Ervaringen Eneco

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze bieden we een open platform aan waar klanten ervaringen kunnen delen. Uw ervaring helpt daarbij. Hieronder leest u ervaringen over Eneco. U kunt uw ervaring met Eneco ook delen.

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

van der spek, 14 oktober 2011

wij zijn per 1 augustus naar belgie verhuisd en eind juni doorgegeven aan eneco

er werd gezegd dat we vijf dagen voor afsluiting een formulier zouden krijgen voor de eindstand van de meters

dus niet!!!

wij het geld terug gestorno en toen kregen wij een brief dat het niet van de rekening kon worden gehaald naar het nieuwe adres terwijl er was gezegd dat we het niet hadden doorgegeven hoe kom eneco dan aan omns nieuwe adres

en nu word er gezegd dat de nieuwe bewoner het eerst moet terug draaien terwijl die ergens anders gas en licht heeft aan gevraagd

wat een zooitje is het toch bij eneco

maar wat kan ik hier aan doen

Reactie Eneco mdw, 17 oktober 2011

Beste Van der Spek,

U geeft in uw bericht van 14 oktober 2011 aan dat het bij ons een zooitje is. De oorzaak hiervan is de verwerking uw verhuizing. U heeft geen meterstandenkaart van ons ontvangen, maar wel een brief dat we het saldo van de eindnota niet konden incasseren. Uit uw bericht maak ik op dat er nu problemen zijn met het corrigeren van de eindmeterstanden. Graag geef ik hierop mijn reactie.

Ik vind het erg vervelend voor u dat er problemen zijn ontstaan rondom uw verhuizing. Ik begrijp dat u hier erg ontevreden over bent. Graag ontvang ik van u uw klantnummer en adresgegevens, zodat ik samen met u naar een passende oplossing kan kijken. Mailt u deze gegevens naar onlineservice@eneco.nl.

Ik zie uw reactie graag spoedig tegemoet.

Met vriendelijke groeten,

Marjolein, medewerkster

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
teunis, 4 oktober 2011

ik kreeg van eneo een afrekening van 12000 euro of ik die dan ook maar zo snel mogelijk wil betalen ,maar nu heb ik via liander de meter standen gekregen wat totaal niet over een komt met liander en deze meter standen zijn door deze mensen zelf opgenomen dus zijn harde standen zo als liander dit noemt ,maar nu volgen er steeds dreigementen per sms ,dat ik zo snel mogelijk moet betalen anders volgen er andere maatregels ik ga hier dus abselut niet mee acoord ,nu heeft liander tot 2 maal toe de meter standen doorgestuurd naar eneco met de mededeling dat ze deze harde standen moeten aanhouden niet de geschate standen van eneco ,ik kook nooit thuis ben zelf amper thuis verwarming in de winter maanden op 14 graden ,wassen doe ik ook niet thuis ,

dus een hoop elende met eneco wie heeft er nog meer problemen met deze mensen die denken dat ze jezus zijn blijkbaar en over de rug van mensen winst willen behalen.

Reactie Eneco mdw, 4 oktober 2011

Beste Teunis,

U geeft aan dat we verkeerde meterstanden gebruiken. Volgens u heeft Liander de meterstanden aan ons doorgegeven, maar gebruiken we deze niet. U bent niet bereid het openstaande saldo te voldoen, totdat we een correcte nota maken. Graag geef ik u hierop mijn reactie.

Ik begrijp goed dat u geschrokken bent van de bijbetaling van 12.000 euro op de jaarnota. We stellen voorop dat het niet onze bedoeling is u hiermee in financiële problemen te brengen. Graag ontvang ik uw klantgegevens, zodat ik de meterstanden en de jaarnota kan bekijken. Als u dit op prijs stelt, mailt u dan uw gegevens naar onlineservice@eneco.nl.

Ik hoop dat u uw gegevens doorstuurt, zodat we tot een passende oplossing kunnen komen.

Met vriendelijke groeten,

Marjolein, medewerkster Eneco

Reactie teunis, 14 oktober 2011

hoera na lang touwtrekken en veel elende ,maar gelukkig geholpen door liander /nuon heb ik nu eindelijk mijn goede afrekening ,ppfff waarom al die dreigementen er bij ,van incasso ,s enz in plaats van 12000 euro te moeten betalen komen ze nu met de af rekening van nog geen 290,00 euro die ik moest betalen in plaats van de 12000 euro ,mijn grote dank voor liander en nuon .

teunis

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Jan Rebel, 1 oktober 2011

Heb poosje geleden offerte aangevraagd bij eneco om nieuwe klant te worden, tot op heden niets ontvangen.

Ik kreeg vandaag een kaart van eneco in de bus om de meterstanden door te geven.

Hoe kan dit?

Waarom krijg ik niet eerst de offerte binnen?

Waarom hebben ze niet gereageerd op eerder mail die ik hier al over gestuurd hebt.

En dan op de meterstandenkaart gewoon een startdatum zetten voor levering wanneer die begint, zonder dat ik ook maar een enkel bericht van ze krijg.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Marja Barendrecht, 27 september 2011

Ik heb 30 jaar gebruik gemaakt van de diensten van Eneco, nog nooit ben ik zo onbeschoft en arrogant te woord gestaan door de telefonisten van DAS. Met opmerkingen als "dan wordt u toch afgeloten", en " u luistert niet" wordt je als klant te woord gestaan. Een snotneus staat je op een belerende manier te woord, alsof je een klein kind bent..tenenkrommend..Machtsmisbruik van de eerste orde.Torenhoge boetes worden geint als je te laat bent met betalen. Onterecht, want mailing met betaalbewijzen worden gewoon niet gelezen . Het is mooi geweest Eneco, ik ben er klaar mee. Tijd voor een andere energie leverancier. Vandaag stap ik nog over. Veel succes met het beleid en uw onbeschofte medewerkers.

Mvg,

M Barendrecht

Reactie Eneco mdw, 30 september 2011

Beste mevrouw Barendrecht,

In uw bericht van 27 september 2011 geeft u aan dat uw telefonische contacten met het incassobureau DAS Incasso niet naar wens zijn verlopen. Dit is voor u voldoende reden om over te stappen naar een andere energieleverancier. Graag geef ik hierop mijn reactie.

Contact

Wat vervelend om te lezen dat u niet correct te woord bent gestaan door de medewerkers van het incassobureau DAS Incasso. Ik kan me voorstellen dat u hier erg ontevreden over bent. U geeft aan dat u betaalbewijzen heeft gestuurd naar DAS Incasso, maar dat deze niet gelezen zijn. Misschien dat ik iets voor u kan betekenen. Kunt u de betaalbewijzen en uw adresgegevens doorsturen naar onlineservice@eneco.nl. Ik vergelijk uw betalingen dan met de bij ons bekende betalingen en geef u hierop inhoudelijk een reactie.

Ik zie uw reactie graag spoedig tegemoet.

Met vriendelijke groeten,

Marjolein, medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
ik, 21 september 2011

Ik kan de naam eneco niet eens meer horen of lezen...

Ik ben al vanaf 1992 lid van eneco.

En ben hard aan het nadenken om inderdaad ook over te stappen naar een andere.

Dit omdat ik dit jaar behoorlijk in de zeik ben genomen door eneco.

Ik heb een paar jaar samen gewoond en dat is helaas op een terleurstelling afgelopen.

In mei 2010 heb ik mijn ex partner de deur uitgezet.

In oktober ging ik naar mijn verbruik kijken op mijn eneco.nl

Tot mijn verbazing zag ik dat er van januari 2010 tot oktober 2010 2 nota's waren betaald.

Ik dacht nog, dat is vast een voorbeeld pagina wat ik te zien krijg.

Ik gelijk naar eneco bellen.

Kreeg te horen, mevrouw u zit in de schuldsanering vandaar dat u ook geen herinnering heeft ontvangen.

Ik heb duidelijk gezegt dat mijn ex in de sanering zit en niet ik.

Toen kreeg ik dus te horen dat ik een groot probleem had..

Moest natuurlijk zo snel mogelijk de openstaande nota's betalen

Dat is ook gebeurd, met hulp van mensen om mijn heen, ik zit namelijk met een erg laag inkomen van 800,- pm.

Toen kwam het ergste....

In december kreeg ik een nota van 1700 euro. Mijn termijn voor 2011 werd gelijk vastgezet op 187 euro.

Dit komt meede doordat de boiler niet goed meer was, waardoor hij extra ging pompen met als gevolg dat de meter sneller draaide dan normaal.

In november of december 2010 zou er iemand langs komen voor de boiler, wat ik helemaal was vergeten door het ongeluk.

Ik kreeg dus te horen toen ze naar de boiler kwamen kijken, dat was inmiddels feb of maart, dat ik een hoge energie nota zou hebben gekregen. En daar hadden ze gelijk in.

Mijn ex heeft mischien ook het verbruik van 2009 niet helemaal perfekt opgeschreven.

Ik heb dit dus allemaal uitgelegt aan eneco.

Er werd mij verteld, dat als die 1700 euro bij hun betaald zou zijn, plus de 187 euro nieuwe termijnen elke maand,

dan zou de nota weer op 75 euro gaan.

Tot aan de laatste betaling kreeg ik pr ima kontakt met eneco.

Tot dat die 1700 euro werd betaald.

Kreeg geen reaktie niks....

Vanaf mei ben ik continu aan het mailen geweest, want dat bellen ken ik wel van hun afspraken maken en niet nakomen, bewijs dan maar wat ze hebben gezegt vandaar dus gemaild. dan heb je altijd bewijs ;-)

In augustus kreeg ik pas kontakt. Er is ook nog iemand langs geweest om af te komen sluiten.

Ik heb laten zien dat er dit jaar meer dan 2500 euro is betaald.

Hij vond het ook een kwalijke zaak dat eneco mij zo liet zitten.

Hij heeft gelukkig niet afgesloten heeft de meterstand opgeschreven en zou het gaan uitzoeken.

Toen kreeg ik dus een mailtje van eneco, dat ik maar even 875 euro wil overmaken..voor 3 of 4 maanden..

Die gasten zijn echt gestoort....

Ik ben meede door alle akties van eneco nu mijn baan kwijt, dat word niet meer verlengd.

Ik had namelijk de kracht er niet meer voor om 5 uur op een dag de post rond te brengen 6 dagen in de week.

Waarom? Wat denk je 800 euro waar je alles van moet doen..Door eneco heb ik dus niet fatsoenlijk kunnen leven BIJNA EEN JAAR LANG.

Bedankt eneco voor jullie behulpzaamheid.

Nu moest ik dus afgelopen maandag mijn verbruik doorgeven, dan zouden ze naar een oplossing kijken en of ik mijn boetes die hun mij hebben gegeven terug zouden betalen...

Ik sta gewoon in mijn gelijk.

In mei stond er nul komma nul euro open bij hun, en toch weer een rekening sturen van 187 euro. En dan na drie maanden weer zeggen, ja als u d eopenstaande nota's betaal, dan gaat uw nieuwe nota de volgende maand in, 75 euro..

Nou, ik gleoof er niet meer in...die mensen maken je helemaal kapot geen goed woord mee rovervoor eneco.

875 euro voor 3 of vier maanden voor een persoon die alleen woon amper gebruik gas en licht.

Al die tijd heb ik de mensen die mij het geld hebben voorgeschoten aan het lijntje moeten houden, omdat eneco niet mee wil werken....bedankt eneco

Reactie Eneco mdw, 21 september 2011

Beste ik,

In uw bericht lees ik dat u zeer ontevreden over ons bent omdat we afspraken met u over uw nota’s niet zijn nagekomen en voor veel verwarring hebben gezorgd.

Ik vind het erg vervelend om te lezen dat er bij u onduidelijkheden zijn ontstaan over uw saldo en de maandelijkse termijnbedragen bij Eneco. Ik maak op dat de gebeurtenissen rondom onze vordering voor veel onrust hebben gezorgd. Het is absoluut niet de bedoeling van Eneco om u onvrede en irritaties te bezorgen.

Als er voor u op dit moment nog onduidelijkheden bestaan, kijk ik graag met u mee. Dan beoordeel ik de situatie en kijk ik of iets voor u kan betekenen. Als u dat op prijs stelt, vraag ik u uw klantgegevens naar mij te mailen via onlineservice@eneco.nl.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Kelly, medewerkster Eneco

Reactie dola, 21 september 2011

Aan dit antwoord heb ik totaal niets. Ik ben al vanaf mei al aan het mailen naar het email adres wat u mij heeft opgegeven.

Waar ik mee heb gemaild naar onlineservice@eneco.nl.

is angel29104.......

Ik denk dat u nu wel weet wie ik ben.

Zoek maar in uw pc.

Ik hoop dat dit probleem voor as maandag word opgelost.

Ik moet dan namelijk weer gaan werken, dat gaat mij niet lukken met dit probleem aan mn hoofd.

Door alle spanningen omtrend de nota van 187 heb ik al die tijd niet kunnen werken. ik weeg nog maar 46 kl..hoe moet ik daar de post mee gaan lopen??

U kunt dat allemaal terug lezen in de pc bij jullie.

Ik wacht nog 24 uur, dan ga ik naar de geschillencomissie.

Ik sta in mijn recht.

Reactie dola, 21 september 2011

ik ben vanaf mei al aan het mailen naar het emailadres wat u mij heeft gegeven..

Daar word ik dus al maanden mee aan het lijnjte gehouden.

Zoek mijn eimaladres maar op, dan kan u lezen wat ik allemaal heb geschreven.

dat heb ik met het volgend eemailadres gedaan angel29104....

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Wendy, 21 september 2011

Voor de klanten (en absoluut niet de achterlijke medewerkers van Eneco) mijn excuses voor mijn taal- en spelfouten in mijn onderstaand verhaal. Ben op t moment gewoon veel te pissig dat het mij nu even geen zier kan schelen. Zolang de boodschap maar duidelijk is..lijkt mij..

VERGAT OOK TE VERMELDEN DAT IK NU MET HET BETALEN VOOR MIJN VASTE LASTEN (DIE ALLEN PER AUTOMATISCHE INCASSO BETAALD WORDEN) OOK GELAZER GA KRIJGEN

EN ZODRA MIJN DERDE JAAR EROP MOGEN ZE VAN MIJ DE >!*(!&&*! KRIJGEN..

WANT ZEKER ZAL IK OVERSTAPPEN NAAR EEN ANDER ENERGIEBEDRIJF...

SUCCES ALLEMAAL..

VOOR JURIDISCH ADVIES KUNNEN EVT OOK BIJ MIJ TERECHT.

Reactie Eneco, 21 september 2011

Beste Wendy,

Ik heb uw berichten op deze website gelezen. U legt de hele situatie rondom uw jaarnota uit. We hebben op 20 september 2011 een bedrag van 1656,00 euro van uw rekening geïncasseerd, waardoor uw bankrekening in de min staat. Dit met alle financiele gevolgen van dien. Ook begrijp ik uit uw uitleg dat u hierover telefonisch contact heeft gehad met onze Klantenservice en de Storingsdienst. Deze contacten hebben u niets opgeleverd. U snapt niet waarom we zonder aankondiging het bedrag van de jaarnota incasseren van uw rekening. Verder bent u van mening dat de jaarnota te hoog is en daarom niet klopt. Graag geef ik u een reactie.

Ik lees dat u erg boos bent op ons. Dat kan ik me goed voorstellen. Ik ben met u eens dat het ongepast is om zonder aankondiging een bedrag van 1656,00 euro van uw rekening te incasseren. Vooral omdat u van mening bent dat de jaarnota niet klopt. Ik stel graag voorop dat het niet onze bedoeling is om u in financiële problemen te brengen door het bedrag onverwachts van uw rekening te incasseren. Het is gebruikelijk dat we u in de gelegenheid stellen om op uw jaarnota te reageren, voor we deze van uw rekening incasseren.

Het is voor mij niet mogelijk om inhoudelijk op de totstandkoming van de bijbetaling op de jaarnota in te gaan. Hiervoor is het van belang dat ik in het bezit ben van uw gegevens en klantnummer. Daarom vraag ik u om deze gegevens aan mij door te mailen via onlineservice@eneco.nl. Ik bekijk dan ook voor u waarom we het bedrag van uw rekening hebben geïncasseerd, zonder u te informeren.

Als ik uw gegevens ontvang, neem ik contact met u op om samen tot een gepaste oplossing te komen.

Met vriendelijke groet,

Mike, medewerker Eneco

Reactie remon, 26 oktober 2011

Beste Wendy,

Ik betaal me scheel aan incasso-kosten en contractbreuken en een torenhoge rekening als ben ik een grootgebruiker.

Bellen willen ze al nieteens meer want moet maar gewoon betalen.

Heb nu zelf Enexis benaderd in de hoop dat zij me de juiste meterstanden kunnen geven.

En tot mijn grote verbazing lees ik hier van die ooooozo vriendelijke reacties van Eneco-medewerkers en daarmee vast grof geld mee verdienen van ons geld!

Heb niet veel fouten gemaakt in mijn leven maar deze wil en zal ik nooit meer maken!

Hoop dat iedereen goed nadenkt voor ze in zee gaan met deze gasten en tenonder gaan.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Wendy, 20 september 2011

Ik ben een 24-jarige studente en woon al bijna 2 jaar op mezelf. Woon in een superkleine 2-kamerwoning (afmeting weet ik niet). Vorig jaar betaalde ik 40 euro per maand (vrij weinig dus), waardoor ik voor mijn jaarnota ongeveer 300-350 euro moest bijbetalen. Vervolgens sprak ik met de mevrouw af dat ik een nieuwe maandbedrag zou betalen waaroor mijn jaarnota van dit jaar niet zo hoog zou uitvallen. Vanochtend wilde ik een rekening betalen en zie tot mijn grote verbazing dat er 1656 euro is afgeschreven door Eneco!!!! Ik sta -1585 euro in de min!!!

Ik bel met de Eneco..Krijg ik zo een achterlijke *** van de klantenservice aan de lijn (Er werkt daar voornamelijk ongeschoold tuig dat van de straat is geplukt) die beweert dat het bedrag correct is. En dat ik nu eenmaal veel meer energie heb vebruikt dan vorig jaar. Hoe achterlijk kunnen ze zijn? Zelfs mijn buren die samenwonen vonden dit bijzonder frapant, aangezien zij veel minder betalen, en niet zo een achterlijke hoge rekening hebben gekregen. Ook blijkt tijdens het gesprek dat mijn warm tapwater meter een ander getal aangeeft (namelijk 5,384) dan het getal dat bij hun bekend is. Dat is overigens ook nog eens opgenomen door een monteur. 20, 000 m3.. Hoe durven ze..? En nee het ging ook niet om een verkeerde meterstand.. Want het nummer op de meter vermeld kwam ook overeen.

Als ik vraag waarom ze mij hiervan niet op de hoogte hebben gesteld. Dat doen wij niet, krijg ik als antwoord. Vorig jaar kreeg ik weken van te voren bericht, voordat de incasso plaatsvond. Waar halen ze het gore lef vandaag om zo een ontzettend hoge bedrag van mijn rekening incasseren? Voor sommige mensen is dat gewoon een maandsalaris..Verdomme.. Wat een ontzettende ***... Nadat ik weet ik veel hoeveel minuten in de wacht heb gestaan (0900 nr, wat een geldklopperij ook) vertelt mevrouw dat ik het bedrag kon storneren en dat ik voor een maand uitstel heb gekregen, IK MOET ERVOOR ZORGEN DAT ER BINNEN EEN MAAND EEN MONTEUR IS GEWEEST. Hiervoor moet ik contact opnemen bij de storingsdienst. Zij kunnen een afspraak inplannen met een monteur die dan langskomt om de meterstanden te controleren.

Bel ik naar de storingsdienst, ben ik nog geen ene moer opgeschoten. Weer zo een ***. Ja het bedrag dat u per maand betaalt is gewoon veel te weinig!! Die rekening klopt vast wel gewoon. Ja natuurlijk, stomme gefrustreerde zuuurpruimen ook, die je altijd aan de lijn krijgt. Mijn buren die samenwonen, betalen ongeveer 20 euro meer dan mij (dus 80 of 90 euro) en verbazingwekkend genoeg krijgen zij geen ontiechlijke hoge jaarnota.

Hoe dan ook, de vrouw geeft mij een telefoonnummer. Ik moet ergens anders heen bellen. Andere afdeling, die daarover gaat. Want de storingsdienst plant helemaal geen afspraken in?!! En ja hoor, ik bel het andere nummer krijg ik weer zo een ***aan de lijn die ook maar wat zegt.

Krijg nu van 3 verschillende personen, 3 verschillende verhalen en ben inmiddels nog geen moer opgeschoten. Want tijdens mijn laatste telefonische contact werd verteld dat ik teruggebeld zou worden voor het maken van een afspraak met de monteur.

HET MEEST BELACHELIJKE VIND IK DAT ER EEN BRIEF VAN DE JAARNOTA (GEDATEERD OP MAANDAG 19 SEPTEMBER) NAAR MIJ IS VERSTUURD EN OP DINSDAGOCHTEND OM 10.15 KOM IK ERACHTER DAT ER 1656 EURO VAN MIJN REKENING IS AFGESCHREVEN DOOR ENECO. Voor zover ik weet bezorgt de TNT geen brieven op maandag, althans, hier in de wijk niet, naar mijn idee nergens.. Het zal mij niks verbazen dat de brief vanochtend op de bus is gedaan nadat ik telefonisch contact had opgenomen (met een onjuiste datum vermeld)

INMIDDELS ZIT IK ZONDER GELD, EN ALS ER GELD WORDT BIJGESCHREVEN BLIJF IK NOG IN DE MIN STAAN, IK ZIT ZONDER BOODSCHAPPEN, IK RIJD OP MIJN RESERVETANK OMDAT IK VERDOMME 2 TOT 3 WERKDAGEN MOET WACHTEN VOORDAT HET BEDRAG DOOR DE BANK TERUGGESTORT KAN WORDEN.

ALS DAT MAAR VOOR HET WEEKEND GEBEURD. DE ***

IK WEET 100% ZEKER DAT ENECO FOUT IS. IK ZAL HET HIER NIET BIJ LATEN. ALS DE MONTEUR KOMT, KAN HIJ ZELF ZIEN WAT ER OP MIJN METER STAAT VERMELD. MAAR IK LAAT HET HIER NIET BIJ ZITTEN.

ALS RECHTENSTUDENTE ZAL IK ALLE RECHTSMIDDELEN DIE IK TOT MIJN BESCHIKKING HEB UITPUTTEN.

DIT KUNNEN ZE ECHT NIET MAKEN. EN ZE BLIJVEN HET ELKE KEER OOK FLIKKEN. HET IS NIET DE EERSTE KEER DAT ZIJ ZO EEN GROTE FOUT MAKEN EN HET ZAL VAST EN ZEKER OOK NIET DE LAATSTE KEER ZIJN. HET MOET VERDOMME EENS EEN KEER AFGELOPEN ZIJN MET DEZE ONGEIN

Reactie @Piet_Heyn, 1 maart 2012

Nooit een automatische incasso aan zulk soort bedrijven geven, heb 25 jaar mogen en kunnen werken bij dit bedrijf, ben ontslagen door liberalisering, de Groote stroomstoring komen ook door ervaring de deur uit te doen en geen goed onderhoud plegen.

De dames achter de telefoon zijn uitzendkrachten of studenten die niet van de hoed en de rand weten. ongemotiveerd zijn en denken zal onze tijd wel duren, je bent aan de dieven over gelaten, schandalig maar mogelijk in dit land der gekken.

Overheid en gemeente hebben de grootste belangen hier in, Ik heb 3 jaar geprocedeerd tegen dit bedrijf ivb mijn ontslag, alles verloren ooit gehoord Klasse justitie. nu ik heb diverse oud-collega die er niet meer tegen konden en zelfmoord hebben gepleegd van euromast afgesprongen in schafttijd?

Nee het is triest dat overheid dit tolereer in een rechtstaat?

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
laanen, 20 september 2011

Ik kan de naam eneco niet eens meer horen of lezen...

Ik ben al vanaf 1992 lid van eneco.

En ben hard aan het nadenken om inderdaad ook over te stappen naar een andere.

Dit omdat ik dit jaar behoorlijk in de zeik ben genomen door eneco.

Ik heb een paar jaar samen gewoond en dat is helaas op een terleurstelling afgelopen.

In mei 2010 heb ik mijn ex partner de deur uitgezet.

In oktober ging ik naar mijn verbruik kijken op mijn eneco.nl

Tot mijn verbazing zag ik dat er van januari 2010 tot oktober 2010 2 nota's waren betaald.

Ik dacht nog, dat is vast een voorbeeld pagina wat ik te zien krijg.

Ik gelijk naar eneco bellen.

Kreeg te horen, mevrouw u zit in de schuldsanering vandaar dat u ook geen herinnering heeft ontvangen.

Ik heb duidelijk gezegt dat mijn ex in de sanering zit en niet ik.

Toen kreeg ik dus te horen dat ik een groot probleem had..

Moest natuurlijk zo snel mogelijk de openstaande nota's betalen

Dat is ook gebeurd, met hulp van mensen om mijn heen, ik zit namelijk met een erg laag inkomen van 800,- pm.

Toen kwam het ergste....

In december kreeg ik een nota van 1700 euro. Mijn termijn voor 2011 werd gelijk vastgezet op 187 euro.

Dit komt meede doordat de boiler niet goed meer was, waardoor hij extra ging pompen met als gevolg dat de meter sneller draaide dan normaal.

In november of december 2010 zou er iemand langs komen voor de boiler, wat ik helemaal was vergeten door het ongeluk.

Ik kreeg dus te horen toen ze naar de boiler kwamen kijken, dat was inmiddels feb of maart, dat ik een hoge energie nota zou hebben gekregen. En daar hadden ze gelijk in.

Mijn ex heeft mischien ook het verbruik van 2009 niet helemaal perfekt opgeschreven.

Ik heb dit dus allemaal uitgelegt aan eneco.

Er werd mij verteld, dat als die 1700 euro bij hun betaald zou zijn, plus de 187 euro nieuwe termijnen elke maand,

dan zou de nota weer op 75 euro gaan.

Tot aan de laatste betaling kreeg ik prima kontakt met eneco.

Tot dat die 1700 euro werd betaald.

Kreeg geen reaktie niks....

Vanaf mei ben ik continu aan het mailen geweest, want dat bellen ken ik wel van hun afspraken maken en niet nakomen, bewijs dan maar wat ze hebben gezegt vandaar dus gemaild. dan heb je altijd bewijs ;-)

In augustus kreeg ik pas kontakt. Er is ook nog iemand langs geweest om af te komen sluiten.

Ik heb laten zien dat er dit jaar meer dan 2500 euro is betaald.

Hij vond het ook een kwalijke zaak dat eneco mij zo liet zitten.

Hij heeft gelukkig niet afgesloten heeft de meterstand opgeschreven en zou het gaan uitzoeken.

Toen kreeg ik dus een mailtje van eneco, dat ik maar even 875 euro wil overmaken..voor 3 of 4 maanden..

Die gasten zijn echt gestoort....

Ik ben meede door alle akties van eneco nu mijn baan kwijt, dat word niet meer verlengd.

Ik had namelijk de kracht er niet meer voor om 5 uur op een dag de post rond te brengen 6 dagen in de week.

Waarom? Wat denk je 800 euro waar je alles van moet doen..Door eneco heb ik dus niet fatsoenlijk kunnen leven BIJNA EEN JAAR LANG.

Bedankt eneco voor jullie behulpzaamheid.

Nu moest ik dus afgelopen maandag mijn verbruik doorgeven, dan zouden ze naar een oplossing kijken en of ik mijn boetes die hun mij hebben gegeven terug zouden betalen...

Ik sta gewoon in mijn gelijk.

In mei stond er nul komma nul euro open bij hun, en toch weer een rekening sturen van 187 euro. En dan na drie maanden weer zeggen, ja als u d eopenstaande nota's betaal, dan gaat uw nieuwe nota de volgende maand in, 75 euro..

Nou, ik gleoof er niet meer in...die mensen maken je helemaal kapot geen goed woord mee rovervoor eneco.

875 euro voor 3 of vier maanden voor een persoon die alleen woon amper gebruik gas en licht.

Al die tijd heb ik de mensen die mij het geld hebben voorgeschoten aan het lijntje moeten houden, omdat eneco niet mee wil werken....bedankt eneco

I

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Amira, 19 september 2011

In mei 2010 ben ik gaan samenwonen en heb een contract afgesloten bij Eneco, ik betaalde veelste veel voor 2 personen en verwachte dit terug te krijgen bij de jaarrekening aangezien ik vanaf mei tot en met september niet in het huis heb gewoond. Na contact te hebben opgenomen bleek dus dat mijn meterstandenkaart nooit is aangekomen en dat ze dus geschat hebben en daarom mijn maandlasten nog hoger werden. Ik kon mijn meterstanden niet alsnog opsturen en daarmee was het klaar. Uiteindelijk is het jaarbedrag en termijnbedragen doorgestuurd naar het incassobureau die geen regeling wou treffen. Dit weekend ontving een brief van Eneco dat ik binnen 5 dagen afgesloten zou worden bij niet betalen, het gaat om een bedrag € 854. Ik heb heb gevraagd of ik dit alsnog in termijnen kon voldoen aangezien ik het niet kan betalen met een minimuminkomen en deze week ook nog moet bevallen, maar dat kon niet, ik moest het geld maar ergens vandaan halen. De jongen aan de telefoon was wel heel vriendelijk maar kon me niet helpen. Nu moet ik € 854 ophoesten en kan elk moment bevallen. Vind het een zeer slechte zaak dat er geen enkele medewerking wordt verleend om de klant te behoeden voor nog meer problemen. Voor mij dus zeker een reden om zsm over te stappen

Reactie Eneco, 21 september 2011

Beste Amira,

Ik lees in uw bericht dat er zich een vervelende situatie voordoet rondom de meterstanden en het openstaande saldo. Inmiddels heeft u zelfs bericht ontvangen over afsluiting van de energietoevoer. Verder licht u toe dat u op het punt staat om te bevallen. Omdat u het openstaande bedrag niet in één keer kunt betalen en we geen medewerking bieden om deze zaak op te lossen, bent u van plan om over te stappen naar een andere energieleverancier. Graag geef ik hieronder mijn reactie.

Ik vind het jammer om te lezen dat u ontevreden over ons bent en van plan bent over te stappen naar een andere energieleverancier. Ik stel graag voorop dat het niet onze intentie is om bij u voor onvrede te zorgen.

Ik begrijp dat het voor u vervelend is dat we afsluiting van energie aankondigen. Vooral omdat u contact met ons heeft opgenomen om tot een oplossing te komen. Dat u niet zit te wachten op de afsluiting van de energietoevoer, kan ik me goed indenken. U staat immers op het punt om te bevallen. Als we uw jaarnota en termijnbedragen op verkeerde gegevens baseren, bekijk ik graag de mogelijkheden om dit voor u aan te passen.

Om deze kwestie rondom het openstaande saldo en uw meterstanden te beoordelen, vraag ik u uw gegevens door te mailen via onlineservice@eneco.nl. Ik kijk dan graag met u mee naar de mogelijkheden om samen tot een oplossing te komen.

Met vriendelijke groet,

Mike, medewerker Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
C Swemer, 19 september 2011

Ik wil ook zo snel mogelijk overstappen!

Heb ook door vervelende omstandigheden een achterstand opgelopen, maar kan nu de maandtermijn gewoon betalen en wil zelfs een aanzienlijk bedrag per maand extra aflossen!

Maar nee! Ik word gewoon afgesloten met een kind van 6!

Zo kom je alleen Maar meer in de problemen door die kosten!

Belachelijk! Ze moeten wat meer naar situaties kijken...

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Lening AANBIEDING NU VAN TOEPASSING, 18 september 2011

Bent u behoefte aan een lening? Wij bieden leningen aan mensen in nood tegen een lage rente. Onze lening is snel en beveiligd, dus als je geïnteresseerd bent neem dan contact met ons op via e-mail: grand_finance@yahoo.com

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
bram, 15 september 2011

Eneco haha ik ben meer dan 25 jr klant bij eneco altijd mijn maandtermijnen nagekomen en als ik niet kon betalen een goede verhouding gehad en afspraak gemaakt en betaald MAAR NU NO WAY. Ik had een betalingsregeling getroffen ivm 2010 toen ze me hadden aangemeld bij de aankoop van mijn huis hadden ze me te laag ingeschat en later moest ik in 2010 meer betalen maar ja ik zou dat in termijnen aflossen. In 2011 jan kwam ik zonder baan te zitten en vroeg of ik aub even uitstel kon krijgen meerdere malen door met eneco te bellen was al moeilijk bereikbaar NEE dat kon niet ik moest betalen terwijl ik aangaf dat ik het financieel niet kom opbrengen. Zou ik het niet nakomen zou het bij de deurwaarder eindigen. en kon ik met hun een betalingregeling treffen. Mijn schuld liep inmiddels op en ook de kosten.

Ik had een aantal maanden van 2011 niet betaald en gaf dat ook aan aan eneco die zij het gaat naar de deurwaarder daar kan je een regeling treffen, maar zorg wel dat je je maandelijkse termijn kan gaan betalen gelukkig kon ik dat weer opbrengen met mijn min loon. Toen ik met de deurwaarder contact had opgenomen kwamen ze met een polici van je moet binnen 3 mnd de achterstand van 2010 en 2011 inmiddels 2600,- voldoen HAHAAHA ik gaf aan dat ik niet die mogelijkheid had anders had ik mijn achterstand wel voldaan en vroeg of er een oplossing was van € 100,- pmd NEE zeiden ze 1e mnd 100, 2e mnd 1200 en 3e mnd 1300 en elke mnd de termijn ook voldoen anders gaat het terug naar eneco en wordt u afgesloten. Eneco gebeld u moet het met de deurwaarder regelen. Niemand kon iets doen en nu zijn we vandaag afgesloten.

ENECO IS DIT JULLIE KLANTENBINDING NA ZOVEEL JAAR EEN GOEDE TROUWE KLANT ZO TE BEHANDELEN -EN GEEN KANS BIEDEN NEE MEER EXTRA KOSTEN ZOALS AFSLUITKOSTEN.

IK HAD EERDER NAAR MIJN VRIENDEN MOETEN LUISTEREN EN VAN LEVERANCIER MOETEN WISSELEN WAT ZIJN JULLIE NOU OPGESCHOTEN NIKS NADA TERWIJL ALS JULLIE GEWOON EEN BETALINGSREGELING HADDEN GETROFFEN IK NIET MEER EXTRA KOSTEN HAD GEHAD EN U GEWOON UW GELD.

TOP BEDRIJVEN GAAN FAILLIET JULLIE KOMEN MET DEZE KLANTENBINDING VOOR DE ENERGIEMARKT IS VRIJGEGEVEN OOK WEL AAN DE BEURT ZO BLIJVEN GEEN KLANTEN MEER OVER..................

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Melissa Hazenboom, 13 september 2011

Bij deze ben ik ook zwaar ontevreden over ENECO.. Ik vind het belachelijk dat je maar elke x als je 1x te laat ben 10euro moet betalen! Jullie zetten bij zo acceptgiro je moet dan betalen maar ja niet iedereen krijgt dan ze geld!

Maar ja lekker makkelijk van zo bedrijf zo je zakken vullen... Het is dat we willen gaan verhuizen anders was ik allang overgestapt!

Reactie Eneco, 14 september 2011

Beste Melissa Hazenboom,

Ik lees dat u ontevreden over ons bent vanwege de herinneringskosten die we in rekening brengen als u niet op tijd betaalt.

Ik kan mij voorstellen dat de vervaldatum van onze nota’s voor u financieel niet altijd gunstig is, bijvoorbeeld omdat u uw salaris na de vervaldatum pas ontvangt. Toch betekent dit niet automatisch dat u niet op tijd kunt betalen. Er zijn oplossingen om ongewenste betalingsherinneringen en herinneringskosten te voorkomen.

Als u wilt, kijk ik graag met u naar de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie. Neemt u alstublieft contact met mij op via onlineservice@eneco.nl onder vermelding van uw klantgegevens.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Kelly, medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
C.Vuijk, 9 september 2011

Dit verhaal gaat u niet geloven!

Jaar en dag ben ik klant geweest bij eneco, afrekeningen en post heb ik keurig ontvangen op mijn huidige adres, rekeningen werden automatisch afgeschreven nooit geen vuiltje aan de licht totdat......wij ongeveer 1 jaar geleden overgestapt zijn naar Nuon.... het blijkt dat je dan nog transportkosten aan Eneco moet blijven betalen of sorry dat wordt dan ineens Stedin.

Echter 2 jaar geleden zijn wij verhuisd en 4 jaar geleden zijn wij eens van bank gewisseld, wat gebeurt er zo blijkt nu achteraf Eneco gaat post sturen met rekeningen voor transport kosten naar het adres waar we inmiddels al 3 jaar niet meer wonen, tevens gaat Eneco de 20 euro ongeveer die we per maand moeten betalen afschrijven van de rekening welke ik 4 jaar geleden heb opgezegd. Ja let op... het is jaren goed gegaan, er is immers geen reden om niet te betalen of iets dergelijks.

Vervolgens gaat het fout en krijg ik geen post, geen aanmaningen en Eneco geen geld want men incasseert van een rekening die niet bestaat en stuurt post naar een adres waar we niet wonen.... de zaak wordt uit handen gegeven aan DAS, welke ons vervolgens gaat lastig vallen, waarna ik eindelijk na veel mail met DAS kopies van de rekeningen op het juiste adres ontvang en op welk moment ik dus vast stelt wat er bij Eneco allemaal is misgegaan namelijk een adres verwisselt en een bankrekening verwisselt, het adres wonen we niet en de rekening bestaat niet. Wij delen dat mede aan de DAS en geven ook door dat men een verkeerd adres gebuikt en een verkeerde bankrekening.... Overigens bij de DAS zijn het ook mensen zonder verstand, want die luisteren niet eens naar wat je zegt en doen al helemaal niets met de informatie die je doorgeeft, het heeft geen enkele zin om met die ongeschoolde mensen van DAS in discussie te gaan.

Afijn nu mij duidelijk is wat er is misgegaan trek ik overal de incasso kosten af, betaal het bedrag wat we schuldig zijn (rond de 200 euro) voor de transportkosten en verwacht vervolgens dat het nu wel goed zal gaan....

Maar helaas... het begint weer opnieuw, men blijft post sturen naar een verkeerd adres en incasseren van een verkeerde rekening zodat inmiddels weer een nieuwe vordering van Eneco op ons is ontstaan van 150 euro. Hierbij komen dan weer de incasso kosten etc

We betalen de achterstand van alleen de transport kosten van 150 euro en geven door dat de incasso kosten niet betaald omdat dat een probleem is wat niet mijn schuld is, ik geef ook per mail door dat mijn adres nu wel gewijzigd moet worden omdat het dan weer fout gaat. Afijn zelfs na herhaalde mail dringt het negens en tot niemand door wat er aan de hand is, totdat er vandaag 2 mensen voor de deur staan op het goede adres om de stroom af te sluiten... en de post ?? die gaat nog steeds naar een adres waar we niet wonen etc... de fouten bij Eneco stapelen zich op maar niemand doet iets en niemand begrijpt iets..

We waren niet thuis tijdens de afsluiting maar er ligt een rode brief van Eneco dat ze terug komen.... Wat een waanzin, wat een ambtenarij, wat een hersenloze mensen en zo ontzettend dom werken daar en bij de DAS...

Eneco luister eens en lees mee en bel als u het niet snapt. Mijn Eneco klant nummer is [klantnummer verwijderd door redactie ivm privacy, kan worden opgevraagd indien nodig]..... Ik heb dit verhaal ook gestuurd naar het mail adres wat ik hier tegenkom. Is het nu een grote moeite om het te begrijpen?

U zou me een bos bloemen moeten sturen met excuses maar nee hoor sturen ze twee mensen om de boel af te sluiten. Ik waarschuw u dat ze beter niet meer kunnen komen want ik spring uit mijn vel!

Hallo Eneco wordt eens wakker. Mijn telefoonnummer is bij u bekend maar heb ik ook gemaild.

Wat een vreselijk drama bedrijf!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
C. B., 1 september 2011

Nou zo te horen ben ik niet de enige die ontevreden is over eneco. Ik ben een student ven 21 jaar en heb toen des tijds een M.D.W. van eneco aan de deur gehad, heb gezegd dat ik erover nadenk, omdat ik van plan was te verhuizen. ( samenwonen) dus weet niet of ik het wel nodig had. toen ben ik in juni 2010 verhuisd en heb alles afgesloten wat ik had. begin dit jaar kreeg ik een brief van eneco op mijn nieuwe adres dat ik een achterstand had, dus dacht van HUH!.. heb ze gebeld en ze zouden het voor mij uitzoeken, vervolgens kreeg ik geen gehoor, ben toen weer verhuisd, het is veel verhuizen, maar kreeg een relatie en ben daar ingetrokken. na een tijd rust kreeg ik weer allemaal briefen, bellen, bellen, bellen en er word niks geregeld voor je, ik heb ze juni weer gebeld en moest ze toen formulieren sturen ( bewijs van verhuizingen en dat ik dus nooooooit eneco heb gebruikt.

heb gevraagd om bevestiging, maar vervolgens hoor ik niks! nu zijn we inmiddels weer een half jaar veder en er word gewoon niks gedaan daar! nu kreeg ik 25 augustus weer in een keer een incasso gerechtsdeurwaarders brief en moest maar even een bedrag van 479, 56 euro ophoesten, ik snapte er niks meer van. 31 augustus heb ik daarheen gebeld van wie de opdrachtgever was, want ik zou niet weten waar ik een achterstand op moet hebben en ja hoor als het niet eneco is, denk je dat het klaar en geregeld is gaan ze gewoon vrolijk door. dus ik weer eneco bellen dat ze mij vergeten waren uit te schrijven en dat alles terug geboekt was, heb daar trouwens ook brief van gekregen waar het instaat, nu zegt hij dat ik weer een brief moet schrijven met daarin punten wat er allemaal is besproken en wat ik nou wil.. Ik dacht echt pardon, dat hebben jullie toch allemaal zo goed bijgehouden...

kortom ze zijn niet te vertrouwen, mocht ik in de toekomst nog verhuizen dan weet ik 1 ding zeker, ik zal nooit Eneco aanschaffen.....!!!!!!

Nu heb ik zoiets van weet jullie wat eneco, kom maar even langs voor een bakkie, dan zal ik jullie van harte de papieren voorleggen en dan gaan jullie maar lekker aantekeningen maken en dan wil ik erbij zitten dat alles opgelost is en dat ik niet meer lastig word gevallen door Eneco!

Groeten C. B.

Reactie Eneco mdw, 2 september 2011

Beste C.B.

In uw bericht van 1 september 2011 geeft u aan dat we u brieven sturen over een openstaand saldo. U vindt dit vreemd, omdat u zich niet heeft aangemeld bij Eneco. Ondanks meerdere contacten met onze Klantenservice, heeft u hierover nog geen duidelijkheid gekregen. Graag geef ik hierop mijn reactie.

Openstaand saldo

Ik vind het vervelend voor u dat u nog geen inhoudelijke reactie van ons heeft ontvangen over het openstaande saldo. Ik begrijp uit uw bericht dat u inmiddels een brief van de deurwaarder heeft ontvangen. Ik kan me voorstellen dat u hier erg van geschrokken bent en dat u ons vraagt duidelijkheid over de situatie te geven. Graag ontvang ik van u uw klantgegevens en telefoonnummer, zodat ik de situatie kan bekijken samen met u naar een oplossing kan kijken.

Mailt u uw gegevens naar onlineservice@eneco.nl. Ik doe mijn best zo spoedig mogelijk een inhoudelijke reactie te geven.

Met vriendelijke groeten,

Marjolein, medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
mama, 23 augustus 2011

Vorig jaar juni stond er zo'n verkoper aan de deur die ons wist te vertellen dat wij goedkoper uit waren..ja hoor het verschil zul je merken.

Wat heb ik een spijt dat ik daar in ben getrapt! We zijn een gezin met 1 kind, gebruiken spaarlampen en verbruiken geen onnodig stroom.

In september 2010 is het contrakt ingegaan en in mei 2011 moesten we een bedrag van 3300! euro bijbetalen!!

Hoe kan dit?

Ik heb gevraagd dit uit te zoeken maar ipv dat krijgen we alleen maar herinneringen!

Ik betaal niet voor ik weet hoe ze aan zon belachelijk hoog bedrag komen!!

Ik trap hier nooit meer in!

Reactie Eneco mdw, 25 augustus 2011

Beste Mama,

Op 23 augustus 2011 heeft u op het forum van energieleveranciers.nl uw klacht over de bijbetaling op de jaarnota kenbaar gemaakt. U vraagt zich af hoe het kan dat u in 8 maanden een naheffing van 3.300 euro ontvangt. U heeft ons gevraagd dit uit te zoeken. In plaats van een reactie ontvangt u herinneringen. Graag geef ik hierop mijn reactie.

Naheffing

Ik kan me goed indenken dat u erg geschrokken bent van de naheffing van 3.300 euro. Ik begrijp dat u eerst een verklaring wilt voor het ontstaan van deze naheffing voor u overgaat tot betalen. Ik vind het vervelend dat we u herinneringen sturen terwijl we u hebben beloofd het voor u uit te zoeken. Om uw jaarnota te bekijken heb ik uw klantgegevens nodig. Stuurt u uw klantgegevens en telefoonnummer naar onlineservice@eneco.nl zodat ik met u mee kan kijken naar deze kwestie en u een inhoudelijke reactie kan geven.

Ik hoop dat ik de onduidelijkheid zo snel mogelijk bij u weg kan nemen.

Met vriendelijke groeten,

Marjolein, medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Guzel, 20 augustus 2011

Via deze weg wil ik graag mijn klacht kenbaar maken.

Aangezien mijn jaarnota over 2009-2010 aanzienlijk hoog was in verband met geschatte meterstanden, heb ik mijn verbruik over het jaar 2010-2011 iedere week via mijn eneco gecontroleerd. Ieder keer gaf mijn enenco aan dat mijn kosten/verbruik niet te hoog was en dat ik mijn termijnbedrag niet hoefde te verhogen. Ook controleerde ik iedere week mijn verbruik en dat was veel minder vergleken met de periode voorafgaand jaar. In 2010 heb ik telefonisch de juiste meterstanden doorgegeven aangezien ik nooit opnamekaarten van eneco ontving en heb ontvangen. Continu ben ik degene geweest die contact met eneco heeft gezocht...

Toch wilde ik het zeker weten en heb ik in mei gebeld met Eneco met de vraag of mijn verbruik wel goed was en dat ik straks niet weer een flinke eindnota zou krijgen. Samen met een van uw medewerkers (helaas geen naam) hebben we globaal berekend en we kwamen erop uit dat het verbruik goed was en dat ik straks geen hoge afrekening hoefde te verwachten. Hij had mij heel goed geholpen.

Na een paar weken kreeg ik een afrekening van eneco. Ik kreeg een bedrag van € 223,- terug. De afrekening was zo onduidelijk. Ik heb toen met eneco gebeld met de vraag waarom ik het bedrag terug krijg en dat het nog niet de maand van de eindafrekening was. Een medewerker van uw gaf mij toen door dat er een tussentijdse verbruiksanalyse is gedaan en dat ik minder had verbruikt daarom dat ik het bedrag terug ontving.

Tot mijn verbazing heb ik in augustus de eindnota ontvangen en geschrokken. Ik moest

€ 551,- terug betalen omdat ik teveel had verbruikt. Ik begreep er niks van aangezien ik een maand of 2 geleden een bedrag terug had ontvangen vanwege te weinig verbruik. Hoeveel kan ik nou verbruiken ik 2 maanden tijd dat ik € 551,- terug moet betalen. Terwijl er ook nog gezegd is dat mijn verbruik niet te hoog was en dat ik straks niet een hoge afrekening zou verwachten en dat er via mijn eneco ieder keer aangegeven werd dat ik mijn termijn bedrag niet hoefde aan te passen aangezien mijn verbruik en kosten niet hoog was.

Ik belde op 9 augustus met een medewerker van u genaamd D.B. (zeer onklantvriendelijk). Ik heb bovenstaande ook aan haar uitgelegd maar zij was zo kort over de bocht en zei mevrouw u heeft teveel verbruikt en dat € 223,- heeft u onterecht ontvangen dit zijn de termijnbedragen van 2010 u moet het terug betalen.Waarom wordt er nou termijnbedragen van 2010 terug geboekt? Daar kon ze ook geen uitleg op geven. Ik heb haar duidelijk aangegeven dat ik nog gebeld heb en gevraagd heb waarom ik het bedrag terug krijg en dat er gezegd was dat ik te weinig heb verbruikt. Ze zag hiervan helaas niets van terug in het dossier. In plaats van dat ze had moeten zeggen van dat het een beetje krom is dat ik nu ineenkeer een flink moet terug betalen gaf ze ieder keer door u heeft teveel verbruikt u heeft een bedrag onterecht ontvangen en dat moet u terug betalen. Ze kon mij geen uitleg geven waarom mijn eneco aangaf dat mijn verbruik niet te hoog was en dat ik mijn termijnbedrag niet hoefde te verhogen. Ze was zo onklantvriendelijk, ze zocht niet naar oplossingen behalve dat ze een betalingregeling kon treffen. Maar ik wilde uitleg op mijn vragen en een nieuwe herberekening. Ze wilde mij met niets helpen. Ze heeft mij zelfs toegezegd om terug te bellen waarom mijn eneco continu aangegeven heeft dat ik te weinig hebt verbruikt. Maar helaas tot op heden heeft ze mij niet terug gebeld. Zeer slordig!!

Vrijdag 19 augustus heb ik nogmaals gebeld met eneco. Dit keer kreeg ik een zeer nette en vriendelijke dame aan de lijn. Ze toonde begrip, en vond het ook heel vreemd dat ik

1. door een collega van haar werd geïnformeerd dat ik niet zo een hoge afrekening hoefde te verwachten (zij zag wel in het dossier wanneer en met wie ik heb gesproken maar Deborah Bis gaf aan dat ze er niets van zag behalve de datum van het gesprek.

2. dat ik een bedrag van € 223,- terug heb ontvangen en dat ik zelf heb gebeld met de vraag waarom krijg ik het terug en dat ze mij verteld hebben dat er een tussentijdse verbruiksanalyse is gedaan en dat ik het daarom terug heb ontvangen ( dit kon zij ook zien in het dossier)

3. dat mijn eneco tot op heden aan heeft gegeven dat mijn verbruik en kosten niet te hoog waren en dat ik mijn termijnbedrag niet hoefde te verhogen.

4. waarom wordt ineenkeer de maanden juli en augustus niet afgeschreven terwijl ik een automatische machtiging heb afgegeven, waarom moet ik er achteraan of eneco het wel goed doet? Nu moet ik ineenkeer 3 maanden tegelijk betalen omdat jullie vanaf juli niet incasseren. Dit kan toch niet!!!! Waarom staat er op de jaarnota : we verrekenen 2 termijnen in deze jaarnota, over welke termijnen gaat het dan.

Zoveel fouten kan er toch niet gemaakt worden in 4 maanden tijd. En ik moet als klant hiervan boete en zoveel betalen.

Ze gaf mij het advies op alles op papier te zetten en naar u te verzenden met de verbuiksanalyse via mijn eneco die u bijgaand treft. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat er iets niet klopt. Ik heb iedere week via mijn eneco gecontroleerd naar mijn verbruik en kosten en kwam elke keer met een positief saldo uit. Ik vind het sowieso al belachelijk dat ik het bedrag van € 223,- terug moet betalen omdat eneco een fout heeft gemaakt en onterecht heeft overgemaakt en ik heb nog gebeld van waarom krijg ik het terug. Als ze mij toen hadden doorgegeven mevrouw u heeft dit onterecht ontvangen dan kon ik nog zeggen oke kan gebeuren ik stort het meteen terug maar dit is niet gezegd.

Nu wil ik graag antwoord op bovenstaande. Ik heb nu wel een regeling aangetroffen via jullie voor het geval dat alles ineenkeer wordt afgeschreven maar weet zeker dat jullie met een juiste berekening zullen komen en dat ik een aangepaste nota zal ontvangen. Want zoveel heb ik echt niet verbruikt en dit bevestigd mijn eneco ook!

Vertouwend op een positieve reactie/oplossing verblijf ik.

Met vriendelijke groet,

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
De Bruin, 18 augustus 2011

Mijn ervaring met eneco is waardeloos kreeg op17-08-2011 een brief van stedin dat hij per 10 september een opdracht heeft om mij af te sluiten en dat is terecht als je niet betaald maar ik heb door omstandig heden idd dit jaar n afsluiting gehad maar is betaald een bedrag van rond de 800 euro betaald door mijn man zn werkgever dat was in maart 2011 toen kreeg ik op 20 april weer n afsluiting weer 600 euro betaald door de werkgever van mijn man toen ik belde zeiden ze mij dat de ene voor elektriciteit was en de andere voor warmte nou dat kan want wat ik niet wist was dat je daar 2 aparte rekeningen krijg heel verwarrend verder heb ik mei juni juli betaald toen kreeg ik de brief van stedin ik weer gebeld naar eneco blijk er weer 210 euro open te staan terwijl ik betaald hebt nu moet ik 610 euro betalen wil ik niet afgesloten worden daarbij is er 400 euro voor n waarborg wat je moet betalen als nieuwe klant en ik ben geen nieuwe klant.

Reactie Eneco mdw, 19 augustus 2011

Beste heer, mevrouw De Bruin,

In uw bericht van 18 augustus 2011 op deze website legt u uit dat uw ervaring met Eneco waardeloos is. U verwijst hiervoor naar de afsluitingen die op uw adres hebben plaatsgevonden. Daarnaast wist u niet dat u twee aparte nota’s ontvangt voor de levering van warmte en elektriciteit. Graag geef ik hierop een reactie.

Energietoevoer

Ik kan me voorstellen dat er veel onvrede bij u is ontstaan door het beëindigen van de energietoevoer en de betalingen die we van u verwachten om weer aangesloten te worden. We vinden het erg jammer dat we hiermee voor onduidelijkheid hebben gezorgd. Hiervoor bieden we u onze excuses aan.

Contact

Als u het op prijs stelt, bespreek ik de hele situatie graag telefonisch met u. Mailt u uw klantgegevens en telefoonnummer naar onlineservice@eneco.nl.

Ik zie uw reactie graag spoedig tegemoet.

Met vriendelijke groeten,

Marjolein, medewerkster Eneco

Reactie Meneer Beest, 27 september 2011

Het is een zooitje schorem bij eneco.Dieventuig van de hoogste orde.Ik ben in december naar eneco gegaan omdat het goedkoper zou zijn.Mijn eerste termijn was al hoger dan wat ik normaal betaalde.Krijg al tien jaar elk jaar geld terug en toen woonde ik met 3 personen en nu alleen dus het verbruik zou veel minder moeten zijn maar het tegendeel is waar.Meterstanden waarvan wordt beweerd dat ik die doorgegeven heb is een ordinaire leugen die ze bij zoveel mensen proberen.Ik heb al jaren een normaal stookgedrag van gemiddeld 1100 kuub per jaar.Nu bij eneco verbruikte ik ineens 1500 kuuub per maand aan gas? In ei terug gegaan naar nuon en verbruik is weer gewoon normaal.Je kan niks doen tegen die stinkdieven.Moet even 1700 euro betalen en een betalingregeling gaan ze niet mee akkoord.Kon in vieren terwijl ze weten dat ik dat niet kan betalen een week later mocht het in drieen.En dat is onwelwillendheid en iemand bewust kapotmaken.De deurwaarder kan ook maar beter een pistool meenemen als hij mij komt bestelen wat dat is het.Ik laat mij niet bestelen door dat smerige tuig van de stroommaffia gesteund door het andere smerige dieventuig van deurwaarders eromheen.Rechter spreekt standaard in het voordeel van deze dieven.Je wordt gewoon bestolen door eneco en ben zo te zien niet de enige.Ik heb een ontvangstcommissie voor ze geregeld.Ben dat tuig wel zo zat.We worden overal belazerd.Ik stref nog liever dan dat ik mij laat bestelen door dat tuig.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Naina, 10 augustus 2011

Ik ben al sinds april 2009 klant bij Eneco en ik mag u eerlijk vertellen dat ik daar heel veel spijt van heb!

Klantenservice van Eneco ben ik nog nooit goed geholpen en houden ook geen rekening met klanten!

Daar kun je zelfs helemaal geen betalings regeling treffen!

Ik heb een gezin en elk maand een bedrag van 205 euro die ik moet betalen.

Heb daarnaast ook een minimum loon waarbij ik mijn normale rekeningen niet goed kan betalen en heel weinig overhou voor de maandelijkse lasten!

Ik had 3 facturen niet kunnen betalen en krijg gelijk een afsluitingsbrief!

Ik bel naar de klantenservice om te vragen als ik voor deze 1e keer een betalings regeling kan treffen maar mijn wordt gelijk nee gezegd!

k heb gelijk contact opgenomen met Essent om mij daar aan te melden omdat mijn collega heeft verteld dat ze goedkoper zijn en de klantenservice is geweldig en meelevend!

Ik heb al mijn familieleden en kennisen en vrienden kringen verteld over het gebeuren en hebben hetzelfde probleem met eneco!!! Dus ik stap over!

Reactie Mike, medewerker Eneco, 11 augustus 2011

Beste Naina,

Ik lees in uw bericht op deze website dat u niet te spreken bent over onze service. Ook schrijft u dat het niet mogelijk was een betalingsregeling af te spreken en dat we over drie openstaande nota’s u een brief over afsluiting van de energie hebben toegestuurd. Door deze vervelende ervaring bent u overgestapt naar Essent. Graag reageer ik op uw bericht.

Uw onvrede

Ik kan mij goed indenken dat het vervelend is dat we uw aanvraag voor een betalingsregeling hebben afgewezen. Vooral omdat u een brief heeft ontvangen ter aankondiging van de afsluiting van de energietoevoer. Het is natuurlijk niet onze intentie bij u als klant voor onvrede te zorgen. We hebben klanttevredenheid immers hoog in het vaandel staan. Ik betreur het dan ook dat deze kwestie voor u aanleiding is geweest om over te stappen naar een andere energieleverancier. Natuurlijk respecteren we uw keuze.

Betalingsregeling

Voor het afspreken van een betalingsregeling stellen we enkele voorwaarden. Om inzage te krijgen waarom we uw verzoek om een betalingsregeling hebben afgewezen, heb ik uw gegevens nodig. Als u het op prijs stelt dat ik met u meekijk en op die manier inhoudelijk kan reageren op deze kwestie, mailt u mij dan gerust via onlineservice@eneco.nl.

Betalingen

Bij een achterstand in uw betalingen is het gebruikelijk dat we een incassoprocedure starten. Ik stel graag voorop dat we, voor we tot afsluiting van energie overgaan, de gehele incassoprocedure doorlopen. Tijdens de incassoprocedure geven we u ruimschoots de mogelijkheid te voldoen aan uw betalingsverplichtingen voor we overgaan tot afsluiting. Ook voor deze kwestie geldt dat ik uw gegevens nodig heb om het één en ander onder de loep te nemen en u hierover een duidelijke verklaring te geven.

Ik vertrouw erop dat ik u hiermee duidelijk informeer en ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Mike, medewerker Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
willem, 5 augustus 2011

Ik zette op 27 Juli j.l. een ervaring op dit forum en ziedaar, nog de volgende dag had ik een reactie van een mevrouw van deze `graaiers` e n helaas had ook zij niets begrepen van onze klacht want ik moest de meterstanden doorgeven zodat ze kon kijken of er wat te veranderen was. Helaas kunnen we de meter niet opnemen omdat de standen als een razende over het scherm vliegen en deze meter waarschijnlijk de oorzakk is van alle ellende die ons nu overkomt. Als deze mevrouw zich had verdiept in mijn klacht had ze mogelijk beter geweten. De grote ellende is dat als we overstappen naar een andere leverancier de betreffende meter blijft hangen zoadat mijn probleem niet wordt opgelost en 300 euro per maand van onze aow is niet meer op te hoesten. Ik heb slechts 1 opmerking voor deze ***.

Reactie Eneco mdw, 9 augustus 2011

Beste willem,

Op deze website heb ik u gevraagd uw gegevens per e-mail aan mij te mailen. Alleen op die manier stelt u mij in de gelegenheid mij in uw klacht te verdiepen.

In uw vorige bericht op dit forum geeft u bijvoorbeeld niet aan dat er problemen zijn met de energiemeter. U schrijft enkel over de hoogte van uw termijnbedrag.

Als ik meer inhoudelijke gegevens van u ontvang, neem ik uw klacht graag in behandeling om u op die manier verder te helpen. Het staat u natuurlijk geheel vrij al dan niet gebruik te maken van dit aanbod.

Wanneer u het op prijs stelt dat ik met u mee kijk, mailt u dan uw gegevens naar onlineservice@eneco.nl.

Met vriendelijke groet,

Kelly, medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
f m van loon, 4 augustus 2011

ENECO is een erg slechte maatschappij geworden ik heb mijn jaarnota gehad daar zetten ze netjes in

u kan een regeling over het bedrag treffen 6 keer gebeld met eneco of ik dan eerst buiten mijn termijnnota even

148,00 wil overmaken ik heb gezegd dat ik dat niet had daar ik van 40,00 per week rond moet komen

wat er overblijft van mijn uitkering als alles betaald is zoals huur energie enz promt sturen ze me een incassomedewerker aan de deur dat er nu geen releging meer getroffen kan worden en ik ineens 400,00 moet betalen anders word ik afgesloten neee ze gaan bij ENECO echt mens onterend en klant onvriendelijk met de mensen om als je niet wil betalen oke maar mijn termijnnota word elke maand keurig betaald

ik denk er dan ook aan om over te stappen met mijn hele familie en dat zijn er nogal wat naar een andere leverancier

en dit bij de geschillen commissie neer te leggen ik denk als eneco zo blijft ze in de toekomst,veel klanten zullen verliezen een klant betekend bij hun niets dat blijkt wel ene grote schande

F M van Loon -Rotterdam

Reactie Eneco mdw, 5 augustus 2011

Beste heer, mevrouw Van Loon,

In uw bericht van 4 augustus 2011 uit u uw onvrede over de werkwijze van Eneco. Ik begrijp dat deze onvrede is ontstaan na het ontvangst van uw jaarnota.

Ik vind het erg vervelend dat we u een gevoel van onvrede geven. Ik kijk daarom graag mee naar een oplossing voor uw situatie. Mailt u uw klantgegevens naar onlineservice@eneco.nl.

Ik zie uw reactie graag spoedig tegemoet.

Met vriendelijke groeten,

Marjolein, medewerkster Eneco

Reactie F M VAN LOON, 9 augustus 2011

eneco had een reactie gegeven op mijn ervaring hierboven

stuur een berichtje naar onlineservice van eneco dan kijken we wat we kunnen doen ,dit heb ik gedaan gelijk al en vervolgens hoor je niks meer terug

neee eneco is echt een flut maatschappij die heel slordig met zijn klanten omgaat

ik stap vandaag naar een advocaat en laat het hem wel uitzoeken

bedankt eneco F M VAN LOON

Reactie Eneco mdw, 9 augustus 2011

Beste f m van Loon,

Ik vind het jammer te lezen dat u het idee heeft dat we uw klacht niet serieus nemen.

Wij hebben geen e-mail van u ontvangen. Weet u zeker dat u uw e-mail naar het juiste e-mailadres heeft gestuurd? Als we uw e-mail via onlineservice@eneco.nl alsnog ontvangen, beantwoorden we deze graag.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Kelly, medewerkster Eneco

Reactie Eneco mdw, 9 augustus 2011

Beste f m van loon,

Wij hebben zojuist uw e-mail ontvangen. Deze was helaas in eerste instantie onderschept door ons spamfilter.

Wij nemen uw klacht in behandeling en geven we u zo snel mogelijk een inhoudelijke reactie.

Met vriendelijke groet,

Kelly, medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Willem van de Klift, 27 juli 2011

Wij zijn 2 oude mensen ( 72 en 70 jaar) en hebben een maandbedrag van 300 euro voor onze energie!

Na herhaaldelijk bellen met de klantenservice was het enige dat ze konden bedenken dat ik recent

grote verbruikers had aangeschaft. Welnu wij behoeven geen grote gebruikers meer eneco want wij gaan al om 21.00 uur naar bed. Wat ons betreft zijn jullie gewoon `graaiers` die arme aow-ers van hun centjes afhelpen.

Ons advies aan jullie? een nieuwe slogan. Om klachten over service te voorkomen geven wij geen service meer. En dat na een levenlang klant te zijn geweest bij deze ***firma. Bah.

Reactie Eneco mdw, 29 juli 2011

Beste Willem van de Klift,

Wat jammer te lezen dat u bij ons geen duidelijke informatie over de hoogte van uw termijnbedrag heeft ontvangen. Op basis van bijvoorbeeld uw huidige meterstanden, kunnen we direct voor u uitrekenen wat voor u een zo toereikend mogelijk termijnbedrag is.

Als u hierover graag contact wilt, vraag ik u uw klantgegevens en uw meterstanden naar ons te mailen via onlineservice@eneco.nl.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Kelly, Eneco

Reactie v.d...., 5 augustus 2011

ik ben blij dat ik deze maand nog een over stap maak van een andere leverancier,.omdat eneco zo niet meegaand is in financiële problemen van eneco klanten zelf,ik had een jaar afrekening met een tekort van 260 euro die ik moest betalen echter geen probleem,maar???..wel binnen een termijn van nog geen 3 maanden,het is mij gelukt om een termijn te betalen en de andere termijn was 5dagen te laat zo dat het,nu bij een deurwaarder ligt en nu het bedrag 472,40 bedraagt,ik moet echter rond komen van 200 per maand met mij zoontje van 3 jaar,.eneco zeg altijd een oplossing te zoeken maar dan wel in de richting van deurwaardes,nu echter wordt ik afgesloten en aan gesloten via een ander,met gevolgen van dien maar ik heb alles over om van eneco af te komen en heel de flat en meerderen mensen deelen mij mee om dat te doen,en veele volgen..menslievend maar niet heus,alles behalven eneco ik zit nu nog op een foontje te wachten..

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Tony Williams, 21 juli 2011

Sinds 2 jaar hebben wij een 3 jarig vast contract bij Eneco.

Ik moet zeggen dat ik alleen maar positieve ervaringen heb gehad met deze maatschappij.

We hadden 2 jaar geleden net een 3 jarig vast contract bij RWE, toen bleek dat Eneco veel goekoper was.

Via een actie kregen we bij overstappen naar Eneco 2 x €100,- bonus, en bovendien werd de boete die we moesten betalen aan de RWE volledig door Eneco vergoed.

De keren dat ik telefonisch contact heb gehad met Eneco ben ik uiterst correct te woord gestaan. Ook hun website, en MIJN ENECO bied duidelijke informatie. Je kan op MIJN ENECO binnen marges je voorschotbedrag binnen enkele tellen verhogen of verlagen. Kortom een prettige fijne manier van contact.

Ik moet eerlijk bekennen dat wanneer mijn contract bij Eneco volgend jaar ten einde loopt, ik via vergelijkings-site's ga kijken waar ik het goedkoopste uit ben. Want laat ons nou eerlijk zijn de lamp in de woonkamer brandt op stroom van elke andere energiemaatschappij net zo fel. Het gaat mij tenslotte om de prijs die ik per jaar moet betalen. Als een andere betrouwbare maatschappij goedkoper is, stap ik over.

Hoewel ik tegen die tijd toch even nog met Eneco bel om te zien wat ze me nog kunnen bieden, want nogmaals ik ben een dik tevreden klant van Eneco. En dat mag ook wel eens gezegt worden.

Reactie Eneco mdw, 22 juli 2011

Beste Tony Williams,

Normaal gesproken reageren we hier op eventuele ontevreden uitlatingen, maar u willen we graag bedanken voor het delen van uw positieve ervaring met ons!

Als uw contract bijna afloopt, kunt u via het gratis telefoonummer 0800 – 326 7876 contact met ons opnemen over de dan geldende aanbiedingen en een vrijblijvend advies.

Met vriendelijke groet,

Kelly, medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
R. Zwart, 10 juli 2011

Ik ben geen klant meer bij Eneco, behalve dan dat ik gedwongen gebruik maak van de infrastructuur. Onlangs heb ik van Eneco een mailing ontvangen met de titel "Oude liefde roest niet". Met het verzoek de relatie met Eneco weer op te pakken. Ik snap niet dat er sprake zou zijn van oude liefde ?

Ik heb de relatie met Eneco in 2006 beeindigd, na een slepende juridische procedure van meer dan een jaar, waarin de Geschillencomissie Eneco uiteindelijk in het ongelijk heeft gesteld.

Gedurende dat jaar ben ik door Eneco op allerlei manieren geintimideerd, misleid en bedrogen.

Als klapper op de vuurpeil betrapte de Geschillencommissie tijdens de zitting Eneco op het knoeien met cijfers en het vervalsen van afrekeningen. En uiteraard geen enkel woord van excuus van de kant van Eneco.

Op grond van deze ervaringen heb ik niet zoveel zin om bij Eneco terug te keren.

Reactie Eneco mdw, 11 juli 2011

Beste R. Zwart,

In uw bericht van 10 juli 2011 spreekt u uw verbazing uit over onze mailing 'Oude liefde roest niet'. Graag geef ik hierop mijn reactie.

Gezien uw historie met Eneco kan ik me goed voorstellen dat u geen energielevering af wilt nemen van Eneco. Als u in de toekomst liever geen aanbiedingen meer ontvangt, mailt u dan uw klantgegevens naar onlineservice@eneco.nl.

Met vriendelijke groeten,

Marjolein, medewerkster Eneco

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
a.p. van trierum, 29 juni 2011

Ik was van 24-11-2006 t/m 18-04-2008 klant van eneco voor het produkt gas.Mijn verbruik in die periode was 0.Na een hoop gedoe en ergenis(ik ontving o.a. een brief met de mededeling dat er waarschijnlijk iets met de gasmeter is aangezien mijn verbruik afweek van het gemiddelde,ik had trouw de juiste tussenstand opgegeven.)had ik januari 2010 eindelijk een eindnota.Ik begrijp dat ik,ondanks het feit dat mijn verbruik 0 is geweest,voor overige producten,diensten en heffingen moet betalen.(dit is meterhuur en mdd gas) Wat ik niet begrijp is, dat ik met een verbruik van 0 over voornoemde periode €48,30 voor levering gas en €185,91 voor transport gas heb moeten betalen.Verder moest ik over de periode 31-12-2007 tot 31-12-2008 twee keer meterhuur(€6,95) betalen. Mijn huidige leverancier neemt mijn eerlijk en juist opgegeven tussenstand voor aangenomen en brengt mij alleen voor meterhuur kosten in rekening.Kan iemand mij uitleggen waarom ik gigaveel heb moeten betalen voor een produkt wat ik niet gebruikt heb? Het betreft de eindnota's 354520709(12-01-2010) en 357680507(09-02-2010) van Eneco Services B.V. b.v.d.

Reactie Eneco mdw, 5 juli 2011

Beste a.p. van trierum,

Ik kan mij voorstellen dat de totale energiekosten vragen bij u oproepen, vooral omdat u geen gas heeft verbruikt.

Ik geef u hierover graag meer uitleg. Ik verzoek u uw contactgegevens aan mij toe te sturen via onlineservice@eneco.nl zodat ik per e-mail of telefoon contact met u op kan nemen.

Als u geen gas verbruikt en dit in de nabije toekomst ook niet van plan bent, adviseer ik u de aansluiting door uw netbeheerder te laten afsluiten. Op die manier betaalt u ook geen transportkosten en vastrechtkosten meer voor een aansluiting die u niet gebruikt. Als u hier een afspraak voor wilt maken, neemt u dan contact met uw netbeheerder Stedin op. Zij zijn op werkdagen telefonisch te bereiken via 0900 - 1426 (lokaal tarief).

Ik zie uw gegevens graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Kelly van den Berg

Reactie R.Madho, 23 november 2011

Misschien moet u betalen betalen voor de kerstbonus van hun. Ze moeten toch aan het werk blijven om mensen geld af te pakken met hoge rekeningen,

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?