stijgen gigantisch terwijl mij is verzekerd dat dit niet zou gebeuren.

Reactie van Eneco , 28 juni 2017

Dag Julia,

Jammer dat allemaal het zo gelopen is. We kijken overigens graag met je mee naar eventuele andere opties. Je kan ons bereiken via Facebook, Twitter of de Mijn Eneco app.

Vriendelijke groet,

Denise, Eneco Webcare

Reactie Julia uit Delft, 28 juni 2017

Beste ***,

Zoals ik al had verwacht wordt mijn klacht weer doorgestuurd. Ik weet dat jullie niks gaan doen aan mijn probleem dus ik ben nu bezig om mijn netwerk ervan te overtuigen om geen zaken te doen met eneco. Voor de mensen die dit lezen. Doe geen zaken met dit bedrijf. Ze doen alles om extra geld te incasseren.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Autisme
Harri uit Den Haag, 14 juni 2017

Vorig jaar contract afgesloten bij Eneco. Veel problemen gekregen bij vaststellen met maandbedrag. Dat is uiteindelijk gelukt met moeite. Maar dan de eindafrekening. Ik heb nu 3 verschillende nota.s ontvangen alle drie kloppen niet. Met 3 variabelen,een geijser die ik niet heb van eneco een welkomspremie niet ontvangen and last not least mijn kortingsheffing. Deze wordt betwist voor een woning uit 1896 en waar ik sinds 1988 in woon , huurtoeslag van ontvang etc. Wat een slecht bedrijf is dit.

Harri van Nieuwenhoven

Reactie van Eneco , 14 juni 2017

Beste Harri,

Goed dat je hiervoor aan de bel trekt. We helpen je graag verder om deze nota's na te kijken en je anders de juiste toelichting hiervoor te geven. Online kan je hiervoor contact met ons opnemen via Facebook, Twitter of WhatsApp (06 1322 0600). Dan pakken we het verder voor je op.

Groet,

Denise, Eneco Webcare

Reactie Harri uit den Haag, 14 juni 2017

Ik heb al diverse keren aan de bel getrokken.Geen adequate reactie gekregen

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Eneco ziet eigen Klantenservicedienst als farce en kwelt klant
Van der Eijk, 7 juni 2017

Als contactpersoon van een klant van Eneco had ik vele malen telefonisch en schriftelijk contact met de medewerkers van de Klantenservice. Deze klant zit ruim anderhalf jaar in de Wsnp. Eneco heeft een oude openstaande vordering bij de bewindvoerder Wsnp ingediend; die vordering staat op de Boedellijst en is hierdoor 'bevroren'. Als er 3 jaar geen nieuwe schulden worden gemaakt, worden alle oude 'bevroren' schulden door de rechter kwijtgescholden.

Deze klant maakt beslist geen schulden en betaalt de maandelijkse termijn voor haar huidige aansluiting altijd stipt. Maar wat doet Eneco?

Eneco splitst de maandelijkse betaling steeds en vereffent met een deel de oude openstaande vordering. Eneco meldt natuurlijk niet aan bewindvoerder of rechter dat hierdoor de vordering op de Boedellijst vermindert, want dit gedrag is verboden.

Hoevaak ook de medewerkers van de Klantenservice het verzoek van de klant doorsturen om geen bedragen af te schrijven op de oude openstaande vordering, de financiële afdeling blijft extra nota's, herinneringen en dreiging met afsluiting sturen voor het zgn. te weinig betaalde termijnbedrag. Eneco vindt dat de klant het deel dat Eneco gebruikt om de vordering op de boedellijst ongemerkt te verkleinen, toch moet bijbetalen bovenop haar maandelijkse nota.

Voor de klant is dit stressvol en ziekmakend. De Wsnp is bedoeld voor mensen die zich inspannen om hun leven weer op de rails te krijgen, vaak na ingrijpende verliezen, en die daarom drie jaar met rust gelaten moeten worden door schuldeisers.

Wat is er nu eenvoudiger voor Eneco dan de maandelijkse betalingen voor de huidige aansluiting volledig en correct bij te schrijven op het rekeningnummer dat bij het huidige vaste termijnbedrag hoort.

De op de Boedellijst geplaatste vordering hoort bevroren te zijn, zoals de wet voorschrijft. En de klant hoort geen gemanipuleerde extra nota's en herinneringen meer te krijgen.

Reactie van Eneco , 8 juni 2017

Beste Van der Eijk,

Dit is inderdaad geen juiste werkwijze. Vriendelijk verzoek hierover toch nogmaals contact op te nemen met uw contactpersoon binnen Eneco, zodat we de juiste procedure aanhouden.

Het is ook mogelijk de gegevens en de toelichting te mailen naar webcare@eneco.com, dan zorgen we dat het op de juiste plaats komt.

Met vriendelijke groet,

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Aanmaning zonder herinnering
E uit A, 16 mei 2017

"Goed gesprek" met Eneco gevoerd over de heropvoeding van hun klanten. Waardoor zonder herinnering een aanmaning verzonden wordt om betalingsgedrag van de klant 14 dagen te vervroegen..... Reeds 2 jaar tevreden en goed betalende klant (consequent 14 later dan termijndatum acceptgiro betalend), nooit achterstanden en dan geconfronteerd zien met niet een herinnering, zoals 24 maanden wel, maar direct een aanmaning... Waardoor de maandtermijnbetaling van de ene maand veel te vroeg is overgeboekt en de ander, waarvoor ik koos te betalen, niet is betaald! Slim verdienen.

Geen overleg mogelijk, goed betalende klant verloren aan de concurrent.

Reactie van Eneco , 16 mei 2017

Goedemorgen Erica,

Bedankt voor je bericht.

Wil je contact met ons opnemen via Facebook, Twitter of WhatsApp? Dan kunnen we de betalingen bekijken en hopelijk iets voor je betekenen.

Groet, Vincent

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?