Reviews Eneco

Uw mening telt

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze willen we de dienstverlening van de leverancier transparant maken. Uw mening helpt daarbij. Tegelijk willen we helpen met het oplossen van problemen, zodat de dienstverlening van de leverancier verbeterd. Hieronder ziet u een samenvatting van de reviews en het aantal opgeloste problemen.

115 reviews

5 sterren
(16)
4 sterren
(9)
3 sterren
(8)
2 sterren
(10)
1 ster
(72)

78 problemen opgepakt

opgelost
(5)
deels opgelost
(4)
niet opgelost
(11)
in behandeling
(1)
onbekend
(57)

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

klacht
Hakan uit Rotterdam, 7 februari 2019

Beste,

Bedankt voor jullie snelle reactie, maar hoe kan ik jullie telefonisch bereiken ?

zie onderstaande mail.

klacht

Hakan uit Rotterdam, 6 februari 2019

Beste,

Naar aanleiding van een aantal klachten schrijf ik U dit bericht,

Vijf maal heb ik een afspraak gemaakt voor mijn CV ketel, helaas geen monteur gezien op de afgesproken tijd. Daar ik vijf keer vrij hebben moeten krijgen van mijn werk hebben deze afspraken mij veel geld gekost.

Drie keer een klachten mail naar U gestuurd, helaas geen reactie terug gekregen.

Misschien kunt U mij uitleggen hoe U toegezonden mailtjes verwerkt,

Meerdere keren heb ik telefonisch benadert om met een klachten functionaris te willen spreken

volgens U medewerksters kan dat niet en is alleen mail verkeer mogelijk. Maar op dit moment is het mail verkeer eenzijdig en wel mijnerzijds, ik ervaar dit als een super slordige manier van werken en omgaan met U klanten.

Ook heb ik meerdere keren heb ik gevraagd om een manager te mogen spreken maar ook dat word mij verboden, deze aanpakt vind ik en onbeschofte manier van communicatie.

Als laatste wil ik U vragen waar ik mijn gemaakte kosten kan declareren?

Graag wil binnen 48 uur van U een antwoord op deze mail!

Mvg maar boze groet,

Hakan.

Reactie van Eneco - 7 februari 2019

Beste heer,

Goed dat u uw ongenoegen kenbaar maakt!

Wat spijtig dat u zo vaak thuis heeft moeten zitten zonder een bezoek van de monteur en dat u zo lang moet wachten op een terugkoppeling.

Ik ga graag voor u na wat er speelt en hoe ik u hier mee van dienst kan zijn.

Wilt u mij uw klantnummer en verdere toelichting sturen via Facebook of Twitter?

Ik verneem graag van u!

Met vriendelijke groet,

Vincent

Eneco Webcare

Reactie van Eneco - 8 februari 2019

Hallo Hakan,

We zijn telefonisch te bereiken op 088 - 8 955 955 (gebruikelijke belkosten).

Groet,

Eneco Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Eindafrekening
S uit Tilburg, 6 februari 2019

Vandaag mijn eindafrekening ontvangen omdat ik ga overstappen. Zag dat ik het dubbele moest betalen voor een periode van nog niet eens een maand! Ze hadden al € 162 ingehouden en nu bijbetalen van € 164. Dus een rekening van € 326,- voor een periode van 8-1 t/m 3-3! Voor deze overgangsperiode moet ik een felxibel tarief betalen die 2x zo hoog ligt als wat ik met mijn contract van 1 jaar betaalde. Gewoon belachelijk dat daar zoveel prijsverschil in zit en dan hebben wij ook nog zonnepanelen maar voor de opwekking krijg je lang niet zoveel terug als dat je moet betalen. Dit is echt schandalig voor zo'n grote onderneming. Ik ben blij dat ik overstap!

Reactie van Eneco - 7 februari 2019

Beste heer, mevrouw,

Wat jammer om te vernemen dat u ons gaat verlaten!

Helaas valt de eindnota ook nog eens tegen.

Graag zorg ik voor helderheid op de nota door de standen en de tarieven met u door te lopen.

Ziet u kans om uw persoonlijke gegevens, uw klantnummer, en een toelichting te sturen via Facebook of Twitter?

Met vriendelijke groet,

Vincent

Eneco Webcare

Reactie van S - 15 februari 2019
probleem is niet opgelost

Het probleem is niet opgelost, wel jammer dat ik overstap en dat ik gekozen heb voor een flexibel contract. Wat niet waar is. Ik heb niet gekozen voor een flexibel contract maar dit is jullie beleid. Dan is het makkelijk om een torenhoog tarief te vragen, want mensen hebben geen alternatief! Dan krijg ik nog een mail van Eneco met de titel Warom bent u overgestapt en hoe voorkomen we dat in de toekomst. Nou door dit soort problemen netjes op te lossen ipv mensen belachelijke tarieven in rekening te brengen. Waarom kunnen mensen niet gewoon het normale contractstarief krijgen of kiezen voor een alternatief ipv gewoon het felxibele tarief door jullie opgelegd te krijgen. Het zou zo een groot leverancier sieren als je meedenkt met je clienten ipv koud te zeggen dat ze het felxibel tarief krijgen opgelegd omdat het contract met 1 jaar was. Ik ben nu overgestapt omdat je wel voor de goedkoopste energieleverancier moet kiezen omdat alles zo belachelijk duur is geworden. Ik was op zich wel tevreden met jullie en dacht in de toekomst nog wel voor jullie te kiezen als de tarieven weer aantrekkelijk zouden worden, maar dat gaat niet meer gebeuren door deze voorval. Jammer Eneco, maar hier slaan jullie de plank volledig mis!

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
klacht
Hakan uit Rotterdam, 6 februari 2019

Beste,

Naar aanleiding van een aantal klachten schrijf ik U dit bericht,

Vijf maal heb ik een afspraak gemaakt voor mijn CV ketel, helaas geen monteur gezien op de afgesproken tijd. Daar ik vijf keer vrij hebben moeten krijgen van mijn werk hebben deze afspraken mij veel geld gekost.

Drie keer een klachten mail naar U gestuurd, helaas geen reactie terug gekregen.

Misschien kunt U mij uitleggen hoe U toegezonden mailtjes verwerkt,

Meerdere keren heb ik telefonisch benadert om met een klachten functionaris te willen spreken

volgens U medewerksters kan dat niet en is alleen mail verkeer mogelijk. Maar op dit moment is het mail verkeer eenzijdig en wel mijnerzijds, ik ervaar dit als een super slordige manier van werken en omgaan met U klanten.

Ook heb ik meerdere keren heb ik gevraagd om een manager te mogen spreken maar ook dat word mij verboden, deze aanpakt vind ik en onbeschofte manier van communicatie.

Als laatste wil ik U vragen waar ik mijn gemaakte kosten kan declareren?

Graag wil binnen 48 uur van U een antwoord op deze mail!

Mvg maar boze groet,

Hakan.

Reactie van Eneco - 7 februari 2019

Beste heer,

Goed dat u uw ongenoegen kenbaar maakt!

Wat spijtig dat u zo vaak thuis heeft moeten zitten zonder een bezoek van de monteur en dat u zo lang moet wachten op een terugkoppeling.

Ik ga graag voor u na wat er speelt en hoe ik u hier mee van dienst kan zijn.

Wilt u mij uw klantnummer en verdere toelichting sturen via Facebook of Twitter?

Ik verneem graag van u!

Met vriendelijke groet,

Vincent

Eneco Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Philips Hue pakket nog steeds niet geleverd. Wacht al 2 a 3 maanden
Kuijl uit - , 6 februari 2019

Ik heb een aantal maanden geleden een nieuw contract afgesloten bij Eneco. Bij dit pakket zit een Toon en een Philips Hue pakket. Het Hue pakket is tot op heden niet ontvangen. Ik heb al een aantal keer contact gehad met de Eneco klantenservice en steeds zouden ze hier op terug komen, tot nu toe nog niets gehoord. **Ik wacht al 2 a 3 maanden op mijn Hue pakket** graag zo snel mogelijk een oplossing hiervoor. Ik heb hier uiteindelijk ook voor betaalt.

Reactie van Eneco - 6 februari 2019

Hallo,

Bedankt voor je review en onze excuses voor het uitblijven van het Philips Hue pakket. We geven je graag meer inzicht in wanneer je deze kan verwachten en nemen, als dit nodig is, de nodige acties. Dit is niet mogelijk via energieleveranciers.nl, kan je hiervoor contact met ons opnemen? Online zijn wij te bereiken via Facebook, Twitter, de Eneco Community of je kan een bericht sturen via WhatsApp (06 - 13 22 06 00).

Groet,

Eneco Webcare

Reactie van Kuijl - 6 maart 2019
probleem is niet opgelost

Zeer slechte service.. Zeer slechte afhandeling van problemen. Ik zou de acties/aanbiedingen van Eneco niet vertrouwen. Uiteindelijk krijg je niets, terwijl je hier wel recht op hebt, zoiets heet "bedonderen". Nooit een een Philips heu pakket gezien, deze zat wel degelijk bij de actie. Nu inmiddels al 4 maanden geleden, en wacht nog steeds.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Zeer matig
toon uit Barendrecht, 5 februari 2019

Een mail gestuurd. Om wat te vragen krijg je zo'n. auto matisch bericht terug binnen 3tt5 dagen antwoord maar niet heus al 9dagen geleden ben me hele leven al bij Eneco en denk je ooit iets gehad nee niets helemaal niets weet nu zeker ga overstappen een ciijver een 2

Reactie van Eneco - 6 februari 2019

Hallo,

Bedankt voor je review. Op het moment krijgen we enorm veel e-mails binnen waardoor het langer duurt dan de gebruikelijke 5 werkdagen voordat we hierop kunnen reageren. Onze excuses hiervoor. Voor een sneller antwoord op je vraag kan je ook naar ons bellen op 088 - 8 955 955 (gebruikelijke belkosten).

Groet,

Eneco Webcare

Reactie van toon - 13 februari 2019
probleem is niet opgelost

Niets opgelost had een mail geschreven maar krijg gewoon geen antwoord is druk zeggen ze via whats app druk om een mail te beantwoorden. Het zal wel

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Eneco prutsers
Bas 5 februari 2019

Contractdatum veranderen terwijl ik zwart op wit andere start datum op papier heb staan.

Neem je contact op wordt je voor leugenaar uitgemaakt. 2x gebeld en nog steeds Niks duidelijk. Niet aan te raden als leverancier.

Overstap heeft nu bijna anderhalve maand geduurd terwijl contract oude leverancier op 1 januari afliep. Overstap aangevraagd op 17 december.

Reactie van Eneco - 6 februari 2019

Dag Bas,

Bedankt voor je review en onze excuses voor dit voorval. We gaan graag samen met jou op zoek naar een passende oplossing. Dit is niet mogelijk via energieleveranciers.nl, kan je daarom contact met ons opnemen? Zo zijn wij online te bereiken via Facebook, Twitter, de Eneco Community of kan je bericht sturen via WhatsApp (06 - 13 22 06 00). Alvast bedankt!

Groet,

Eneco Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Eneco spreekt zichzelf zwart op wit tegen
M vd Broek 2 februari 2019

Begin januari mij aangemeld bij Eneco. Kreeg mail plus contract (10 euro termijnbedrag hoger dan dat ze aangaven op energieleverancier.nl. ) In de mail stond dat Eneco een paar dagen VOOR de overstap contact op zou nemen voor de meterstanden. Dat deden ze niet dus ik bellen naar Eneco om de standen door te geven. Na 15 minuten aan de lijn vertelde de Eneco dame dat ik helemaal de meterstanden niet door kon geven voor de overstap. Dat kon pas NA de overstap. Dit bevestigen ze ook in hun FB prive berichten. Een club die een prijsbelofte niet na komt én zichzelf tegen spreken. Foute club. Spijt.

Reactie van Eneco - 6 februari 2019

Hallo,

Bedankt voor je review en onze excuses voor deze miscommunicatie. Als wij je op het moment nog ergens bij kunnen helpen (bijvoorbeeld bij het wijzigen van je termijnbedrag), dan horen of lezen wij het graag. Zo kan je ons online bereiken via Facebook, Twitter, de Eneco Community of een bericht sturen via WhatsApp (06 - 13 22 06 00).

Groet,

Eneco Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Geverifieerde klant
zeer slecht
DP Kloos uit Hoofddorp, 2 februari 2019

Bij deze overstap is alles wat maar fout kon gaan fout gegaan. Hebben dit ook zelf toegegeven .Is ook nog steeds niet opgelost.Heeft mij veel telefoontjes en ergernis gekost.

Reactie van Eneco - 6 februari 2019

Hallo,

Bedankt voor je review. We voorzien je graag van een update en helpen waar mogelijk verder om tot een passende oplossing te komen. Dit is niet mogelijk via energieleveranciers.nl, kan je daarom contact met ons opnemen? Je kan ons online bereiken via Twitter, Facebook, de Eneco Community of een bericht sturen via WhatsApp (06 - 13 22 06 00). Alvast bedankt!

Groet,

Eneco Webcare

Reactie van DP Kloos - 14 februari 2019
probleem is opgelost

Na 3 maanden en veel telefoontjes en fouten heb ik 1 medewerker getroffen die de foute boverstap ongedaan heeft gemaakt

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
contractverlenging een nachtmerrie bij Eneco- wil Eneco zijn klanten wel houden?
c.keeman 1 februari 2019

Wie heeft ook zo'n slechte ervaring bij contractverleging? En is veel kosten en tijd kwijt met bellen om het juiste contract te krijgen?

Ik heb op 31 dec Eneco gebeld dat ik een vast contract wilde ipv variabel. Een vast contract voor 3 jaar. Het was die dag te druk en ik werd teruggebeld. Mondeling begin januari een contract aangegeaan en met 2 weken bedenktijd zou deze 18 januari ingaan.

Aangezien ik geen bevestiging per email ontving heb ik gebeld waar deze bleef- 'komt er vast aan' was dan het antwoord. Kreeg niets- weer gebeld, kwam niets. Weer gebeld en gezegd dat ik mondeling een contract was aangegaan. Okay werd er gezegd dan gaan we het bandje afluisteren en dan gaat het contract alsong in op 18 januari. Ik hoorde natuurlijk niets. Uiteindelijk 21 januari gebeld- en kreeg brief met bevestiging dat nieuwe contract op 21 januari in zou gaan.

op 28 januari zag ik nog steeds het oude contract staan bij mijn gegevens. Weer gebeld- nee werd er gezegd, het contract gaat 6 februari in. 'wat raar dat u die brief heeft' ik werd gewoon niet geloofd.

Ik geloof er niets vandat op 6 feb het nieuwe contract ingaat. Ik heb geen brief ter bevestiging gezien Ondertussen betaal ik nog steeds een hoger tarief.

Ik ben al 10 jaar klant bij Eneco- je zou zeggen dat je hartelijk wordt behandeld als je een 3 jaar vast contract wil. Maar volgens mij willen ze me liever op het duurdere variabele contract houden.

Daarnaast hebben ze bij mijn verhuizing rustig 3 dagen extra stroom en gas berekend van mijn oude huis, terwijl ik daar niet eens de sleutel meer van had.

Kortom: Eneco wil je je klanten wel houden- of probeer je ze uit te melken?

Reactie van Eneco - 6 februari 2019

Hallo,

Bedankt voor je review en onze excuses voor deze gang van zaken. We helpen je graag verder om het gewenste contract per de gewenste startdatum in te laten gaan. Dit lukt niet via energieleveranciers.nl, kan je daarom contact met ons opnemen? Online zijn wij te bereiken via Facebook, Twitter, de Eneco Community of je kan een bericht sturen via WhatsApp (06 - 13 22 06 00). Alvast bedankt!

Groet,

Eneco Webcare

Reactie van c.keeman - 14 februari 2019
probleem is deels opgelost

Dankzij mijn berichten op verschillende forums is Eneco in actie gekomen en heeft mijn contract alsnog laten ingaan op 21 januari. Met al die telefoontjes daarvoor lukte het niet. Nu maar wachten of de jaarrekening ook zal kloppen.

Op het 3 extra dagen rekenen op mijn oude adres heb ik nog geen reactie gezien

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
BIJBETALEN
Roel uit Nuenen, 1 februari 2019

Net op 1-2-2019 bij Eneco (door overname van EON) mijn meterstand doorgegeven.

Kreeg meteen mijn jaarrekening te zien.

Moet nu 285,44 bijbetalen wat precies overeenkomt met het bedrag wat op mijn aanvullende nota staat van 26 November 2018.

Samenvatting van uw aanvullende nota

Deze nota bedraagt ¤ 0,00. Het totaal van al uw nota’s is ¤ 285,44 door u te betalen.

Dit vindt ik heel raar want hoe weet Eneco precies op 26 November op de cent nauwkeurig wat ik op 1 februari 2019 moet bijbetalen.

De medewerker van Eneco kon hier geen uitleg voor geven.

Hij snapte niet hoe ik aan die gegevens voor de aanvullende nota kon komen aangezien deze nooit verstuurd wordt. Heb hem verteld dat deze nota gewoon bij mijn Eneco staat.

Een hele rare gang van zaken en vraag dan ook of er meer mensen hier ervaringen mee hebben.

Alvast bedankt.

Roel

Reactie van Eneco - 6 februari 2019

Dag Roel,

Bedankt voor je review. We geven je graag meer inzicht in beide nota's, het is namelijk inderdaad niet mogelijk om in november te voorspellen hoe een nota er in februari eruit ziet. Kan je hiervoor contact met ons opnemen? Online zijn wij te bereiken via Facebook, Twitter, de Eneco Community of je kan een bericht sturen via WhatsApp (06 - 13 22 06 00). Alvast bedankt!

Groet,

Eneco Webcare

Reactie van Roel - 13 februari 2019
probleem is deels opgelost

Antwoord vond ik wat vaagHet kwam erop neer dat op het moment dat ik de meterstand door gaf op 1-2-2019 het verrekende bedrag op de aanvullende nota van november geplaatst wordDe datum van de nota bleef gewoon op november 2018 staanRoel

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Erg teleurgesteld in Eneco!!
Krista van Kempen uit Millingen aan de Rijn , 1 februari 2019

Het begint erg vervelend te worden de klantenservice van Eneco. Als een klant contact opneemt verwacht je dat ze je fatsoenlijk wat laten weten maar dat blijft al weken uit. Als je ze belt omdat hun gezorgd hebben dat de betalingen verkeerd zijn gelopen en of in eens even te veel geld willen afschrijven wat niet af is gesproken wat vermeld staat in een mail word je onbeschoft behandeld en continu maar in hun eigen belang verdraaid. Zou erg fijn als ze hun klachten eens normaal in behandeling nemen en er tijdig iets mee doen. Wand door deze manier brengen ze hun klantrn in extra onkosten. Uiteindelijk word dit een rechtsbijstand zaakje en snel overstappen als ze niks normaal regelen.

Reactie van Eneco - 6 februari 2019

Dag Krista,

Bedankt voor je review en onze excuses voor de afgelopen gang van zaken. We helpen je graag verder met je klacht om je zo meer inzage te geven en zo nodig nota's/betalingen te corrigeren. Dit is niet mogelijk via energieleveranciers.nl, kan je hiervoor contact met ons opnemen? Online zijn wij te bereiken via Facebook, Twitter, de Eneco Community of je kan een bericht sturen via WhatsApp (06 - 13 22 06 00). Alvast bedankt!

Groet,

Eneco Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
een kwartier in de wacht gestaan voor de verkeerde eneco afdeling
kortekaas uit Utrecht, 28 januari 2019

Ik wilde vandaag de ENECO klantenservice bellen over een onderhoudsafspraak (dagelijks bereikbaar van 08:00 tot 18:00 en het is nu 17:10). Na een kwartier in de wacht te hebben gestaan, zei de desbetreffende medewerker dat ik kennelijk niet de juiste afdeling van Eneco aan de lijn had, ze hebben voor stadswarmte kennelijk een apart nummer. Geen idee hoe ik dit had moeten weten. De desbetreffende medewerker wilde me wel even doorschakelen naar dat nummer. krijg ik een bandje, dat deze afdeling dagelijks geopend is van 9 tot 17 en dat ik het morgen weer kan proberen en dat de verbinding verbroken wordt. Wat een dramatisch slechte service.

Overigens is stadswarmte van ENECO zo belachelijk duur vergeleken met het gebruik van gas, dat ik niet begrijp hoe ze ermee wegkomen. Maar ja, je hebt hier geen keuze. Als ik een koophuis had gehad, zou ik de boel er uit laten slopen en een electrische warmtepomp nemen (met electra van een andere partij, welteverstaan).

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Very expensive & bad service - they exploit their monopoly
Tom Mitchell 23 januari 2019

I was only staying in a flat for 1 month. I paid 300-400 euros for the month then moved out. They then charged my a further 300 euros, I'm not sure why, maybe to be disconnected? I disputed this and then they got a debt company called Incasso to chase me, sending threatening emails about how they were going to come to my house and take my stuff in payment. So I paid another 400 euros (100 euro fee to Incasso). 800 euros for 1 month of hot water! Also terrible customer service

Reactie van Eneco - 25 januari 2019

Hello Tom,

Thanks for your review. We would love to help you give an insight in to why whe charged this. You can contact us for this via Facebook, Twitter, the Eneco Community (forum.eneco.nl) or by calling to 088 - 8 955 955 (usual costs).

Best,

Eneco Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Spammers die blijven lastigvallen (ongewenst)
marcel 22 januari 2019

Wat een ongelooflijk slechte partij. Ik wordt DAGELIJKS gebeld of ik gebruik wil maken van een betere aanbieding van Eneco. Verschrikkelijk. Ik sta in het bel me niet register. Mijn vriendin wordt ook DAGELIJKS gebeld. Staat ook in het bel me niet register. Eneco heeft een stuk of 40 callcenters ingeschakeld voor cold calling wat dus 1) niet mag en 2) zeer, zeer vervelend is. Ik heb nooit toestemming gegeven om mijn PRIVE nummer lastig te vallen. Door deze streken wordt ik dus NOOIT meer klant van Eneco, dus lijkt me ook niet erg succesvol dat cold calling..

Reactie van Eneco - 25 januari 2019

Dag Marcel,

Bedankt voor je review. Begrijpelijk dat je niet constant gebeld wenst te worden. We maken daar daarom graag verandering in. Kan je hiervoor contact met ons opnemen? Online vind je ons op Facebook, Twitter en de Eneco Community (forum.eneco.nl). Je kan ons ook een bericht sturen via WhatsApp (06 - 13 22 06 00) of bellen naar 088 - 8 955 955 (gebruikelijke belkosten). Alvast bedankt.

Groet,

Eneco Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Prima overstap
A. Alaerds uit Melderslo, 21 januari 2019

Prima geholpen door Eneco met mijn vragen.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Enkeltarief niet goed gezet en toon werkte niet naar behoren
Gokhun uit Utrecht, 21 januari 2019

Wij zijn nu ong. 1 jaar klant bij Eneco.

We hebben een contract voor 4 jaar afgesloten en een toon erbij.

De toon die liet de ene keer wel de kosten en gebruik zien en de andere keer niet. We kunnen nu bijvoorbeeld jan t/m mrt zien, en van april t/m sept liet hij het niet zijn. Dus dit gemeld bij Eneco/toon, en het enige wat er wordt gezegd is wij kunnen er niks aan doen want in de algemene voorwaarden staat dat dit soort dingen kunnen gebeuren en hier is voor getekend. Nou lekker dan want maandelijks betalen we wel 4,95 dacht ik. En voor de mensen die ook maandelijks betalen. Je betaald die 4,95 merendeels om het op afstand te bedienen, dus doe je dat niet betaal er dan ook niet voor!

En probleem 2 is we hadden de tarieven op enkel gezet. Maar deze is op dubbel gezet en bij de eindjaarsnota kwamen we hier erachten en moesten we bijbetalen. Hun fout maar wij boeten ervoor. Zo een slecht bedrijf en niet klantgericht bedrijf, ook het bellen kun je urenlang wachten.

zeker geen aanrader!

Reactie van Eneco - 21 januari 2019

Beste heer, mevrouw,

Bedankt voor het delen van uw review. Wat vreemd dat Toon niet het verbruik laat zien, dit is zeker niet de bedoeling. De kosten voor Toon bedragen 4,50 euro per maand. Als het verbruik niet zichtbaar is, dan is het belangrijk om de oorzaak hiervan te achterhalen. Het is daarom vreemd om te lezen dat we aangeven hier niets aan te kunnen doen. Ook kunnen we het enkeltarief met terugwerkende kracht voor je omzetten. Ook als er een jaarnota is verschenen. Wil je om deze reden via het Forum, Facebook of Twitter contact met ons opnemen?

Groet,

Eneco Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Poging tot nieuwe klant
Mike 18 januari 2019

Mijn mening over Eneco, man man.. ik weet niet of iedereen zulke slechte ervaringen heeft hier maar wat een rampen bedrijf is dit. Ik wou een nieuwe klant worden bij Eneco, ik had gebeld voor een 3 jarig contract. Na ong 15 minuten in de wacht te hebben gestaan werd ik eindelijk geholpen. Mij werd verteld dat ik beter een 4 jarig contract kan afsluiten omdat ik dan een gratis toom zou krijgen en zonder installatie kosten (wat bij een 3 jarig contract niet zo is).

Dit was 4 dagen geleden, nu vandaag had ik besloten om voor het 4 jaar durende contract te kiezen door zijn verkoop praatje over die gratis toom en installatie. Dus ik bel Eneco op, 12 minuten in de wacht en er word opgehangen zonder dat ik iemand gesproken heb. Dus ik bel terug, uiteraard weer 15 minuten in de wacht en er neemt een dame op. Ik vertel haar het verhaal dat ik een nieuwe klant wil worden, en voor een 4 jarig contract kies i.v.m. met de gratis toon en installatie. Verteld ze mij dat de installatie niet meer gratis is sinds kort.. moet rap gegaan zijn dan aangezien ik 4 dagen geleden heb gebeld. Dus ik leg haar dat uit, die jonge die verteld mij 4 dagen geleden dat ik voor een 4 jarig contract moet kiezen om de toon en installatie gratis te krijgen, en jij verteld me nu dat dat niet zo is? "Ja maar dat is al 2 weken ongeveer, waarschijnlijk was hij niet geinformeerd.." (wat trouwens erg slecht is als het al 2 weken zo is)

Maar goed, zij kon er niks aan doen verder en wou me doorsturen naar een andere afdeling omdat die mij verder zou kunnen helpen met de afspraak die ik 4 dagen geleden heb gemaakt. Dus ik stemde daar mee in, zij stuurt me door en daar kwam het antwoord apparaat weer, de wachttijd betreft ongeveer 12 minuten.

Toen ik vandaag de 1e keer belde vertelde dat antwoord apparaat mij dat de wachttijd ongeveer 6 minuten is. Ik was toen 12 minuten aan het wachten en de verbinding werd zomaar verbroken.. daarna weer 15 minuten gewacht. Wat ik hiermee bedoel te zeggen is.. Dat apparaat werkt ook niet helemaal best. Van ongeveer 6 minuten naar bijna een half uur is wel heel fout. Ik wou niet eens weten hoe het af zou lopen bij die "wachttijd van ongeveer 12 minuten."

Nou kijk ik net op internet en ook daar staat dat er bij een 4 jarig contract de toon en installatie kosten gratis zijn..

https://www.eneco.nl/energieproducten/toon-thermostaat/

Het lijkt er een beetje op dat de communicatie binnen Eneco faalt. En dat het zo moeilijk zou zijn om bij Eneco klant te worden had ik niet verwacht. Werd aangeraden door de meeste dus ik had er een goed gevoel bij maar nu.. wat een zooitje zeg.

Ik had in me hoofd dat 4 jarige contract al getekend.. Maar nu toch maar is bij Nuon kijken.

-Mike.

Reactie van Eneco - 21 januari 2019

Beste heer, mevrouw,

bedankt voor het delen van uw review. Dit waarderen we enorm. Het is zeker niet onze bedoeling om u niet van een eenduidige reactie te voorzien. Dit is zeker geen transparant en schept geen vertrouwen. We willen het graag voor je oplossen. Wil je ons nog een kans geven door contact met ons op te nemen via ons Forum, Facebook of Twitter?

Groet,

Eneco Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Eindafrekening
Bert 15 januari 2019

Wij zijn al drie maanden bezig om ons geld wat wij nog te goed hebben van de eindafrekening van onze oude woning terug te krijgen . Ze hadden het op de rekening van de nieuwe bewoners gestort en gelijk al onze gegevens verwisseld. We moeten elke week zelf bellen en worden dan consequent afgescheept met "we bellen u terug " maar dat gebeurt nooit . Ook al een paar keer via email geprobeerd maar daar krijg ik helemaal geen reactie op . April loopt ons contract af en dan gauw wegwezen bij deze club . Het enige wat ons rest is onze rechtsbijstand verzekering inschakelen .

Reactie van Eneco - 21 januari 2019

Beste heer, mevrouw,

bedankt voor het delen van je review. Wat zonde dat je het tegoed nog niet van ons hebt ontvangen. Het is wel apart dat het tegoed op rekening staat van de nieuwe bewoner. We willen dit graag nader voor je uitzoeken. Wil je ons via het Forum, Facebook of Twitter contact met ons opnemen?

Groet,

Eneco Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Geverifieerde klant
Probleemloze overstap
J.W. van der Poel uit Leeuwarden, 13 januari 2019

Overstap ging zonder problemen. Helaas was het aanbod na een jaar niet meer competitief. Nadat ik al was overgestapt kreeg ik wel weer een aantrekkelijk aanbod. Was dit tijdig geweest dan had ik mijn contract zeker verlengd.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Poot uitdraaien
Motamedinia uit Amersfoort, 12 januari 2019

Deze week een monteur van Eneco over de vloer gehad omdat de temperatuur in huis wisselt. De monteur is 11 minuten binnen geweest, rekening gehad van 152 euro. Schandalig wordt ook niet betaald en wij sturen aangetekende brief. Vroeger werd er door de grote bedrijven gezegd dat de kleintjes oplichters waren. Nu betwijfel ik dat !!!!!!

Reactie van Eneco - 14 januari 2019

Hallo,

Bedankt voor je review en goed dat je dit aankaart. We kijken graag met je mee om uit te zoeken wat er precies in rekening wordt gebracht. Kan je hiervoor contact met ons opnemen? Online zijn wij te bereiken op Facebook en Twitter. Je kan ons ook een bericht sturen via WhatsApp (06-13220600) of telefonisch bereiken op 088 - 8 955 955 (gebruikelijke belkosten).

Alvast bedankt.

Groet,

Eneco Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Ophalen oude huurboiler
loots 10 januari 2019

Bij mijn ouders moest de oude huur- boiler wijken voor een nieuwe combiketel die niet van Eneco gehuurd wordt maar hun eigendom is. Het huurbedrag was 160 euro per jaar en dit al 26 jaar lang dus een totaalhuuropbrengst van 4160 euro. De klantenservice van Eneco gebeld met de vraag hoe te handelen daar de boiler eigendom was van Eneco. Wij kregen te horen dat als wij de boiler wilden houden dat 100 euro zou gaan kosten. Als wij de boiler wilden laten ophalen en deze moest door eneco medewerkers van de muur gehaald worden op de zolder dan zou dat 250 euro gaan kosten. Maar nu komt het als wij zouden zorgen dat de boiler gereed voor transport bij de voordeur zouden leggen dan zou het verschuldigd bedrag tussen de 60 en 80 euro liggen. Hier hoef je geen rekenwonder voor te zijn om voor de laatste optie te kiezen zeker als de nieuwe cv -installateur aanbied de boiler gratis te demonteren en naar beneden te brengen. Wat schetst onze verbazing Eneco stuurt doodleuk een rekening van 250 euro voor de verwijdering. De klantenservice gebeld zouden het uitzoeken niks meer gehoord. Betalingsherinnering. Eneco gebeld zagen wel dat er contact was geweest zouden er achteraan gaan en we moesten nog niets doen en wachten op een nieuwe rekening nou die kwam 250 euro met een verhoging van 40 euro vanwege niet op tijd betalen!!!! KLANTENSERVICE weer gebeld kregen we te horen dat we die 250 euro maar wel moesten betalen en dat ze haar best ging doen om die 40 euro boete er af te krijgen. Het moet toch niet gekker worden die denken daar dat ze met een of andere malloot te doen hebben zeker. Als ik ze 100 euro had betaald had de boiler van mij geweest had ik een opkoper gebeld en had ik nog 25 euro voor het koper gekregen en was de totale schade 75 euro geweest . IK HEB HIER GEEN GOED WOORD VOOR OVER ENECO MENSEN VAN 90 en 95 JAAR PLUKKEN. Dit gaat alle perken te buiten.

Reactie van Eneco - 14 januari 2019

Hallo,

Bedankt voor je review en goed dat je dit aankaart. We gaan graag samen met jou op zoek naar een passende oplossing. Kan je hiervoor contact met ons opnemen? Online zijn wij te bereiken via Facebook en Twitter. Je kan de klantgegevens van je ouders ook delen via WhatsApp (06-13220600) of telefonisch door te bellen naar 088 - 8 955 000 (gebruikelijke belkosten).

Alvast bedankt.

Groet,

Eneco Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
krijg nu al spijt
Willem 7 januari 2019

Overgestapt van Oxxio naar Eneco en reeds dezelfde praktijken gloren aan de horizon. Op 2 januari j.l. screenprint gemaakt van gebruik en bijbehorende kosten over de maand december 2018. App icm slimme meter geeft aan dat maand december 'afgesloten is " en geeft verder aan gebruik 197 kWh stroom en 72 m3 gas voor een bedrag van € 112,58. Mooi.... alleen 2 dagen later op 4 januari keek ik nog een keer op de app en zag dat ik in de reeds afgesloten maand opeens 204 kWh stroom en 74 m3 gas twv € 125, 84 zou hebben verbruikt. Niet alleen ruim € 13 duurder maar voor die dus 2 m3 gas en 6 kWh stroom moet ik € 13,26 ( extra ) betalen. En dat terwijl de maand dus al afgesloten was. Dat is des te meer vreemd omdat ik zoals de app aangeeft over de maand januari vanaf 1 januari tot en met 2 januari 13 kWh stroom en 3 m3 gas gebruikt heb en dan kost dus 50 % meer gas en ruim 100 % meer stroom opeens 'maar € 5,97.Getracht via de app contact te leggen.... 4 dagen later pas een onbetekenend appje terug. Weer geantwoord maar dat zal wel ook 4 dagen gaan duren. Communiceren gaat dus ook met Eneco niet net als met Oxxio terwijl dezelfde Oxxio praktijken dus nu al zichtbaar worden. Kortom,,, ik vertrouw ze voor geen cent meer

Reactie van Eneco - 7 januari 2019

Beste,

Bedankt voor het delen van jouw ervaring. Balen dat je vertrouwen is geschaad door onder andere onduidelijkheid over de kosten in de app. Sorry! We gaan hierover alsnog graag met je in gesprek.

Wil je ons een bericht sturen via ons Facebook- of Twitterkanaal of je kunt telefonisch contact opnemen via 088 - 8 955 955 (je betaalt alleen je gebruikelijke belkosten).

Groet,

Eneco Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Zeer teleurgesteld
Solange Hendriks uit Valkenburg, 22 december 2018

Hoi,

Ik krijg een aanbieding voor drie jaar vast stroom en gas omdat ik afgelopen jaar ook klant was bij Eneco.

Ons jaarcontract loopt af per 31-1-2019 en wij hebben recht oo een cacshbak van €210,00 als wij het jaar volmaken.

Nu gaan wij verlengen en nu ontvangen wij ons contract ik heb tot 2 keer toe gevraagd gaat ons 3 jarig contact in op 31-1-2019 ingaat.

jazeker bevestigde de medewerker van Eneco.

BIJ HET ONTVANGEN GAAT ONS NIEUW CONTRACT IN PER 8 JANUARI 2019 in en zo zouden wij onze cashback waar wij recht op hebben mislopen.

Ook staat er bij terug levering NVT terwijl wij duidelijk aan hebben gegeven dat wij 11 zonnepanelen hebben.

Is dat jullie werkwijze!!!!! graag zou ik heel graag een oplossing willen zien.

Ik heb ook al op jullie Eneco Facebook gereageerd.

En dan vraagt de medewerker of ik de beoordelingslijst wil invullen en ik hem een 10 zou willen geven.

Jullie hebben ook nog alle gegevens op staan en lezen het contract nog voor en zeggen duidelijk de ingangsdatum en de teruglevering.

Een zeer teleurgestelde klant.

Graag zie ik snel een reactie van U tegenmoet,

S.Hendriks

Reactie van Eneco - 27 december 2018

Hallo,

Bedankt voor je eerlijke review. Zo te lezen is je contract inderdaad op de verkeerde startdatum gezet. Wij lezen ook terug dat je inmiddels contact hebt gezocht via Facebook. Kan je daar onze reactie afwachten? Via deze website kunnen wij namelijk niet in gesprek met elkaar.

We hopen je snel te spreken.

Vriendelijke groet,

Eneco Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Geverifieerde klant
Goed gegaan
G M M J. uit Nederweert-Eind, 19 december 2018

Al vaak overgestapt via energieleveranciers.nl altijd goed gegaan geen probleem nu ook naar energie alles goed verlopen

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Verschrikkelijke klantenservice
Cuno uit Utrecht, 12 december 2018

Ik wilde een simpele aanpassing doen in mijn contract; ik heb uiteindelijk 3 keer moeten bellen, 2 uur besteedt, en er is twee maal woedend opgehangen, en een keer geboerd door een medewerker klantenservice. Alleen al door de ervaringen met hun klantenservice heb ik spijt van mijn jaarcontract en zal zo snel mogelijk opzeggen. Een absolute afrader.

Reactie van Eneco - 18 december 2018

Hi Cuno,

Bedankt voor jouw review. Vervelend om te lezen dat je zo'n negatieve ervaring met ons hebt! Graag bewijzen we je het tegendeel. Je kunt ons ook benaderen via Facebook of Twitter met vragen, we helpen je graag verder!

Groet,

Eneco Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?