Elektrisch rijden met Essent

De Nederlandse overheid wil de CO2-uitstoot reduceren. In 2023 moet de CO2-uitstoot met 40% zijn teruggedrongen en moet 16% van de energie duurzaam worden opgewekt. Een elektrische auto draagt bij aan een beter milieu en dus aan het halen van de afspraken van het Energieakkoord. Ook bij Essent kunt u laadpassen voor elektrisch rijden aanschaffen.

Elektrisch rijden met Essent

Essent werkt samen met The New Motion. Dit is een dienstverlener voor laaddiensten en marktleider op het gebied van laadoplossingen. Bij Essent kunt u terecht voor laadpassen voor elektrisch rijden. Het bedrijf richt zich niet alleen op groene stroom, maar heeft ook als missie om méér stroom te halen uit dezelfde hoeveelheden fossiele brandstoffen. Op die manier zegt het te geloven in een brede energiemix om de energietransitie te laten slagen.

Laadtarieven bij Essent

Wanneer u via Essent een laadpas aanvraagt, ontvangt u deze gratis. U betaalt alleen wanneer u hem gebruikt. De laadkosten voor het laden bij een publiek laadpunt worden bepaald door de exploitant. Deze kunnen dus elke keer verschillen. Daarnaast betaalt u transactiekosten van €0,35 inclusief btw per sessie. Wanneer u meer dan twintig sessies heeft, betaalt u de rest van de maand geen transactiekosten meer. Lees meer over de laadkosten voor elektrisch rijden.

Voordelen elektrisch rijden met Essent

Elektrisch rijden met laadpassen van Essent heeft verschillende voordelen:

 • U kunt online uw laadkosten bekijken;
 • U betaalt alleen voor het laden, de laadpas is gratis;
 • Met een speciale app vindt u alle laadpunten bij u in de buurt en onderweg;
 • Check de beschikbaarheid, laadsnelheid en de tarieven van elk laadpunten;
 • Profiteer van de grootste Europese netwerkdekking aan laadpalen.

Via deze website kunt u meer informatie vinden over laadpassen van Essent.

Besparen op energie

Door te kiezen voor een ander energiecontract kunt u honderden euro's op uw energierekening besparen. Op onze website kunt u eenvoudig de prijzen van energie vergelijken en gratis overstappen van energieleverancier.

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

 • 20:15 uur Mevr. A uit Sappemeer is overgestapt
  naar FENOR en bespaarde € 160,08
 • 18:05 uur Dhr. L uit Nieuw-Dordrecht is overgestapt
  naar FENOR en bespaarde € 166,80
 • 11:26 uur Dhr. H uit Blijham is overgestapt
  naar FENOR en bespaarde € 157,84

 • naar en bespaarde