Eneco

Meer over Eneco

Op deze site kun je energie vergelijken van Eneco. Eneco is opgericht in 1995 en is gevestigd in Rotterdam. Eneco hoort bij de grootste drie energieleveranciers van Nederland en voorziet ongeveer 2 miljoen huishoudens van energie. Eneco zet erg in op duurzame energie.


Historie Eneco

De aandelen van Eneco zijn in handen van verschillende gemeenten in Nederland, waarvan Rotterdam het grootste deel heeft (32%). Anno begin 2018 is duidelijk dat bijna drie kwart van de gemeenten de belangen in Eneco willen verkopen. Op dit moment bekijkt de aandeelhouderscommissie wat de opties zijn. Er zijn verschillende opties. Verkopen aan één partij, aan meerdere partijen of een gang naar de beurs. Vanuit Shell en Total zou er al interesse zijn getoond in Eneco. Eneco is tevens aandeelhouder van Greenchoice. 


Overige producten van Eneco

Eneco heeft een eigen slimme thermostaat: Toon. Met deze slimme thermostaat heb je altijd en overal inzicht in je eigen energieverbruik door middel van de bijbehorende app. Je kunt deze thermostaat ook gebruiken als Eneco niet je energieleverancier is. De Toon is ook los verkrijgbaar. 


Overstappen naar Eneco

Wil je weten of Eneco de goedkoopste energieleverancier voor jou is? In onze energievergelijker bieden we verschillende contracten van Eneco aan. Maak een vergelijking en stap direct over! Moet je, bijvoorbeeld vanwege een verhuizing, je contract van Eneco juist opzeggen? Kijk dan bij Eneco opzeggen.


Contactgegevens Eneco

Tel: 088 - 8955 955 (algemene vragen) of 088 - 8955 959 (bij vragen over de Toon slimme thermostaat).


Duurzaamheid Eneco

Cijfer duurzaamheid van deze energieleverancier.
Onderzoek door Consumentenbond, Greenpeace, Wise, Natuur & Milieu:

7,9

Om dit cijfer te laten stijgen zou Eneco bij de inkoop het resterende deel handelsmix moeten afbouwen
en vervangen door PPA’s met duurzame bronnen, of zijn eigen duurzame productie moeten vergroten.

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

Een overstap naar Eneco duurt ongeveer een maand. In deze periode regelt Eneco alles voor u. Na uw aanmelding op Energieleveranciers.nl krijgt u van Energieleveranciers.nl een bevestiging per mail. Van Eneco ontvangt u een bevestigingbrief. Hierna heeft u nog acht dagen bedenktijd, dit is de zogenaamde afkoeltermijn. Na deze acht dagen stuurt Eneco het wijzigingsverzoek naar uw huidige leverancier.
Als u gaat verhuizen moet u dit minimaal twee weken van te voren aan Eneco doorgeven. Nadat zij uw verhuismelding hebben ontvangen, sturen zij u een VerhuisMeterstandenKaart toe voor het oude en het nieuwe adres.Noteer hierop de meterstanden van de sleuteloverdracht en stuur de kaart binnen vijf dagen naar Eneco terug. Daarmee is uw verhuizing bij Eneco geregeld.
Als u gas en elektriciteit van Eneco geleverd krijgt, dan krijgt u een factuur voor de levering van beide producten. Houdt u er rekening mee dat u mogelijk wel een aparte nota krijgt voor de transportkosten, dit hangt af van wie uw netbeheerder is.
U kunt een contract voor onbepaalde tijd kosteloos opzeggen. De opzegtermijn is negen dagen. Voor het vroegtijdig opzeggen van een contract voor bepaalde tijd bent u verplicht om een boete te betalen. De hoogte hiervan is afhankelijk van de resterende looptijd van het contract en de datum waarop u het contrcat bent aangegaan.
U kunt uw contract opzeggen via de klantenservice. Deze is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 18.00 uur op het nummer 0800-5503550.

Alle energieleveranciers