Eneco

Cijfer duurzaamheid van deze energieleverancier.
Onderzoek door Consumentenbond, Greenpeace, Wise, Natuur & Milieu:

7,9

Om dit cijfer te laten stijgen zou Eneco bij de inkoop het resterende deel handelsmix moeten afbouwen
en vervangen door PPA’s met duurzame bronnen, of zijn eigen duurzame productie moeten vergroten.

Op deze site kunt u energie vergelijken van Eneco. Eneco is een van de standaard energieleveranciers en bestaat sinds 1995. Eneco richt zich op duurzaam en investeert, samen met Dong, het meest van alle leveranciers in productievergroting van Nederlandse groene stroom (bron Greenpeace). Om klanten inzicht te geven in hun energieverbruik ontwikkelde Eneco Toon: een slimme thermostaat die op afstand bedienbaar is. Bent u al klant van Eneco en wilt u uw contract opzeggen? Kijk dan bij Eneco opzeggen.

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

Een overstap naar Eneco duurt ongeveer een maand. In deze periode regelt Eneco alles voor u. Na uw aanmelding op Energieleveranciers.nl krijgt u van Energieleveranciers.nl een bevestiging per mail. Van Eneco ontvangt u een bevestigingbrief. Hierna heeft u nog acht dagen bedenktijd, dit is de zogenaamde afkoeltermijn. Na deze acht dagen stuurt Eneco het wijzigingsverzoek naar uw huidige leverancier.
Als u gaat verhuizen moet u dit minimaal twee weken van te voren aan Eneco doorgeven. Nadat zij uw verhuismelding hebben ontvangen, sturen zij u een VerhuisMeterstandenKaart toe voor het oude en het nieuwe adres.Noteer hierop de meterstanden van de sleuteloverdracht en stuur de kaart binnen vijf dagen naar Eneco terug. Daarmee is uw verhuizing bij Eneco geregeld.
Als u gas en elektriciteit van Eneco geleverd krijgt, dan krijgt u een factuur voor de levering van beide producten. Houdt u er rekening mee dat u mogelijk wel een aparte nota krijgt voor de transportkosten, dit hangt af van wie uw netbeheerder is.
U kunt een contract voor onbepaalde tijd kosteloos opzeggen. De opzegtermijn is negen dagen. Voor het vroegtijdig opzeggen van een contract voor bepaalde tijd bent u verplicht om een boete te betalen. De hoogte hiervan is afhankelijk van de resterende looptijd van het contract en de datum waarop u het contrcat bent aangegaan.
U kunt uw contract opzeggen via de klantenservice. Deze is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 18.00 uur op het nummer 0800-5503550.

Stroometiket

Energiebronnen

Grijs: 0 %
Groen: 100 %

Milieuconsequenties

CO2 uitstoot: 0,000000000 g/kWh
Radioactief afval: 0,000000000 g/kWh