Energie vergelijken Consumentenbond Energiecollectief

De Energieveiling Consumentenbond wordt ieder jaar georganiseerd. Het energiecollectief van de consumentenbond heeft als doel een collectieve energieveiling te organiseren. Door samen energie in te kopen, betalen consumenten minder voor gas en elektriciteit en kunnen zo honderden euro’s besparen op hun energierekening. Er worden meerdere collectieve energie veilingen in Nederland georganiseerd. Kijk hier voor een overzicht en meer informatie over collectieve energie.

Energie vergelijken Consumentenbond

Consumenten kunnen zich inschrijven voor het energie collectief. Na afloop krijgen de deelnemers een persoonlijk aanbod, afgestemd op hun verbruik. Consumenten die geen lid zijn van de Consumentenbond kunnen zich ook vrijblijvend inschrijven voor het energiecollectief. Als u via ons energietarieven vergelijkt, ziet u direct welke energieleveranciers op dat moment goedkoop zijn voor uw situatie.

In de calculator hiernaast kunt u uw gegevens invullen en direct ontdekken welke van onze energie aanbiedingen voor u het goedkoopst is.

Uitslag Consumentenbond energieveiling april 2014

NL Energie en Budget Energie kwamen als winnaars uit de bus van Consumentenbond energieveiling van 9 april 2014. Budget Energie verzorgt de 1-jarige contracten; NL Energie de 3-jarige contracten. De jaarprijzen van de energiecontracten via deze veiling zijn (inclusief prijsverschil met het goedkoopste 1-jarige contract op Energieleveranciers.nl):

 • Budget EnergieNL Energie: € 1.899 (€ 33 duurder)
 • NL Energie: € 1.927 (€ 60 duurder)

Gebaseerd op het jaarlijks verbruik van een gemiddeld huishouden (3.500 kWh en 1.850 m3) in gasregio 4.

Uitslag Collectieve Energie veiling Consumentenbond 19 juni 2012

Energiedirect.nl is de winnaar van de energieveiling van 19 juni 2012. De Consumentenbond gaat voor de berekening van het besparingsvoordeel uit van een gemiddeld verbruik van 3.500 kWh en 1.850 m3 in gasregio 4 (Friesland, postcode 8441GK). Bij de energieveiling van de Consumentenbond zit gemiddeld
€110 verschil tussen het winnende bod en de goedkoopste aanbieding in de vergelijking met alle andere energieleveranciers met vergelijkbare acties (op basis van het door de consumentenbond gehanteerde verbruiksprofiel).

 

Andere energieveilingen

Niet alleen ANWB organiseert collectieve energieveilingen. Ook o.a. de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis (VEH) sporen consumenten aan om deel te nemen aan hun energiecollectief. Wil je meer weten over collectieve energie en andere initiatiefnemers van energieveilingen? Bekijk dan eens dit overzicht.

Uitslag Collectieve Energie veiling Consumentenbond 16 maart 2012

De Nederlandse Energie Maatschappij (NL Energie) is de winnaar van de energieveiling van 16 maart 2012. De Consumentenbond gaat voor de berekening van het besparingsvoordeel uit van een gemiddeld verbruik van 3.500 kWh en 1.850 m3 in gasregio 4 (Friesland, postcode 8441GK).

Bij de energieveiling van de Consumentenbond zit bijna € 100 verschil tussen het winnende bod en de goedkoopste aanbieding in de vergelijking met alle andere energieleveranciers met interessante en vergelijkbare acties (op basis van het door de consumentenbond gehanteerde verbruiksprofiel).

Overstappen via een energieveiling?

Bij alle georganiseerde energieveilingen wordt aan energieleveranciers gevraagd om een tarief aan te bieden voor de groep ingeschreven consumenten. De energieleverancier met het goedkoopste aanbod wint de energieveiling. Na de energieveiling krijgen alle ingeschreven consumenten het winnende tarief aangeboden. Het is altijd verstandig om het energieveilingaanbod te vergelijken met de aanbiedingen op een vergelijkingssite zoals Energieleveranciers.nl.

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

 • 19:48 uur Dhr. J uit Haaksbergen is overgestapt
  naar Mega Energie
 • 12:10 uur Dhr. R uit Bleiswijk is overgestapt
  naar Budget Energie
 • 10:21 uur Dhr. T uit Etten-Leur is overgestapt
  naar Budget Energie

 • naar en bespaarde