Ervaringen Eneco

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze bieden we een open platform aan waar klanten ervaringen kunnen delen. Uw ervaring helpt daarbij. Hieronder leest u ervaringen over Eneco. U kunt uw ervaring met Eneco ook delen.

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

s.dekker, 2 juli 2009

eneco is in mijn ogen een mafia organisatie

ik wil geen stadsverwarming maar kom er niet vanaf

een telefoonabonnement kan men opzeggen maar stadsverwarming niet.

hoe kan dit?

heeft iemand ervaring hoe je er toch vanaf kan komen

dit is puur machtsmisbruik

Reactie Baldy W, 7 juli 2009

In Leidschenveen is de dubbeltariefmeter in de dagstand blijven hangen, waardoor er ook s'nachts het dagtarief is gerekend. Resultaat nachtverbruik is bijna nihil en dagverbruik is meer dan verdubbeld. Meerdere bewoners hebben geklaagd, maar Eneco is plotseling "doof" .

Ga maar weer een traject in met bezwaarschriften....

Reactie Peter, 11 oktober 2009

Stadsverwarming is een gekoppelde warmtevoorziening voor bv flats.

Het is vaak restwarmte van elektriciteitscentrales die gebruikt wordt om woningen te verwarmen,relatief goedkope en mileuvriendelijke oplossing,er vanaf komen kan door te gaan verhuizen.

Voordat men een huis koopt of huurt kan het zin hebben het koop-huurcontract goed te lezen,het laten aanleggen van een eigen verwarmingsinstallatie is in dit geval gekkenwerk

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Marijke van Asperen, 11 februari 2009

Ik heb al twee jaar steeds opnieuw problemen met Eneco. Daarvoor nooit.

De afgelopen tijd is het echt te triest voor woorden, heb vanaf september tot oktober meer dan 60 pagina's aan mail, tot er een excuus aangeboden werd. Kreeg in december de jaarafrekening waarin mijn eerste termijn 2009 verrekend is omdat ik teveel betaald heb over het jaar 2008. Natuurlijk ben ik overgestapt en het wordt met de week erger en de bedragen verschillen steeds van wat ik moet betalen. Ook worden bedragen opgevoerd die niet meer door Eneco mogen worden opgevoerd omdat een bedrijf het zelf gaat doen. Kortom een rommeltje en ik weet niet waar ze hun personeel werven maar niet echt vriendelijk helaas.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
John, 10 november 2008

Zeer slechte service. Op email en telefoon wordt niet gereageerd. Ik heb een brief naar de directie gestuurd met vragen. Ook daar heb ik geen reactie op gekregen. Ben nu bezig met overstappen naar andere leverancier.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Theo, 30 augustus 2008

Eneco , gauw wegwezen .

De heren-dames verhoogde eerst mijn herinnering voor het termijnbedrag met € 10 , ok maar betaald . Vervolgens kreeg ik hier nog boven op € 15 administratiekosten , ik had namelijk de herinnering plus de € 10 kosten volgens hun 2 dagen te laat betaald .

Eneco maar is gebeld en gezegd dat ik het welletjes vind met de betaalde eerste € 10 kosten en er niet over pieker nog eens € 15 administratiekosten te gaan betalen.

En ja hoor vandaag kreeg ik een brief over een nog openstaande € 15 , met de mededeling dat deze was verhoogd met € 50 incassokosten , waar ik trouwens nooit een schrijven over heb gehad . En als extraatje kreeg ik de mededeling , dat als deze € 65 niet binnen 7 dagen betaal er wederom een aanmaning volgt met € 15 kosten !

Eneco heeft dus de ONS overgenomen die gewoon , zoals elk bedrijf een eerste herinnering zond zonder enige kosten.

Dat gaat dus lekker naar mijn rechtsbijstandverzekering , het is natuurlijk volstrekt onredelijk om een openstaand bedrag ( het doel ) te belasten met € 50 incassokosten , terwijl ze hier niets voor gedaan hebben. Hier is natuurlijk elke verhouding zoek.

En dat valt dan op eem zaterdag op de mat als ze niet bereikbaar zijn , stelletje groenzoeters , &$%@# . Wegwezen.

Reactie Marcel, 30 augustus 2008

Hoi Theo ,

Het lijkt er op dat ze in dit geval , met kosten op kosten te stapelen een bedrag willen creëren hoog genoeg om rechtmatig tot afsluiting te kunnen overgaan , met hoge kosten voor her aansluiting !

Met vriendelijke groet ,

Marcel Leys

Reactie Van Zandwijk, 15 september 2008

Ha Theo,

rekeningen betalen is vervelend, maar het scheelt wel incassokosten! ik baal ook van de hoge energieprijzen, maar eneco is tenminste nog zo soepel dat ik standaard 1x per jaar zonder extra kosten te laat kan betalen.

AZ.

Reactie Guido H., 30 november 2009

Hoi Theo,

Dit verhaal ken ik, heb ik pas aan de hand gehad met ze, maar overstappen naar een andere leverancier brengt men "van regen in de drup", ik heb ze het voordeel van de twijfel gegeven, maar inmiddels wel vernomen dat men landelijk actie aan het voeren is tegen deze praktijken. Helaas zit je in Rotterdam nog steeds aan eneco vast. Sinds juni heeft eneco het incassobeleid veranderd (betalen binnen 14 dagen- anders...) en daardoor ben je elke maand een week te laat - kassa dus voor eneco want die gaan inderdaad incasso kosten rekenen. Dan kun je het nog beter via automatische incasso doen, maar je hebt gelijk - wat ze doen slaat totaal nergens op.

En ik kan nog wel even over ze doorgaan maar daar krijg je alleen maar de zenuwen van.

Guido H.

Rotterdam.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Rene, 12 juni 2008

Na 30jaar ervaring gehad te hebben met ONS te Schiedam,en nooit geen probleem,is dit overgenomen door ENECO..........Het heeft me nog nooit zoveel " energie" gekost om misstanden uit de weg te helpen.....Je krijg ondanks dat ik het bedrag vele malen meer kan betalen,ook nog te maken met het zeer wazige incasso buro Vesting Finance te Almere. >Het lijkt precies op ENECO,niet reageren,wel dreigbrieven.....Ik wordt er niet warm of koud van,gezien ik gelukkig alles op tijd betaald heb.....Ineens heb ik 2 klantnummers,en heb ik opeens een achterstand van VIJF (5) maanden.!!!

Advies!!!

Snel overstappen naar een ander.!!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Tuinfort, 12 december 2007

Wat een stelletje rotzakken die hebben het lef ons een jaar afrekening te sturen van 2800 euro. Die hebben ons een lul verhaal opgehangen dat wij te laag zijn bereken en krijgen na twee jaar zo een rekening op de mat. Hebben met hun een termijn betaling lopen van 350 per maand waar van een overschrijving is mis gegaan en niet naar Eneco maar naar de Nuon is over geschreven, nu verlangen zij van ons het hele bedrag, en er valt niets met hun te regelen. Klanten service daar mogen ze al die idioten nog maar eens naar communication training sturen. Zo onbeschoft deze maatschappijen geworden zijn is te gek voor woorden en niemand die daar wat over zegt dan maar naar de geschillen commisie.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Pieter, 19 oktober 2007

Ik heb zelf bij een callcenter gewerkt en weet dat Eneco veel dingen door callcentra laat afhandelen.

Het zou me niets verbazen als alles via callcentra loopt (kan ik afraden om als werk te doen, je wordt honds betaald en behandeld, zo mag je vaal maar 1x in de 4 uur naar de wc en dan niet meer dan 2 minuten en verdien je nauwelijks meer dan een uitkering omdat de computer je beltijd telt en vaak afrondt naar beneden, wat je natuurlijk moeilijk kan aantonen).

Houd hier dus rekening mee, vaak weet degene achter de lijn maar schier weinig over het bedrijf (je krijgt als callcentermedewerker wel cursussen over de producten en het bedrijf maar die gaan maar zover).

Reactie Piet, 10 november 2007

Dat klopt, ik moest nu voor 10 cent per minuut bellen. Vroeger hadden ze hier een kantoor waar je bij vragen langs kon gaan. Nu moet je zelfs betalen voor hun fouten. Ik ben ooit 10 keer!! te hoog aangeslagen na vervanging van een meter, weer bellen en schrijven om mijn geld terug te krijgen. En ik ben aan het overstappen naar een andere bank, en drie keer raden, meerdere instellingen doen het goed alleen Eneco begrijpt het weer niet.

Op de site van de SP staat hoeveel hun topman verdient: miljoenen, maar niet meer van mijn geld.

Reactie Wesley, 17 januari 2008

Een betaalde callcenter misschien wel, maar de klantenservice zelf is prima.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
J, 5 oktober 2007

Wij (gezin met 1 kind) zijn nu 7 jr klant bij Eneco en we vinden de klantenservice/telefoniste/afwikkeling vragen telefonisch/e-mail waardeloos. Afgelopen periode kregen we te horen dat men al 3 jr onze kosten verkeerd hadden ingeschat maar wel of we even 3300 euro wilden betalen ivm opgelopen kosten. Raar eigenlijk omdat we HR ketel 3 jr geleden hebben aangeschaft en sinds die tijd dus meer kosten. We vielen achterover en men begon ons gelijk aan te spreken over eigen verantwoording/schuldvraag, maar wij hebben alleen gevraagd hoe het komt dat men ons niet op de hoogte hebben gebracht...hun antwoordt: moesten we zelf in de gaten houden en niet zij als leverancier...wij zijn klaar met ze en na veel bellen/mailen eindeloos een aflossing geregeld maandelijks. Dit is eigenlijk gewoonweg belachelijk dat omdat we ze altijd via autom.incasso hebben betaald en ze dan zo tekeer gaan. Woorden zoals wanbetaling zijn genoemd, maar geheel onterecht! Er blijken (ook door hun nw computersystemen) fouten zijn gemaakt en overzichten niet nagekeken zijn door hun mensen, maar dit geven ze nooit officieël toe. Ik heb autom. incasso stopgezet en betaal pas op laatste dag om te pesten. Ook op m'n vraag waarom ik nooit airmails heb gehad nav standen via internet opgegeven was hun reactie...geen idee....belachelijk ! We gaan binnen 4 mnd verhuizen en stappen over naar waarschijnlijk Oxxio en hopelijk een meer meedenkende leverancier. Iemand anders een goede suggestie voor Gouda eo.

Reactie Piet, 10 november 2007

Niet naar OXXIO !! die doen het zelfde heb ik gehoord in mijn kennisenkring. Ik zit bij Greenchoice, bevalt prima en goed getest bij de consumentenbond.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Hallo, 27 september 2007

Ik heb veel gedoe met Eneco. Ik kreeg dejaarnota en we moesten ineens 75 € per maand meer gaan betalen.We betaalden voorheen 92 € gebaseerd op het verleden van andere verbruikers op ons nieuwe adres.

Ik ben zelf gaan nadenken dacht dat het misschien zou liggen aan aan kapotte gas/ electrameter, maar als ik dat laat odnerzoeken en het si niet het geval moet ik de rekenign zelf betalen mailden ze terug. Vervolgesn ben ik met mijn familie gaan bellen en die vonden het nieuwe termijnbedrag in verhouding tot ons verbruik ook verdacht hoog.Ik ben maar eesn gaan rekenen en blijkt dta we per maand +/- 11,- meer heben verbruikt dan 92, €.

Dis ik heb voorgesteld dit dan voor de zekerheid op te trekken naar 110 €.

( dat is dan 18 € meer). Krijg ik een reactie dat het kan maar dan op eigen risico want officieel mag er maar 10% af van het door hen voorgestelde nieuwe termijnbedrag. Al meerdere keren heb ik dan ook verzocht of zij mij willen uitleggen hoe zijn dan aan zo'n hoog nieuw termijnbedrag vooralsnog geen inhoudelijek antwoord. Ik denk dat ze inderdaad flink wat rente willen trekken avn hoge termijnbedragen.

Maar ik laat het er niet bij zitten ik wil een duidelijke antwoord en aangepast termijn bedrag. Ook krijegn wij nog steeds enevloppen voor ed vorige bewoners en zelfs op naam van onze woningbouw (lekker slordig) en

krijg ik gewoon veel te veel reclame en onzin van ze. Maar een goede klacht afhandeling ho maar. Bij onze verhzuiign heb ik alles netjes opt dij doorgegeven , maar ze hebebn niks geod verwerkt en daar heb ik ook een klacht op geschreven vervolgens hebben ze het nog steeds niet goed verwertk en geen reactie gegeven op mijn klachtenbrief. Wel krijg ik een half jaar na de verhuizing zo'n stomme standaardbrief met de vraag of alles rodn de verhzuiing goed is verlopen... vermoeiend , ik heb hem bij oud papier gegooid!

Dit kost mij dus veel tijd en energie ( ja, energie) Voor mijn energie mogen ze ook gaan betalen!!!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Simon, 14 september 2007

Eneco gebeld, ik krijg nu ook sinds 3 maanden herinneringsbrieven omdat ik te laat betaal.

Het is nu al flink opgelopen, de laatste herinnering wordt kwijt gescholden, deze was onterecht!

Maar de andere maanden mag ik gewoon betalen.

We betalen alles netjes, en dan is het hel snel wegwezen bij Eneco!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Wesley, 11 juli 2007

Tjaa overal heb je tevreden en ontevreden klanten lijkt mij zo. Als er 1x iets mis gaat is een bedrijf slecht, gaat een verhuizing oid vlekkeloos is het bedrijf top. Zo gaat dat nou eenmaal

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
ABOG BV, 22 juni 2007

Wat een halzen bij Eneco.

Ik heb een kantoor met bedrijfshal gekocht en nu wil ik de meter laten overschrijven op mijn naam.

Dat kan niet omdat de vorige eigenaar wat betaalprobleempjes had.

Wat heb ik daar mee te maken ?

En nu willen de Eneco halzen een kopie van het koopcontract !

Nou die krijgen ze niet , want daar hebben ze neits mee te amken.

Ik ben nu op zoek naar een leverancier.

Verder even op deze website gekeken wat anderen van de Eneco vinden en mijn besluti staat nu vast.

GEEN ENECO!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Stephan, 4 mei 2007

Ik betaal al 20 jaar elke maand rond de 25ste de rekening. Nu heeft Eneco sinds een maand of 8 een nieuw aanmaningssysteem en sturen ze elke maand een herinnering, omdat je binnen 15 dagen moet betalen de nota wordt de 3e verstuurd. Deze maand een brief dat als ik al 2 keer aangemaand ben, ik 10 euro adm. kosten moet betalen, mits ik automatisch ga betalen, dan wordt de 10 euro kwijtgescholden. Gebeld en gevraagd of mevrouw aan de andere kant van de telefoon ook op 3 april haar salaris krijgt van Eneco voor de maand april!!Bleek niet zo te zijn, nou ik ook niet. Dit is gewoon om mensen te dwingen om automatisch te betalen, maffiapraktijken, stellen hun eigen betalingsregels met tussentijdse betalingsboetes, waar ik nooit een contract voor getekend heb! Wie denken ze wel wie ze zijn, ook mevrouw zegt dat ik elke maand netjes binnen de maand betaal, maar ik wordt behandeld als een wanbetaler, dat is klantvriendelijk!! Mevrouw begreep mij ook wel als ik naar een concurrent ging!!Ik begrijp het niet, ik ben altijd een tevreden klant geweest die elke maand betaal en Eneco is niet de goedkoopste aanbieder. Welke onderneming jaagt op zo'n manier zijn tevreden klanten weg? Ik ga weg bij Eneco en hopenlijk voor Eneco velen met mij, zodat ze misschien op tijd inzien dat je je tevreden klanten anders moet benaderen.

Reactie Ronald, 29 mei 2007

Heb zojuist onder dwang geld overgemaakt.ben ook al meer dan 20 jaar klant bij eneco maar ik ben klaar met deze firma, wordt tijd voor aktie

ik ga maar eens op zoek naar een andere leverancier

Reactie John Nieboer, 4 juli 2007

Prima verwoord, ook jij begrijpt blijkbaar niet dat je blij mag zijn je energie bij ENECO te mogen betrekken……..

Reactie Ellen, 27 september 2007

Alsof ik mezelf hoor! Inderdaad het beleid van Eneco heeft iets weg van een maffiapraktijk. Ik ben al twee jaar aan het knokken over een bedrag dat ze dubbel hebben geboekt in augustus 2005. Uiteindelijk had ik een paar maanden geleden een bedrag tegoed, maar dat hebben ze me nu ook door de neus geboord met allerlei rare kleine bedragjes die ze weer gaan aftrekken. Zou het personeel van Eneco wel te vertrouwen zijn? Voor hetzelfde geld worden er zo bedragen weggesluisd. er

Reactie Hans M., 3 oktober 2007

Je hebt helemaal gelijk! Bij mij begon het gesodemieter eind 2005 toen Eneco overging op een nieuw computersysteem.

In oktober 1983 werd ik klant van Eneco en betaalde iedere maand via automatische incasso. De afschrijving vond steeds zonder problemen aan het einde van de maand plaats. Met de komst van het nieuwe computersysteem kon dit blijkbaar opeens niet meer en moest er rond de 15de worden betaald. Daar ik telebank heb boekte ik het te vroeg afgeschreven bedrag terug omdat ik de baas ben over mijn bankrekening. In een bepaalde maand werd er ook tweemaal afgeschreven. Veel telefonisch kontakt met steeds weer andere medewerk(st)ers met alle kosten van dien. Uiteraard voor mijn rekening. Ook gecorrespondeerd via e-mail maar de antwoorden waren meestal geen ja of geen nee. Er werd steeds om de hete brei heengedraaid. Het ging ongeveer zo: "Waarom is het groen?" Antwoord: "Omdat het blauw is". Ik kan zo ongeveer de kamer behangen met alle gevoerde correspondentie. Uiteindelijk kreeg ik de mededeling dat het nieuwe systeem niet geheel volgens verwachting liep en dat,als ik de betalingsdatum zelf in de hand wilde houden,maar beter kon overgaan op betaling via acceptgiro. Zo gezegd zo gedaan. Vorig jaar augustus werd ik door Eneco benaderd of ik toch niet weer wilde overgaan op automatische incasso. "Als jullie mij kunnen garanderen dat ik aan het einde van de maand belast wordt dan ga ik akkoord". Het zou allemaal prima worden geregeld. Enige tijd ging het goed en toen begon het gedonder weer opnieuw. Weer hetzelfde verhaal en weer overgegegaan op acceptgiro. Trouw betaalde ik op de 28ste maar kreeg wel iedere maand een aanmaning omdat ik niet op de 15de had betaald. Vorige week kreeg ik de befaamde brief dat dit nu al de zoveelste aanmaning was geweest en dat ik admin.kosten ad euro.10,-- moest betalen. Over alle door mij gemaakte kosten wordt natuurlijk met geen woord gerept.Toen sloegen bij mij de stoppen door, om in energietermen te praten. Ben overgestapt naar een andere leverancier waarmee ik op jaarbasis euro.300,-- bespaar en verder verschoond blijf van irritaties en beledigingen van de zijde van Eneco's afd.Klantenmishandeling. Heb Eneco een e-mail gestuurd en ze o.a.van harte gefeliciteerd met het feit dat ze er eindelijk in waren geslaagd om mij als trouwe klant na 24 jaar weg te jagen. De stoppen zijn inmiddels opnieuw doorgeslagen. Ik kreeg deze week mijn jaarafrekening met een saldo in mijn voordeel. Eneco heeft een bedrag aan mij overgemaakt onder inhouding van de maand september die ik op 28.09.07 betaalde plus de door mij geweigerde adm.kosten ad euro.10,--. Ze weten gewoonweg niet van ophouden. Het is bij het misdadige af. Ik ben nu zo kwaad dat ik ze met de grond gelijk wil maken. Iemand suggereerde dat het callcenter in Suriname zat maar ze kunnen het beter naar Sicilie verhuizen.

Reactie Theo, 22 november 2007

Stephan, voor Eneco ben je een zogenaamde "slepende betaler". iemand die consequent te laat de rekening betaalt. Heb ik heel vroeger eens met Nuts Ziekte kostenverzekering gehad. Die stuurden een deurwaarder terwijl ik elke maand netjes betaalde! Ik had zo ergens anders een zoektekostenverzekering afgesloten.

Zo los je dat op.

Reactie piet, 15 december 2009

(ik had dit bij "beoordeling' gezet, beter hier dus)

Denk dat ik hetzelfde probleem heb gehad met die betaaldata's

Verder

ja, wel klantvriendelijk, maar onbegrijpelijke rekeningen, en een starre administratie. als je niet per machtiging betaal, verlies je allerlei rechten, bv de hoge eindafrekening, waar je normaal gesproken een betalingsregeling voor kan treffen (geldt niet voor de maandelijkse termijnen) werd door eneco afgeboekt met mijn termijnbetalingen (via automatische overboeking van mijn eigen bank) , waardoor ik een achterstand kreeg op mijn termijnbedragen en de eindafrekening volgens eneco betaald was, terwijl ik deze zelf nog niet had betaald, begrijp je het nog? En voor de achterstand van zo'n 800 euro kon ik geen regeling treffen omdat het volgens eneco om termijnbedragen ging, wat dus niet waar was. Dan kan je dat 3x uitleggen, maar zij kunnen er niks aan doen, terwijl ik naar de klantenservice bel om tot een oplossing te komen. En dat willen zij dus niet!

Verder kan ik laaiend worden over de betalingsoverzichten, waar al lerlei bedragen met elkaar verrekend worden, zodat je niet kan zien welke maand niet betaald is...allerlei vage bedragen, boetes, waarvan en waarom,

als ik op bel met de vraag, welke maand heb ik dan niet betaald? krijg in geen antwoord op, maar een ingewikkeld rekenschema.

Heb ook hemel en aarde moeten bewegen om van de acceptgiroos af te komen aangezien ik automatisch betaal (zelf, niet via machtiging, ben baas in eigen portomonnee) en juist dan zie je herinneringen over t hoofd. Kan gebeuren dat je saldo niet toereikend is op moment van geplande overschrijving.

Ik ben nog niet geswitched, geen idee van de tarieven, maar dit onbegrip, vechten tegen de bierkaai en nu ook weer 1 maand achterstand en er staat alweer iemand op de stoep, zou liever even opgebeld worden!

Of het ergens anders beter is, voor een eigenwijs iemand als ik, met vrijheid van betaalmethode bv?

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
S. van der Wal, 2 mei 2007

Ik kreeg een jaarnota van ruim 9000 euro. Eneco gebeld en men zei tegen mij dat zij niet goed geschat hebben en wij nalatig zijn geweest met de meterstanden doorgeven.

Ik wil graag weten of er een manier is om hier tegen in beroep te gaan. Het is toch raar dat doordat zij mede een verkeerde schatting hebben gedaan ik nu ineens daarvan de vrucgten moet plukken?

Reactie s, 26 juli 2007

hoi, ik heb een jaarnota van 1464 gekregen, heb eneco gebeld werd er gezegd dat ze binnen 2 weken een bericht sturen hoe en wat het zit..dat is onmogelijk dat ik zoveel moet betalen..een vraagje is het handig om intussen naar de rechter te gaan of moet ik liever afwachten..ik ben gestresd door hun

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Denis, 17 april 2007

Bij eneco is klantvriendelijkheid niet in hun woordenboek. Er was een maand bij mij te weinig afgeschreven. Ik kreeg iemand aan de lijn en die zou me doorverbinden. Na 28 minuten wachten heb ik de hoorn er opgelegd. Volgende keer weer bellen, de vrouw wil me gewoon niet helpen terwijl het in hun voordeel is als ze het geld eerder binnen krijg. Werd ik kwaad volgende dag stond gelijk iemand voor de deur om de meters op te nemen. Best hilarisch want ik loop niet achter met betalen. De klantenservice krijgt echt een 1. Er zitten er vooral surinaamse vrouwen die met een accent praten en hierdoor zelf soms onverstaanbaar zijn en als ik vroeg kunt u het herhalen zijn de dames gelijk geirriteerd.

Reactie Nvt, 3 september 2007

Veel bedrijven hebben callcenters in suriname.

Goedkoper en geen belasting. vandaar dat je veel surinamers aan de lijn krijgt. Omdat je simpelweg bent doorgeschakeld naar suriname.

Reactie Hans M., 3 oktober 2007

Wat doen ze in godsnaam in Suriname ? Ik denk dat ze zich op Sicilie veel beter thuis zullen voelen.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
LP, 17 april 2007

Het is weer zo ver, in 1 maand tijd 1.000,00 euro extra betalen.

Met dagstandmeter kapot, he wat vreemd had al tig keer gemeld, maar de meter doet het nog zei eneco!

Waardoor ik 2 termijnen allebei 1 maand later betaal, moet ik voor die 2 maanden E 20,00 administratie kosten betalen.

Ik weiger deze te betalen. Inmiddels op gelopen tot 35,00 kosten.

Dus ik weer bellen.

Zeg die dame van eneco, die weigert haar naam te vertellen, maar wel hoofd van de afdeling is vertelt ze mij. Dat ik nog 75,00 open heb staan, dus zeg ik haar kom maar op met dat overzicht geef mijn fax, en e-mail adres, maar er komt niks, 2 weken lang. Krijg ik weer een aanmaning, 45,00 Euro, zonder overzicht.

Met een mededeling dat ik kan worden afgesloten.

ze bekijken het maar bij de eneco, bij deze stap ik op

!!!!!!!!!

Ben nu zoekend naar een nieuwe leverancier.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Henk Dirksen, 25 januari 2007

Yep, hetzelfde verhaal.

In oktober ontvang ik een naheffing van € 860,00

(1.895,00 gulden = netto maandinkomen)

Wat blijkt, ondanks dat ik altijd mijn standen heb doorgegeven via Internet heeft men mij 2 jaar achteenvolgens geschat.

Vervolgens ontvang ik in december een aanmaning van hetzelfde bedrag terwijl ik netjes alle accept-giros heb betaald.

Ik neem zelf contact op en de klantenservice geeft toe dat er een fout is gemaakt en dat men het zal herstellen.

In januari ontvang ik weer een rekening en betaal deze zonder goed naar het bedrag te kijken.

Dat was een hele hele grote fout. Eneco stopt de betalingsregeling, verstuurt een tweede aanmaning en dreigt met afsluiting waarvan de kosten ook nog is 1000 euro zijn.

Naar aanleiding van de tweede aanmaning neem ik weer zelf contact op met de klantenservice en krijg te horen dat het eigen schuld dikke bult is en het bedrag moet gewoon in 1 keer worden betaald. Oh ja, de aanmaning wordt op vrijdag 19-01 verzonden, komt dus op dinsdag 22-01 aan en de utierste betaaldatum is 28-01. Weet dat Eneco alleen maar een Postbank rekening heeft waarbij een overschrijving ongeveer 3 dagen duurt en je kunt letterlijk op 1 hand uittellen dat je 3 dagen hebt om 750 euro bij elkaar te schapen.

Maar eigen schuld dikke bult want ik had het kunnen weten, ik had immers in januari een rekening gehad zonder de betalingsregeling. Dan had ik daar maar op moeten reageren

Nadat ik mij de blaren op de tong had gepraat kreeg ik de chef van het spul. Nu die was erg coelant tegenover mij. Eigenlijk mocht er geen tweede keer een betalingsregeling worden afgesproken maar vooruit omdat ze zo goed was mocht ik het dan in 5x aflossen. Toen ik daar cynisch om moest lachen werd mevrouw boos en gaf aan dat het een mogelijkheid was en het niet perse hoefde als ik zo minderwaardig deed.

Dus samenvatten

1.) Ik krijg een enorme naheffing omdat Eneco niet correct omgaat met opgegeven meterstanden

2.) Vervolgens wordt er een regeling afgesproken die niet het hele bedrag dekt, waarvan ik niet op de hoogte werd gesteld. Ik had dat zelf moeten uitzoeken

3.) De regeling wordt zonder enige kennisgeving afgebroken

4.) Je moet God op je knieen danken dat je een andere regeling aangeboden krijgt die per maand 2x zo duur is.

Ode aan Brinkman (D66) en de privatisering, geweldig idee den Haag, ga door....splits ook nog de levering en het netbeheer op. Kan daar ook weer dit soort ellende door ontstaan maar ja,... over al die losse kosten mag je lekker BTW trekken en dan wel graag het hoge tarief van 19%

Raar he dat burgers de politiek uitkotsen, gek he dat links zo enorm wint.

In 2003 betaalden wij voor 6000 KWh € 680,00

In 2006 betaalden wij voor 8000 KWh € 1150,00

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
L. van Kesteren, 19 januari 2007

Precies dezelfde ervaring gehad met dat Eneco-Tuig. Na 12 jaar keurig mijn meterstand te hebben doorgegeven of via een keurige man die vroeger de stand kwam opnemen ook ineens een naheffing van 1200 euro (!). Na vele grote bekken van ordinaire meiden van het call center in gebrekkig Nederlands (dezelde blijkbaar als die dellen van "De Zusjes van Eneco Energie") en na talloze incompetente medewerkers kwam ook ineens het verhaal dat de standen bij mij altijd geschat waren en mijn maandbedrag giing van 65 naar 148 euro per maand (alleenstaande). Zeer velen om mij heen hebben dezelfde ervaring met Eneco. Het resultaat van de privatisering van meneer Brinckhorst D'66, dat tuig uit de Tweede Kamer die beweert dat door 'gezonde' concurentie de prijs zal dalen: Nee dus!!! Maffioos ondernemerstuig dat alleen maar denkt "hoe komt jouw geld in mijn portemonnee. Je staat machteloos want ze sluiten je direct af als je niet betaalt, maar daar hoor je de heren bewindslieden in de Tweede Kamer niet over (Volksvertegenwoordigers die wij ook met z'n allen betalen), de ruiten ingooien bij EZ dus!!!!!! Weg met de Privatisering!!!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
W.J. Bernd, 1 december 2006

Sinds 5 maanden krijg ik elke maand, nu al 2 in 1 week, rekeningen van Eneco om de energie te betalen en anders 15 euro adminstratiekosten, maar ik betaal elke maand op tijd per periodieke overschrijving, maar bellen helpt niet en schrijven ook niet, er zitten daar geen mensen achter de computer maar laten de computer alles doen,er is geen eindcontrole, de medewerkers zitten achter de telefoon met grote monden ons af te blaffen!!!!!. Wij gaan proberen bij hen weg te gaan.Wat doet manger HANS VALK eigenlijk ?? Controleert hij wel het personeel ? Geeft hij les in klantenservice?

Reactie Ellen, 27 september 2007

Van die Hans Valk weet ik alleen dat hij géén 'klantencontact' heeft. Je krijgt hem niet te spreken. Het gekke is dat ik altijd wel zijn brieven krijg, ondertekend en wel als klantmanager. Volgens het callcenter worden je brieven niet naar hen doorgestuurd. Ze krijgen niets onder ogen. 'Dus u kunt net zo goed geen brieven schrijven mevrouw'. Volgens mij bestaat die man niet eens en is Eneco alleen een callcenter en een computer die bedragen registreerd!

Reactie Hans M., 3 oktober 2007

Hoe kan Hans Valk vaststellen dat er een probleem op zijn afdeling is als hij er zelf geen verstand van heeft. Hij moet eerst zelf maar eens naar een cursus klantenservice waar hem de betekenis van dit woord wordt uitgelegd, alsmede die van het woord respect. Ik heb de indruk dat hij zijn 1ste cursus op Sicilie volgde !

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Rosa Bloem, 15 november 2006

Aan mijn geld komen zij niet meer,

alles gaat per periodieke overschrijving,

zeer onfatsoenlijke klantenservice, is er nou geen manager

of directeur die eens meeluistert met hen terwijl ze aan het bellen zijn en hen eens bijschoold hoe ze klanten klantenservice geven.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
11 november 2006

Mijn incasso staat op de 1e van de maand, nu is het herhaalelijk voorgekomen dat er twee maal in een week een voorschot werd ingehouden, na een telefoontje naar Eneco was het antwoord ja hoor mijnheer dit was onze fout maar u bent nu weer helmaal bij.

Twee maanden later wordt er weer twee maal ingehouden 1x op de 1e en 1x op de 9e, weer gebeld, het is mijn eigen schuld Eneco kan niet omgaan met incasso's op de 1e, omdat de de ene maand 30 dagen heeft en de andere 31 dagen???????????????

Al mijn incasso's staan op de 1e en nog niet eerder zo'n deregelijk gebal meegemaakt. Met de vraag aan Eneco waarom ze hun klanten hiervoor niet behoeden antwoord ze :" ik zeggut je nu tochhh!" en ze presteerde het ook nog eens de telefoon er op te knallen (onbeschofte en onprofessionele klanetservice). Het antwoord op mijn mail (die kreeg wonder baarlijk heel snel), inderdaad ik moet een incasso datum kiezen tussen de 7e en de 28ste. Nu kreeh ik een foldertje van Eneco met op pagina 25 een tip betaal automatisch en u kunt dit doet op alle data van 1 t/m 28 van de maand. Dus van alle kanten tegensprekende regeltjes, conclusie, ik betaal niet meer automatisch ben op zoek naar een andere energie leverancier, desnoods duurder , maar van mijn geld geen dure verkeerde foldertjes en ik wil zeker geen onbeschofte klantenservice financieren.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Nanda Lakis, 17 oktober 2006

Dagelijks de reklame van de zusjes met Eneco,

dat Eneco zo klantvriendelijk is en de mensen terug belt........

Het zijn brutale asociale medewerkers en luisteren slecht en geven de fouten niet toe maar wij zijn fout, na afspraak om een verkeerde herinneringsnota van niet volledig betaald te hebben

te laten vervallen, toch weer 2 keren aanmaningen.

Wij hebben alles betaald want dit gaat per periodieke overschrijving via de giro.Dus kan niet fout gaan. En toen er een flinke woordenwisseling kwam van welles nietes verbrak ik de verbinding en die medewerker belde terug en schold ons uit.

Wij hebben zijn naam, maar weten niet of hij voor Eneco werkt of dat Eneco Callcentra inhuurt ??????????Wij hebben in de negen jaar dat wij bij hun gas en stroom afnemen nooit onze telefoonummer hoeven geven, nu vroeg hij erom want dat was voor de administratie, nu maakte hij dus gelijk misbruik van de situatie door terug te bellen en een grote bek te hebben die wij ook hadden, maar van een medewerker van Eneco verwacht je toch dat hij de fouten rechtzet, luistert, service geeft en rustig luistert zonder beschuldigen van niet betaald te hebben.........die wel betaald waren.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
marinus, 16 oktober 2006

In oktober 2004 ben ik verhuisd van Rotterdam naar Den Haag. Een verhuisformulier is op 22 oktober 2004 door ENECO ontvangen. Keurig ingevuld met meterstanden etc. Op 5 april 2005 -dus zes maanden na de verhuizing- ontving ik een eindafrekening. Deze klopte van geen kant en na een geslaagd telefonisch contact werd mij meegedeeld dat er een gecorrigeerde nota zal worden opgemaakt. Op 26 juli 2005 ontving ik de gecorrigeerde nota, het totaalbedrag was met zo'n 375 euro verlaagd naar 450 euro. Bij controle van deze nota bleken de meterstanden wel te kloppen, maar waren een aantal zaken, zoals kabeltelevisie etc, doorberekend tot mei 2005. Vanaf dat moment ontstond de voor velen herkenbare manier waarop ENECO met haar klanten omgaat: Veel telefoontjes naar het klantennummer, veel verbroken gesprekken, ronduit brutale, gehersenspoelde medewerkers, etc. Ik heb tot enkele weken geleden steeds gepoogd een gecorrigeerde nota te krijgen. Uiteindelijk sprak ik begin september 2006 een medewerkster die naar ik dacht de boel zei te begrijpen en mij verzekerde dat ik zou worden teruggebeld met mededelingen omtrent het definitieve eindbedrag. Ook vertelde zij me dat de incasso van het openstaande bedrag even zou worden stopgezet tot bekend zou zijn wat het uiteindelijke bedrag zou inhouden. Natuurlijk werd ik niet teruggebeld maar ontving ik op 2 oktober 2006 een betalingsverzoek van het incassobedrijf "Receivable Management Company"uit Rotterdam, met het verzoek het totaal bedrag van 450 euro + 175 euro incassokosten over te maken. Ik heb toen wéér ENECO gebeld, kreeg wéér de mededeling dat de zaak zal worden onderzocht en ik zou worden teruggebeld. Dit gebeurde weer niet en zodiende kreeg ik op 13 oktober 2006 een tweede verzoek van het Incassobureau tot het betalen van zo.n 630 euro.

Op 16 oktober eerst geprobeerd ENECO te bereiken: Na drie pogingen met verbroken telefoontjes weer een medewerkster gesproken die mij zonder mijn verhaal aan te horen eerst meedeelt dat ENECO niet van plan is de vordering bij het incassobureau in te trekken. Wanneer ik de medewerkster zeg dat een vreemde gang van zaken te vinden, zegt zij dat ENECO bezig is een correctienota voor mijn eindbedrag van 2004 op te stellen: "maar dit duurt zo'n 8 weken". En u moet wel betalen. Ik heb haar voor de 48ste keer verteld dat ik niet weigerachtig ben te betalen, Zij adviseerde mij daarom maar een bezwaarschrift bij ENECO in te dienen. Te verwachten is dat de eindafrekening uitkomt op een lager bedrag. Maar de procedure bij het incassobureau wordt door ENECO niet ingetrokken.

Na twee jaar ben ik het meer dan zat. Het probleem is alleen dat de machtspositie die ENECO inneemt zo groot is dat zij tegenover klanten zich alles kunnen permiteren. Een bedrijfsvoering die ik kortgezegd erg onbeschoft vind.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
saskia, 12 oktober 2006

Zeer slecht, vooral bij verhuizingen.

Ik heb meer dan een half jaar gebeld, gemaild, aangetekende brieven gestuurd over een rekening over 4 maanden. Geen kabelaansluiting gekregen, had met nalatigheden van de vorige bewoner te maken, wel de kosten. Beginstanden veranderd, ingeleverde eindstanden genegeerd en een eigen schatting berekend die ook nog 20 dagen doorliep terwijl ik opgezegd had.

5 verschillende eindafrekeningen gekregen waarvan de 1e na vele mailtjes, een half jaar na opzegging. intussen begon wel de aanmaningsprocedure.

Nooit een inhoudelijke reactie gekregen op de mails en zelfs een aangetekende brief met De Geschillencommisie, energie en water, bracht geen soelaas.

De commissie zelf had het zo voor elkaar. Een correcte rekening, 50 euro onkostenvergoeding en 25 voor de kosten van de gesch. commissie. De excuses die ze zouden hebben gemaakt, volgens de commissie, heb ik nooit gehoord maar ja, mijn verwachtingen in deze liggen niet hoog. Met die 50 euro kom ik niet uit de kosten. De tijd en stress die dit soort zaken kosten, zijn al helemaal onbetaalbaar maar....ik ben van de ENECO af HOERA!!!

Reactie Eneco, 2 november 2006

Ik wil van mijn kabel tv af. Maar als ik dit bij Eneco vraag (Eneco int namelijk nog het verschuldig bedrag namens UPC) vertellen zij mij dat UPC dit moet doen. Als ik bij UPC vraag om mijn kabel af te sluiten vertellen zij mij dat ik dit zelf aan Eneco moet doorgeven. Ik word dus van kastje nar muurtje gestuurd!!!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Lotte Zomer, 11 oktober 2006

Bob, wat een nare ervaringen met Eneco en hoe is het nu verder, heb je nu gas en licht van iemand anders?

En ik kots ook van die reklame van Eneco, waarin zij zoooo klantvriendelijk zijn. De klantenservice is onbeschoft en klantonvriendelijk, een medewerker gaf een grote mond en verdraaide het verhaal. Rekeningen die niet kloppen, na bellen dacht ik klaar te zijn totdat er weer spookrekeningen kwamen.

Nee, als je met dit bedrijf in zee bent, dan droom je van een hutje op de heide zonder gas en energie.

Sterkte met de oplossing Bob.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?