Eneco zonnepanelen: profiteer van de zon

Zonnepanelen zijn hot! Daarom bieden ook steeds meer energieleveranciers zonnepanelen aan, zoals Eneco. Bij Eneco kunt u kiezen voor drie verschillende zonnepaneelpakketten: Basis, Comfort en Design. De pakketten verschillen van elkaar op het gebied van kleur van de zonnepanelen (blauw of zwart), kwaliteitscontroles en monitoring.

Eneco zonnepanelen

Eneco zegt al meer dan vijftien jaar ervaring te hebben met de levering en installatie van zonnepanelen. Met de zonnepanelensimulator is het makkelijk om te kijken of uw huis geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. Met de zonnepanelensimulator ervaart u direct wat zonnepanelen u op kunnen leveren.

Terugleververgoeding zonne-energie

Wekken uw zonnepanelen meer stroom op dan u verbruikt? U kunt deze energie terugleveren aan het net (mits u uw systeem hebt geregistreerd bij Energieleveren.nl). Hebt u aan het einde van het jaar meer opgewekt dan verbruikt, dan wordt de opgewekte stroom verrekend met de verbruikte stroom. Dit heet salderen.

Voor Eneco geldt dat de terugleververgoeding gelijk is aan het op dat moment geldende kale leveringstarief conform contract, inclusief energiebelasting, btw en opslag duurzame energie. Boven het verbruik van afname is een teruglevertarief van €0,092 per kWh van toepassing.

Basis, Optimaal of Design

Eneco biedt drie verschillende pakketten aan met zonnepanelen. Bij ieder pakket worden tien zonnepanelen geleverd; de verschillen zitten 'm in kleur van de zonnepanelen en kwaliteitscontroles.

 • Basis: blauwe zonnepanelen incl. omvormer, montagepakket en installatie
 • Optimaal: blauwe zonnepanelen incl. omvormer, montagepakket, installatie, kwaliteitscontroles en ontwerp op maat
 • Design: zwarte zonnepanelen incl. omvormer, montagepakket, installatie, kwaliteitscontroles en ontwerp op maat

Via deze website kunt u direct een offerte aanvragen voor het plaatsen van Eneco zonnepanelen.

Zonnepanelen en overstappen

Bent u van plan zonnepanelen aan te schaffen of heeft u al een systeem op uw dak liggen? Het is ook mét zonnepanelen mogelijk om over te stappen naar een andere energieleverancier. Bekijk hier alle informatie over overstappen met zonnepanelen.

Besparen op energie

Door te kiezen voor een ander energiecontract kunt u honderden euro's op uw energierekening besparen. Op onze website kunt u eenvoudig de prijzen van energie vergelijken en gratis overstappen van energieleverancier.

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

 • 17:38 uur Dhr. H uit Deventer is overgestapt
  naar Greenchoice
 • 13:51 uur Dhr. Q uit Sliedrecht is overgestapt
  naar Budget Energie
 • 20:58 uur Dhr. J uit Haarlem is overgestapt
  naar Greenchoice

 • naar en bespaarde