Ervaringen Eneco

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze bieden we een open platform aan waar klanten ervaringen kunnen delen. Uw ervaring helpt daarbij. Hieronder leest u ervaringen over Eneco. U kunt uw ervaring met Eneco ook delen.

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

Anne, 3 oktober 2006

Vanwege niet betaalde rekeningen stond er op een dag een monteur op de stoep om af te sluiten. We kregen een rood kaartje in de hand gedrukt waar op stond dat als je binnen een werkdag het geld ( zo'n 300 euro) overmaakt en het betalingsbewijs naar Eneco faxt, dat er dan geen af-of aansluitkosten gerekend worden.

Mijn vriend is op het postkantoor gaan betalen hj heeft de fax om 13.30 uur verstuurd. Verzending OK. Vervolgens bellen naar Eneco om te vragen wanneer we weer aangesloten zouden worden. Antwoord: Het kost onze organisatie 2 uur om een binnengekomen fax in het computersysteem te verwerken. Ok, teruggebeld om 15.45 uur. Nog niets binnen gekomen. Om 17.45 uur nog eens gebeld: nog steeds niets ontvangen.

De volgende ochtend (vrijdag) heb ik de eerste fax -met tijdstip en verzending ok erop- gefaxed, maar om 17.00 uur 's middag waren beide faxen nog niet opgedoken bij Eneco. Kwaad worden hielp niet. Een heel weekend zonder stroom gezeten dus.

Maandag gebeld naar die vreselijke klantenservice van ze. Ja de fax is vrijdag (!) binnengekomen maar het bedrag is te laag, er moeten immers nog af- en heraansluitkosten betaald worden a 300 euro !!!!!! Dus Eneco maakt een fout en verdient er ook nog aan.

Toen ik hem erop wees dat die kosten volgens het rode kaartje niet betaald hoeven worden als je binnen een werkdag betaalt, zei die knul dat de 300 euro af- en aansluitkosten al de dag voor het afsluiten bij het openstaande bedrag waren opgeteld!!!! We zijn dus 3 keer voorgelogen.

ik hang nu weer in de wacht....Wordt vervolgd!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Familie Bohalis, 30 september 2006

Ontvingen een eerste herinnering-rekening voor niet vollege betaling die later onjuist bleek, belde hen, 9 minuten in de wacht en huis en klantnummer ingetoetst en verbinding en HOORDEN:Dit gesprek wordt opgenomen. Ik kon weer mijn huisnummer en klantnummer dorgeven, want ik nam 2 dingen bij hen af :Gas en Elektra. Ik zei: ja, maar het Gas heeft een heel ander klantnummer. En ik vroeg: waarom wordt dit gesprek opgenomen? Hij zei: Ja, natuurlijk wordt dit gesprek opgenomen, hoezo vraagt u dit? Dit is voor training.....!!!Verder was de rekening fout, want ik kreeg juist geld terug, maar dat was mijn eigen schuld, want wij betaalde elke maand 40 euro maar dat moest 31 euro zijn per perodieke overschrijving. IK ZEI: nee, dit is mijn schuld niet, want ik heb hier op papier staan dat ik het 5 maanden geleden heb verhoogd van 31 naar 40 euro.

En wat zei de medewerker: dat is niet JUIST wat U zegt en dan moest ik het maar automatisch laten afschrijven.

Ik zei: Nee, want automatisch afschrijven is al 3x fout gegaan doordat jullie dubbel afschrijven en nou doe ik het per peridieke overschrijving.

Hij bleef onbeschoft, ontkennen, beschuldigen, klantonvriendelijk, dat ik uiteindelijk KLOOTZ.A.K zei en de hoorn erop gooide.

Na 1 minuut ging de telefoon, NUMMER ONBEKEND, het was de medewerker van de ENECO.......hij schreeuwde, hoe ik het in mijn kop haalde om hem klootzak te noemen en toen gooide hij de haak erop. ...............Nou dit gesprek mag voor de training gebruikt worden, maar deze Kl..tza. krijgt als cijfer een -0 en moet gelijk ontslagen worden. Dit is heel min om zo om te gaan met klanten.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Mark, 26 september 2006

Echt wat een grote teringbende bij Eneco. Zonder dat ik iets heb verandert zijn de termijnbedragen verhoogt naar € 290,-, terwijl volgens hun eigen berekeningen op hun site ik maximaal € 90,- per maand zou moeten betalen.

Inmiddels al wel 3 x monteur aan de deur gehad om de boel af te sluiten, terwijl ik al wel in 1 jaar tijd al € 1400,- heb betaald!!!

Maar niets is mogelijk bij Eneco, eerst betalen en dan praten!

Ben benieuwd hoeveel rente ze trekken met al die miljoenen mensen die ze oplichten........loopt zeker in de vele miljoenen!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Eddie, 18 september 2006

Nergens problemem mee.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Caroline Putter, 28 augustus 2006

Dit betreft Eneco in Rotterdam.

Privé geen problemen met Eneco. Zakelijk??

Laten we even positief beginnen: toen in mijn bedrijf op zaterdagavond met een huis vol gasten de hoofdzekering het begaf, had Eneco binnen een uur het probleem verholpen. Tot zover de goede berichten.

Nu de slechte berichten: voor de stadsverwarming werd op de eindafrekening 2004 een te hoge eindstand door hun opgenomen, waardoor de rekening dik Euro 1000,00 te hoog uitviel. Schrijven, aangetekend schrijven, bellen, schrijven, hielp niets.

Eind juni 2005 (dus ruim 15 maanden na dato) kreeg ik een correctienota. Met jawel: hogere prijzen voor energielevering, maar geen 1350 Euro gecrediteerd voor verkeerde eindstand. Dus weer schrijven.

De afrekening in 2005 viel natuurlijk wederom te hoog uit en dus ook de voorschotnota over 2006.

Ondertussen heb ik 500 euro niet betaald, omdat ik van hun nog het dubbele bedrag te vorderen heb over 2004 om het over 2005 maar ff niet te hebben. Maar dan staat Eneco wel onmiddellijk op de stoep om de stroom af te snijden.

Voorts had Eneco mij gesommeerd om op dag x aanwezig te zijn tussen 8 en 16 uur, omdat ze die dag een watermeter zouden komen vervangen. Gebeld, want ik heb geen watermeter. Ze kwamen toch en ik moest tussen 8 en 16 uur aanwezig zijn, want Eneco heeft een zeer strak schema. Zo strak, dat ze zelfs geen enkele indicatie konden geven of ze ´s morgens of ´s middags zouden geven.

Na het telefoontje een nieuwe brief. Ze kwamen een watermeter PLAATSEN en mij werd verzocht tussen 8 en 16 aanwezig te zijn blabla.

Met Eneco is geen discussie mogelijk, tussen 8 en 16 moest er iemand zitten EN ik had die dag geen verwarming.

Dat betekent dus ook, dat ik geen boekingen aan kon nemen, want ik kan mijn gasten niet in de kou laten zitten.

Op dag x kwamen er om 15 uur (dus na 7 uur voor niks wachten) twee heren. Ze constateerdden, dat ik geen watermeter had, dat zij alleen watermeters vervingen en dat nieuwe watermeters pas in het najaar geplaatst zouden worden.

Kortom, die dag 7 uur nutteloos zitten wachten en 2 boekingen misgelopen. De aangetekende brief plus de factuur hiervoor zijn diezelfde dag verzonden, maar Eneco slaagt er wederom niet in om een brief te beantwoorden, laat staan om de factuur te betalen.

Over offerte-aanvragen, wijziging tenaamstellingsperikelen etc. hebben we het dan maar ff niet.

Bellen voor 10 cent per minuut betekent lange wachttijden, inadequate antwoorden en medewerkers die de haak erop gooien als het te moeilijk wordt.

Faxen kost moeite, want de fax is veelvuldig bezet.

Schrijven: antwoord krijg je niet.

Aangetekende briefen: antwoord krijg je niet

Langsgaan op de Zuiderparkweg: onbeschoft te woord gestaan.

Kijk alsjeblieft eens verder of er nog een andere energieleverancier is, want soortgelijke ervaringen wens ik jou niet toe.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Erik, 14 augustus 2006

Mijn ervaring met ENECO

arrogante klantenservice,

niet reageren op net opgestelde brieven.

binnen no-time dreigen met deurwaarders ook al is het hun fout.

ofwel als het aan mij ligt gaan ze morgen nog op de fles.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
C.J., 13 augustus 2006

WAT IS DAT TOCH MET ENECOOOOOOOOOOO???!!!

Ik had, tot vorig week toe, geen problemen met ze... tot ik dus de rekening van €1667,- ontving (waarvan €745,- aan gas!!!) In mijn omgeving hoorde ik al eerder bedragen als €1100,- en €1450,- en dat zijn mensen met 5- en 6-persoons huishoudens; wij zijn een 4-persoonsgezin en we verbruiken alles gedoseerd (DACHT IK TENMINSTE!) Op TrosRadar.nl las ik gisteren iets over op hol geslagen meters (bij storing), maar hoe bewijs je dat?! Iemand ervaring en/ of advies?

Alvast bedankt ;)

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
John, 10 mei 2006

Particulier heb ik totaal geen problemen met Eneco, maar zakelijk.

We zijn met ons bedrijf een jaartje geleden verhuist. Omdat het een nieuw gebouw betrof, moesten we dus ook een nieuwe energieleverancier uitzoekten. De netbeheerder was Eneco (dat kun je dus niet zelf kiezen), maar als leverancier hebben we ook voor Eneco gekozen: De prijs was gewoon het beste, en ze konden het snelst aansluiten.

Het eerste halfjaar ging alles uitstekend: netjes per maand een rekening over de verbruikte hoeveelheid. Geen problemen mee. Totdat Eneco besloot om voortaan met vaste termijnhoeveelheden te gaan werken. Die stellen ze vast aan de hand van het verbruik daarvoor. Schatten zijn ze niet erg goed in, want ze kwamen uit op een verbruik (per jaar, voor 2006) wat ongeveer 4 keer zo hoog was in vergelijking met de verbruikte hoeveelheden in de maanden daarvoor. Helaas kwam een brief daarover niet aan, en werden we in februari 2006 verrast met een behoorlijke hoge rekening voor Januari 2006.

Nu is de procedure vrij simpel: stuur een fax naar accountbeheer met daarin een voorstel voor de termijnen, en ze zullen dat doen. De procedure is dan vrij simpel, de uitwerking ervan heeft aardig wat voeten in de aarde, We kregen na een week of twee een bevestiging dat de termijnhoeveelheden aangepast zouden worden, en dat zag er dus positief uit. Tevens kregen we daarbij een bevestiging dat er ook creditnota's gestuurd zouden worden, en nieuwe nota's aangemaakt zouden worden, die we dan kunnen betalen. Prima, is waar ik om gevraagd had.

Echter, de creditnota's bleven uit. De nieuwe facturen ook. Wel kregen we een nieuwe factuur voor februari. wederom gebaseerd de oude hoeveelheden. Weer eneco gebeld, en ze beloofden dat ze ook hiervoor een creditnota + nieuwe factuur zouden maken.

In april krijgen we dan eindelijk de nota's. Echter, dit is geen creditnota + nieuwe factuur, maar een nieuwe nota, waarin de retourbedragen in zijn verwerkt. Totaal onoverzichtelijk, niet te begrijpen, en ook lastig uit te leggen. Maar uiteindelijk bleken de bedragen te kloppen, en is deze nota betaald.

En dan breekt mijn klomp: terwijl bij Eneco allang bekend is (en ze zelf bevestigd hebben) dat er nieuwe termijnhoeveelheden zijn afgesproken, krijgen ze het weer voor alkaar om een nota te sturen voor januari, februari, maart en april, gebaseerd op de oude hoeveelheden.

Moe wordt je ervan...

Wordt vervolgd.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Hugo, 27 april 2006

Ik woon sinds anderhalf jaar op mezelf en ik heb het nu al helemaal gehad emt Eneco. Het enige wat dit bedrijf doet is geld incasseren en foute jaarnota's produceren. Ik wacht al vanaf 20 januari op een tweede correctienota, en krijg ondertussen brieven met een toontje wat mij niet aanstaat: u moet nog zoveel euro voldoen... Ik heb aan de hand van de eerste jaarnota 1 januari 2006 (door mij een meterstanden doorgeefkaart te sturen was heel dit gedoe overbodig geweest) zelf berekend wat ik moest betalen: 240 euro dien ik terug te krijgen!

Ondertussen al twee foute nota's gestorneerd (1 keer door schatting, 2de keer door tifoutje bij facturatie), waardoor ik bij elk telefoontje te horen krijg hoeveel ik nog aan hun (ipv zij aan mij) moet betalen, echt van de zotte. Het maandbedrag is gebaseerd op de laaste, foute, herziene nota waardoor ik 40 euro per maand meer betaal dan dat ik gemiddeld verbruik.

Op emails wordt zeer slecht gereageerd (Mneeer van Efferen, u dient nog zoveel te betalen...) en als je belt krijg je een of ander achterlijk figuur an de lijn die je erop wijst dat jij degene bent die moet betalen!

Ik ben van plan om een deurwaarder te sturen, maar ik weet niet of dit mogelijk is en zo ja hoe ik dit aan moet pakken. Zodra ik me geld terug heb ben ik in ieder geval geen klant meer.

Door alle papieren heb ik per abuis (dom) een acceptgiro van een foute jaarnota (februari) opgestuurd (473,93 euro) ipv het maandbedrag (188 euro). 19 april is het bedrag afgeschreven en het bedrag min het maandbedrag zou direct worden teruggestort. Is niet gebeurt, zojuist weer gebeld. Kreeg te horen dat ik het pas bij de derde herziene nota terugkrijg. Ik krijg nu dus nog ruim 500 euro van Eneco, alleen wanneer is mij een raadsel...

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
M.Th.Marselis, 13 april 2006

Het is nu half april 2006. Op 14 december 2005 heb ik eN velen met mij, de meterstand doorgegeven. Tot op de dag van vandaag is er nog geen eindafrekening gekomen en heb ik vanaf januari nog geen enkele rekening ontvangen door een "NIEUW SYSTEEM"???????

kLACHTEN DOET MEN AF MET EEN AUTOMATIWSCH NIETS ZEGGEND MAILTJE.

OP NAAR RADAR!!!!!!!!!!!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
eneco gone, 5 maart 2006

Kan aleen toevoegen eneco is een grote puinhoop. Weet iemand hoe het met switchen gaat van eneco naar greenchoise? Via de vastelsstenbond zou binne 48 uur kunnen van de tijd die je aanmeld?

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
R.G. Khadje, 9 februari 2006

Ik kreeg vandaag 09-02-2006 een brief in de bus met de datum van 02-02-2006.

In deze brief willen ze mij duidelijk maken dat ze 23 januarie 2006 een bedrag van bijna 3000 euro van mijn rekening wilde afschrijven.

Nu krijg ik juist ieder jaar rond de 150 euro terug van de Eneco en nu opeens moet ik bijna 3000 euro betalen, omdat ze de afgelopen 3 jaar verkeerde schattingen hebben gemaakt????

Ik bel de klantenservice op en sta vervolgens ruim een half uur in de wachtrij, dan krijg ik een dame aan de lijn, die na het aanhoren van mijn klacht, mij ook nog eens 10 minuten laat wachten en vervolgens met een verhaal komt dat de afdeling die hier meer van af zou moeten weten er niet is??

Ik woon alleen in een huurhuisje, waar ik ieder jaar aan energie bespaar en daar mijn centen terugkrijg aan het einde van het jaar. Bovendien heb ik een minimale inkomen van rond de 1000 euro , dat na aftrek van rekeningen slechts op 150 euro neerkomt, waarmee ik net voor iets minder dan een maand boodschappen mee kan doen.

Nu lijkt het erop dat Eneco de schade die ze oplopen door het verlies aan klanten aan mij willen verhalen op deze manier en dit hoef ik niet te pikken.

Heeft iemand raad of advies, kan ik dit via de Consumentenbond en/of via mijn rechtsbijstand teniet doen??

Alvast bedankt,

R.G. Khadje

Reactie Marco Heijndijk, 19 februari 2006

Ik heb een soortgelijk probleem met Eneco, al jarenlang, telkens weer iets nieuws waarmeen ze je willen belazeren.

Hieronder een kopie van de mail die ik aan Eneco gestuurd heb, lees en huiver...

Het meest bizarre vindt ik dat dit zo gemakkelijk kan in nederland zonder dat ze daar juridisch voor aangepakt worden.

Ik heb echter van alles bewijzen en ik ga zeker een rechtszaak aan, die gaan ze namelijk gewoon verliezen.

Als iedereen dat zou doen, dan zou de Eneco snel zijn beleid aan gaan passen, dat weet ik zeker...

Dus mensen, neem gewoon de moeite als je het kunt aantonen, zwart op wit...

Kopie van mail:

Geachte heer, mevrouw, Ik heb net de eindafrekening in de bus gekregen van 2005. Deze klopt in zijn geheel niet. Ik heb het afgelopen jaar, net als alle andere jaren 192 euro per maand aan u betaald, in de voorgaande jaren kreeg ik telkens geld terug, een aanzienlijk bedrag, ondanks een aantal telefoontjes van mij kreeg ik het nooit bij u gedaan om mijn maandbedrag te verlagen, wat ik vreemd vond omdat ik van een uitkering leef. Dus heb ik de meterstanden gecontroleerd en ik heb de kaart ook ingevuld bewaard, dus ik weet welke standen ik aan u heb doorgegeven. Nu blijkt dat ik van u nog 384 euro en 65 euro moet betalen. Ik zou nu echt veel geld terug moeten krijgen want ik heb 6 maanden bij mijn vriendin gelogeerd in Haarlem. Dus mijn verbruik moet de helft zijn van normaal. Na de standen gecontroleerd te hebben kom ik tot de conclusie dat u mij 1252 kwu dagstroom, 4198 kwu van meter 2, en 3375 kubieke meter te veel wilt laten betalen. de stand van Stroommeter 1 was 57260 op 13 december 2005, en op 18 december was het volgens u afschrift 58521, dat is een verschil van 1252 kw in 4 dagen, ahum.... De stand van meter 2 was op 13 december 38640 en volgens uw afschrift was het 18 december 42838, dat is een verschil van 4198 kwu, jawel, u leest het goed. En daar komt nog bij, dat de gasmeter op 13 december op 32738 stond, en op het afschrift staat dat het op 18 december 36113 kubieke meter was, dat is een verschil van 3375 kuub, dat is absurd in 4 dagen, dat zult u wel met mij eens zijn. Ik refereer speciaal aan de datum van 18 december omdat toen mijn contract met Energie Direct inging. Dus tot dat moment moet ik u de stroomkosten betalen. Ik begrijp dat u dacht dat u op deze manier al het geld gewoon kon houden, maar zo werkt het natuurlijk niet. Ik ben ervan overtuigd dat ik een fors bedrag terug dien te krijgen. Zelfs met aftrek van wat ik u nog verschuldigd ben. Te weten 192 euro van november 2005, en van 1-12-05 tot 1-18-05. Net beheer heb ik ook al betaald en mijn rekeningen voldoe ik vanaf 18 december bij Energie direct, daar heb ik een contract van. Verder wil ik nog vermelden dat de standen die op de eindafrekening staan zelfs nu nog niet bereikt zijn, op die van het gas na. Dat betekent dus dat sowieso dik 2 maanden teveel moet betalen, en dan is er ook nog het feit dat ik 6 maanden van huis ben geweest, waarin alleen een waakvlam van mijn verwarmingsketel en een paar elektrische apparaten aan stonden, te weten mijn huisventilator en 2 klokken en de verwarmingsketel. Hiermee ben ik vrij kompleet geweest geloof ik, Ik hoop dat ik dit keer een luisterend oor tref, dit moet opgelost worden want zoals ik al zei ik leef van een uitkering en ik kan dit er echt niet bijhebben, ik kan zonder dit probleem mijn hoofd al niet boven water houden. Alvast bedankt, M.Heijndijk.

Ik ben benieuwd of ik nu eindelijk eens een inhoudelijk correcte reactie krijg, het zal niet, maar ja...

Dan vecht ik gewoon verder, totdat we voor de rechter staan...

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
6 februari 2006

alle afdelingen verschuilen zich achter standaardprocedures die niet op jouw situatie van toepassing zijn, ze leggen veel te hoge voorschotten op en sturen aan het einde van het jaar een navordering die gebaseerd is op een absurde schatting met als uitleg dat ze het meterstandenkaartje kwijt zijn geraakt en dat door een computerstoring de reeds ingevoerde gegevens gedeleted zijn.

Mijn nieuwe leverancier moet het door hen teveel in rekening gebrachte dan maar aan mij terugbetalen vinden ze. Maar die heeft wèl de juiste stand, dus als ENECO zijn zin krijgt, dan moet ik voor ruim 3000 kub (want zoveel brengen ze mij teveel in rekening) eerst aan ENECO nabetalen en vervolgens in 2006 en 2007 (3000 kub haal ik niet in 1 jaar, mijn verbruik is 2500 kub) voor de tweede keer aan de nieuwe leverancier betalen.

Hoewel ENECO het er mee eens is dat het geschatte jaarverbruik onrealistisch is, wil ze het toch handhaven, want opgelegd is opgelegd. En dat laatste is voornaamste kenmerk van ENECO. Niets komt tot stand na overleg, alles wordt opgelegd.

Snapt ENECO niet hun desinteresse in de kant tot klantverlies leidt en dat het voortdurend sturen van mailings die nergens op slaan, reclame waar je niks aan hebt en het berichten dat ze een gebruikerssite voor je hebben aangemaakt die niet blijkt te werken, alleen maar tot ergernis leiden?

Reactie G vd Veen, 7 februari 2006

Ik heb sterk de indruk dat Eneco mij stelselmatig teveel aan voorschotten voor gasleverantie in rekening brengt. In 2004 heb ik 135 Euro teruggekregen, in 2005 is het opgelopen naar 235 Euro, op een totaalbedrag van 800 Euro! Een simpele truc om wat extra rente te trekken van andermans centen ?

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Richard, 27 januari 2006

Eneco, redelijk over te spreken, ben nu bijna 1 jaar klant, betaal netjes elke maand het voorschot, (op een na maar daar gingen ze uit van een berekening van ESSENT, die heb ik na wat heen en weer gemail netjes gecrediteerd gekregen.)

Heb denk ik een algemene tip: Als je ergens zit niet overstappen, veroorzaakt alleen maar elende.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
De vries, 17 januari 2006

Vreselijk slechte klantenservice!! onbeschoft, onvriendelijk, ontwetend.

Wat de computer "zegt" is waarheid.

Zonder enige reden of bericht, aanmaning versturen. Als je aangeeft ( afschriften overlegt ) dat zij fout zitten, zeer stoicijns volblijven houden dat de fout bij de klant ligt. Zeer onbeschofte manier van "klantenbinding".

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Een klant van Eneco., 28 november 2005

Kreeg mijn jaarnota met de mededeling dan ik bijna 500 euro bij Eneco gespaard heb. Uiteraard krijg ik geen rente. Die trekt Eneco echter wel, want ze houden mijn tegoed langer vast dan ze zelf op de jaarnota toegezegd hebben. Telefonische navraag en mailen had geen enkel effect. Ik ben benieuwd van hoeveel klanten ook veel te lang op de teruggaaf moeten wachten.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
R.F.SMEEKES, 1 september 2005

in verband met oversluiting naar een andere energieleverancier heeft het nogal wat moeite gekost om van ENECO af te komen.

Een in en in trieste administratie hanteren zij daar!

eerst was ik geen klant

toen weer wel

waar zijn de kontraktgegevens dan

wij hebben geen afmelding ontvangen

wij zijn niet op de hoogte van de meterstanden

na een paar maanden is het muntje gevallen.

vele keren telefonisch door ENECO op het verkeerde pad gestuurd,

Hoge telefoonrekening die ik met allerlei bewijzen meegestuurd op konto van ENECO kan toewijzen. Bedrag om en nabij 16 euro, en een aantal uren ergenis en verloren tijd.

Zij weigeren te betalen, "het is niet mogelijk om deze claim aan u te voldoen, volgens een witte boord manager van de klantendienst......"kerel toch"

ENECO ik hoop dat jullie een hoop klanten kwijtraken, slappe hap firma.en misschien ook wel jullie vergunning.

NOOIT MEER ENECO !

Van mij persoonlijk verdienen jullie overduidelijk ....ja ja 'DE GOUDEN EIKEL'

Prutsers

Reactie R.F.SMEEKES, 13 september 2005

Ben nog steeds niet van mening veranderd!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Jaap, 19 mei 2005

Na een enorme hoge eindrekening te hebben ontvangen, blijkt dat de dag/nacht tarief meter niet meer aangestuurd te worden, gevolg is dat +/- een jaar lang onterecht hoog tarief is geheven.

Na onderzoek blijkt dat de gehele wijk dit probleem heeft, Eneco zwijgt in alle talen !

Reactie Aad van der Meer, 13 mei 2006

afgelopen week ook mijn afrekening gekregen , veel hoger dus even klein onderzoekje.Dat ik meer iets meer gebruik neemik gelijk aan maar de verhouding is helemaal scheef dag/nacht verhouding klopt niks meer van.

Afgelopen jaren +/- 5000 nacht en +/- 7000 dag verbruikt, nu is nacht gehalveerd en dag bijna verdubbeld.

Reaktie van Eneco : u zal dit jaar wel anders geleefd hebben !

Ik vermoed dat de dag/nacht omschakeling een tijd niet heeft gewerkt

Heeft iemand dezelfde ervaring in Centrum Maassluis ?

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Jess, 7 april 2005

Eneco is al jarenlang bezig mij een rekening in de schoenen te schuiven die niet klopt. Op brieven krijg ik geen antwoord, áls er een brief terug komt is dat inhoudelijk een puinhoop. Ik krijg bijv. sommatiekosten op 16 februari omdat ik een rekening voor 23 februari niet hebt betaald. Al tot 2 maal toe bedreigd met afsluiten terwijl er geen betalingsachterstand is. Ik heb meerdere malen gebeld met de 'klantenservice' waar je zeer onbeschoft wordt behandeld, ik heb gefaxd, aangetekende brieven gestuurd maar Eneco blijft stug doorgaan met onzinnige rekeningen sturen. Waardeloos!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Jos, 4 november 2004

Ik heb Eneco meerdere malen een simpele vraag gemaild, maar antwoorden doen ze niet. Slechte service vind ik dat!

Reactie Jos, 8 november 2004

Al meer dan een week wacht ik op een reply! Daar win je geen klanten mee natuurlijk!

Reactie Harry, 12 november 2004

Laat even weten wanneer je wel antwoord hebt gekregen. Ben benieuwd naar het resultaat!

Reactie Jos, 17 november 2004

Aangezien ik met een onderzoek bezig ben heb ik al menig energiebedrijf gemaild. Sommige reageerde snel sommige minder snel, maar eneco reageert gewoon niet. Ik heb meerdere mails gestuurd!

Reactie 16 december 2004

na dik een maand heb ik dan toch eindelijk een antwoord op me mail gekregen! petje af!

Reactie 16 december 2004

na dik een maand heb ik dan toch eindelijk een antwoord op me mail gekregen! petje af!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
gast, 6 oktober 2004

Bij aankoop van een dvd 50 euro korting bij een overgang

naar eneco,nou dat hebben we betreurd.

Telefonisch bijna onbereikbaar,brutaal,geen deskundige uitleg,van kastje naar de muur,berg gekorrigeerde papieren. geschatte meterstanden die niet klopten.geen bevoegd personeel aan de lijn te krijgen,en al helemaal geen chef,een en al ellende. blij dat ik weer bij de oude maatschapij terug ben.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?