Ervaringen Eneco

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze bieden we een open platform aan waar klanten ervaringen kunnen delen. Uw ervaring helpt daarbij. Hieronder leest u ervaringen over Eneco. U kunt uw ervaring met Eneco ook delen.

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

Toon als lokkertje
Nonius, 19 november 2018

Ik werd eind 2017 benaderd om over te stappen op Eneco. Als aanbieding kreeg ik de Toon die op afstand de CV-instalatie zou kunnen bedienen. Ik heb nadrukkelijk aan de verkoper gevraagd of hier extra kosten aan waren verbonden. Die zouden er niet zijn.

Helaas zijn die er dus wel. De Toon krijg je kosteloos maar dan kan je dus niks van afstand bedienen. De app om de Toon te bedienen zit een abonnement aan vast! Dan heb je dus niks anders dan een groot uitgevallen thermostaat waar Eneco in kan kijken.

Ik heb er spijt van.

Reactie van Eneco , 4 december 2018

Goedendag,

Bedankt voor het delen van jouw review. Zonde dat er een misverstand is over Toon en de bijkomende kosten. In veel gevallen bieden we Toon inderdaad gratis aan. Dat geldt dus voor de aanschaf én de installatie.

Om de functies van Toon als slimme thermostaat vervolgens te benutten, geldt het abonnement van 4,50 euro per maand. We zien dat gebruikers gemiddeld 10% besparen op hun energiekosten na de installatie van Toon. Zo verdien je het abonnement al snel terug!

Benader ons gerust via Facebook of Twitter mocht je hierbij nog vragen hebben..

Groet,

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Nieuw contract.. geen Toon.
Kuijl, 10 november 2018

Ik heb nu 4 jaar Toon van Eneco en ben daar tot nu toe tevreden over. Nu wil ik weer een 3 of 4 jarig contract afsluiten maar daarbij wil ik nu wel een nieuwe Toon. Het oude model is te traag en werk niet meer goed. Helaas wil Eneco hier niet aan mee werken. Ze bieden mij niets aan.. erg jammer en vervelend. Had minstens een nieuwe Toon verwacht bij het afsluiten van een nieuw contract!

Reactie Kuijl, 13 november 2018

Eneco heeft mij inmiddels een goed voorstel kunnen doen. Moest van ver komen maar uiteindelijk toch tevreden.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Slechtste organisatie waar ik ooit mee te maken heb gehad!
Emma , 7 november 2018

Mijn contract bij Eneco is onterecht stopgezet, waardoor er een boete van mij rekening is afgeschreven. Oplossen!? Echt niet, vanaf augustus hoor ik elke week: we zijn er mee bezig. Slechtste organisatie waar ik ooit mee te maken heb gehad!

Reactie van Eneco , 4 december 2018

Hoi Emma,

Bedankt voor het delen van jouw review. Jammer om te lezen dat je hier al enkele maanden mee bezig bent. We gaan graag voor je na hoe we dit voor je kunnen oplossen.

Stuur je ons hiervoor een bericht via Facebook of Twitter? Alvast bedankt!

Groet,

Eneco Webcare

Reactie Trudy uit Hooglanderveen, 7 december 2018

Herkenbaar, om goed contact met eneco te krijgen is Zeer moeilijk!

Sterker...het lukt gewoon niet!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
De beste leverancier
Miss D, 5 november 2018

Na een slechte start bij Oxxio, ben ik bij Eneco terechtgekomen.

Zij hebben mij echt uit de brand geholpen.

Goeie service, goeie klantvriendelijkheid en ze luisteren echt naar je.

Eneco stond telefonisch ook gelijk voor me klaar, en de dame die ik sprak heeft mij ook heel goed geholpen met het overstappen.

Ik zou Eneco iedereen aanraden!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Slecht
Marm, 29 oktober 2018

Goede service als je klant bent, maar zodra je opzegd begint de ellende. Fout maken bij het verwerken van een adreswijziging, daardoor onnodig incassobureau ingeschakeld zonder contact op te nemen. 2 eindafrekeningen sturen welke niet kloppen. Ze geven hun fout toe maar lossen het niet op.

Reactie van Eneco , 31 oktober 2018

Hi Marm,

Bedankt voor jouw review, vervelend dat er een incassobureau is ingeschakeld! Graag gaan we voor je na hoe we dit kunnen oplossen. Zie je kans ons hierover te benaderen via Facebook of Twitter? We staan je graag te woord, alvast bedankt!

Groet,

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Is 'bewust' NIET communiceren een nieuwe kernwaarde van Eneco of gewoon een strategie?
Robin , 28 september 2018

Eneco heeft als kernwaarden: klant eerst, samen en vertrouwen & verantwoordelijkheid maar gewoon communiceren lukt al niet. Vanaf begin augustus wacht ik op een reactie van Eneco. Inmiddels heb ik al mails verstuurd, gebeld en zelfs een aangetekende brief verstuurd! Geen reactie, niet eens een ontvangstbevestiging.

Om eerlijk te zijn kon ik het weten, mijn vorige vraag van nu al bijna 2 jaar geleden is ook nooit beantwoord!

Reactie van Eneco , 28 september 2018

Dag Robin,

Bedankt voor je review. Het is niet onze bedoeling geweest om je te negeren, dus we zoeken deze correspondentie alsnog graag voor je op. Kan jij contact met ons opnemen via bijvoorbeeld Facebook of Twitter voor het versturen van je klantgegevens? Dan weten wij waar we naar moeten zoeken. Alvast bedankt.

Groet,

Eneco Webcare

Reactie Robin , 2 oktober 2018

Als echt vanuit de kernwaarde zou worden gehandeld dan zou verantwoordelijkheid worden genomen. De actie dient weer vanuit de klant te komen.

Let wel de aangetekende brief die ik nu al enige tijd heb verstuurd was ook een actie op verzoek van Eneco.

Tip: via mijn mail adres heeft u mijn naam en door intern contact te leggen met de schadeafhandeling van de afdeling Warmte en Koude BV krijgt u meer inzicht in de zaak.

Bij voorbaat dank en om eerlijk te zijn ben ik benieuwd hoe dit afloopt.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
LET OP!!!!!!!!
jeannine pouwels uit cuijk, 15 september 2018

Zorgeloos overstappen?????!!!!!!

nog niet eerder heeft een nieuwe energiemaatschappij geen rekening gehouden met het contract dat bij mijn vorige leverancier liep. Zit nu met een boetebedrag van 100 euro.

Eneco laat je contract meteen ingaan!!!!!!

Let dus goed op de startdatum als je het contract ontvangt, je hebt dan nog bedenktijd!!!!

Reactie van Eneco , 18 september 2018

Hoi Jeannine,

Bedankt voor het delen van jouw review. Enorm zonde van de boete. De startdatum van levering vermelden we inderdaad in jouw contractbevestiging. Zo heb je nog de gelegenheid deze datum te wijzigen waar nodig. Heb je hier nog vragen over? Stuur ons gerust een bericht via Facebook of Twitter, we helpen je graag verder.

Groet,

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Kunnen geen afspraken maken
Joop Bloothoofd uit Vlaardingen, 7 september 2018

Afspraak gemaakt (eerst weer 12 minuten in de wacht) voor 31 augustus tussen 14.00 en 17.00 uur. Wie er echter niet kwam was de monteur van Eneco. Dus de hele middag voor Jan met de korte achternaam in huis gezeten. Op 30 augustus kreeg ik nog een berichtje dat ze er aan kwamen dus of ik maar ruimte in de CV kast wilde maken.

Direct gebeld , weer 9 minuten in de wacht. Men kon mij niet helpen , excuses meneer, Ja daar koop je wat voor. Zou € 20.- voor het fout gaan ontvangen.

Zou maandagmorgen teruggebeld worden, vergeet het maar. niemand heeft contact opgenomen.

Klacht ingediend en zou binnen 5 werkdagen iets horen. Vergeet het maar.

Ook de hogere goden hebben schijnbaar geen tijd om te reageren.

Vandaag zelf maar weer gebeld en men heeft tijd om 27 september a.s. tussen 8 en 11 uur te komen. De toegezegde € 20.- voor het thuis zitten is ook nog steeds niet binnen.

Spijt dat ik met Eneco in zee ben gegaan, maar ja , wel al 2 jaar onderhoudskosten betaald.

Reactie van Eneco , 7 september 2018

Dag Joop,

Zonde van deze slechte start! Neem gerust contact met ons op via Facebook of Twitter, we pakken je klacht via één van deze kanalen graag op.

Groet,

Eneco Webcare

Reactie Joop Bloothoofd uit Vlaardingen, 13 september 2018

Op 7 september gereageerd op hun verzoek.

Tot op heden nog geen enkele reactie ontvangen. Neem svp geen diensten van Eneco af, bij problemen doen ze helemaal niets.

Ben wel benieuwd of de nieuwe afspraak die ik zelf weer heb gemaakt wel goed gaat

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Onbetrouwbaar niet te vertrouwengrou
avatar
Anja Meulen uit Grou, 30 augustus 2018

17 juli klant geworden bij eneco, 2 weken bedenktijd. Dezelfde dag heb ik 2x naar eneco gemaild om niet met hun in zee te gaan. En wat denk je....nooit een mail ontvangen, en hebben ze abrupt mijn toen huidige leverancier maar even opgezegd. We hebben hierover contact met eneco gehad. Hun zouden de eventuele boete betalen, 2 x een bedrag van €125 overmaken en nog eens €100 voor het overstappen als nieuwe klant.

Binnen 4 weken zou dit gebeuren......maar helaas niks. Aantal keren contact gehad ze doen beloftes maar maken ze nier waar. Wij moeten op tijd betalen hun ook lijkt mij. Het is een mens blij maken met een dode mus. Aansmeer praatjes. Bah!

Reactie Madeleine uit Rotterdam, 30 augustus 2018

Klopt zo zijn hun de grootste ***, *** erger Kan niet, zij moesten mij terug betalen nooit gedaan alleen maar betallen aan hun.. ik raad adviseer iedereen over hun en gelukkig zijn velen het eens en doen mond reclame want Eneco mag van mij failliet!!!! Denken slim te zijn hun dag komt nog wel..

Reactie van Eneco , 31 augustus 2018

Dag Anja,

Bedankt voor je review. Erg vervelend om te lezen dat we op de verkeerde voet van start gegaan. Neem gerust contact met ons op, bijvoorbeeld via Facebook of Twitter, zodat wij dit alsnog recht kunnen zetten.

Vriendelijke groet,

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Slechtste energiebedrijf die ik ken!
Madeleine uit Rotterdam , 28 april 2018

Totaal niet klantvriendelijk,

Afspraken nakomen kennen zij niet,

Pakken jou geld zwaar af door slim en sluw aan te pakken met mooie praatjes,

Nemen nooit de klacht sirieus!

Kortom slechte energiebedrijf!!!!!

Reactie van Eneco , 30 april 2018

Beste Madeleine,

Bedankt voor jouw review. Fijn dat je de moeite hebt genomen om jouw ervaring te delen. Eeuwig zonde dat je ons als slechte leverancier beoordeeld. Wij nemen klachten wel degelijk serieus met als doel hiervan te leren.

Wil je ons een bericht sturen van ons Facebook- of Twitterkanaal? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Groet,

Eneco Webcare

Reactie Madeleine uit Rotterdam, 30 april 2018

Ik ben al heel lang in contact met jullie via email en ik wacht nog steeds op een antwoord via klachten Eneco...

Maar zie dat mijn klacht niet zo erg is voor jullie want het wachten duurt al te lang dus dan heeft weer in contact gaan met jullie via Facebook en Twitter ook geen zin omdat we er hellemaal niet uit komen ben al lang bezig met dit probleem bij jullie! Ik heb liever contact via de mail..

Reactie
avatar
Anja Meulen uit Grou, 30 augustus 2018

Dat is eneco, stap over naar NLE veel beter en vriendelijker en ze beloven je van alles maar helaas kunnen ze niet meer in hun systeem terug vinden dan bedoel ik dan eneco.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Zon op Toon
Maikel van Veen uit Heerlen, 18 april 2018

Ik had onderstaande klacht ingediend en de rewactie hierop was behoorlijk treurig. Meneer moet niet zeuren dat er geen fase 3 meter benodigd is, is al de compensatie:

Hallo,

Op 9 maart heb ik via jullie 2 nieuwe contracten afgesloten.

* Abonnement op Toon.

* Zon op Toon

Op dit moment heb ik er spijt van dat ik hiervoor gekozen heb. Hieronder zal ik een toelichting geven waarom.

Op 21 februari 2018 heb ik via Volta Solar 17 zonnepanelen laten plaatsen. Toen heb ik met jullie vrij kort daarna telefonisch contact gezocht met de vraag of het mogelijk is om de actuele opbrengst en teruglevering kan inzien op Toon. Hierop was het antwoord ja dat is zeker mogelijk u heeft dan enkel een abonnement op Toon nodig en Zon op Toon. Dus ik was erg enthousiast hierover en dus dacht van dat gaan we doen totdat ik daarna te horen kreeg Zon op Toon is niet meteen beschikbaar als u een abonnement op Toon neemt nee u moet hiervoor een aparte kwH meter aanschaffen en een stuk software laten installeren door een monteur die Eneco aanstuurt. Ik dacht toen van wat gaat mij dat dan kosten. De eerste vraag was toen dat kost u dan 99,95 voor de kwH meter. Toen tijdens het gesprek bleek te zijn dat ik meer als 12 panelen had weliswaar 17 moest ik geen fase 1 kwH meter hebben maar een fase 3 kwH meter kosten 199,95,- Zoals u kunt denken schrok ik hier natuurlijk van van 99,95 naar 199,95. Naar een paar dagen toch besloten om Zon op Toon af te nemen bij Eneco. Ik had een Toon die problemen had met de internet connectie regelmatig wegvallen hiervoor is toen ook door een monteur bij jullie aangegeven deze op vrijdag 16 maart om 18:00 uur te komen plaatsen. Ik werd eerder die week door jullie monteur gebeld met de vraag of het niet eerder op de dag kon of zelfs in het weekend. Ik had weer even een moment van pardon die afspraak is toch bevestigd en kan niet zomaar vrij nemen om dit eerder op een dag te komen doen. Toch maar de monteur tegemoet gekomen en aangeven dat zaterdag 17 maart ook kan maar wel tussen 09:00 - 10:00 uur. De monteur was op zaterdag inderdaad op tijd waar hij enkel geen rekening mee had gehouden was een activatiecode voor Toon. Bij het installeren van de nieuwe Toon bleek al snel dat hij niks meer kon doen,. Dus hier had ik weer zo iets van daar gaan we weer. Nou op dinsdag 20 maart was deze monteur ook ingepland om Zon op Toon te installeren. Ik had hier al een slecht gevoel over en mijn gevoel kwam wederom uit. Nieuwe Toon geïnstalleerd + kwH fase 1 meter opgehangen ik dacht fase 1 ik moest toch fase 3 hebben. Nee dat gaat prima hoor. Tijdens installatie bleek dat de Toon verkeerde waarde aangaf van de zonnepanelen en ook huidig stroom verbruik. De installateur gaf aan dit kan even duren de waarden moeten zich nog corrigeren en ook moet u nog de firmware van de energiemeter en toon bijwerken. De monteur heeft de software update aangeklikt en is tijdens update naar huis gegaan. Nadat de software van Toon was bijgewerkt moest ik zelf nog de firmware van de energiemeter installeren. Ik dacht weer dit hoor ik niet te doen zit toch bij het pakket. 2 dagen later nog steeds verkeerde waarden op Toon zichtbaar + Toon op afstand werkte niet meer. Ik wederom contact opgemomen met Eneco Toon met de vraag hoe kan dit? Meneer Toon op afstand heeft echt te maken met uw internet graag contact opnemen met Ziggo hier kunnen wij niks aan doen. En met die verkeerde waarden hebben we nog nooit gezien dus dit is vreemd. Wij sturen wederom een monteur naar u toe om dit op te lossen. De monteur heeft mij inderdaad vandaag goed geholpen. De monteur had ook twijfels over die fase 1 kwH meter dus heeft mij gevraagd contact op te nemen met Eneco om dit na te vragen. De antwoorden bij jullie waren meneer er komt vandaag een monteur die lost dit voor u op. Waarop ik aangeeft dat vraag ik niet heb ik nu een fase3 of fase 1 kwH meter nodig met 17 panelen. Wederom antwoord meneer er komt een monteur langs die lost dit op. De monteur stond op dat moment naast me en knikte echt van dat vraagt u niet. Gaf niet bepaald een goede indruk. De monteur heeft toen zelf maar contact opgenomen met zijn directe collega's. En die gaven aan wat Eneco zegt klopt niet op een fase 1 kwH meter kunt u tot 20 panelen gebruiken. Dus ik dacht ik heb dit verdomme 3 keer nagevraagd en steeds opnieuw fout geïnformeerd. .De monteur heeft uiteindelijk geconstateerd dat zijn collega de kabels niet correct heeft aangesloten in de groepen kast en dat de energiemeter niet in orde was. De monteur heeft deze energiemeter vervangen en Toon geeft nu inderdaad de juiste waarden aan. Ook heeft de monteur geprobeerd geprobeerd te ondersteunen met de Toon App die niet functioneert. Prima service maar de App werkt nog steeds niet niet via Andriod als iOs. Wederom opnieuw contact gehad met jullie Toon afdeling en daar werd aangegeven ik zie het al er is een verkeerde display code gekoppeld aan uw Toon. Kunt u Toon terugzetten in fabrieksinstellingen. Uiteindelijk heb ik Toon dus zelf van 0 moeten installeren en configureren. Toen had ik de juiste Displaycode gekoppeld en werkt Toon op afstand (Toon App) nog steeds niet.

Ik werd door de collega van Toon geïnformeerd dater iets fout zit in mijn account waardoor de App niet werkt. De ontwikkelaars hebben mijn accountgegevens opgevraagd en proberen dit nu op te lossen.

28-03-2018 19:05 Heeft de Toon afdeling aangegeven dat mijn account weer functioneert.

Dus vanaf nu zijn al mijn problemen opgelost. Dit heeft mij zoals jullie misschien al merken behoorlijk wat bel minuten van mijn leven gekost.

Om heel eerlijk te zijn heb ik dus echt spijt van mijn keus.

Momenteel staat er nog een nota open Wellicht kunnen jullie mij hierin nog tegemoet komen??

Hieronder leest u de belangrijkste informatie over uw nota.

Berekening van uw nota

Omschrijving Bedrag

Zon op Toon met 1-fase KwH-meter ? 99,95

DIN Rail KWh Meter incl. installatie ? 69,95

Voorrijkosten installatie Zon op Toon uitbreidingsset ? 36,00

Korting Voorrijkosten inst. Toon op Zon uitbreidingsset ? -36,00

Totaal: ? 169,90

Reactie van Eneco , 19 april 2018

Beste heer/mevrouw,

Bedankt voor uw uitgebreide review. Via deze weg kunnen wij helaas niet uw klantgegevens uitvragen om uw klacht in behandeling te nemen. Wij raden u daarom aan contact op te nemen met ons via Facebook, Twitter of het Eneco Forum. We pakken u vraagstuk graag daar op.

Vriendelijke groet,

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Huur boiler
Michelle, 12 april 2018

Huur vooral geen boiler via Eneco. Als je op Google zoekt naar reviews dan komen dit soort verhalen vaker naar voren. Helaas hadden wij dit toen niet gedaan, omdat je dit niet verwacht van een grote leverancier. Ook wij zijn de dupe van de zogenaamde huur boiler van Eneco. Wij betrokken ons appartement zonder boiler omdat de eigenaar dit zelf niet wilde regelen. Dit hebben wij toen zelf telefonisch geregeld met eneco en is vervolgens de boiler bij ons aangesloten. Wij hebben toen geen contract gezien met voorwaarden. Nu een aantal jaar later willen we gaan verhuizen en blijkt dat de eigenaar de woning wil gaan verkopen ipv verhuren. Wij willen dus de boiler teruggeven aan Eneco. Je raad het al, wij zitten dus met de boiler. Mijn huisgenoot had destijds alles geregeld en ik had geen idee dat zij ook geen contract had gezien toen, logisch gevolg is dus dat ik het contract opvraag. Na 3 weken eindelijk een reactie dat ze het opgaan vragen bij de administratie. 3 weken later krijg ik weer een teleurstellende reactie; er is geen huurcontract meer. Nou als ik de reviews lees, hebben jullie nooit een huurcontract in jullie administratie. Dit komt erg onbetrouwbaar over. Ik voel mij nu na de verhuizing ook zeker niet verplicht tot betaling van een boete, omdat jullie blijkbaar een huurperiode van ca. 10-12 jaar berekenen en dus een boete berekenen (ook erg vreemd want bijna niemand huurt zo'n lange periode en zoals in ons geval kan de woning ook ineens verkocht gaan worden ipv verhuur), maar dit staat dus blijkbaar niet zwart op wit en dus hebben wij geen verplichtingen om een boete te betalen.

Reactie van Eneco , 13 april 2018

Beste heer, mevrouw,

Wat een vervelende ervaring op deze manier. Het spijt ons dat het zo gelopen is. Bent U intussen nog in contact met Eneco Installatiebedrijven?

Zo niet, horen we dat uiteraard graag. Wilt u dan contact opnemen met ons installatiebedrijf via 088-8955000

Met vriendelijke groet,

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Zeer klantonvriendelijk!!!
h arts uit Zwolle, 5 maart 2018

Tot 1 december 2017 had ik een jaarcontract bij Eneco waar ik bij de eindafrekening 69 euro terug kreeg. Op 27 februari 2018 ben ik overgestapt naar een andere leverancier. Binnen 1 dag kreeg ik de eindafrekening van Eneco binnen over de 3 maanden. Over de periode 1 dec. 2017 t/m 27 febr. 2018 moet ik maar liefst 794 euro betalen -266 euro van tweemaal het maandbedrag wat ik al betaald had over de maanden dec en jan dus totaal nog 528 euro!! Ik heb ze meerdere malen gebeld en gevraagd om mijn abonnement voort te zetten maar dit is niet mogelijk. Het enige antwoord wat ik krijg is "Ja in de wintermaanden stook je ook het meest", en" U kunt een nieuw abonnement afsluiten voor 4 jaar en dan mag u de 528 euro in 11 maanden terug betalen". Dus 11 x 49 euro bovenop mijn maandbedrag!!!! DIT KAN TOCH NIET WAAR ZIJN!!!

Ze hebben me nooit de keuze gegeven om eventueel mijn abonnement te herroepen, ze willen alleen maar NU geld zien. BAH!

Waar ze heel snel mee komen is een betalingsregeling verspreid over de komende 3 maanden van 167 euro p.m.

Eneco bedankt!!

Reactie van Eneco , 6 maart 2018

Beste heer, mevrouw,

Bedankt voor uw review. Wat jammer om te lezen dat u bent ovegestapt. We zien u namelijk liever als klant van Eneco. Uiteraard respecteren we uw keuze. De situatie omtrent de eindafrekeningen en betalingen is mij helaas niet duidelijk. Wilt u via What's app, Facebook, Twitter contact met ons opnemen? We nemen graag uw klacht omtrent de betalingen graag in behandeling.

Groet,

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
maandbedrag energie
Judith Vermaas uit Rotterdam, 3 maart 2018

Mijn energiegebruik was hoger dan dat van mijn voorganger op dit adres maar men had mijn maandbedrag niet verhoogd. Zodoende betaalde ik hetzelfde als mijn voorganger op hetzelfde adres. Toen ik aangaf dat mijn verbruik, hoger was - namelijk het dubbele, werd mijn maandbedrag niet verdubbeld maar meer dan vervijfvoudigd. Ik had aangeboden bij te betalen maar dat bleek niet mogelijk - alleen incasso bleek tot de mogelijkheden te horen. Het maandbedrag, nu veel hoger dan mijn gebruik bleek ook niet bespreekbaar. Wel bood men mij een toonapparaat aan, wat juist niet handig bleek in mijn ouderwetse huis. De stugheid en het niet meedenken van de medewerker van Eneco was voor mij een reden om over te stappen naar een andere leverancier.

Reactie van Eneco , 6 maart 2018

Beste mevrouw,

Bedankt voor het delen van uw ervaring met Eneco. We betreuren het feit dat we het gevoel van stugheid bij u hebben achtergelaten en u daarom bent overgestapt. Dit is zeker niet onze bedoeling. Onze excuses hiervoor. We denken graag mee met aanpassingen in het termijnbedrag, ook als dit niet overeenkomt met de eerdere bewoner. Door middel van een herberekening en de optie Tussenstand op Mijn Eneco houd u greep op jouw verbruik. Mocht u nog hierover willen spreken, neem dan gersut contact met ons op.

Groet,

Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
2x boete en weigeren terug te geven
Nancy, 19 februari 2018

Eneco viel vele male duurder uit dan vorige leverancier en nu boete op boete om contract te beëindigen.

Zeer slechte service. Iedereen behalve Eneco! Voor mij is dit puur diefstal.

Reactie van Eneco , 20 februari 2018

Beste,

Bedankt voor het delen van uw ervaring. Balen dat er zoveel onduidelijkheden zijn over onze prijzen ten opzichte van uw oude leverancier. Graag bekijken we de huidige situatie samen met u om te zien hoe dit zo is gekomen en of we hierin nog wat voor u kunnen betekenen. Indien dit de wens is dan zien we graag uw bericht tegemoet via ons Facebook- of Twitterkanaal.

Groet,

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Gedoe rondom mijn CV-ketel onderhoudscontract
H.Lamdaoir uit Den Haag , 14 februari 2018

Eerste afgesloten ketelonderhoudscontract in september 2017 was volgens Eneco niet correct. Na veel bellen mailen een nieuwe contract gekregen nadat een monteur langskwam e alles checkte. Vandaag is een 2e monteur langsgekomen en zegt, na 5 maanden dus, dat het contract niet geldig is! ik snap er niets van.

Reactie van Eneco , 15 februari 2018

Beste H. Lamdaoir,

Wat een verwarrende situatie. Ik kan me voorstellen dat dit erg vervelend voor u is. We hebben graag contact met u hierover, om de kwestie op te helderen. Wil je ons bellen via 088-8955000 (gebruikelijke belkosten). Alvast bedankt.

Wilt u liever gebeld worden? Stuur ons dan een bericht via Facebook, Twitter of Whatsapp (0613220600).

Met vriendelijke groet,

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Service is het spoor bijster !
A.J. Hoogenhuyzen uit Gorinchem, 11 februari 2018

Vrijdag avond "ontplofte" onze boiler. Zaterdag ochtend vroeg heb ik de klacht gemeld. Vriendelijke servicemedewerkster zou de reparatie inplannen maar dan moest er wel iemand de gehele dag thuis blijven. Niemand gezien.

Zondag ochtend opnieuw gebeld en wederom werd de reparatie ingepland en moest er iemand thuis blijven. De planning van zaterdag was "even" zoek.

En zondag middag half 2 belt de monteur: waar ligt Montfoort ??

Nu hangt de boiler in Gorinchem dus waarom hij naar Montfoort wilde komen was niet duidelijk. Er moest nu dus een nieuwe planning worden gemaakt want op zijn opdrachtbon stonden wel onze klantgegevens maar de verkeerde woonplaats geprint.

Opnieuw ingepland, de monteur komt er echt aan zegt de medewerkster.

Het is nu half 8, ruim 6 uur verder.

Mogelijk zit de monteur nu in Oeteldonk want het is carnaval.

Reactie van Eneco , 12 februari 2018

Beste heer, mevrouw,

Wat een vervelende ervaring op deze manier. Het spijt ons dat het zo gelopen is. Heeft het bezoek inmiddels plaatsgevonden?

Zo niet, horen we dat uiteraard graag. Wilt u dan contact opnemen met ons installatiebedrijf via 088-8955000? Als u liever gebeld wordt, laat dit dan weten via Facebook, Twitter of Whatsapp (0613220600).

Met vriendelijke groet,

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Had nooit moeten overstappen naar Eneco
F. van Hagen uit 's-Hertogenbosch, 29 januari 2018

Ik had voorheen genoeg aan 140 EUR per maand voorschot bij Essent, Jaren lang hetzelfde en nooit problemen. Ik heb me vorig jaar laten ompraten op Eneco over te stappen. Naast de cijfers van groene stroom kon ik een besparing verwachten van 10 EUR per maand en een Toon in huis hebben. Nu heb ik de jaarafrekening gehad, en mag 350 EUR extra betalen en mijn voorschot word 195 EUR. Ik weet niet hoe het kan, maar mijn stroomverbruik is volgens de jaarafrekening veel hoger dan een 5-persoons gezin (heb 1 vrouw en kindje), dat terwijl er niets in mijn huishouden is veranderd behalve de energieleverancier, we zijn ook zeer energiebewust en hebben overal LED en geen apparaten die veel energie vreten. Als je het verbruik op de site gaat opvragen krijg je zowat een lege excel file met hier en daar een nietszeggende hoge verbruiksmeting. De eerst komende mogelijkheid ben ik weg bij Eneco.

Reactie van Eneco , 31 januari 2018

Goedemorgen,

Bedankt voor je reactie.

Wat vreemd dat je verbruik zo gestegen is opeens. Ik kijk graag met je mee naar de standen en de oorzaken. Zie jij kans om contact op te nemen via Facebook of Twitter met je persoonlijke gegevens? Dan help ik je verder.

Met vriendelijke groet,

Vincent

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Slechte ervaring
Wilma, 15 januari 2018

Ze houden de mensen aan het lijntje.

Je moet bij je oude leverancier in 1 keer boete betaling en nu na 4 maanden en verschillende telefoontjes krijg ik te horen dat ik 2 x 27.50 krijg want ze hebben het verrekend met het voorschot van februari terwijl januari nog betaald moet worden

Reactie van Eneco , 17 januari 2018

Beste Wilma,

Bedankt voor jouw feedback. Zonde dat het contact met de Klantenservice niet direct tot een oplossing heeft geleid! Het is daarnaast zeker niet onze intentie geweest om je aan het lijntje te houden. Ons excuses dat je dit zo ervaren hebt. We kijken uiteraard graag met je mee met betrekking tot de boetevergoeding. Daarvoor hebben we wel je gegevens nodig. Wil je ons daarom een privébericht sturen via Facebook, Twitter? De interactie op die kanalen ligt hoger.

Groet,

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Slechte ervaring, voor ons géén ENECO meer!
Peter Korte, 10 januari 2018

Jaarlijks beoordelen wij de marktsituatie via de vergelijking-site gaslicht.com.

Per ingang van 01 december 2017 zijn wij overgestapt van ENECO naar een andere leverancier. Uiteraard hebben wij tijdig opgezegd.

Nooit en te nimmer hebben wij moeilijkheden ervaren bij onze jaarlijkse wissel van energieleverancier.

Bij Eneco echter lopen de zaken helaas duidelijk anders!

Het tijdig ontvangen van de jaaropgave, evenals eindafrekening, bleek een ware ‘survival’ te zijn.

Ondanks de toezegging per mail van 8 november 2017 (ruim op tijd) dat wij de jaarnota konden verwachten in de week na 5 december 2017.

Tijdig hebben we ‘aan de bel getrokken’ of de zaak overeenkomstig toezegging afgehandeld wordt.

Na talloze telefoontjes, veel aandringen en het uiteindelijk indienen van twee schriftelijke klachten, hebben wij de jaar-/eindafrekening ontvangen van ENECO.

Na heel veel moeite ontvingen wij deze afrekening op 23 december 2017 met de feitelijke uitbetaling op 02 januari 2018. Heel onverkwikkelijk allemaal. Zeker als men rekent op deze credit (conform toezegging), in het bijzonder in de dure decembermaand.

Men deed werkelijk alles om maar vast te houden aan een verwerkingstermijn van 6 weken na beëindiging van het contract. Uitleg waarom kon niet gegeven worden.

Op de vraag of er onduidelijkheden waren evenmin.

Als de discussie wat te lastig was, werd de strekking van het verhaal ‘dit is onze werkwijze’ of ‘kan ik nog wat anders voor u doen’.

Het was een hele ‘klus’ om er uiteindelijk ‘doorheen te prikken’.

Naar aanleiding van onze negatieve ervaringen hebben we resoluut besloten géén zaken meer met Eneco te doen. Ook indien zij (toekomstig) het voordeliger blijken te zijn, zullen we Eneco links laten liggen.

We zijn als klant te zeer klantonvriendelijk behandeld.

Bij géén (energie)leverancier hebben we dit eerder meegemaakt.

Zoveel tijd en moeite moeten investeren om een eindafrekening te krijgen!

De afdeling klantenservice maakt op géén enkele wijze waar wat de naam suggereert, namelijk ‘service aan klanten'.

Zij denkt slechts in oneliners.

Men lijkt wel voor te lezen uit een ‘gedicteerd handvest’.

Maar ‘wee je gebeente’ als de klant om inhoudelijke uitleg vraagt.

Dan zijn we terug bij af.

U raadt het waarschijnlijk al; - punt één van het ‘handvest…’!

En klantenservice, dat is nu juist waar een leverancier zich kan onderscheiden!

Gas en stroom leveren is geen kunst, of dit nu van partij ‘A’ of ‘B’ komt.

Nee, het onderscheidend vermogen ligt voor een belangrijk deel daar waar Eneco volledig en jammerlijk de boot mist. Iets was in hoofdletters geschreven dient te worden, namelijk KLANTENSERVICE.

Deze afdeling schiet inhoudelijk, qua tonatie evenals de wijze van communiceren ernstig te kort.

Een aantal medewerkers zou o.i. beter op en andere afdeling kunnen werken. Ver weg van direct klantencontact.

En dan de brutaliteit om te vragen de betreffende medewerkster als goed te beoordelen. Ondanks dat het gesprek allerminst prettig en naar tevredenheid verliep.

Hier wil men een goed rapportcijfer zonder goed te presenteren…!

Nee, hier is nog een hele weg te gaan binnen Eneco!

Geen ramp voor ons hoor.

Uit ervaring weten we dat er leveranciers op de markt zijn die het wel begrijpen!

Het kaf en koren scheiden zich hier op eenvoudige wijze.

Ons advies; denk twee keer na…!

Reactie van Eneco , 15 januari 2018

Beste Peter,

Dank voor het delen van uw ongenoegen, over de gang van zaken rondom de eindnota. Zonder inhoudelijke kennis van deze specifieke situatie, kan ik enkel meedelen dat we een eindnota binnen 4-6 weken in orde maken. Waarom er bij u vertraging ontstaan is, is mij onbekend. Als u hierover nog inhoudelijk contact wenst, hoor ik dat natuurlijk graag.

Het spijt ons dat u verder niet tevreden bent over de manier waarop u te woord bent gestaan. We begrijpen dat uw keuze dan niet opnieuw op ons zal vallen. Dat vinden we jammer, maar uiteraard respecteren we hierin uw keuze.

Bedankt dat u deze feedback met ons deelt.

Met vriendelijke groet,

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Eneco creatieve boekhouder in nadeel van de klant.
Felix Metselaar uit Bilthoven, 28 december 2017

Eneco geeft alleen een noreply mailadres. Je kunt wel vragen stellen via hun site. Maar verwacht niet dat ze inhoudelijk antwoorden.

ENECO bleek veel te duur te zijn en ik ben overgestapt naar Huismerk energie, een verademing. Toen ik de eindafrekening van Eneco kreeg, vielen mij 3 zaken op: de beginstand en de eindstand van elektra en gas stonden niet vermeld, alleen het verbruik. Aangezien ik zonnepanelen heb, lever ik energie terug. Volgens een app op mijn telefoon heb ik afgelopen jaar 2 x zoveel elektrische energie terug geleverd als Eneco beweert in de eindafrekening. Controle leek mij dus op zijn plaats, maar aangezien ik inmiddels geen klant meer bij Eneco ben, kan ik niet meer inloggen op hun site.. Naast de boete (die ik accepteer, omdat Huismerk energie die overneemt) moest ik ook € 25 betalen voor 10 niet leverde nota's. Op 27 november 2017 heb ik een mail aan Eneco verstuurd. Op 15 december heb ik de vragen via de site nogmaals gesteld.

Vraag 1: Kunt U mij de begin en eindstanden van de eindafrekening sturen?

Vraag 2: Kunt U mij uitleggen hoe het grote verschil tussen Uw “meting” van terug geleverde energie en mijn meting van terug geleverde energie kan worden verklaard?

Vraag 3: Kunt U mij uitleggen, waarom ik € 25 administratiekosten moet betalen voor 10 nota’s, die ik niet ontvangen heb?

De enige melding die ik kreeg, was dat Eneco de mail binnen 2 dagen proberen te beantwoorden. Tot op heden (28 december) heb ik geen inhoudelijke reactie ontvangen op mijn vragen.

Reactie van Eneco , 2 januari 2018

Beste Felix,

Bedankt voor jouw bericht. Vervelend dat je met vragen blijft zitten na de eindnota. We helpen je hier graag mee verder! Wil je ons via Facebook, Twitter of WhatsApp (06 13 22 06 00) een bericht versturen? We kunnen dan direct met je in gesprek en de onduidelijkheden op jouw afrekening toelichten!

Alvast bedankt en uiteraard de beste wensen!

Groet,

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Service en afspraken nakomen heeft kennelijk geen prioriteit bij Eneco
Maas, 20 december 2017

N.a.v. zaken/afspraken die kennelijk niet of langs elkaar heen lopen ben ik 28 november 2017 telefonisch geadviseerd een klacht "nogmaals" te doen. Er blijkt ook nog eens onduidelijkheid m.b.t. jullie reactietijd op berichten te zijn, 2 of 5 werkdagen?, zelfs 6 weken!

Maar tot op heden heb ik geen bevestiging en dus ook (nog) geen reactie gehad.

N.a.v meerdere keren sinds 8 november niet opkomen dagen servicemonteur op afspraken hierover meerdere keren telefonisch contact gehad.

Een uitgebreide schriftelijke klacht hierover is al 2 x gedaan maar een reactie blijft vooralsnog uit!

De dame die ons adviseerde nogmaals de klacht via de mail te doen was duidelijk gemaakt dat ik m.b.t. deze klacht(en) z.s.m. telefonisch wenste te worden benaderd.

We hebben mbt de hele gang van zaken er een zeer ontevreden gevoel aan over gehouden en is het vertrouwen in Eneco ernstig geschaad.

5 december is dan uiteindelijk wel het onderhoud gedaan.

Maar inmiddels zijn we alweer 14 dagen verder en hebben op onze klachten niets meer van Eneco vernomen.

Wij zijn al tientallen jaren "trouw" klant van Eneco, betalen €162,20 voor een onderhoud en servicecontract maar vragen ons inmiddels af welke service. Als dit de wijze van omgang met en beloning voor trouwe klanten is.......

Dit is dan nog buiten de belkosten, 3 x verlof nemen en de nodige irritatie en ergernis en in ieder geval het verlies van vertrouwen in Eneco.

Ik zie een reactie z.s.m. met belangstelling tegemoet.

Reactie van Eneco , 21 december 2017

Beste meneer, mevrouw,

Bedankt voor je review, fijn dat je dit aankaart. We helpen je graag om de behandeling van je klacht te versnellen. Hiervoor dienen we alleen wel over je klantgegevens te beschikken. Je kan ons daarvoor een bericht sturen via bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Wellicht tot dan.

Vriendelijke groet,

Eneco Webcare

Reactie Maas, 21 december 2017

We helpen je graag om de behandeling van je klacht te versnellen??!! Waarom dat niet meteen via de geijkte weg?? Mijn mailadres, telefoonnummer etc. zijn allang bekend bij jullie. Ik doe niet aan Facebook en/of Twitter. Graag een emailadres of contactpersoon!!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Jaarnota bizar hoog
Chantal Wolthuis uit Hellevoetsluis, 16 december 2017

9 december mijn jaarnota binnen gekregen. Tot mijn grote schrik moet ik bijna 3000 euro betalen. Dit, terwijl ik al 4 jaar met dezelfde (nieuwe) apparaten in dit huis woon en hooguit een keer een maandtermijn bij heb moeten betalen.

Na mij goed verdiept te hebben in alle duizelingwekkende cijfertjes, kom ik tot de conclusie dat de overheidsheffingen nog hoger uitvallen dan leveringskosten voor stroom. Ik blijk volgens deze info in 1 maand het driedubbelle verbruikt te hebben van het verbruik in 1 jaar....heel knap.

Met deze info heb ik contact gezocht met de klantenservice. Hierbij had ik dus de vraag of we samen de nota door konden lopen. Het enige wat deze meneer mij vroeg was of ik een bubbelbad, sauna, vijver met pomp o.i.d. bezit. Hiervan is geen sprake. Daarna begon hij over een slimme meter en een betalingsregeling. Dit leidde uiteraard tot de nodige irritatie, omdat er totaal niet naar de rekening werd gekeken.

Bij het uitspreken van mijn ongenoegen, zette meneer mij gewoonweg in de wacht!! Ik heb opgehangen en een klacht ingediend. Daar zou ik binnen 5 dagen reactie op krijgen. Ook hier heb ik nog niets van gehoord.

Het is voor mij onbegrijpelijk dat er zo met klanten omgegaan wordt! Als bij iedereen de overheidsheffingen hoger zouden zijn, zou de telefoon nu toch roodgloeiend moeten staan?! Er klopt iets niet. Als jullie bij eneco mee zouden kijken en een beetje logisch zouden nadenken, komen jullie ook tot deze conclusie.

Zodra mijn 3 jarige contract afloopt ben ik weg. En ik laat het hier niet bij zitten.

Reactie
avatar
Lee Tje, 18 december 2017

Je kunt al overstappen, de meeste bedrijfen willen de boete voor je betalen om jou over te nemen. Success!

Reactie van Eneco , 18 december 2017

Beste Chantal,

Bedankt voor je review. Zonde dat de klantenservice geen gehoor heeft gegeven aan je klacht.

We helpen je uietraard graag verder met een oplossing! Daarvoor hebben we wel gegevens van je nodig. Wil je ons daarom een privébericht sturen via Facebook, Twitter? Ook kun je ons benaderen via WhatsApp (06 13 22 0600). De interactie op die kanalen ligt namelijk hoger. Graag zien we je reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Te goed om waar te zijn
Lee Tje uit Enschede, 15 december 2017

Ik had gisteren een verkoper bij de deur die na berekenen beloofde dat ik ongeveer 27 euro per maand goedkoper uit zou zijn. Ik dacht, ok. Wat is hij vergeten? Alles nagekeken en inderdaad, met servicekosten en alles erop eraan zou het bedrag kloppen.

Alleen... Nee.

In het contract wat mij toegestuurd werd zag ik dat mijn verwachte jaarverbruik helemaal niet klopte, en veel lager ingetypt was.

Eerst een mevrouw aan de telefoon gehad die de ingevulde informatie probeerde te verkopen als een inschatting van het gemiddelde gebruik over het afgelopen 5 jaar was.

(Lijkt mij sterk omdat ik hier 2 jaar woon en de gezin voor mij twee keer zo groot was en hier een antaal jaren wonde).

Andere mevrouw aan de lijn gekregen die gewoon toegaf dat zij geen idee had hoe de meneer zulke rare nummers had ingetypt.

Echter zou de termijnkosten 5 euro hoger zijn dan bij mijn huidige bedrijf, niet de beloofde 27 minder.

Dus mijn ervaring met Eneco was zeer negatief.

(Alvast excuses voor typfouten en gramatica, nederlands is niet mijn thuis-taal)

Reactie van Eneco , 18 december 2017

Beste Lee tje,

Wat goed dat je ons voorziet van feedback. Allereerst stel ik voorop dat we een transparante wervingsactie belangrijk vinden. We betreuren daarom ook het feit dat er een lager verbruik is ingevuld om een lager termijnbedrag bij ons te berekenen. Hiervoor bieden we je onze excuses aan. We gebruiken je reactie om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen. Ik hoop dat je beeld over ons in de toekomst wijzigt en we een betere indruk bij je achterlaten,

Met vriendelijke groet,

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
vervolg probleem met Toon en Eneco
Ingrid uit Waalwijk, 8 december 2017

Reactie van Eneco op mijn ervaring hier geplaatst: Neem contact op via Facebook/Twitter en we gaan het oplossen.

Als ik dit doe word ik weer afgescheept met de mededeling: Neem maar contact op met de klantenservice.

Hier een ervaring plaatsen heeft dus ook totaal geen zin.

Reactie van Eneco , 11 december 2017

Hoi Ingrid,

Bedankt voor het delen van jouw ervaring. Het heeft zeker wel zin om dit met ons te delen, maar het komt ook weleens voor dat we liever persoonlijk contact met je hebben.

Groet,

Eneco Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?