Cashback korting energie

 

Cashback korting is een bedrag dat u tegoed heeft van uw energieleverancier en wat wordt uitbetaald aan het einde van de looptijd van uw contract.

 

Andere woorden voor cashback korting zijn:

  • cashback
  • korting
  • welkomstpremie
  • welkomstkorting
  • actiekorting

Veel woorden voor hetzelfde principe. Aan het einde van de looptijd van uw contract wordt deze cashback verrekend op uw jaarrekening.

 

De cashback is een middel voor de verschillende energieleveranciers om zoveel mogelijk nieuwe klanten te winnen. Doordat steeds meer consumenten energie vergelijken is het voor de energieleverancier belangrijk om hoog in de ranglijst te staan. Hiervoor bieden ze lage tarieven en hoge cashbacks voor nieuwe klanten.

 

Wilt u weten welke energieleverancier voor u de hoogste cashback biedt? De stappen zijn eenvoudig; vergelijken, overstappen en profiteren.

 

Cashback voorbeeld

Elke maand heeft u €150,- aan uw energieleverancier betaald. In totaal is dat aan het einde van het jaar (12 x €150,-) € 1.800,-. De cashback van uw energiecontract is €200,-.

 

Komt het bedrag van €1.800,- overeen met uw daadwerkelijke energieverbruik? Dan ontvangt u uw volledige cashback bedrag van €200,-.


Heeft u meer energie verbruikt dan u betaald heeft? Dan wordt verrekend met het cashback bedrag. U ontvangt dan een kleiner bedrag, bijvoorbeeld €100,-.

 

Bent u zuinig geweest en heeft u minder verbruikt? Dan ontvangt u een groter bedrag, bijvoorbeeld €250,-.

Bekijk uw besparing