Ervaringen Eneco

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze bieden we een open platform aan waar klanten ervaringen kunnen delen. Uw ervaring helpt daarbij. Hieronder leest u ervaringen over Eneco. U kunt uw ervaring met Eneco ook delen.

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

T. Goossens, 27 juni 2011

Eneco, alles voor de poen.

Vandaag een slotsommatie van eneco ontvangen voor een achterstand van maar liefst 51 Euro plus incassokosten van 50 euro plus administratiekosten van 15 Euro plus jaarnota 9,96 Euro, totaal 125,96 Euro.

Of ik deze binnen vijf dagen wil betalen anders wordt ik afgesloten van de elektriciteit.

Omdat ik over een inkomen beschik op bijstandsnorm heb ik telefonisch contact met hun opgenomen met de vraag of ik het achterstallige bedrag iets later mocht betalen. Dit was volgens die zeer onvriendelijke meneer aan de lijn onbespreekbaar en kreeg als antwoord dat ik het geld maar bij mijn familie moet gaan lenen. Dit vind ik een zeer beledigend en een erg arrogante houding naar een klant. Eneco heeft geen greintje respect als het om geld gaat.

Reactie Eneco mdw, 28 juni 2011

Beste T. Goossens,

In uw bericht van 27 juni 2011 schrijft u dat u, gezien uw persoonlijke situatie het openstaande saldo niet per direct kan voldoen. U heeft contact opgenomen met onze Klantenservice met het verzoek tot een uitstel van betaling.

Ik begrijp dat het telefoongesprek zoals u dat omschrijft, niet goed is verlopen. Ik vind het vervelend om te lezen dat u ontevreden bent met ons.

Graag kijk ik persoonlijk uw gegevens na. Als u dat op prijs stelt, verzoek ik vriendelijk uw klantgegevens te mailen naar onlineservice@eneco.nl

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Hosnia, medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Leon Boer, 15 juni 2011

Per 1 september ga ik verhuizen. Kan iemand mij vertellen of ik verplicht ben mijn Eneco contract mee te verhuizen?

Mijn huidige contract loopt nog tot juni 2012.

Ik wil eigenlijk over naar een minder dure leverancier.

Kan iemand mij vertellen hoe ik verder moet?

Reactie Eneco mdw, 16 juni 2011

Beste heer Boer,

U geeft aan dat u per 1 september 2011 gaat verhuizen. U vraagt zich af of u uw leveringscontract mee moet nemen naar uw nieuwe adres.

Graag geef ik u per e-mail verdere uitleg. Kunt u uw klantgegevens mailen naar onlineservice@eneco.nl ?

Ik hoop dat u uw gegevens spoedig doormailt.

Met vriendelijke groeten,

Wilma, medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Evert Ruiten, 13 juni 2011

Wij hebben noodgedwongen stadsverwarming van Eneco. In de prijs zit ook het onderhoud van de installatie. De afgelopen 10 jaar is er nooit onderhoud gepleegd aan de installatie. Installatie bleek op een moment toch stuk en is in zijn geheel vervangen. De meterstanden waren veel te hoog. Dat is zelfs toegegeven door de monteur!

Eneco houdt stug vast aan bijbetalen, rekent niet terug en schakelt meteen incassobureau in (+175,-) : kassa dus!

Ik hoor veel soortgelijke verhalen over stadsverwarming. Het mag dan wel milieuvriendelijk zijn, maar het is duur, en vooral goed voor het financiele milieu van Eneco. die zich dan vervolgens meer bekommert om een paar apen op Borneo dan om haar eigen klanten. Naast de arrogantie van Eneco, en het feit dat ik niet bij ze weg kan, bepaal liever zelf waar ik mijn liefdadigheid aan besteed. Daar is Eneco niet voor nodig, toch?

Mijn advies: blijf weg van stadsverwarming en zeker die van Eneco!!!

Reactie Eneco mdw, 16 juni 2011

Beste heer Ruiten,

Uit uw bericht van 13 juni 2011 op dit forum, maak ik op dat u twijfelt over de meterstanden en het in rekening gebrachte verbruik van warmte. Graag kijk ik met u mee.

Als u hier prijs op stelt, mailt u dan uw klantgegevens naar onlineservice@eneco.nl.

Ik zie uw reactie graag spoedig tegemoet.

Met vriendelijke groeten,

Wilma, medewerkster Eneco

Reactie Evert, 30 juni 2011

Na het bericht van Wilma van eneco heb ik naar het emailadres gereageerd. Tot op heden (eind juli 2011) is er geen reactie gekomen. Uiteraard wél weer meer incassokosten....

Ook naar het incassobureau gemaild, Maar ook daar blijft het stil. Inmiddels en onder druk al het meeste betaald, maar zo ga je niet met elkaar om. Toch?

Eneco: probeer er weg te blijven!

Ik ga een klacht indienen bij de geschillencommissie.

Evert Ruiten

Reactie MeneerBeest, 27 september 2011

Het zijn gewoon ordinaire *** bij eneco.De onwelwillendheid druipt er vanaf. Ga dan ook aangifte doen van oplichting cq afpersing want dat is het.Zoveel kan ik niet eens verbruiken.1400 tot 1500 kuub per maand!? Dat is op jaarbasis bijna 17000 kuub.Het zijn gewoon ordinaire *** niet meer en niet minder.Botte bijl erin *** krijgen een *** behandeling net zo ze verdienen.***

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Rosalie, 10 juni 2011

Ondanks dat er geen betalingsachterstanden meer zijn bij eneco, wil men mij nieuwe klant maken en een waarborgsom van € 400 van mij hebben vanwege problemen met achterstand in het verleden. Eerder heb ik ook een negatieve ervaring gehad met Eneco waarbij zij zelf een fout gemaakt hebben, hiervoor zelfs nooit excuses ontvangen! Ik ben het hier uiteraard niet mee eens. In eerdere mailwisseling met Eneco is hier ook nooit over gesproken. Gaat de vlieger Eneco heeft altijd gelijk hier op of stap ik naar de rechter?

Reactie Eneco mdw, 16 juni 2011

Beste Rosalie,

In uw bericht van 10 juni 2011 geeft u aan dat u het vreemd vindt dat we 400 euro borg bij u in rekening brengen om klant bij ons te worden. U geeft aan dat u geen achterstand in betalen bij ons ons heeft.

Graag kijk ik met u mee waarom we aan u een waarborg vragen. Mailt u uw klantgegevens naar onlineservice@eneco.nl.

Ik ontvang uw reactie graag spoedig.

Met vriendelijke groeten,

Marjolein, medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
leijen, 7 juni 2011

*** zijn het. mijn ervaring ik heb een contract gehad bij eneco zij mochten en de afspraak was iedere 25 van de maand automatie geld van mijn bank af halen maar regel matig haalden hun ook geld de 3 van de maand er af met andere woorden ik betaalde in 8 dagen 2 keer .dan moest ik weer alles terug draaien bij de bank . en regelmatig bellen naar eneco wat ook niet hielp .na 3jaar was mijn contact afgelopen en ik ging na alle ellende terug naar nuon wat verbaaste mijn en ook weer niet 200.00 boete voor contract breuk .u bent met ons een telefoon een nieuw contract aangegaan u begrijp als iemand zo slechte ervaring heeft met eneco geen nieuw contract zou aan gaan. na veel brieven schrijven en bewijzen vragen blijven zij stug volhouden. maar bewijzen hebben zij niet . ik stuur nu alles na deze slechte ervaringen van eneco in het bijzonder de heer *** .stuur ik de stukken maar op naar de geschillencommissie ik hou jullie op de hoog te groeten henk

Reactie Eneco mdw, 7 juni 2011

Beste Henk,

Ik vind het vervelend om te lezen dat u geen goede ervaring met ons heeft. U bent van mening dat u met ons geen nieuwe leveringsovereenkomst heeft afgesloten.

Ik kijk graag persoonlijk uw gegevens na. Als u dat op prijs stelt, verzoek ik u vriendelijk uw klantgegevens onder vermelding van uw klacht te mailen naar onlineservice@eneco.nl.

Alvast bedankt voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Kelly, medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Debora van Hoven, 4 juni 2011

Vandaag de jaarnota van Eneco ontvangen en ik schrok me helemaal kapot. Ons gasverbruik met 2 personen staat op 4301 m3 terwijl dit vorig jaar 647 m3 was. Dit is werkelijk niet normaal en onmogelijk !

We hebben niks anders gedaan dan vorig jaar en ik begrijp hier dus helemaal niks van !

Er is hier wel een keer een medewerker van eneco of stedin geweeest die zei dat ons meternummer niet klopte want er was nog een meter met hetzelfde nummer maar hier nooit meer iets over gehoord.... raar....

Ik hoop snel wat te horen !

Mvg Debora

Reactie Eneco mdw, 6 juni 2011

Beste Debora,

Uit uw bericht maak ik op dat u erg geschrokken bent van de hoeveelheid gas die we bij u in rekening brengen.

Ik kan mij voorstellen dat u schrikt van het totale gasverbruik, zeker wanneer u dat vergelijkt met het verbruik van vorig jaar. Het is mogelijk dat de eindmeterstanden vorig jaar geschat zijn waardoor er nu een naheffing ontstaat. Om de jaarnota te controleren en u meer uitleg te geven, vraag ik u contact met mij op te nemen via onlineservice@eneco.nl, onder vermelding van uw klacht.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Kelly, medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
tevreden klant, 21 mei 2011

Ik heb een paar pagina's gelezen maar sorry klinkt allemaal heel onlogisch!! Ik ben nu bijna 2 jaar bij eneco, heb nog nooit hoeven bijbetalen, als ik te laat ben loop ik natuurlijk de kans dat ik een verhoging krijg logisch, doet ieder ander maatschappij!! Als mijn huis niet goed geisoleerd is betaal ik meer al heb ik een moderne zuinige ketel, logisch! En hoe je het ook went of keert er werken geen robots maar ook mensen en mensen maken fouten!! Neem maar van mij aan dat welke maatschappij je ook invoert op de klachten je komt overal dezelfde dingen tegen.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
John Baas, 17 mei 2011

Ik heb nu diverse malen geprobeerd kontakt te krijgen met Eneco, vandaag ontplofte ik, want er lag een brief van een deurwaarder. Ik heb vorig jaar aan de deur een kontrakt afgesloten, doch deze binnen termijn van 8 werkdagen notabene aangetekend opgezegd. Die is volgens tnt post wel afgeleverd, maar Eneco kan dit nergens vinden?!

Alles nogmaals via fax verstuurd en deze dame zou het wel even regelen. Niet dus. Daarna kontakt gehad met dhr. V. van Eneco, vriendelijke man, maar houdt zich ook niet aan zijn woord. Alle documentatie opgestuurd naar deze meneer, zou erin duiken. Begin maart 2011, en nu vanmiddag ligt er een deurwaardersbrief of ik even 500 euro wil ophoesten plus de nodige kosten omdat ik kontraktbreuk heb gepleegd? Ik heb alles binnen wettelijke termijn geannuleerd. Naar rechtswinkel geweest, en die zagen er wel een zaak in uiteraard, dus ook maar even advocaat geregeld. Hoop gesodemieter terwijl ik alles korrekt heb afgehandeld. Dus mensen ga niet in zee met de verkopers aan de deur van Eneco, ze zijn niet goedkoper en je komt niet van het kontrakt af zonder kosten schijnbaar.

Reactie Eneco mdw, 18 mei 2011

Beste John Baas,

Uit uw bericht op deze website maak ik op dat u uw leveringscontract bij ons binnen de annuleringstermijn heeft opgezegd. Toch brengen we nu kosten bij u in rekening.

Ik begrijp dat u hierover niet tevreden bent.

Als u het op prijs stelt, kijk ik graag met u mee. Mailt u in dat geval uw klantgegevens en klacht naar onlineservice@eneco.nl.

Ik zie uw e-mail tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Kelly, medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
jane, 16 mei 2011

i am extremely upset. after cancelling my contract with eneco after receiving an offerte (cancelled by phone and in writing), i am now receiving bills from eneco and having money deducted from my account. this is absolutely not acceptable behavior and i want this to be fixed immediately.

jane

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
B.E. ARENDSEN, 6 mei 2011

Eneco Services b.v.

Postbus 1014

3000 BA Rotterdam

Betreft: sint olofslaan 19 te Delft

Geachte heer/mevrouw,

Wij ontvingen uw bijgevoegd schrijven per post op 5-5-2011 uw post stempel dateert van 28-4-2011

6-5-2001 hebben wij telefonisch contact opgenomen en u gemeld dat wij onze automatische incasso intrekken en dat wij de door opgestelde berekening in twijfel trekken.

Er is tevens gemeld dat wij reeds een extra nota van tevens een vergelijkbaar bedrag reeds zouden hebben moeten ontvangen, welke nog niet hebben mogen zien….?

Er is ons beloofd de automatische incasso stop te zetten, maar dat genoemde bedragen wellicht toch zouden worden afgeschreven.

6-5-2011 zijnde vandaag heb ik de meterstanden opgenomen op de locatie:

de meterstanden die u ons heeft gepresenteerd in uw schrijven corresponderen aldus in het geheel niet met de meterstanden zoals aangetroffen.

Uw eindstand per 27-4-2010 Meterstand per heden 6-5-2011

Elek laag 11376 7515

Elek hoog 6525 8277

Gas 44653 41616

Klaarblijkelijk is er toch echt sprake van een vergissing van uw zijde. De meterstanden zijn

niet eens vergelijkbaar. Er is bij mijn weten niemand langs geweest van uw bedrijf om de meterstanden op te nemen.

Vergissingen zijn menselijk en als ik zoveel gebruikt zou hebben dan ga ik gewoon betalen. Echter dit blijkt zover als ik kan zien totaal niet.

Ik sommeer u

1. Bewijs te leveren voor het verbruik

2. de meterstanden samen met mij te komen bekijken op de locatie, voor het maken van een spoedige afspraak kunt u mij bereiken op 0654717297 of 0152135139

3. De gefactureerde bedragen niet af te boeken en e.e.a. te bevrieven tot de zaak is bekeken geëvalueerd.

Ik zal alle schade op uw vervallen in geval van afsluiting en afboeking van de gelden zonder overduidelijk geen enkel gefundeerd bewijs van het gebruik.

Rest mij te zeggen dat ik als NVM Makelaar en professionele beheerder van ca. 125 woningen en ca. 300 energieoverschrijvingen per jaar ik echt wel weet waar ik het over heb en dat genoteerde en gefotografeerde standen de exact de waarheid weergeven.

Hopen de op uw spoedige reactie om deze zaak zsm op te lossen verblijf ik

Hoogachtend

Bjornd Makelaardij

Björnd Arendsen

Reactie Eneco mdw, 9 mei 2011

Beste Björn Arendsen,

Op het forum van deze website geeft u aan dat de meterstanden op uw jaarnota niet juist zijn. U vraagt ons de meterstanden op uw jaarnota te bekijken. Ik kan me voorstellen dat u graag een jaarnota ontvangt waarop we de juiste meterstanden gebruiken.

Ik heb uw meterstanden van 6 mei 2011 bekeken en deze wijken inderdaad af van de meterstanden die wij hanteren van 10 april 2011. Om uw klacht verder in behandeling te nemen, vraag ik u vriendelijk uw adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer te mailen naar onlineservice@eneco.nl.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groeten,

Marjolein, medewerkster Eneco.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
rcj de blom, 17 april 2011

betreffende eind jaar afrekening. in een periode van 11 jaar dat ik hier woon,heb ik een hoog rendament ketel die ongeveer 20% besparing op zou leveren.daar naast heb ik door mijn hele huis, spaar lampen en wat niet aanhoeft brand ook niet. dus deze rekening ,van 452,89 wens ik graag gecontroleert zien,dit klopt totaal niet. met beleefde gtr rcj de blom. verzonden 17 _april 2011

Reactie Eneco, 26 april 2011

Beste rcj de blom,

Uit uw bericht op het forum begrijp ik dat u vragen heeft over uw energieverbruik. Ik kan me goed voorstellen dat de jaarnota, gezien de toelichting op uw woon- en leefsituatie, vragen bij u oproept. Graag kijk ik samen met u naar de totstandkoming van uw jaarnota en uw energieverbruik. Als u dat op prijs stelt, vraag ik u om uw contactgegevens te mailen naar onlineservice@eneco.nl.

Met vriendelijke groet,

Hosnia, Medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Willem, 28 maart 2011

Eneco stuurt herinneringen met belachelijk hoge boetes. En dat terwijl die rekening al betaald is op het moment dat de herinnnering verzonden wordt en men je vooruit laat betalen voor stroom die nog niet geleverd is. Heb je een herinnering gehad dan moet die betaald worden. Wat zijn dat voor een praktijken? Wanneer je ze belt dan zegt men dat je maar automatisch moet gaan betalen. Punt 1: daar gaat Eneco niet over. Punt 2: waarom een partij machtigen die zich zo onbetrouwbaar en klantvijandig gedraagt.

Ik heb een contract met Eneco en had afgelopen zaterdag een storing. Lijkt mij niet meer dan logisch dat men dan een bedrag op mijn rekening in mindering brengt. Moet ik plotseling naar een netbeheerder, zegt men bij Eneco. Ik betaal toch aan Eneco, daar heb ik het contract toch mee? Als de NS vertraging heeft door een wisselstoring en de trein rijdt niet, dan haal ik het geld toch bij de NS terug en niet bij de beheerder van het spoor? Als ik een pak bedorven melk meeneem van de kruidenier, dan stuurt die me toch ook niet naar de boer?

Eneco is dus heel goed in het versturen van onterechte, hoge herinneringen. Service verlenen, ho maar.

Reactie Eneco, 29 maart 2011

Beste Willem,

Uit uw bericht op dit forum maak ik op dat u niet tevreden bent over de herinneringen die u van ons ontvangt. U geeft aan dat u de herinneringen ontvangt, nadat u de betaling heeft gedaan. U vindt het dan ook vervelend dat we herinneringskosten in rekening brengen.

Wij kunnen ons voorstellen dat u het vervelend vindt om geconfronteerd te worden met herinneringskosten. Het is niet onze bedoeling om bij u voor onvrede en irritaties te zorgen. Eneco vind service en klanttevredenheid erg belangrijk.

Om inhoudelijk te reageren op uw vragen en de mogelijkheden samen met u te bekijken, ontvang ik graag uw contactgegevens. Wanneer u dit op prijs stelt, stuurt u dan uw contactgegevens naar onlineservice@eneco.nl.

Hosnia, medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
tom, 17 februari 2011

ik heb al jaren probelemn met eneco en kreeg laast nog een jaarnote dat ik 1500 euro moet betalen terwijl ik 125 euro permaand betaal aan ze ik natuurlijk meteen bellen maar nee hoor een gedrag van honden je weet wel je kan praten wat je wilt tegen een hond maar antwoorden ho maar zelfde bij die ***

Beste mensen kies nooit voor Eneco. eerste jaar gaat heel leuk na de tweede jaar begint het elende.

Reactie Eneco mdw, 17 februari 2011

Beste tom,

Uit uw ervaring die u plaatst op deze website, maak ik op dat er bij u onvrede heerst over de bijbetaling op uw jaarnota. Dat een bijbetaling van 1500 euro voor vragen zorgt, kan ik mij goed voorstellen. Als u het fijn vindt, kijk ik samen met u naar de totstandkoming van de bijbetaling op uw jaarnota. Mailt u dan uw contactgegevens naar onlineservice@eneco.nl.

Met vriendelijke groet,

Mike, medewerker Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
John Baas, 16 februari 2011

Ik tekende in november 2010 een voorlopig contract bij zo'n gozer aan de deur met dien verstande dat ik deze binnen 8 werkdagen kon stopzetten. Ik besloot na een paar dagen dat ik niet op deze deal in wou gaan, en stuurde eneco een aangetekend schrijven. Enige tijd later ontvang ik van mijn leverancier dat mijn contract met hun opgezegd wordt en Eneco mijn huidige leverancier. Ik met Eneco in contact, is er niks bekend van een aangetekend schrijven!!!! Ik de code die je bij aangetekend schrijven krijgt checken, blijkt gewoon bezorgd en aangenomen te zijn. Maar Eneco weigert dit te erkennen. Na vele boze telefoontjes van mijn kant, wat niet in mijn aard zit, krijg ik rond 22 december 2011 een vriendelijke dame aan de telefoon die zegt dat dit niet de gang van zaken van Eneco is en vraagd mij de aangetekende brief, waarvan ik een kopie had gemaakt, toe te sturen en een schrijven erbij, gericht aan haar en dan zou zij het in orde maken. Moest voor de 26e zei ik erbij, en moest van haar dat op dat schriiven erbij zetten. Ik fax dit alles en heb de goede hoop. Werd snel de kop ingedrukt want niets van dit alles is geregeld. Ik wordt met een hoop kosten opgezadeld, met netwerkleverancier betalen, eindafrekening betalen, hoge kosten omdat we in de winter zitten, Eneco betalen en dat allemaal voor 1 maand, hogere energie kosten omdat mijn leverancier me weer per 1 februari levert dus nieuw kontrakt terwijl ik niks heb beeindigd. Dit alles dankzij de laksheid van Eneco. Ik heb me aan de procedures gehouden en Eneco speelt stommertje.

Reactie Eneco mdw, 17 februari 2011

Beste John Baas,

In uw eraring van 16 februari 2011 op deze website lees ik dat er een aantal zaken niet juist verloopt rondom de annulering van uw overeenkomst. Ik kan me goed inbeelden dat u hier ontevreden over bent. Ik kijk graag met u mee. Als u dit op prijs stelt, mailt u dan uw contactgegevens naar onlineservice@eneco.nl

Met vriendelijke groet,

Mike, medewerker Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Jeffrey, 9 februari 2011

In verband met onze echtscheiding zal ik onze huidige woning verlaten en mijn intrek nemen in een nieuwe woning. Omdat ik en mijn (ex)partner al jarenlang klant zijn bij Eneco heb ik hen gebeld voor een nieuwe aansluiting in het nieuwe huis. Omdat de rekening in de oude woning op mijn naam staat heb ik het klantnummer van Eneco mee moeten verhuizen. De medewerker van Eneco vertelde mij dat het klantnummer gekoppeld is aan mijn naam en dus meeverhuisd moet worden. Hierdoor is mijn (ex)partner nu verplicht een nieuw contract te tekenen met Eneco.

Nu blijkt dat als zij onder dezelfde voorwaarden een nieuwe contract op wil stellen dat niet meer mogelijk is. Ze is genoodzaakt te kiezen uit één van de standaard pakketten van Eneco. De prijs van stroom en gas is echter een stuk hoger (zelfs in het goedkoopste pakket) dan de huidige leverantie.

Hoe is het mogelijk dat er bij louter een naamsverandering; een verplichting bestaat om een veel duurder pakket te moeten kiezen, terwijl er aan de situatie niets veranderd (zelfde huis, zelfde gas, zelfde stroom, zelfde personen -1)? Het verschil is aanzienlijk, het gaat om meer dan € 200,- op jaarbasis. Kan dit zo maar?

Reactie Eneco Mdw, 10 februari 2011

Beste Jeffrey,

In uw bericht op deze site legt u uit dat u uw huidige woning verlaat, en uw klantnummer meeverhuist naar uw nieuwe woning. Uw ex-partner blijft in de huidige woning en heeft daarom een leveringsovereenkomst nodig. U vindt het vreemd dat uw ex-partner een nieuwe leveringsovereenkomst aan moet gaan met nieuwe leveringstarieven.

Ik kan mij voorstellen dat dit vragen bij u oproept. Een leveringsovereenkomst is naamsgebonden. Dat betekent dat als uw ex-partner bij ons een leveringsovereenkomst aangaat op haar eigen naam, we dit beschouwen als een geheel nieuwe leveringsaanvraag. Het is niet mogelijk om bij een nieuwe leveringsovereenkomst, andere leveringstarieven te hanteren dan de nu geldende tarieven. We gaan dan ook alleen een nieuwe leveringsovereenkomst aan op basis van actuele aanbiedingen en leveringstarieven.

Ik hoop dat ik uw vraag zo duidelijk heb beantwoord. Als u nog vragen heeft, kunt u contact met mij opnemen via onlineservice@eneco.nl.

Met vriendelijke groet,

Kelly, medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
H van Leijden, 7 februari 2011

Eneco is met geen mogelijkheid per e mail te bereiken. Het adres waar wij wonen is niet bekend. Ik heb inlog gegevens en we betalen er wel aan. Termijn bedrag stomweg met 78,09 euro verhoogd. Ik vind het niet normaal dat men zomaar aan je geld kan zitten, daar hebben ze gewoon met hun handen vanaf te blijven. Nog handiger is het als je je klant informeert. Stuur een briefje of een mailtje, dan weet men dat er iets te gebeuren staat. Telefonisch contact heeft geen zin, daar je als klant niets weet alleen de dames van Eneco 'Call center' weten er iets van. Zeggen dat zij er toe gemachtigd zijn, nagekeken is dus niet waar.

Reactie Eneco mdw, 9 februari 2011

Beste H. van Leijden,

Op deze site geeft u aan dat u ontevreden bent over Eneco omdat we uw termijnbedrag hebben verhoogd. U was hier niet van op de hoogte. Ook geeft u aan dat we uw adresgegevens niet kunnen vinden.

Ik kijk graag met u mee om de situatie met u te bespreken. Als u dat op prijs stelt, vraag ik u om uw contactgegevens te mailen naar onlineservice@eneco.nl.

Met vriendelijke groet,

Kelly, medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Marina, 1 februari 2011

Ik ben iets langer dan een jaar geleden naar Eneco overgestapt. En nu heb ik daar behoorlijk spijt van.

We betalen elke maand als het salaris gestort is, maar bij Eneco is de uiterste datum de 14e van elke maand, dan krijg je 15 euro boete en nu ook ineens 50 euro die ik moet betalen omdat er iemand een brief langs heeft gebracht. Blijkbaar heb ik voor januari 3 herinneringen gehad die miraculeus kwijt geraakt zijn in de post of iets dergelijks.. Nu toch maar overgemaakt en ik ga lekker terug naar Essent. Die stofzuiger die ik erbij kreeg mogen ze van mij terug hebben hoor, bah!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Ted, 12 januari 2011

Afgelopen jaar na de verhuizing klant geworden bij Eneco. Alles is prima geregeld. Vanzelfsprekend wel even de voorwaarden en prijzen doorlezen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Door de digitale meter kan ik zelf mijn verbruik monitoren. Ideaal! Vandaag de jaarafrekening binnen gekregen en ook deze is zoals verwacht.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Wendy, 11 januari 2011

Ik ben door een mooi praatje aan de deur in oktober 2009 overgegaan naar Eneco. Ging in het begin allemaal goed maar... rond juli 2010 kreeg ik ineens kosten berekend a 10 euro omdat ik te laat betaald zou hebben? Deze kosten zijn inmiddels opgelopen tot bijna 65 euro(boetes en aanmaningskosten a 15,00, excl. 50 euro omdat er een brief aan huis is gebracht?! Ik heb altijd keurig betaald aan het eind van de maand als het salaris binnen komt. (dat doet iedereen toch?) Eneco zou een betalingstermijn van 15 dagen hanteren de eerste van de maand factureren de 15e vervallen.(dit kon ook niet gewijzigd worden omdat de datum is vastgesteld bij aanmelding?!) Nog noooit betalingsachterstand gehad van geen een instantie, nog nooit een herinnering dat ik moest betalen. Ineens na 8 maanden al betaald te hebben moet ik voor elke maand die ik te laat zou betalen 10 euro betalen vanaf juni 2010. Op de vraag waarom ik dit nu in eens moet betalen werd gezegd door Eneco: "we hebben de betalingstermijn aangescherpt"?! Dit zonder verwittiging of brief aan mij??? Inmiddels is de zaak uithanden gegeven aan incasso bureau, dreigbrieven all over the place!! 31 dec 2010 bericht van Vesting Finance 280 euro betalen voor 3/1/11. Echter rekening klopte van geen kanten.(Ik was gelukkig al over gestapt naar een andere energie leverancier), dus op 4/1/11 kreeg in gelijk de afrekening van Eneco 702 euro betalen voor 15/1/11. Deze is ook direct naar incasso bureau doorgestuurd, waar ik voor 10/1/11 moet betalen?! En dit terwijl tig keer per week aan de telefoon hang met beide partijen, en melding maak dat de kosten niet kloppen. Van mijn maandpremie die ik betaald heb werd in eens gezegd dat is 30 euro te weinig zou hebben betaald terwijl ik bewijs thuis heb op het afschrift. Ik vind het ronduit schandalig, en niet te vergeten dat je als zware crimineel te woord wordt gestaan!! Wel herkenning gekregen dat e.e.a niet klopte, zou terggebeld worden door incasso bureau vesting Finance, maar dat is nooit gebeurd. Dus heb ik keurig mijn deel betaald voor de kosten die extra zijn gemaakt voor gas en licht, ook keurig de boetes betaald voor het voortijdig overstappen, en zelfs de administratie kosten want dit is gewoon terecht en moet ik betalen ad 620,00. Maar kosten van 50 euro voor een brief langs brengen en alle 10 euries die ze "opeens" zijn gaan berekenen vind in echt absurd en heb ik afgetrokken. Overigens heb ik dit aan beide partijen laten weten. De kosten kloppen gewoon weg niet! Schande!! Reactie blijft uit, brieven stromen binnen.

Reactie Eneco mdw, 17 januari 2011

Beste Wendy,

In uw bericht op dit forum lees ik dat er onduidelijkheid bij u bestaat over de kosten die we bij u in rekening brengen en het incassobureau dat we hebben ingeschakeld. Verder geeft u aan dat een reactie van ons uitblijft.

Ik kan me voorstellen dat deze hele situatie erg vervelend voor u is. Het is niet onze bedoeling om voor onduidelijkheid te zorgen. Graag geef ik u een inhoudelijke reactie op uw klacht. Als u dit prettig vindt, dan kunt u uw klantgegevens doorgeven via onlineservice@eneco.nl.

Ik hoop dat ik de onduidelijkheid bij u weg kan nemen.

Met vriendelijke groet,

Marjolein, medewerkster Klachtenmanagement

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
R Brakenhoff, 29 december 2010

Ik ga overstappen. Heb tot op heden betaald met acceptgiro. Betaaltermijn bij Eneco is slechts twee weken, dus in vakanties of bij bezoek in buitenland etc vaak paar dagen te laat. 1e herinnering is gratis, maar daarna weten ze je te vinden! 10 euro per keer. Je wordt echt als een criminele wanbetaler behandeld, terwijl die termijn natuurlijk veel tekort is. Hij gaat in wanneer ze hun acceptgiro aanmaken, dus tel maar uit: paar dagen met de post, even op tafel, weer paar dagen op de post, even vertraging bij de bank en: te laat. Ik heb ze benaderd maar het enige dat je dan hoort is overstappen op automatischer incasso. Ga ik ook doen, maar zeker niet bij Eneco!! Ik ben er helemaal klaar mee. Telefonisch ook onbereikbaar overigens. We zullen zien hoe het met de nieuwe maatschappij gaat, maar Eneco: nooit meer.

R Brakenhoff

Reactie Schutte, 25 november 2019

alle energie maatschappijen vind ik oplichters, opgericht op kosten samenleving, met susidies ,daarna verdwijnt het geld naar de zakkenvullers of het buitenland en jan met de pet is wederom het haasje.

laadpalen voor electric auto idem, hopen subsidies opgebracht door de belastingbetalers, dan worden ze verkocht voor een hoop geld en de belasting betaler is wederom de dupe. schoftig vind ik dat, maar het wordt gelegaliseerd door Den Haag en dan is het geen jatten en zelfverrijking. Dat vind ik. bah.. Eneco ,Vattenall, Essent ,allemaal in buitenlandse handen, welke Hollander blijft er nog over. en de winsten..??????? u mag het raden.,

Nederland is een open economie, iedereen mag kopen. Kijk nr China, daar kun je

gedeeltelijk iets kopen, mar de Chinees blijft en is de baas.. kijk nu nr de Hoogovens, kaput door?.?. u mag het raden, ontslagen gaan in de Nederlandse ww/ sociale voorzieningen op gebracht door de torenhoge belastingen in NL en Mr Indier gaat ervan door met een hoop poen, en in Den Haag zeggen zo moet je het niet zien. daaaaaaag

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
willemijn, 28 december 2010

Volgens Eneco komt alles wel goed als je maar gewoon betaalt.

Als ik me hieraan gehouden had was ik nu 1.000,-- aan onterechte incasso's kwijt.

Een simpele verhuizing blijkt voor Eneco een te groot probleem.

Je kunt het niet verzinnen of het gaat mis.

Nieuw verviervoudigd termijnbedrag, boete wegens contractbreuk,

verdubbeling transportkosten, verdubbeling meterhuur waren zo een paar

fouten die inmiddels na veel bellen en schrijven zijn hersteld.

Hun administratieve verwerking duurde VIER MAANDEN. En dus brengen zij -

en daarmee ook de stroom- en waterleverancier - extra termijnen in rekening.

Nu heb ik gevraagd om een specificatie van de laatste rekening van het oude adres

om te zien waarvoor ik nog moet betalen. Dit blijkt teveel gevraagd en wordt beantwoord met de

dreiging van administratiekosten.

Tip: als je verhuist, stop tenminste direct de automatische incasso.

Reactie Eneco Mdw, 29 december 2010

Beste Willemijn,

Uit uw bericht op dit forum begrijp ik dat er een aantal zaken niet goed zijn verlopen rondom de verwerking van uw verhuizing. U schrijft dat het lang heeft geduurd voordat de gemaakte fouten door ons zijn hersteld. Ook geeft u aan dat u ons heeft verzocht om een specificatie van de eindnota. U heeft deze tot op heden niet ontvangen.

Ik kan me goed indenken dat u door deze ervaring met Eneco niet tevreden bent over ons. Ik vind het vervelend dat u de opgevraagde specificatie van de eindnota nog niet heeft ontvangen. Graag kom ik met u in contact om deze kwestie te bespreken. We hebben klanttevredenheid namelijk hoog in het vaandel staan.

Als u het op prijs stelt dat ik contact met u opneem, mailt u dan uw contactgegevens naar onlineservice@eneco.nl

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Hosnia, Medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
e.hulshoff, 19 december 2010

hallo mensen

mijn ervaring na 33 jaar klant met eneco(!)

eneco is met de datums systematisch gaan terugschuiven, eerst de 1e vd maand het termijn bedrag betalen is nu inmiddels de 19e geworden mijn salaris is rond de 25e, na veel gebel en beloften

leugens achteraf! om dit te veranderen, blijkt dus dat je ze eerst een automatische machtiging moet geven wil dat kunnen en dat is mij niet gezegt, als straf krijg ik nu steeds 10 euro boete als ik iets later

ben dan de 19e, automatisch laten betalen doe ik niet mijn ervaring is 1 keer geweest dat ik bij moest betalen eneco trok het zonder pardon van mijn geld af en ik zat de maand december zonder geld met mijn kleine kindje, een verzoek in termijnen kon natuurlijk niet!

heel jammer dat ik nu over moet stappen en dat word Greenchoice!

groetjes lisa

Reactie Eneco Mdw, 29 december 2010

Beste Willemijn,

Uit uw bericht op dit forum begrijp ik dat er een aantal zaken niet goed zijn verlopen rondom de verwerking van uw verhuizing. U schrijft dat het lang heeft geduurd voordat de gemaakte fouten door ons zijn hersteld. Ook geeft u aan dat u ons heeft verzocht om een specificatie van de eindnota. U heeft deze tot op heden niet ontvangen.

Ik kan me goed indenken dat u door deze ervaring met Eneco niet tevreden bent over ons. Ik vind het vervelend dat u de opgevraagde specificatie van de eindnota nog niet heeft ontvangen. Graag kom ik met u in contact om deze kwestie te bespreken. We hebben klanttevredenheid namelijk hoog in het vaandel staan.

Als u het op prijs stelt dat ik contact met u opneem, mailt u dan uw contactgegevens naar onlineservice@eneco.nl

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Hosnia, Medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Ferayi, 18 december 2010

Ik heb eerder mijn ervaringen over Eneco geschreven. Ik bedoel dit echt niet als reklame maar als je qua energieleverancier rust, vertrouwen en duidelijkheid wilt hebben dan moet je toch echt naar Westland Energie Services. Ik woon in het Westland maar wist niet dat ze inmiddels al aan heel Nederland leveren. Tevens beste energieleverancier 2009!

Geen helpdesk maar heldesk bij Eneco en anderen! WEB heeft niet eens een helpdest, je wordt meteen geweldig te woord gestaan!

Doen mensen!

Groetjes,

Ferayi

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Rick L, 14 december 2010

Hallo,

Eind vorige week(vrijdag 10-12-2010) is er een meneer bij mij aan de deur geweest van Eneco om de meterstanden op te nemen.

Uiteraard laat ik deze meneer de meterstanden opnemen, maar vrijwel direct nadat hij de stand had opgenomen komt hij tot de conclusie dat er een erg hoog verbruik is geweest en liet mij deze zien(ondanks dat hij claimt dit niet te mogen doen).

Ik ben alleenstaand, woon in een huis van nog geen 50 m2, ben weinig thuis, maar toch kwam hier een stand van +- 5000 Kw(weet niet meer precies hoeveel). Dit zou duiden op een verbruik van ongeveer 5 personen.

Omdat ik gelijk het idee had dat dit niet zou kloppen, ben ik de maandag daarop gaan bellen met Eneco om erachter te komen waar de fout zat. Er werd mij verteld door de mevrouw die ik aan de telefoon had, dat ik mijn meterstanden het afgelopen jaar niet had doorgegeven en daarom een zeer hoog verschil zag tussen de laatste standen.

Ik meen deze standen door te hebben gegeven via de website mogelijkheid, maar dit is blijkbaar niet goed gegaan. Achteraf gezien weet ik nu ook waarom er mij geen jaar afrekening werd gezonden, maar door drukte is mij dit even ontschoten en heb ik Eneco zelf niet gebeld hierover. Echter vind ik het erg kwalijk dat zij mij hier verder nooit over hebben gesproken of een brief over hebben gezonden om dit alsnog te doen.

Enfin, de mevrouw die ik aan de telefoon had vertelde mij daarnaast dat ik toch een flinke afrekening kan verwachten als het verbruik toch hoog is gebleken na berekeningen die zij gaan doen.

Daarnaast word mij verteld dat ik maar €35,- per maand betaal en veeeel te weinig is(zij claimde aan de telefoon, dat zelfs leegstaande huizen minimaal €50,- betalen), hierdoor zou ik ook een flinke jaarrekening kunnen verwachten. Dus ik kijk mijn afschriften na en zie tot mijn verbazing dat dit NOOIT hoger is geweest dan €42,-, dus wat zij zegt klopt al helemaal niet in mijn ogen, anders had dit bedrag nooit zo laag geweest. Ik vind het dan ook zeer kwalijk dat Eneco mij NOOIT op de hoogte heeft gesteld van deze feiten, nee, ik moet zeer waarschijnlijk met de jaarafrekening opdraaien voor deze kosten terwijl ik absoluut geen denderend verbruik heb.

Ik moest dan ook nog wel even wachten totdat de rekening komt, maar er werd mij keihard verteld dat ik toch een flinke rekening kon verwachten(wegens te weinig betalen).

Als het bedrag mij niet aanstaat, dan ga ik hier echt niet mee akkoord.

Al betaal ik te weinig, dan laten ze dat maar ook op tijd weten, of naja eerder gezegd überhaupt iets weten, zodat ik actie kan ondernemen en mijn maandlasten omhoog doe.

Maar nee hoor, ik heb nooit, maar dan ook NOOIT iets van Eneco vernomen.

Zeer slecht, en in mijn ogen erg onprofessioneel.

Rick L

Reactie Eneco Mdw, 15 december 2010

Beste Rick L,

Uit uw bericht op deze site maak ik op dat u vragen heeft over de aankomende jaarnota. U heeft begrepen dat we een naheffing bij u in rekening brengen omdat we een aantal jaar te weinig energie in rekening hebben gebracht. We hebben namelijk de afgelopen periodes om onduidelijke reden geen meterstanden van u ontvangen.

Omdat de schattingen te laag waren en u een te laag termijnbedrag heeft betaald is de verwachting dat u op de aankomende jaarnota een aanzienlijk bedrag moet bijbetalen. U bent hierover zeer ontevreden omdat u van Eneco nooit informatie heeft ontvangen over de geschatte verbruiken en het te lage termijnbedrag. Ik kan mij voorstellen dat u het erg onprettig vindt als u wordt geconfronteerd met een naheffing. Ik kijk graag uw gegevens na en kijk ook graag naar de mogelijkheden om met u tot een passende oplossing te komen.

Wanneer u dat op prijs stelt, vraag ik u om uw contactgegevens samen met het onderwerp van dit forum, te mailen naar onlineservice@eneco.nl.

Met vriendelijke groet,

Kelly, medewerkster Eneco

Reactie Rick L, 16 december 2010

Even een update.

Ik ben inmiddels gebeld door Kelly(waarvoor bedankt), het een en ander is mij uitgelegd, en er is mij verteld dat Eneco mij tegemoet gaat komen wanneer dit te erg zou worden.

Omdat is gebleken dat de vorige bewoner een zeer laag verbruik heeft gehad, is deze in de geschatte waarde te laag door Eneco berekend. Mede omdat nog om onbekende reden mijn doorgegeven standen via hun website niet bij Eneco was aangekomen, is dit vanaf het begin niet goed gegaan(wat ik als nieuwkomer in het alleen wonen niet had kunnen weten).

Op zich kan dit gebeuren, maar krijg dus wel een naheffing omdat ik eenmaal de stroom heb verbruikt, maar dus qua termijn bedrag te weinig is gebleken.

Er is mij verteld dat ik met de naheffing contact mag opnemen met Kelly om het een en ander te regelen. Dit zal hoogst waarschijnlijk een termijn verhoging betekenen waarin ik de kosten over een aantal maanden terug heb betaald.

Ik raad mensen aan die een zelfde probleem of gevoel hebben, om contact op te nemen met Eneco om zo'n grote naheffing te voorkomen.

Kelly liet mij weten dat Eneco in dit soort gevallen open staan voor oplossingen, zeker als je als klant niet beter weet dan dat het "normaal" is.

Ik hoop ook dat dit inderdaad zo zal gebeuren zoals met Kelly is besproken.

In tegenstelling tot wat sommige mensen zeggen, heeft Eneco mij na de klacht goed te woord gestaan en is ook klantvriendelijk gebleven.

Nu hopen dat na de naheffing, deze goede communicatie blijft.

Kelly, nogmaals bedankt voor het gesprek, ik denk dat het wel goed zal komen wanneer wij elkaar weer spreken.

Met vriendelijke groet,

Rick L

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Sal, 1 december 2010

Hallo,

Ik neem sinds kort elektriciteit en gas af van Eneco. Ik heb net een nieuwbouwappartement betrokken en ben alleenstaand.

Je zou verwachten dat de energiekosten voor een éénpersoonshuishouden laag zouden zijn. Ik heb mijn kosten geschat op €40 á €50,-

Wat schets mijn verbazing: ik kreeg van eneco een brief met de berekening van het termijnbedrag. Dat is vastgesteld op €160,-!! Dit kan toch niet? Ik miste daarnaast een onderbouwing van het bedrag!

Deskundigen hebben e.e.a. voor me berekend en zijn van mening dat het termijnbedrag niet in verhouding is met de afname. Sterker nog; ik ben vaker niet dan wel thuis. Volgens de deskundige is het termijnbedrag meer iets voor een gezin met drie kleine kinderen. En zelfs dan nog is het te hoog.

Ik heb geprobeerd contact op te nemen met eneco per e - mail, maar om een of andere reden lukt dat niet via de site. De e-mail instelling werkt niet. Daar ik op geen andere manier contact kan zoeken met eneco, heb ik na lang zoeken uiteindelijk deze site gevonden.

Ik heb n.a.v. aanwijzingen van de eneco medewerkers op deze site een mailtje gestuurd.

Ik hoop dat ik snel een reactie krijg.

Ik vind dit echt niet kunnen.

Vriendelijke groet,

Reactie Lumi, 10 januari 2011

Even slechte ervaring van Eneco. Nieuwbouwappartement betrokken (87m2), termijnbedrag met 1 volwassen 2 kinderen 258 EURO! Gelukkig zelf ( nee, geen correspondentie van Eneco ontvangen) ontdekt tijdens bedenktijd en een nieuwe contract aangesloten bij concurrent , termijnbedrag 106 euro. Niet te geloven! Eneco heeft wel voor die paar dagen 201 euro afgeschreven van mijn rekening zonder dat de nota thuisgestuurd was. Zou corrigeert worden in de eindnota...we'll see, het is nu 2011. Schandalig. Never Nooit Eneco.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?