Ervaringen Eneco

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze bieden we een open platform aan waar klanten ervaringen kunnen delen. Uw ervaring helpt daarbij. Hieronder leest u ervaringen over Eneco. U kunt uw ervaring met Eneco ook delen.

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

mettahri, 26 november 2010

Ik heb jarenlang bij essent gezeten dacht er goed aan te doen om de overstap te maken naar eneco ik ben nooit in zo'n korte tijd in de problemen gekomen als bij eneco. Ik ben sinds 5 maand kl bij dit rotbedrijf zij hadden mijn maandnota op 40 euro gezet totdat ik naar 3 maand een brief ontving 645 bij betalen. Ik woon opmezelf ben bijna nooit thuis en zat maar 3 maand bij hun en toen die dikke vette rekening. Ik had toen meerdere malen contact gehad met eneco nav dat bedrag heeft niets opgelost ik moest en zou het betalen uiteindelijk kon het met een betalingsregeling prima ik kon er toch niet tegen op. Van de week kwam ik thuis brief ontvangen van eneco 845,99 binnen 7 dagen overmaken omdat, ik de maand factuur niet had voldaan van nov terwijl, ik wel netjes de regeling had aangehouden hebben zij zonder enige herinnering de regeling terug getrokken. Alsnog de maandfcatuur betaald (had het over het hoofd gezien ivm vele betalingen meeste aan eneco) toen gelijk contact gehad met een medewerker..heel het verhaal uitleggen dat mens luisterde nieteens hij mobiel ging gewoon af terwijl, ik aan het vertellen was '' ja mevrouw ik ga kijken wat ik voor u kan doen'' kwam terug bij mij '' mevrouw ja helaas ik kan u niet helpen u moet het bedrag binnen 7 dagen aan ons overmaken. Ik denk dat dat mens niet eens navraag heeft gedaan maar, mij in de wacht zetten en haar mobieltje ging opnemen. Ik dacht ik probeer het nogmaals kreeg ik een kreng aan de lijn en een grote mond wat ze had ze gaf mij geen mogelijkheid om uit te praten wat ik van haar kreeg te horen '' je moet betalen je moet betalen ik kan u niet helpen'' ik werd bijzonder KLANTONVRIENDELIJK TE WOORD GESTAAN . Eneco heeft mij zo erg in de problemen gebracht ik moet hun binnen 7 dagen 845,99 betalen waar moet ik dat ooit vandaan halen als alleenstaande jonger. Dit is echt schandalig en je bent machteloos. Ik hoop z.s.m niets meer te hun te maken hebben en zal ook anderen bij mij omgeving flink eneco AFRADEN!

Reactie Eneco Mdw, 26 november 2010

Beste mettahri,

Ik vind het vervelend om te lezen dat u ontevreden bent over Eneco omdat we geen nieuwe betalingsregeling met u afspreken.

Het is natuurlijk niet onze bedoeling om u in financiële moeilijkheden te brengen. We hebben daarom eerder met u een betalingsregeling afgesproken. Wanneer u een betaalafspraak niet nakomt, treffen we in de meeste gevallen geen nieuwe betalingsregeling meer. Graag kom ik met u in contact om te controleren of we nog iets voor u kunnen betekenen.

Wanneer u dat op prijs stelt, vraag ik u om uw contactgegevens samen te mailen naar onlineservice@eneco.nl.

Met vriendelijke groet,

Kelly, medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
nietbelangrijk, 25 november 2010

Nooit mee in zee gaan met dit asociale dubieuze bedrijf beloven veel maar lossen problemen niet op je kunt klagen tot je een ons weegt.Aub trap niet in de valkuilen van dit listige en ronduit duister doortrapte bedrijf.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Eneco=Eens maar nooit meer, 27 oktober 2010

Het meest dramatische bedrijf dat er is op energiegebied.

Kunnen niet op normale wijze communiceren,maken bij aantoonbare fouten van hun kant geen x-cuus,Maar dreigen daar is men zeer bedreven mee.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Wendie Ferreira, 18 oktober 2010

Hallo allemaal,

Ik ben inmiddels 5 jaar abbonee bij Eneco en ik heb nooit zoiets ergs meegemaakt, als onderstaande verhalen.

Eindrekening moet ik altijd hooguit 200 euro bijbetalen. Heb zelfs 2 jaar geleden Euro 200 teruggekregen!

Mijn maandbedrag werd alleen maar lager en eindafrekeningen niet absurt hoger.

Ik betaal altijd de rekeningen op tijd, loop hooguit een maand achter en krijg daar dan wel een herinnering van. Wel met 15euro verhoogde admin. kosten maar dan betaal ik weer direct.

ECHTER, 2 maanden geleden zat ik (als student) krap bij kas en kon ik de rekening niet betalen.

Telefonisch contact opgenomen met de vraag of ik het bedrag (E110..waar hebben we het over?) in 2 keren kon betalen.

Dit werd per abrupt afgedaan met "Dat is niet mogelijk want u betaald al een voorschot"

Hier heb ik nog nooit van gehoord. Zover ik het weet, zijn bedrijven maar al te blij als ze geld binnen krijgen en dus pakken ze zo'n aanbieding met beiden handen aan.

Niets is minder waar...het advies dat ik kreeg...ik citeer;

"Kunt u het niet bij iemand lenen"

Op dat moment d8 ik, ohw wat goed bedoeld zeg! achteraf bedacht ik mij dat dit een onbeschofte manier van geld innen betreft.

Dit advies heb ik nog nooit gehad en al helemaal niet vanuit een bedrijf!

Reactie Eneco mdw, 19 oktober 2010

Beste Wendie Ferreira,

Uit uw reactie op deze website begrijp ik dat u via onze Klantenservice een advies heeft gekregen dat niet bij u in goede aarde valt.

Ik vind het jammer om te lezen dat u niet naar tevredenheid bent geholpen door onze Klantenservice. Uw reactie draagt natuurlijk wel bij om onze dienstverlening in de toekomst te verbeteren. Eneco heeft een goede service namelijk hoog in het vaandel staan.

Als u het op prijs stelt om deze kwestie te bespreken, mailt u dan uw contactgegevens naar onlineservice@eneco.nl.

Met vriendelijke groet,

Mike, medewerker Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Maurice, 12 oktober 2010

Eneco is toch echt wel de beste onder de grootste energiebedrijven.

Wanneer je ieder jaar netjes je standen doorgeeft kan er ook weinig misgaan.

Absoluut geen problemen met dit bedrijf en ik denk dat de meeste mensen die klagen zelf geen verantwoordelijkheid hebben om zaken te regelen m.b.t de meterstanden en betalingen.

Reactie Robert, 15 oktober 2010

Beste Maurice,

Het zou inderdaad weinig mis moeten kunnen gaan als je netjes de standen doorgeeft. Dit is echter niet het geval bij ons.

Eneco heeft onze eindstanden (ivm verhuizing) niet overgenomen en ze behoorlijk verhoogd (ze kunnen hier geen reden voor geven) met als gevolg dat we ruim E 17,- teveel onterecht betalen. Ze beroepen zich nu op een toegestane afwijking.

Als dit de regel is, dan mag Eneco dus bij elke doorgegeven meterstand zelf de standen verhogen als ze binnen een bepaalde marge zitten? Dus als Eneco 1 miljoen klanten heeft en ze dit bij elke klant doen dan is het dus geoorloofd om E 17 miljoen extra op te strijken omdat medewerkers van Eneco hogere standen verwerken dan dat ze werkelijk zijn? Ik heb dit echt nog nooit meegemaakt.

Reactie Eneco mdw, 15 oktober 2010

Beste Robert,

In uw reactie op dit forum lees ik dat er onduidelijkheid bestaat over de afwijking in uw meterstanden. Ik kan me goed voorstellen dat u hier vragen over heeft.

Als u het op prijs stelt, kijk ik graag met u mee. Stuurt u mij dan per e-mail uw contactgegevens toe. Het e-mailadres is onlineservice@eneco.nl

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Mike, medewerker Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
doetnietterzake, 10 oktober 2010

Eneco is een duister crimineel bedrijf.

Reeds vele malen door de rechter veroordeeld wegens bedreiging,oplichting,intimidatie,machtsmisbruik,gesjoemel etc.

Neem mij advies van harte ga geen enkele overeenkomst aan met dit ronduit walgelijke bedrijf.

Valt met dit rapalje niet normaal te praten,bij een meningsverschil.

Gewoon betalen anders stuurt men Vesting Finance achter je aan.

Vesting finance is een mafia organisatie die je 4 maal bellen per dag en je uit naam van Eneco,bedreigen,intimideren,voor leugenaar uitmaken etc,niet kunnen luisteren,krijg je te maken met Vesting gewoon voor laten komen.

Rechters veroordelen Eneco en Vesting vaak.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
van Sante, 8 oktober 2010

Mijn vader een oude man van 73 jaar verstookt per jaar (al jaren, strenge winter of niet) zo'n 1000 cub gas.

Nu krijgt hij een eindafrekening en hij heeft volgens Eneco 2600 cub verbruikt!!!! Volgens de meter!!!

Of hij even 1000 wilt betalen.

Mijn vader heeft alleen AOW en wil zelfmoord plegen want hij kan dit niet betalen!!

Nu Eneco gebeld, ze hebben zijn tarief verhoogt van 88 naar 159,00 en hij kan de rekening in termijne betalen van 79,00 dat is voor mijn vader niet te doen hij heeft alleen aow 1000 per maand en hij houd 200 per maand over om van te eten.

Wat nu???

Ik kan hem financieel niet helpen.

Als hij een onderzoek wilt dan kost dit ook 600,00!!

Wat nu graag jullie raad!!

Mvgr,

M van Sante

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
piet van vliet, 6 oktober 2010

Een gewaarschuwd mens telt voor twee ga nooit met Eneco een overeenkomst.

Eneco is een NAAR DOORTRAPT BEDRIJF.

Bij Eneco kan alles zolang het Eneco uitkomt.

Als je als klant iets wil dan kan helemaal niets dan kun je wat Eneco betreft gewoon aan het gas.

Dus ga aub nooit in zee met Eneco.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Eneconono, 1 oktober 2010

Eneco daar moet je nooit mee in zee gaan.

Hebben eerst in Rotterdam de kabel verkocht aan Upc een nog erger bedrijf dan Eneco.

Eneco is gewoon een dramatisch bedrijf. Denken niet aan klanten,slechts aan de bonussen van de top.

Dus daarom bij deze Eneco van harte jullie hebben de titel,""Meest Dramatische Energie Boer van Nederland

Reactie Eneco mdw, 1 oktober 2010

Beste Eneconono,

Ik vind het jammer om te lezen dat u ontevreden bent over ons. Ook schrijft u dat Eneco de kabeltelevisie aan UPC heeft verkocht.

Graag leg ik aan u uit dat Eneco langere tijd heeft gefactureerd namens UPC. Sinds 2006

brengt UPC zelf de kosten voor de kabeltelevisie in rekening. Eneco heeft de kabeltelevisie dus niet aan UPC verkocht.

Als u het op prijs stelt om de andere zaken, waardoor u ontevreden over Eneco bent, met mij te bespreken, vraag ik u om uw contactgegevens te mailen naar onlineservice@eneco.nl.

Ik wacht uw reactie af.

Met vriendelijke groet,

Mike, medewerker Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
fredjoo, 29 september 2010

Mijn advies beste lezers.

Eneco

Begin er nooit aan mits je geen ellende wilt.

Een grotere boevenbende dan Eneco bestaat er niet

Eneco ga aub niet met hun in zee.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
DOLGEDRAAID DOOR ENECO, 27 september 2010

Ik kan iedereen het advies geven ga nooit met Eneco in zee.

Eneco is een listig en doortrapt bedrijf,het enigste dat telt zijn winsten.

Klanten kunnen gewoon doodvallen.

Simpelweg een advies Eneco nooi doen.

Werken ook samen met een nog erger bedrijf dan Eneco zelf.

Vestingfinanance uit Almere.

Dit is puur tuig met fascistoide trekjes.

www.vestingfinace.nl

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Peter Rotterdam, 24 september 2010

Eneco nooit aan beginnen wat een boevenbende.

Jarenlang ging het altijd goed,de policy bij Eneco is nu om klanten te dwingen tot automatische incasso,als je een uitkering hebt en je uitkering de 29e krijgt en je moet de 16e betalen,je voelt het al dat gaat niet lukken.

De Eneco rechtbank legt je gelijk 15 Euro boete op.

En dan nog maar te zwijgen van een mafia bedrijf waar men mee samen werkt Vesting Finance uit Almere dat zijn helemaal smeerlappen die gooien er gewoon 100Euro bovenop en vallen je dagelijks lastig met dreig telefoontjes(puremafia)zoek maar eens op Vesting Finance je schrikt.

Dus de criminele boevenbende Eneco begin er aub nooit aan.

Krijg je te maken met Vesting gewoon voor laten komen verliezen veel zaken

Reactie Eneco Mdw, 27 september 2010

Beste Peter Rotterdam,

Ik vind het jammer om te lezen dat u niet tevreden bent over Eneco omdat we verschillende vervaldata hanteren die vaak voor de 25e van de maand vallen. We zijn ons ervan bewust dat salarissen en eventuele uitkeringen veelal na de 25e van de maand worden uitgekeerd. We zijn echter van mening dat dit niet per definitie betekent dat u niet op tijd kunt betalen. Het betalen per automatische incasso biedt namelijk al een oplossing voor dit probleem. U kunt dan zelf een voorkeursdatum aangeven waarop we de bedragen mogen incasseren.

Eneco heeft circa twee miljoen klanten. Door het grote aantal klanten is het voor ons noodzakelijk om onze maandelijkse facturatie en de betaaldata van onze klanten te spreiden. Dat betekent dat we onze klanten niet allemaal op dezelfde dag in de maand een nota sturen, en dat onze acceptgiro’s daardoor ook niet allemaal dezelfde vervaldatum hebben.

Wanneer u alsnog gebruik wilt maken van een automatische incasso, kunt u dit aan mij doorgeven. U kunt mij mailen via onlineservice@eneco.nl.

Ik hoop u hiermee voldoende te informeren.

Met vriendelijke groet,

Kelly, medewerkster Eneco

Reactie Peter Bezemer, 27 september 2010

Kelly,

Bedankt voor je reactie,je gaat voorbij aan het probleem.Ik wil namelijk niet gedwongen worden tot automatische incasso.Met incasso kun je wel een datum opgeven,waarom kan dat met Acceptgiro niet?Als het Eneco uitkomt kan alles andersom niet.En waarom reageer je niet op jullie Maffia vriendjes van Vesting,ook daarbij zit Eneco fout door mij geheime nummer door te geven aan deze incassomaffia,kijken wat de rechter hiervan vindt,zal blij zijn als ik los kom van de Eneco nachtmerrie.

Lezers ENECO NOOIT EN TE NIMMER AAN BEGINNEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Christine Blikman, 31 augustus 2010

Ik heb een zeer slechte ervaring met Eneco ben zelfs bedreigd door een medewerker die niet op een normale manier een klacht per e-mail kon beantwoorden hij ging mij bellen.Hij vond het nodig om mij te bedreigen en af te laten sluiten terwijl de fout bij Eneco ligt. Ik heb deze meneer gevraagd om toch mijn klachtenmail te beantwoorden als bewijs maar ondanks na toezegging heeft hij dit niet gedaan.Ik kreeg in april 2010 een jaarafrekening en ik moest ruim 5000 euro bijbetalen alleen gasverbruik niet eens het stroomverbruik.

Er werd mij verteld of ik wel een meterstand op kon nemen anders stuurde ze wel even een meteropnemer langs om uit te leggen hoe het moest.Wie is hier nu gek terwijl ik al jaren de standen door geef via internet en van hun een bevestiging in mijn mail ontvang met de standen die ik heb doorgegeven.Ze doen maar aan maar zoals het er nu voorstaat wordt ik binnen 5 dagen afgesloten en dan is het helaas voor mij.Het ergste is nog wel dat de medewerker van Eneco niet eens de moeite heeft genomen om naar mij te luisteren alleen dreigementen heb ik gehad en er werd gezegd als je niet thuis bent komt er gewoon 1000 euro bij sluiten ze je wel vanaf buiten af.Ik kan mijn huis nu ook wel op gaan zeggen want wat moet je zonder gas en stroom. Eneco speelt gewoon een machtspelletje niet luisteren zoals hun het zeggen/willen dan jammer dan en wij als consument zitten er mee.IK ben dankzij Eneco mijn huis en baan kwijt want door deze actie van Eneco kan je niet meer normaal functioneren sorry

Reactie Eneco Mdw, 1 september 2010

Beste Christine Blikman,

Op deze internetsite geeft u aan dat u niet tevreden bent over Eneco.

Ik kan mij voorstellen dat u geschrokken bent van uw jaarnota. Het is voor u niet duidelijk hoe het hoge verbruik tot stand is gekomen. U heeft bij ons een klacht ingediend maar dit heeft nog niet voor meer duidelijkheid gezorgd. Graag kom ik daarom met u in contact om de afhandeling van uw klacht te bespreken. Wanneer u dat op prijs stelt, vraag ik u om uw contactgegevens samen met het onderwerp van dit forum, te mailen naar onlineservice@eneco.nl.

Met vriendelijke groet,

Kelly, medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Martien Claessens, 24 augustus 2010

Onlangs de eindnota van Eneco ontvangen. Hieraan vooraf al een hoop ellende met ze gehad. begin 2010 is door Eneco om redenen die ze zelf niet meer kunnen achterhalen de maandelijkse termijn verlaagd van € 161, naar € 69,00. Na enkele maanden komen ze hier achter en sturen vervolgens een voorschotnota van € 4231,14. Hierdoor heb ik buiten mijn schuld om een betalingsachterstand opgelopen. Ondertussen per 1 juli overgestapt naar een andere energieleverancier en een eindnota ontvangen met de medeling dat er een bedrag met verrekening van openstaande bedragen zal worden verrekend. Er wordt niet vermeld om welke bedragen het gaat. ik heb hier zelf om moeten vragen. De overgang naar de nieuwe energieleverancier vond plaats op 3 juli jl. Eneco vond het nodig om voor de maand augustus nog een voorschotnota te sturen van € 137,00. Ik heb over bovenstaand verhaal een klacht gestuurd naar Eneco. Krijg ik als reactie dat zolang er geen eindnota gestuurd is er gewoon voorschotnota's blijven komen. Over de gewijzigde termijnbedragen van begin 2010 wordt met geen wordt gerept. Ik vind het ongehoord dat ik € 137,00 moet betalen over een periode waar ik niet eens meer gas en electriciteit afneem van Eneco.

Reactie Eneco Mdw, 25 augustus 2010

Beste Martien Claesssens,

In uw reactie op dit forum schrijft u dat Eneco om onbekende reden uw termijnbedrag heeft verlaagd. Hierdoor heeft u in één keer een hoog bedrag moeten terugbetalen. Ik begrijp dat deze situatie voor veel verwarring zorgt en dat u hierover niet tevreden bent. Ook geeft u aan dat het voor u niet duidelijk is waarom we nog een termijnbedrag voor de maand augustus 2010 bij u in rekening brengen, terwijl u per 3 juli 2010 geen klant meer bent van Eneco.

Om inhoudelijk te reageren op deze kwestie, ontvang ik graag uw contactgegevens. Wanneer u dat op prijs stelt, vraag ik u om uw contactgegevens te mailen naar onlineservice@eneco.nl. Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Hosnia, Medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Gemma van der Putten, 17 augustus 2010

Waar is de redelijkheid van Eneco? Luisteren naar je verhaal doen ze niet. Geen enkele service bieden ze, alleen maar betalen moet je.

Ik snap niet dat dit zo maar door kan gaan, laten we ons verzamelen en er wat tegen gaan doen.

Ik zelf woon sinds 2 jaar in een benedenhuisje van ongeveer 80 vierkante meter, heb 2 jaar geleden een nieuwe ( de meest zuinige) ketel gekregen. Een kamer van 20 vierkante meter heeft nog een gevelgaskacheltje. Kreeg na 2 jaar een nabetaling van 4000 euro, terwijl ik 5 dagen van 9 tot 6 uit huis ben. Een zoon woont nog bij mij en studeert, dus is ook niet echt veel thuis. heb geen afwasmachine, droger of vrieskist. Er wordt 1x per dag gedoucht, door mij en mijn zoon. Ik kook amper, toch is mijn gasverbruik 4 x zo hoog als een tweepersoonshuishouden!

Onbegrijpelijk en onverklaarbaar, er is geen gaslek, de meter ijken heeft weinig zin, de kans dat hij kapot is is nihil.

Heb in verschillende veel groter huizen gewoond, nog met meerdere personen dan nu, Eneco kan zo nagaan dat mijn verbruik altijd heel normaal is gweest. Door de vele verhalen over extreem hoge en onverklaarbare gasrekeningen die ik gelezen heb op internet, allemaal van Eneco, begrijp ik niet dat Eneco hier maar mee door kan gaan. Waar zit de fout? Iemand moet hier toch wat aan kunnen doen. Het enige dat mij troost is dat ik niet de enige ben die nu zwaar in de financiele problemen zit hierdoor en het geeft me de zekerheid

dat niet ik, maar Eneco fout zit. Ondanks dat ik niets kan bewijzen.

De kwaadheid over dit onrecht doet mij ook geen goed. Mijn leven ligt hierdoor behoorlijk in puin.

Reactie Eneco Mdw, 17 augustus 2010

Beste Gemma Van der Putten,

In uw reactie op dit forum uit u uw onvrede over Eneco. Als we u de indruk geven, dat we u niet serieus nemen, bieden we u onze welgemeende excuses aan. Eneco heeft service immers hoog in het vaandel staan. Ik kan me goed voorstellen dat uw jaarnota vragen bij u oproept. Uw jaarnota is immers hoger uitgevallen dan u gewend bent.

Graag bekijk ik samen met u uw jaarnota. Als u dit op prijs stelt, stuurt u dan uw contactgegevens samen met uw klantnummer naar fm_webcare@eneco.nl. Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Hosnia, medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Harry Dokman, 12 augustus 2010

een betaalde rekening faxen? of door tamtammen? Wel eens van E-mail gehoord? De account betalingsbewijzen@eneco.nl werkt niet de mail blijft terug komen en om dit adres te krijgen koste mij ongeveer 15€ aan telefoonkosten.

Eneco doe er wat aan

H.D.

Reactie Eneco Mdw, 13 augustus 2010

Beste Harry Dokman,

Op deze site geeft u aan dat het e-mailadres betalingsbewijzen@eneco.nl niet werkt en dat het u veel tijd en geld heeft gekost om aan het juiste e-mailadres te komen.

Ik vind het vervelend voor u dat u niet eerder op de hoogte was van het juiste e-mailadres. Om uw betaalbewijzen aan ons te mailen, kunt u gebruik maken van het e-mailadres betaalbewijzen@eneco.nl. We vermelden dit e-mailadres ook op onze website eneco.nl/klantenservice.

Ik hoop u hiermee voldoende te informeren.

Met vriendelijke groet,

Kelly, medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
systeem hopeloos, 4 augustus 2010

Eneco

E=elke

N=nikkel

E=elke

C=cent

O=opvreten

die e r te halen valt ongeacht om welk bedrag het gaat, reageren op brieven of emails hebben wij nog nooit van gehoord. Gesteund door onze gigantische overheid.

wat een walgelijk kloten bedrijf.Mensen afsluiten voor 340 euro.

Ja nou zal iedereen wel zeggen dat geloven we niet.Zulke honden zijn het.excuus maar heb er geen andere woorden meer voor.

Reactie Eneco Mdw, 13 augustus 2010

Beste systeem hopeloos,

Uit uw bericht op deze site maak ik op dat we niet hebben gereageerd op uw e-mails en brieven.

Ik kan me voorstellen dat u ontevreden bent als u van ons geen reactie heeft ontvangen. Het is absoluut niet onze bedoeling om u het idee te geven dat we niet op uw correspondentie reageren. Wanneer u nog onbeantwoorde vragen heeft, beantwoord ik die graag. Als u dat op prijs stelt, vraag ik u om uw contactgegevens, samen met het onderwerp van dit forum, te mailen naar FM_webcare@eneco.nl.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Kelly, medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Maria, 20 juli 2010

Helaas geen goede ervaringen met de klantenservice van Eneco.

Eind vorig jaar werd ik gebeld met een geweldig aanbod van Eneco; als ik voor 3 jaar zou tekenen, kreeg ik niet alleen een zeer gunstig tarief, maar ook een welkomscadeau of introductiekorting. Ik koos voor het laatste.

Inmiddels zijn we 6 maanden verder en helaas de beloofde introductiekorting moet ik nog ontvangen. Diverse malen contact opgenomen met de klantenservice (à 0,10ct per minuut), maar zonder succes. Ook verschillende e-mails gestuurd. Er wordt telkens beloofd dat er contact opgenomen wordt, maar dat gebeurt gewoon niet. Knap waardeloos.

Reactie Eneco mdw, 30 juli 2010

Beste Maria,

Uit uw bericht op deze site begrijp ik dat u de toegezegde korting nog niet van ons heeft ontvangen.

Ik kan me voorstellen dat u het vervelend vind dat we de korting nog niet naar u hebben overgemaakt. Graag ontvang ik uw contactgegevens zodat ik inhoudelijk op uw klacht kan reageren. Wanneer u dat op prijs stelt, vraag ik u om uw contactgegevens samen met het onderwerp van dit forum, te mailen naar FM_webcare@eneco.nl. Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Kelly, medewerkster Eneco

Reactie Maria, 30 juli 2010

Hallo Kelly,

Bedankt voor je reactie. Het goede nieuws is dat een van je collega's inmiddels ook op mijn e-mail heeft gereageerd en eergisteren is het bedrag bijgeschreven op onze rekening. In ieder geval fijn dat je de moeite nam om te reageren op mijn klacht.

Met vriendelijke groet,

Maria

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Eddie, 9 maart 2010

Mijn energieverbruik was enkele jaren te hoog geschat omdat ik zelf de meterstanden niet door had gegeven. Mijn schuld, maakt niet uit.

Ik kreeg twee correctienota's in mijn voordeel. Twee, omdat de correctieperiode deels jaren besloeg die in een oud computersysteem stonden.

Nota één werd keurig bijgeschreven. Op Nota twee stond een vervaldatum dus ik heb netjes gewacht tot die vervaldatum.

Daarna is de Klantenservice van Eneco vol op haar achterhoofd gevallen.

Toen ik mailde dat ik nog geld kreeg van nota twee, was de medewerkster stellig overtuigd dat dit al gestort was op de datum waarop ik nota één had ontvangen.

Hoewel ik beide notanummers heb genoemd kreeg ik dat niet uit haar hoofd. Eneco had al betaald en klaar is Eneco!

Ik weet wel wat er mis is gegaan want nota twee is een periode uit een oud systeem. Dat ziet die arme medewerkster niet dus die snapt het dan ineens niet.

Zij ziet alleen nota één en die was inderdaad keurig betaald door Eneco aan mij.

Is dat mijn probleem? Ik dacht het niet.

Het toppunt van onkunde was echter dat ik uiteindelijk mijn geld zou krijgen maar dan diende ik een "Rekening-mutatieformulier" in te vullen (?).

Mijn rekening waar Eneco het voorschot van int, is sinds 1998 niet gewijzigd. Dat heb ik ook verteld maar ik kon alleen mijn geld krijgen als ik dit formulier in had gevuld!

Verder kreeg ik via email deze melding die voor mij helemaal de druppel was:

"Uiting onvrede

Wij kunnen ons voorstellen dat u de indruk heeft dat u zich niet begrepen voelt. Dat wil niet zeggen dat we uw toonzetting accepteren. Omdat Eneco al uitvoerig op deze kwestie is ingegaan neemt zij verdere vragen hierover niet meer in behandeling. Als er nieuwe feiten aan het licht komen, gaan we hier natuurlijk alsnog op in."

Eneco wilde mij dus niet meer te woord staan omdat ze dachten gelijk te hebben! Ik moest een wijziging van mijn rekeningnummer invullen terwijl dat niet het geval is en verder niet zeuren!

Uiteraard heb ik het er niet bij laten zitten en uiteindelijk is het toch betaald zonder dat ik een stom formulier hoef in te vullen.

Mijn vertrouwen in Eneco is echter weg en ik ga naar een andere leverancier.

Nooit Eneco!

Reactie Eneco, 23 november 2011

ik ben ook al 30 jaren klant bij eneco. Allerlei rekeningen gekregen. Oke goed. Maar sinds drie jaren eneco groen vast. Ik dacht dat de tarieven vast waren. Maar nee vorig jaar moest ik 450 euro bijbetalen en dit jaar 600. Eneco geeft ook geen duidelijke jaarnota meer af. Heel vroeger stonden de bedragen van gas en stroom duidelijk vermeld achter het verbruik.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Medewerker, 29 januari 2010

Heb meer dan een uur telefonisch contact gehad met het incassoburo van Eneco "Cannock Chase uit Leidschendam en Eneco zelf. We worden van de een naar de ander verwezen en komen geen stap verder op deze manier.

Waar gaat het om: een onzer relaties heeft als maanden een geschil over de jaarafrekening en komst er ook niet uit.

Ze hebben op de jaarafrekening inclusief b.t.w. de in rekening gebrachte termijnen exclusief b.t.w. OPGETELD.........................

Client moet nu € 9.368,44 betalen i.p.v. € 213,98, dus een verschil van maar liefst € 9.154,46 *****

Op dit moment ligt er een incasso-vordering van € 13.337,89

Ondanks Radar en de Rechter lijkt men bij Eneco ongevoelig, of men kan niet beter.....

Reactie Loontje, 9 februari 2010

Ik word gek van ENECO. Betaal altijd netjes optijd. Verbruik sinds 2006 elk jaar ongeveer hetzelfde en heb zelfs in September met de jaarafrekening nog geld terug gehad. Nu kreeg ik afgelopen keer de jaarafrekening 2008/2009 en moest ik tot mijn verbazing 2,250,00 euro bij betalen??? Ik dacht o ik bel wel even vast een typ foutje. maar nee hoor 80 telefoontjes verder waarvan men elkaar (collegas) de schuld geeft van de slechte info ben ik nog geen stap verder. O ja toch wel ik mag nu 200,00 per maand aflossen en ook nog mijn maandelijkse tarief betalen. Ik heb 2 weken terug de meter laten eijken door enexis. Volgens hun is er niets mis mee. Heb ook nog alle kabels door laten meten door een erkend bedrijf ook niets mis mee. Maar wel weer 250,00 armer. Nu komen ze met het verhaal dat misschien de buren wel aftappen??? Wat willen ze nu dat ik bij de buren ga aanbellen met dit verhaal. Heb vandaag rechtsbijstand ingeschakeld ben aan het einde van mn latijn.

Reactie Ferayi, 6 maart 2010

Beste mensen,

Eneco zal vast wel Google gebruiken om te kijken hoe goed hun leedvermaak werkt. Zij lezen alles wat er wordt geschreven en hoe hopeloos iedereen is. Vervolgens zitten ze lachend met hun pi te spelen.

Wees alsjeblieft niet laf en pak Eneco aan! Ik ga het doen en als iemand de moed, kracht heeft om het ook te doen dan hoor ik het graag. Ik ben het schapengedrag in Nederland spuugzat. Waar zijn jullie bang voor? Als wij met zijn allen aangifte doen en 1 zaak tegen Eneco beginnen, wat hebben wij dan te verliezen?

Graaf of niet, ik heb in ieder geval geen hulp nodig, maar het zal fijn zijn als het recht (ook voor jullie) zal zegevieren!

Hier nog een klein voorbeeld van een vriendin van mij:

Zij heeft een accountantskantoor en krijgt een afrekening van € 15.000,-. Na onderzoek blijkt er een lek in het systeem van Eneco te zitten. Dus mijn vriendin denkt “opgelost”. Nee hoor! Betalen, anders sluiten we af!

Ja maar ik heb het niet verbruikt, het ligt aan jullie systeem!

Ja, jammer! Betalen, anders sluiten we af!

Dus VOORLOPIG heeft mijn vriendin betaald, maar het geld komt natuurlijk wel terug! Maar dit soort gevallen zullen lang duren als iedereen zijn mond houdt en alleen op internet zijn verhaal doet.

PS: in 2002/2003 schijnt Peter R de Vries Eneco al eens flink in beeld gezet wegens oplichting!

LEES VERDER EN REALISEER JE DAT DIT ECHT GEBEURT!!!! LEES TOT HET EINDE, ZO LANG IS HET NIET!

Na onderstaand samenvatting is de correspondentie tussen Eneco en mij vrij kort samengevat te lezen:

• Eneco spaart de eindafrekeningen op, want zij ontvangen de meterstandenkaarten niet???

• Jaren later wordt er een afrekening van een paar duizend euro verstuurd met het verzoek dit binnen een paar dagen te betalen en of je een AOW hebt maakt geen donder uit!

• Betalingsregeling is niet mogelijk (is afgeschaft maar alleen Eneco weet dit!) en als je niet betaalt word je afgesloten. De tijd die je nodig hebt om schuldsanering het proces te laten starten krijg je niet. Dus nooit melden dat je schuldsanering gaat inschakelen! Dan zullen ze je voor zijn.

• 0900 nummer € 0,10 per minuut bellen is zinloos!

• 088 nummer bellen is zinloos!

• Bovenstaande nummers dienen alleen om een kostbaar spelletje met je te spelen.

• Je wordt afgesloten! Wet wordt overtreden want onder geen enkele voorwaarde (behalve als je, je betalingsreling niet nakomt die overigens nooit wordt gerealiseerd) mag een energieleverancier tussen 1 oktober en 1 april afsluiten!

• Conclusie: Eneco is als het ware ONBEREIKBAAR! Of je rekening klopt of niet betalen! Zij hebben de sleutel (om je af te sluiten) en dat weet je, dus je gaat toch betalen. Hierna wordt je zo gek en moe gemaakt (dat hopen ze) dat je de strijd opgeeft. Want de meeste mensen denken nooit van zo een groot orgaan te kunnen winnen en starten ook geen strafrechtelijke zaak.

• ik ga een strafrechtelijke zaak starten tegen Eneco wegens: ‘

Ik begin met een aangifte over;

Wetovertreding

Machtmisbruik

Opzettelijke psychische mishandeling met als gevolg een zenuwinzinking

Diefstal

Telefoongesprekken Eneco (over mijn moeder)

1e week maart 2010

Eneco stuur een afrekening t.b.v. € 2.700,-

Ik mail de juiste meterstanden met de melding eindafrekening te corrigeren

Antwoord: Nee! Betalen! En verder geen uitleg.

Stuur een brief met het verzoek wederom de eindafrekening te herberekening op basis van de gegevens welke ik ook per mail had verzonden.

Antwoord: Nee! Betalen! Verder geen uitleg!

Bel met het 0900 nummer: Toen bleek pas dat het om afrekening vanaf 2007 gaat en niet alleen om 2009. Ik vraag om een betalingsregeling.

Antwoord: Nee, dat kan niet meer want u heeft te laat gereageerd.

Nee, ik heb de mail op tijd verzonden!

Antwoord: Wij hebben geen mail van u ontvangen en uw brief is later dan het gestelde termijn.

Ik heb de mail vanaf jullie site verzonden en heb dus geen bewijs!

Denkend antwoord: Nee trut, daarom misbruiken wij het ook. Want als je het vanuit je eigen mailbox had verzonden had je wel bewijs gehad en konden wij ons niet beroepen op artikel 4!

Gesubsidieerde personeel spreekt verder: Trouwens uw dossier is uit handen gegeven aan DAS incasso, dus moet met hun bellen.

Ik bel DAS incasso!

Antwoord: Nee hoor, wij kennen u niet

Bel weer 0900 nummer.

Antwoord: ……… dan kunt u beter met afdeling correspondentie bellen want Bianka van Heessen heeft u een brief gestuurd bla bla bla

Ik bel met het 088-…nummer maar het nummer is fout!

Bel weer 0900 nummer

Antwoord: Excuses, hier heeft u het goede nummer

Bel 6 x 088 nummer

6 x geen antwoord, er wordt gewoon niet opgenomen!

Bel weer 0900 nummer

Ik leg uit dat mijn moeder een AOW heeft en het nooit in 1 x kan betalen.

Antwoord: Sorry, geen betalingsregeling. U kunt inderdaad zoals u zegt beter schuldsanering inschakelen, want zij zijn sterker en daar luisteren we wel naar.

Ik meld dat ik dat dan maar ga doen en meld dat ik schuldsanering wel contact laat opnemen.

Volgende dag bel ik weer met 088

Antwoord: Bianka van Heessen is met vakantie. Ik help u wel, mijn naam is Sandy Verbeek.

Waarom is er geen betalingsregeling getroffen dan? Dat begrijp ik niet? Ik ga hier een klacht van maken.

Ik weet niet meer wanneer ik weer belde of wanneer S. Verbeek belde maar het volgende gebeurt:

Ik meld dat er volgens:

De Minister van Economische Zaken van 29 november 2006, nr. WJZ 6101739 houdende regels over het beëindigen van het transport naar of de levering van elektriciteit en gas aan kleinverbruiker (Regeling afsluiten elektriciteit en gas van kleinverbruikers) (Tevens in de Staatscourant geplaatst!) Artikel 2 niet mag worden afgesloten tussen 1 oktober en 1 april enig jaar behoudens (evenmin wegens wanbetaling)

En in artikel 4 staat:

Dat de leverancier wel mag afsluiten:

Indien de kleinverbruiker binnen een door de netbeheerder of de vergunninghouder vast te stellen redelijk termijn na de in artikel 5, eerste lid bedoelde herinnering, een bewijs overlegt dat hij verzocht om schuldbemiddeling als …………………..enz.

Antwoord: Nee, dat is alleen als het vriest!

Dit is uiteraard niet waar en na enige discussie vraagt S. Verbeek een moment geduld.

S. Verbeek komt terug en

Antwoord: Ja, maar uw moeder is helemaal niet afgesloten!

Dat is ze zeker wel!

Antwoord: Moment

Paar minuten later: Uw moeder is inderdaad afgesloten maar dit had helemaal niet mogen gebeuren. Ik heb hier een klacht van gemaakt en uw moeder wordt z.s.m. weer aangesloten.

Volgende dag:

Gebeld met S. Verbeek: Er is gisteren niemand van Eneco geweest.

Antwoord:Moment……….en later………..uw moeder wordt vanmiddag en anders zeker morgen ochtend aangesloten en de afsluitkosten worden gecrediteerd.

Ik vraag of ze het zeker weet en zij leest hetgeen wat op haar scherm staat voor:

In eerste instantie werd gedacht dat mevrouw niet was afgesloten, later bleek van wel en dit had niet mogen gebeuren aub SPOEDAANSLUITING.

Dezelfde ochtend spreek ik toevallig een vriendin over een kennis van haar met hetzelfde probleem.

Ik hou het niet meer vol en we gaan naar het hoofdkantoor van Eneco in Rotterdam. Bij de ingang zit geen receptie maar security?

Ik word zeer vriendelijk aangehoord en te woord gestaan, maar kom geen stap verder! Behalve dat meneer meldt dat Eneco sowieso geen betalingsregeling treft omdat dit is aangeschaft (uiteraard is Eneco de enige die dit weet!). Dus het 0900 nummer voor € 0,10 per minuut is niets anders dan een kostenjager dat je informatie geeft dat je al weet of juist wijs wordt gemaakt.

En meneer meldt dat ik wordt teruggebeld door mevrouw Larzak.

Om 16.00 uur wordt ik door mevrouw Larzak gebeld en zij meld het volgende:

Ik heb mijn best gedaan en heel veel bla bla’s wij gaan uw moeder wel aansluiten maar dan onder de voorwaarde dat uw moeder € 323,- eerst betaalt.

Ik leg uit dat dit niet de afspraak is en dat dit bedrag met schuldsanering is besproken en sowieso wordt betaald en dat er eerder werd gezegd dat mijn moeder helemaal niet eens afgesloten had mogen worden. En dat dit ook niet volgens de wet zou zijn. En ik in Rotterdam met mijn ogen heb gezien dat hetgeen wat S.Verbeek had voorgelezen er stond en toen dit werd opgemerkt werd het schermpje weggedraaid (want klanten hebben geen inzage!).

Het antwoord bleef “nee hoor, dat is niet waar”!De discussie duurde lang en was zinloos. Mevrouw Larzak herhaalde alleen maar dat er betaald moest worden en ik ben op dat moment bij mijn vriendin Esther en zij luistert mee. Ik meldde dat mijn moeder 70 jaar is en niet meer zo in trek is, dus ook niet even de hoer kan spelen om het geld bij te verdienen. Dit vond mevrouw Larzak niet zo netjes! Alsof iemand bij Eneco de definitie hiervan kent!

We hangen op en Esther kan het niet meer aanhoren/zien en zegt dat zij € 323,- gaat direct per bank gaat overmaken.

Ik bel voor alle zekerheid eerst nog S. Verbeek om zeker te weten welk bedrag er betaald moet worden om de aansluiting te realiseren. S. Verbeek herhaalt wederom dat er € 323,- betaald moet worden en geeft het faxnummer door voor het betalingsbewijs.

Vandaag 5 maart 2010 heb ik het betalingsbewijs gefaxt en bel ongeveer een half uur later met het 0900 nummer (want op het 088 nummer is er weer geen gehoor!).

Ik vraag of de fax binnen is en wanneer mijn moeder wordt aangesloten aangezien zij al 3 dagen thuis de hele dag in de kou (70 jaar!!!!) op Eneco wacht omdat er steeds werd beloofd dat het zou worden aangesloten.

Antwoord: momentje……10 minuten later………Nee, uw fax is niet binnen maar wat voor bedrag noemde u ook alweer? En toen voelde ik m al aankomen!!!!!!!!!

Ik antwoord met € 323,-

Antwoord: Oh maar het bedrag dat u moet betalen is € 427,- dus u moet nog € 104,- betalen als u wilt dat uw moeder weer wordt aangesloten.

Ik was op mijn werk begon te schreeuwen hing op en kreeg een zenuwinzinking en al mijn collega’s schoten met grote verbazing te hulp. Want ik sta juist bekend als een zeer sterk, geduldig en vriendelijk persoon al dan wel met een grote mond waar het nodig is.

Maar zo sterk als dat ik toch ben, heb ik later weer met Eneco gebeld:

Ik weet zijn naam niet meer maar hij zei “mevrouw Larzak zit nu naast mij en ik was er gisteren bij toen zij tegen u zei dat u € 427,- moet betalen!

Ik was moe en had er geen zin meer in (precies wat ze willen!) en vraag aan hem of de aansluiting vandaag plaatsvindt als ik € 104,- overmaak.

Antwoord: Wij gaan ons best doen!

Nee, dat vraag ik niet, ik vraag “wordt het aangesloten”

Antwoord: Dat is wel de bedoeling

Nee, ik wil weten of het wordt aangesloten?

Antwoord: Dat is wel de bedoeling

Ik zeg:

Dit gesprek wordt toch voor “trainingsdoeleinden” opgenomen? Nou, ik moet zeggen dat jullie heel goed zijn getraind. En voorlopig winnen jullie en zal ik betalen maar ik zal het zeker hier niet bij laten.

Antwoord: Oh maar we spelen geen spelletje met u hoor mevrouw!

Nee, natuurlijk niet!

Ik heb € 104,- overgemaakt en het bewijs gefaxt. Ondertussen had ik wel met schuldsanering gebeld en mevrouw Hands zou meteen met Eneco bellen!

Ik wacht af en er wordt gebeld door Eneco (wellicht omdat schuldsanering heeft gebeld):

Uw betalingsbewijs is binnen en uw moeder wordt voor 18.00 uur aangesloten. tussen 13.00 en 14.00 uur is mijn moeder aangesloten.

Reactie Ferayi, 6 maart 2010

Telefoongesprekken Eneco (over mijn moeder)

1e week maart 2010

Eneco stuur een afrekening t.b.v. € 2.700,-

Ik mail de juiste meterstanden met de melding eindafrekening te corrigeren

Antwoord: Nee! Betalen! En verder geen uitleg.

Stuur een brief met het verzoek wederom de eindafrekening te herberekening op basis van de gegevens welke ik ook per mail had verzonden.

Antwoord: Nee! Betalen! Verder geen uitleg!

Bel met het 0900 nummer: Toen bleek pas dat het om afrekening vanaf 2007 gaat en niet alleen om 2009. Ik vraag om een betalingsregeling.

Antwoord: Nee, dat kan niet meer want u heeft te laat gereageerd.

Nee, ik heb de mail op tijd verzonden!

Antwoord: Wij hebben geen mail van u ontvangen en uw brief is later dan het gestelde termijn.

Ik heb de mail vanaf jullie site verzonden en heb dus geen bewijs!

Denkend antwoord: Nee ****, daarom misbruiken wij het ook. Want als je het vanuit je eigen mailbox had verzonden had je wel bewijs gehad en konden wij ons niet beroepen op artikel 4!

Gesubsidieerde personeel spreekt verder: Trouwens uw dossier is uit handen gegeven aan DAS incasso, dus moet met hun bellen.

Ik bel DAS incasso!

Antwoord: Nee hoor, wij kennen u niet

Bel weer 0900 nummer.

Antwoord: ……… dan kunt u beter met afdeling correspondentie bellen want **** heeft u een brief gestuurd bla bla bla

Ik bel met het 088-…nummer maar het nummer is fout!

Bel weer 0900 nummer

Antwoord: Excuses, hier heeft u het goede nummer

Bel 6 x 088 nummer

6 x geen antwoord, er wordt gewoon niet opgenomen!

Bel weer 0900 nummer

Ik leg uit dat mijn moeder een AOW heeft en het nooit in 1 x kan betalen.

Antwoord: Sorry, geen betalingsregeling. U kunt inderdaad zoals u zegt beter schuldsanering inschakelen, want zij zijn sterker en daar luisteren we wel naar.

Ik meld dat ik dat dan maar ga doen en meld dat ik schuldsanering wel contact laat opnemen.

Volgende dag bel ik weer met 088

Antwoord: **** is met vakantie. Ik help u wel, mijn naam is ****.

Waarom is er geen betalingsregeling getroffen dan? Dat begrijp ik niet? Ik ga hier een klacht van maken.

Ik weet niet meer wanneer ik weer belde of wanneer **** belde maar het volgende gebeurt:

Ik meld dat er volgens:

De Minister van Economische Zaken van 29 november 2006, nr. WJZ 6101739 houdende regels over het beëindigen van het transport naar of de levering van elektriciteit en gas aan kleinverbruiker (Regeling afsluiten elektriciteit en gas van kleinverbruikers) (Tevens in de Staatscourant geplaatst!) Artikel 2 niet mag worden afgesloten tussen 1 oktober en 1 april enig jaar behoudens (evenmin wegens wanbetaling)

En in artikel 4 staat:

Dat de leverancier wel mag afsluiten:

Indien de kleinverbruiker binnen een door de netbeheerder of de vergunninghouder vast te stellen redelijk termijn na de in artikel 5, eerste lid bedoelde herinnering, een bewijs overlegt dat hij verzocht om schuldbemiddeling als …………………..enz.

Antwoord: Nee, dat is alleen als het vriest!

Dit is uiteraard niet waar en na enige discussie vraagt **** een moment geduld.

**** komt terug en

Antwoord: Ja, maar uw moeder is helemaal niet afgesloten!

Dat is ze zeker wel!

Antwoord: Moment

Paar minuten later: Uw moeder is inderdaad afgesloten maar dit had helemaal niet mogen gebeuren. Ik heb hier een klacht van gemaakt en uw moeder wordt z.s.m. weer aangesloten.

Volgende dag:

Gebeld met ****: Er is gisteren niemand van Eneco geweest.

Antwoord:Moment……….en later………..uw moeder wordt vanmiddag en anders zeker morgen ochtend aangesloten en de afsluitkosten worden gecrediteerd.

Ik vraag of ze het zeker weet en zij leest hetgeen wat op haar scherm staat voor:

In eerste instantie werd gedacht dat mevrouw niet was afgesloten, later bleek van wel en dit had niet mogen gebeuren aub SPOEDAANSLUITING.

Dezelfde ochtend spreek ik toevallig een vriendin over een kennis van haar met hetzelfde probleem.

Ik hou het niet meer vol en we gaan naar het hoofdkantoor van Eneco in Rotterdam. Bij de ingang zit geen receptie maar security?

Ik word zeer vriendelijk aangehoord en te woord gestaan, maar kom geen stap verder! Behalve dat meneer meldt dat Eneco sowieso geen betalingsregeling treft omdat dit is aangeschaft (uiteraard is Eneco de enige die dit weet!). Dus het 0900 nummer voor € 0,10 per minuut is niets anders dan een kostenjager dat je informatie geeft dat je al weet of juist wijs wordt gemaakt.

En meneer meldt dat ik wordt teruggebeld door mevrouw ****.

Om 16.00 uur wordt ik door mevrouw **** gebeld en zij meld het volgende:

Ik heb mijn best gedaan en heel veel bla bla’s wij gaan uw moeder wel aansluiten maar dan onder de voorwaarde dat uw moeder € 323,- eerst betaalt.

Ik leg uit dat dit niet de afspraak is en dat dit bedrag met schuldsanering is besproken en sowieso wordt betaald en dat er eerder werd gezegd dat mijn moeder helemaal niet eens afgesloten had mogen worden. En dat dit ook niet volgens de wet zou zijn. En ik in Rotterdam met mijn ogen heb gezien dat hetgeen wat **** had voorgelezen er stond en toen dit werd opgemerkt werd het schermpje weggedraaid (want klanten hebben geen inzage!).

Het antwoord bleef “nee hoor, dat is niet waar”!De discussie duurde lang en was zinloos. Mevrouw **** herhaalde alleen maar dat er betaald moest worden en ik ben op dat moment bij mijn vriendin Esther en zij luistert mee. Ik meldde dat mijn moeder 70 jaar is en niet meer zo in trek is, dus ook niet even de hoer kan spelen om het geld bij te verdienen. Dit vond mevrouw **** niet zo netjes! Alsof iemand bij Eneco de definitie hiervan kent!

We hangen op en Esther kan het niet meer aanhoren/zien en zegt dat zij € 323,- gaat direct per bank gaat overmaken.

Ik bel voor alle zekerheid eerst nog **** om zeker te weten welk bedrag er betaald moet worden om de aansluiting te realiseren. **** herhaalt wederom dat er € 323,- betaald moet worden en geeft het faxnummer door voor het betalingsbewijs.

Vandaag 5 maart 2010 heb ik het betalingsbewijs gefaxt en bel ongeveer een half uur later met het 0900 nummer (want op het 088 nummer is er weer geen gehoor!).

Ik vraag of de fax binnen is en wanneer mijn moeder wordt aangesloten aangezien zij al 3 dagen thuis de hele dag in de kou (70 jaar!!!!) op Eneco wacht omdat er steeds werd beloofd dat het zou worden aangesloten.

Antwoord: momentje……10 minuten later………Nee, uw fax is niet binnen maar wat voor bedrag noemde u ook alweer? En toen voelde ik m al aankomen!!!!!!!!!

Ik antwoord met € 323,-

Antwoord: Oh maar het bedrag dat u moet betalen is € 427,- dus u moet nog € 104,- betalen als u wilt dat uw moeder weer wordt aangesloten.

Ik was op mijn werk begon te schreeuwen hing op en kreeg een zenuwinzinking en al mijn collega’s schoten met grote verbazing te hulp. Want ik sta juist bekend als een zeer sterk, geduldig en vriendelijk persoon al dan wel met een grote mond waar het nodig is.

Maar zo sterk als dat ik toch ben, heb ik later weer met Eneco gebeld:

Ik weet zijn naam niet meer maar hij zei “mevrouw **** zit nu naast mij en ik was er gisteren bij toen zij tegen u zei dat u € 427,- moet betalen!

Ik was moe en had er geen zin meer in (precies wat ze willen!) en vraag aan hem of de aansluiting vandaag plaatsvindt als ik € 104,- overmaak.

Antwoord: Wij gaan ons best doen!

Nee, dat vraag ik niet, ik vraag “wordt het aangesloten”

Antwoord: Dat is wel de bedoeling

Nee, ik wil weten of het wordt aangesloten?

Antwoord: Dat is wel de bedoeling

Ik zeg:

Dit gesprek wordt toch voor “trainingsdoeleinden” opgenomen? Nou, ik moet zeggen dat jullie heel goed zijn getraind. En voorlopig winnen jullie en zal ik betalen maar ik zal het zeker hier niet bij laten.

Antwoord: Oh maar we spelen geen spelletje met u hoor mevrouw!

Nee, natuurlijk niet!

Ik heb € 104,- overgemaakt en het bewijs gefaxt. Ondertussen had ik wel met schuldsanering gebeld en mevrouw Hands zou meteen met Eneco bellen!

Ik wacht af en er wordt gebeld door Eneco (wellicht omdat schuldsanering heeft gebeld):

Uw betalingsbewijs is binnen en uw moeder wordt voor 18.00 uur aangesloten. tussen 13.00 en 14.00 uur is mijn moeder aangesloten.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
stanley, 20 januari 2010

Ik ben al 22 jaar klant bij eneco.Nooit ergens last van gehad, maar de laatste 2 jaar is het een drama.

En ze antwoorden alleen op dingen die hen uitkomt.We hebben duidelijk niets te vertellen.

Ze houden met opzet het geld vast van je jaarrekening.

Ik zie bij alle providers dezelfde klachten, dus ik snap dat overstappen weinig nut heeft.

Wij nederlanders zijn dom dat wij dit pikken, want energie is voor ons een primaire levensbehoefte en dat laten wij regelen door de marktwerking.

Dit betekent dat wij onze energie laten leveren door een groep aandeelhouders die winst willen maken en niets om ons geeft.

Waarom staan wij niet op en nemen hetzelf over?

Dat had de overheid voor ons moeten doen maar je ziet het, ze laten ons stikken en belonen de aandeelhouders.

Wat hebben we eigenlijk aan de overheid en waarom doen wij nog mee met verkiezingen als er toch niemand te kiezen is die het goed met ons voorheeft?

Gelooft iemand nog dat het beter gaat worden voor ons?

Energiebedrijven doen dit met opzet met ons omdat ze het kunnen maken want wij blijven braaf zitten en laten ons bedonderen.

Reactie Patrick, 22 maart 2010

Het is niet zo gek dat de overheid het opneemt voor de aandeelhouders, dit zijn ze namelijk zelf.

Er is eigenlijk niets veranderd met vroeger, alleen kun je nu kiezen of je je stroom bij de gemeente rotterdam of de gemeente leiden koopt.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Michael E, 15 december 2009

Hallo allemaal,

Ik zit al jaren bij de Eneco en heb nog nooit problemen gehad, ik betaalde op tijd en had ze nooit nodig. Verder heb ik nooit prijzen vergeleken omdat ik goed zat. Nu heb ik een keer een probleem gehad met de Eneco en raad wat? Ik ben woest op de Eneco hoe ze met mensen omgaan en behandellen. Gewoon schandalig! Ik heb zelf geprobeerd om ze een kans te geven om het te corigeren maar helaas hebben ze blijkbaar genoeg klanten en kan het ze niet schelen of je weggaat of blijft. Nou ik heb besloten om weg te gaan al moet het me meer kosten dan nu. Ik wil service als ik het nodig heb.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Guido H., 30 november 2009

Ik denk dat ik alles met eneco wel voorbij heb zien komen, als niet kloppende jaarafrekeningen, ongevraagd overzetten op een ander energiebedrijf, acceptgiro's die niet kloppen met de bedragen die je bij hun via internet invoert etc. etc.

Ik heb er geen hoge pet meer van op en vertrouw ze dus ook niet meer. En dan verwacht men dat je nog rustig aan de telefoon blijft. Tot overmaat van ramp heb ik het hele verhaal aan mijn werkgever overgedragen omdat ik het zelf niet meer kon oplossen.

Sindsdien heb ik er nog weinig last van. Gewoon doorbetalen is het beste, maar toch heb ik het idee dat ze regelmatig hun (machts) positie misbruiken. Als klant zijnde heb je dan weinig te vertellen heb ik wel ondervonden.

Ik hoop alleen dat ze het in 2010 weer goed doen.

Guido H.

Rotterdam.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Peter, 11 oktober 2009

Zit al sinds Eneco de energie ging verzorgen in Rotterdam bij hun als klant (daarvoor bij GEB Roterdam).

Altijd tot volle tevredenheid,betaal altijd automatisch,dus geen te late betalingen en boetes,weinig tot geen storingen.

Genoeg aanbiedingen gehad van bv Nuon,Eon,Nem,Greenchoice,voordeel blijkt minimaal te zijn,(de kleine lettertjes).

Veel nare ervaringen zijn volgens mij gebaseerd op te laat betalen,gewoon automatisch doen dus,scheelt administratie en frustratie.

Voorschotbedragen verlagen als de thuissituatie niet veranderd is nooit slim,daar heeft Eneco ook mee geleerd dankzij hoge naheffingen die dan weer niet betaald konden worden.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Roel, 13 juli 2009

Beste S Dekker,

dat ligt niet aan Eneco,

stadsverwarming loopt in Nederland altyd via de netbeheerder, dat is wettelijk bepaald, dus u moet wel via Eneco stadsverwarming accepteren, dat geldt ook voor al uw buren. Er kan immers geen gas worden geleverd en bij stadsverwarming kunt u niet een eigen leverancier kiezen maar kan alleen via de netbeheerder, in uw geval Eneco.

Reactie s.dekker, 15 juli 2009

ik wil helemaal geen stadsverwarming dus ook niet van een andere leverancier

hoe kom ik in godsnaam van stadsverwarming af

ik woon in utrecht bij het centrum

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?