Reviews Budget Energie

Uw mening telt

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze willen we de dienstverlening van de leverancier transparant maken. Uw mening helpt daarbij. Tegelijk willen we helpen met het oplossen van problemen, zodat de dienstverlening van de leverancier verbeterd. Hieronder ziet u een samenvatting van de reviews en het aantal opgeloste problemen.

107 reviews

5 sterren
(10)
4 sterren
(7)
3 sterren
(4)
2 sterren
(9)
1 ster
(77)

81 problemen opgepakt

opgelost
(9)
deels opgelost
(5)
niet opgelost
(12)
in behandeling
(3)
onbekend
(52)

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geld klopperij
Rik 15 januari 2020

Budget energie is een zeer onvriendelijk en onmenselijk bedrijf, die meteen overgaat met verhoging van €15,00. Ik heb dit meermaals gehad, doordat mijn WW later binnenkwam dan normaal de betaling gedaan zou worden. 6 dagen later wel betaald. Kreeg verhoging van €15,00. Netjes betaald, het weekend erop, melding dat ik een week later zou worden afgesloten!!!! Dit is niet een keer gebeurd, maar nu al 4x. De medewerkers aan de balie zijn ook hondsbrutaal en zeggen dan, moet je maar eerder betalen! Ik heb nu 2 jaar elke maand netjes betaald, maar ga nu overstappen, dan maar iets meer betalen, maar wel menselijke dan Budget energie! Een woord, schandalig! Dat mensen dit nog normaal vinden is mij een raadsel!

Reactie van Budget Energie - 20 januari 2020

Beste Rik,

Ik zie inderdaad in mijn systeem terug dat er veel contact is geweest over het betalen van uw termijnbedragen via onze klantenservice. Natuurlijk vinden wij het ook niet prettig om extra kosten bij uw in rekening te brengen, echter verwachten wij wel een tijdige betaling voor de energie die u bij ons afneemt. Het op tijd betalen van een termijnbedrag is dan helaas wel noodzakelijk, zoals mijn collega's eerder hebben aangegeven. Daarnaast hebben wij in de maand november uit coulance de € 15,- sommatiekosten voor u laten vervallen.

Op dit moment staat er een bijbetaling van uw jaarnota sinds begin december open. Ik raad u dringend aan om hier z.s.m. een betalingsregeling over te treffen via onze klantenservice om een afsluiting te voorkomen. Ook is het termijnbedrag van de maand januari nog niet volledig voldaan. U ontvangt per e-mail een overzicht van uw openstaande posten.

Het is mogelijk om uw betaalwijze aan te passen naar het zelf overmaken van termijnbedragen aan Budget Energie. Wij incasseren dan geen termijnbedrag rond de eerste/laatste werkdag van de maand maar u krijgt dan in deze periode een factuur per e-mail. U heeft vervolgens 14 dagen de tijd om de betaling te voldoen. Mocht u het termijnbedrag vervolgens niet hebben betaald, dan ontvangen u een kosteloze herinnering waarbij u nogmaals 14 dagen heeft om de betaling zonder sommatiekosten te voldoen. Wij rekenen hier maandelijks € 3,03 voor aan administratiekosten. Dit bedrag wordt automatisch opgeteld bij uw termijnbedrag. Natuurlijk rekenen wij wel sommatiekosten als de betaling buiten de aangegeven datum wordt betaald.

Deze wijziging van de betaalwijze geldt niet voor de al in rekening gebrachte bedragen. U kunt onze klantenservice benaderen als u hier interesse in heeft. Wij zijn bereikbaar via klanten@budgetenergie.nl of telefonisch via 020 - 20 555 55.

Met vriendelijke groet,

Budget Energie Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Vreemde 'wervingscampagne'....
Bert 14 januari 2020

Vandaag een (niet op naam gestelde) kaart "Druk met verhuizen?" van Budget Energie in de bus met daarop "Hallo nieuwe bewoner" en "tot voor kort hebben wij op dit adres geleverd". Flauwekul allemaal, ik woon hier namelijk al 20 jaar, ben helemaal niet aan het verhuizen en heb nooit iets met dit bedrijf te maken gehad. Kaart komt op mij over als met hagel schieten en dan maar hopen dat mensen die toevalligerwijs wel net verhuisd zijn in dit soort leugens trappen en een overstap gaan overwegen. Slecht verhaal en bij voorbaat komt Budget Energie er bij mij dus nooit in, als ik al een overstap zou overwegen.

Reactie van Budget Energie - 22 januari 2020

Beste Bert,

Oeps, het is uiteraard niet de bedoeling dat u deze kaart ontvangt als u niet onlangs bent verhuist. Ik vind het jammer om te horen dat u hierdoor (of wellicht een andere reden) een overstap naar Budget Energie uitsluit. Dit is absoluut niet onze bedoeling. Ik wil u onze excuses aanbieden voor het ontstane ongemak.

Ik wens u nog een fijne dag!

Met vriendelijke groet,

Budget Energie Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Altijd prima service gehad, goedkoop en alles digitaal bij elkaar
Erik Dijkman uit Utrecht, 9 januari 2020

Blijf meerdere keren per jaar benaderd worden door andere leveranciers maar budget energie blijft elke keer de goedkoopste.

Ik snap de 1 ster berichten niet goed. Wat is er mis met vooraf betalen? Per jaar wordt toch verrekend en als je stopt ook. Dus per saldo maakt het niets uit. Ook de klachten van een hoog voorschot, dit kan je zelf instellen. Wat je teveel vooraf betaald hebt krijg ik elk jaar netjes terug. Maar misschien makkelijk praten als je het termijnbedrag kan missen.

Zojuist mijn tarieven voor 5 jaar vastgezet, omdat ze nu laag zijn (vind ik). Misschien gaan ze verder zakken, maar een stijging (minder gas beschikbaar?) zal mij voorlopig geen pijn doen.

Reactie van Budget Energie - 17 januari 2020

Beste Erik Dijkman,

Daar heb ik niets meer aan toe te voegen! Helaas werkt het inderdaad niet in alle gevallen zo gemakkelijk. Wij doen in ieder geval ons best om alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen of een oplossing te bieden.

Bedankt voor de positieve review en in uw vertrouwen in Budget Energie!

Met vriendelijke groet,

Budget Energie Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geinformeerd naar Media Markt aanbieding
Peter Nieuwenhuis 4 januari 2020

Wij zijn bjj Media Markt in Zwolle geweest en gevraagd wat de aanbieding inhoudt. Wij zijn een jaar geleden verhuisd. De verkoper gaf aan via ons bankrekening nummer een soort digitale kluis te kunnen openen waardoor hij ons verbruik kon zien. Ook van de vorige bewoners. En dan kon hij een offerte maken.Het verhaal klonk ons heel merkwaardig maar hij bleef aandringen. Maar wij dus geen bankrekening nr afgeven. Dus nu ging hij vergelijken op de website van budget en onze huidige lev. Dit scheelde uiteindelijk maar 8€ per maand. Wij hebben aangegeven hier over na te denken en direct kwam de verkoper, waarover moet u nog nadenken? Alles bij elkaar een hele nare ervaring, bankrek afgeven voor een offerte en een agressieve verkoper, niet meer van deze tijd en zeker niet Media Markt waardig om met zo’n club te werken!

Reactie van Budget Energie - 8 januari 2020

Beste Peter Nieuwenhuis,

Vervelend om te horen dat u deze ervaring heeft gehad via één van onze verkopers in MediaMarkt. Uiteraard willen wij u graag een scherp aanbod doen inclusief MediaMarkt cadeaukaart maar het is zeker niet de bedoeling dat dit als agressief overkomt. Ik wil u onze excuses aanbieden voor het ongemak.

Overigens is het mogelijk om verbruiksgegevens van uw adres op te vragen d.m.v. de laatste drie cijfers van uw bankrekeningnummer. Een digitale kluis klinkt wat spannender dan dat het is, maar voor dit systeem hebben wij inderdaad uw toestemming nodig.

Mocht u nog verdere vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen via klanten@budgetenergie.nl.

Met vriendelijke groet,

Budget Energie Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Vervelende klantenwervers Energie Budget
Janus de Geus 3 januari 2020

Klantenwervers in Mediamarkt gaan irritant liggen doen als je niet geintereseerd bent in hun verhaal. Dit overkwam me vanmiddag in de Mediamarkt te Heerlen. Her ging om een groen sneuzeltje.

Reactie van Budget Energie - 8 januari 2020

Beste Janus de Geus,

Jammer om te horen dat onze manier van het aanbieden van onze energiecontracten in MediaMarkt u niet bevalt. Als u niet geïnteresseerd bent in een contract van Budget Energie dan adviseer ik u niet in te gaan op het aanbod. Onze excuses voor het ongemak.

Met vriendelijke groet,

Budget Energie Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Slecht
Vanenburg uit Rotterdam, 3 januari 2020

Een van de slechtere energie leveranciers. Op advies van een kennis heb ik deze fout gemaakt. Waar ik 80 euro betaalde betaalde ik 150 voor mij en een baby. En krijg nooit wat terug! Steeds dreigmails sturen maar niet met oplossingen komen. Ook komen zij gemaakte afspraken niet naar en rammelt hun administratie van alle kanten. Ondanks dat zij fouten gemaakt hebben betaal jij als consument voor Hun fouten. Ik Raad niemand aan om met hun in zee te gaan.

Reactie van Budget Energie - 9 januari 2020

Beste Vanenburg,

Jammer om te horen dat u deze ervaring met ons heeft. Ik zie dat u over de overgelopen maanden inderdaad een termijnbedrag van € 150,- heeft betaald. Op 31 januari 2019 heeft u contact gehad met onze klantenservice. Mijn collega heeft destijds gevraagd naar uw daadwerkelijke jaarverbruik, dat u op een jaarnota van uw voorgaande leverancier kunt vinden. Op deze manier kunnen wij een precieze berekening maken voor een passend termijnbedrag. Helaas hebben wij uw jaarverbruik niet van u ontvangen. Als u een volledig jaar klant bent, maken wij d.m.v. uw jaarverbruik bij ons een jaarnota op. Hieruit blijkt vervolgens of u een bedrag terug krijgt, of moet bijbetalen.

Budget Energie stuurt u een herinnering, aanmaning en ingebrekestelling als er een achterstand van betaling is ontstaan. Op dit moment staan er ook twee bedragen open. Per e-mail ontvangt u een overzicht van deze openstaande posten.

Uw contract is inmiddels beëindigt, dat betekent dat wij een eindnota zullen opmaken. Deze ontvangt u in maximaal 4 tot 6 weken per e-mail.

Met vriendelijke groet,

Budget Energie Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Leugens
Priscilla uit Den haag , 27 december 2019

Ik heb hier al iets neergezet . En de terug reactie . Klopt niets van. Ja ik ben dom geweest om niet de kleine lettertjes te lezen. Maar bij media markt hebben ze verkeerde informatie gegeven om aan klanten te komen. Gewoon bedrog . En ik heb jullie meerdere keren gebeld en toen is er niet met mij meegedacht zoals jullie dat hier neer zetten . Ik heb zelf gevraagt of ik het bedrag elke maand kon overmaken om dat ik het niet vertrouwde . En niemand heeft mij verteld dat ik een maand vooruit moest betalen en ik wist ook niet dat ik drie jaar aan jullie vast zou zitten . Er is totaal niet meegedacht en niemand aan de telefoon kon mij duidelijkheid geven . Telefoon gesprekken worden opgenomen dus als dit een rechtzaak zou worden. Dan kunnen die er bij gehaald worden. Ik vind heel naar om jullie reactie te lezen en dat jullie denken dat dit maar normaal is om zo met mensen om te gaan en de dingen te verdraaien. Ja ik moet mijn boete betalen dat begijp ik . Maar ik vind dat jullie wel met een oplossing moeten komen met een maand vooruit betalen. Want is mijn nooit verteld en ook niet in een e-mail of aan de telefoon. Helemaal niets van dat . En dan kunnen jullie nog zo corect proberen over te komen . Jullie verdraaien de waarheid. Nogmaals er is nooit met mij meegedacht automatische afschrijving heb ik zelf stop gezet om dat ik het niet vertrouwde. Er is mij nooit duidelijkheid gegeven en ik vind niet dat jullie zo met mensen om kunnen gaan. Niet iedereen is geleerd of heeft overal verstand van en daar maken jullie duidelijk misbruik van. Ik zit nu zwaar in de problemen door jullie. Terwijl ik met twee kinderen zit en een heel laag inkomen. Vind echt heel erg dit

Reactie van Budget Energie - 7 januari 2020

Beste Priscilla,

Ik vind het jammer om te lezen dat u het niet eens bent met onze eerdere reactie. Ik kan u echter alleen doorverwijzen naar uw contract en de daarbij behorende voorwaarden, die u op 1 april 2019 per e-mail heeft ontvangen.

Budget Energie incasseert altijd vooraf aan de maand. Dat betekent dat wij rond de laatste/eerste werkdag van de maand een termijnbedrag incasseren voor de komende maand. Voorbeeld: op vrijdag 31 januari incasseren wij een termijnbedrag voor de maand februari. Deze incassodatum staat vast. U maakte uw termijnbedragen zelf over, dat betekent dat wij aan u per e-mail een factuur sturen op deze zelfde datum. U heeft 14 dagen om de factuur te voldoen, zoals staat aangegeven op de factuur. Heeft u nog betaalde na 14 dagen? Dan ontvangt u per e-mail een herinnering waarbij u nogmaals 14 dagen heeft om het bedrag te voldoen. Deze betalingen zijn vanuit uw kant overigens goed verlopen (m.u.v. het termijnbedrag van de maand december).

Omdat u per 12 december 2019 bent overgestapt naar een andere energieleverancier, is er voor de maand december een volledig termijnbedrag geïncasseerd. Wij incasseren ten slotte vooraf aan de maand. Dit bedrag wordt echter verrekend met de teruggave die u ontvangt over uw eindnota. U ontvangt uw eindnota binnen 2 werkdagen per e-mail.

Met vriendelijke groet,

Budget Energie Webcare

Reactie van Priscilla - 14 januari 2020
probleem is deels opgelost

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Slecht
Priscilla uit Den haag, 20 december 2019

Er werd mij verteld bij media markt dat ik goedkoper uit zou zijn als ik over zou stappen naar budget energie. En krijg een waardebon van 200 euro . Was te mooi om waar te zijn. En ja dat is het inderdaad . Er werd mij niets verteld over een maand vooruit betalen. En ook niet dat als je weer over zou stappen dat je de waardebon van 200 euro terug moest betalen. Elke keer als ik me rekening over had gemaakt. Kreeg ik een e-mail dat ik binnen 14 dagen het maandelijkse bedrag over moest maken. Ik heb paar keer gebeld en gevraagt hoe dat zit . Nooit duidelijke antwoord gekregen en werd mij verteld het zit goed als u gewoon het bedrag voor de 21 over maakt . Wat ik netjes heb gedaan elke maand . Maar omdat ze maar bleven mailen en mij geen duidelijkheid konden geven. Ben ik overgestapt naar Eneco. En nu krijg ik een bericht dat ik het kado terug moet betalen en een maand vooruit . Ik vind dit echt echt oplichterij en denk ook dat ik hier mee naar radar ga. Ben een alleen staande moeder met een kleine inkomen. Raak helemaal in paniek hoe ik dit ga oplossen . Ik betaal altijd netjes me rekeningen en heb geen schulden. Vind dit zo erg

Reactie van Budget Energie - 27 december 2019

Beste,

Wat vervelend dat onze voorwaarden niet duidelijk voor uw waren. Ik heb even gekeken wat er precies gebeurd is en zag dat u bent aangemeld in de MediaMarkt. Hier heeft u een contract ondertekend waarop duidelijk aangegeven is dat u bij Budget Energie vooraf de termijnbedragen dient te voldoen. (Leveringsovereenkomst art. 7: 7. Alle door u verschuldigde vergoedingen, termijnbedragen en kosten dienen bij vooruitbetaling en door

middel van automatische incasso te worden voldaan.)

Uit de meerdere telefoongesprekken die u met onze klantenservice heeft gevoerd is gebleken dat mijn collega's met u mee gezocht hebben naar een oplossing. Zo is de betaalwijze aangepast van automatisch incasso naar zelf de openstaande bedragen overboeken. Zo heeft u maandelijks toch 2 weken meer tijd om aan de betalingsverplichting te voldoen. Helaas is dit voor u niet voldoende en heeft u besloten over te stappen naar een andere energieleverancier.

Wanneer u uw contractduur niet volledig uitdient, brengen wij de MediaMarkt-voucher weer bij uw in rekening. U heeft alleen recht op de cadeaukaart wanneer u de 3 jaar die uw contract duurt klant blijft bij Budget Energie. Uiteraard hebben wij u dit ook vooraf kenbaar gemaakt. U kunt dit nalezen in de welkomstmail. De bijlage "kortingsvoorwaarden" is geheel gewijd aan de voucher. Onder punt 16 staat: "Beeïndigt u binnen het eerste jaar uw leveringsovereenkomst, dan heeft Budget Energie het recht om (de waarde van) het geschenk terug te vorderen met een maximum van € 100,- (€ 50,- per energieproduct)." U betaalt dus niet de totale MediaMarkt-voucher á €175,- terug, maar slechts €100,-.

Wij begrijpen dat het vervelend is om betalingsverplichtingen niet tijdig na te kunnen komen en proberen onze klanten daarom zo goed mogelijk te informeren over de gang van zaken. Wij hopen dat het incassobeleid bij uw nieuwe energieleverancier beter past bij uw mogelijkheden.

Mocht een betalingsregeling voor uw eindnota wenselijk zijn, horen wij dat graag. U kunt een betalingsregeling afspreken met onze klantenservice. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 18.00 uur op telefoonnummer 020-2055555.

Voor nu wens ik u het allerbeste voor 2020!

Met vriendelijke groet,

Budget Energie

Web-Care

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
3 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Voorgelogen over tarieven
Kees Smit uit Zoetermeer, 16 december 2019

Gister was ik in de Mediamarkt en werd benaderd door BudgetEnergie.

Zij checkten voor mij wat de kosten van mijn huidige leverancier en die van BudgetEnergie zijn.

Volgens de adviseur was het tarief van BudgetEnergie lager dan mijn huidige leverancier.

Dat gaf voor mij de doorslag en ik besloot over te stappen.

Thuisgekomen toch nog even gecontroleerd en het blijkt dat hun tarieven juist hoger zijn dan mijn huidige contract.

Ik heb mijn opdracht gelijk herroepen, ik wil mijn energieleverancier wel kunnen vertrouwen.

Reactie van Budget Energie - 20 december 2019

Beste Kees Smit,

Wat vervelend om te horen dat er een vergelijking met de verkeerde tarieven is gemaakt. Dit is zeker niet de bedoeling, onze excuses voor het ongemak.

Het is natuurlijk jammer dat u uw contract heeft geannuleerd, maar ik begrijp uw keuze. U heeft de bevestiging van de annulering op 18 december ontvangen.

Mocht u nog verdere vragen hebben dan kunt u ons altijd per e-mail bereiken via klanten@budgetenergie.nl of telefonisch via 020 - 20 555 55.

Met vriendelijke groet,

Budget Energie Webcare

Reactie van Kees Smit - 27 december 2019
probleem is opgelost

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
4 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Misleiding
Mw. Heijkant 14 december 2019

In februari hebben wij een contract afgesloten bij Budget Energie voor 1 jaar. Helaas viel het maandelijkse voorschot een stuk hoger uit dan ons was voorgerekend. Sinds oktober ontvangen wij regelmatig nieuwe aanbiedingen van Budget Energie om ons contract te verlengen. Wij zijn hier niet op ingegaan, omdat wij t.z.t. op ons gemak willen vergelijken waar wij het goedkoopste uit zijn. Vandaag werden wij (anoniem) gebeld door Budget Energie. Een zeer opdringerige medewerker wilde ons per direct een verlengingsaanbod doen. Toen ik duidelijk probeerde te maken dat wij daar geen behoefte aan hebben, vertelde de desbetreffende persoon dat dat wel móést, omdat ons huidige contract inmiddels verlopen was en wij binnenkort zonder stroom kwamen te zitten! Gelukkig wist ik dat ons contract pas verloopt op 18 februari 2020 (!) en ben ik hier niet op ingegaan. Deze meneer probeert door klanten te misleiden zijn bonus binnen te halen! Een zéér kwalijke zaak!!! Ik zou nog een bevestiging in mijn mailbox krijgen, maar heb niks meer gezien. Voor ons een reden om op zoek te gaan naar een energiemaatschappij die wél betrouwbaar is...

Reactie van Budget Energie - 23 december 2019

Beste Mw. Heijkant,

Wat ontzettend vervelend dat u op deze manier bent benaderd. Ik begrijp dat u op deze manier uw betrouwbaarheid in Budget Energie verliest, onze excuses voor het ongemak. Onze verkoopafdeling belt echter met nummerherkenning, daarom heb ik het vermoeden dat u in dit geval met een andere verkoper heeft gesproken. Wij ontvangen regelmatig klachten over verkoopbureaus die zich voordoen als een energieleverancier, helaas is het vervolgens niet meer te achterhalen met wie u precies heeft gesproken. Mocht u toch nog een aanbod per e-mail ontvangen, dan horen wij het graag van u.

U hoeft zich in ieder geval geen zorgen te maken dat u zonder stroom/gas komt te zitten, zoals u zelf al aangeeft eindigt uw contract pas 18 februari 2020. Mocht u op dat moment nog geen keuze hebben gemaakt, dan gaat u automatisch over naar een variabel contract. Dit contract is maandelijks opzegbaar.

Ik hoop uiteraard dat u er alsnog voor kiest om een verlenging bij Budget Energie te doen. Voor het huidige aanbod verwijs ik u graag door naar uw Mijn Budget account. Voor vragen kunt u ons altijd per e-mail bereiken via klanten@budgetenergie.nl of telefonisch via 020 – 20 555 55.

Ik wens u fijne feestdagen en een goed 2020!

Met vriendelijke groet,

Budget Energie Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Duur en agressief
A A. uit Pijnacker, 4 december 2019

In ins nieuwe huis had budget energie een voorschot vastgesteld, Achteraf gezien duur en agressief want ik moest 900 euro bijbetalen, en wel meteen..

Reactie van Budget Energie - 5 december 2019

Beste A.A.

Wat vervelend om te horen dat u moet bijbetalen. In het geval van een verhuizing is het altijd belangrijk om het termijnbedrag regelmatig te controleren. Het is mogelijk dat het standaard jaarverbruik dat de netbeheerder voor het adres heeft bepaald, niet passend is bij uw verbruik. Het gaat dan vaak om een gemiddeld verbruik van de vorige bewoners. Tenzij het een nieuwbouwwoning is; dan wordt het verbruik vaak gebaseerd op het type woning.

Ik begrijp dat u van dat bedrag schrikt. Het is echter wel mogelijk om een betalingsregeling met ons te treffen. Ik raad aan om contact op te nemen met onze klantenservice. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 18:00 bereikbaar op 020 - 20 555 55 of per e-mail via klanten@budgetenergie.nl.

Met vriendelijke groet,

Budget Energie Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Pure oplichterij deel 2
Pierre Tax uit Etten-Leur, 4 december 2019

Vandaag ontving ik de terugkoppeling van Budget Energie. Geen spijt van hun wandaden, geen enkel excuus voor de "valse voorwendselen" waarmee potentiële klanten door derden over de streep worden getrokken, geen enkel gevoel voor normen en waarden. Het enige dat telt is fors afrekenen en daar niet meer op terugkomen, enkel verwijzend naar de "kleine lettertjes". Nogmaals: schaamteloos en respectloos naar gewezen klanten. Ook nogmaals: nooit meer en dit zal ik zowel gevraagd als ongevraagd graag aan nieuwe potentiële slachtoffers kenbaar maken!!

Wijzig uw naam maar in Budgettair Overschreden Energietarieven!!

Reactie van Budget Energie - 4 december 2019

Beste Pierre Tax,

jammer om te horen dat u niet tevreden bent met mijn antwoord op uw vorige bericht. Helaas kan ik in deze situatie geen oplossing aan u bieden, behalve mijn uitleg over de voorwaarden van uw contract.

Voor eventuele vragen kunt u altijd contact opnemen via 020 - 20 555 55 of klanten@budgetenergie.nl.

Met vriendelijke groet,

Budget Energie Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
4 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Pure oplichterij!
Pierre Tax uit Etten-Leur, 2 december 2019

Via besparenkan.nl werd ik benaderd voor een nieuw energiecontract bij Budget Energie. Mij werd voorgerekend, dat ik op jaarbasis ruim €200 kon besparen en dat daarbij nog een premie zou worden betaald. In eerste instantie kreeg ik een voorschot van maar liefst €168, terwijl mijn oude maandbedrag bij Energie Direct €80 bedroeg. Ik heb dat na lang aandringen kunnen wijzigen! Na een kleine 2 weken ontving ik een telefoontje van Energie Direct, die mij graag wilden voorrekenen, dat ik niet minder, maar meer ging betalen bij Budget Energie. Na goed geïnformeerd te zijn en alles nagekeken te hebben ben ik na die twee weken weer teruggekeerd naar Energie Direct. Voelde me toen al opgelicht door Budget Energie. Nu komen ze met een eindafrekening, waarbij niet alleen de kosten contractbreuk van €250, maar ook nog eens de vergoeding contractbreuk vorige leverancier van €200 in rekening worden gebracht. Telefonisch contact leverde niets op, terwijl hier contractueel vrijwel niets over te vinden is.

Veel spijt van mijn eerdere overstap en weinig begrip bij deze Budget leverancier. Ik vind het een schande en beschouw het als pure oplichterij. Nooit meer!!

Reactie van Budget Energie - 4 december 2019

Beste meneer Tax,

Het is inderdaad mogelijk dat uw termijnbedrag afwijkt van de offerte. Een offerte laat u vaak opmaken d.m.v. een bepaald verbruik dat u zelf doorgeeft. Echter baseren wij het termijnbedrag na de aanmelding altijd op het gemiddelde verbruik op uw adres, dit verbruik ontvangen wij van uw netbeheerder. Het is altijd mogelijk om uw termijnbedrag vervolgens te wijzigen, zoals u ook heeft gedaan.

Een voorwaarde van uw contract met Budget Energie was dat wij de opzegboete van uw voorgaande leverancier zouden vergoeden. Vervolgens hebben wij ongeveer 3 maanden op uw adres geleverd. U bent daarna helaas overgestapt. Bij een voortijdige verbreking vervalt de vergoeding van de opzegboete van uw voorgaande leverancier. U kunt dit uiteraard ook in uw contract vinden, zie punt 10 van uw leveringsovereenkomst.

Ik vind het vervelend dat er andere verwachtingen zijn geschept tijdens de aanmelding, echter ontvangt u uw contract altijd direct na de aanmelding. In uw contract kunt u uw tarieven en voorwaarden vinden. Mocht u het hier niet mee eens zijn dan heeft u altijd 14 dagen wettelijke bedenktijd om uw contract kosteloos te annuleren.

Met vriendelijke groet,

Budget Energie Webcare

Reactie van Pierre Tax - 11 december 2019
probleem is niet opgelost

Fatsoensnormen bij Budget Energie zijn ver te zoeken, geld is het enige dat een rol speelt. In eerdere reviews maakte ik mijn ergernis reeds bekend. Budget Energie "trekt" via derden klanten naar zich toe onder valse voorwendselen en als uiteindelijk het hogere tarief na ingang van het ondoorzichtige contract uit de bus komt, dan slaan ze een slaatje uit het contract door zowel opzegvergoeding als boete in rekening te brengen. Let op, je wordt met open ogen belazerd!

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Goede uitleg
Dennis Hitijahubessy 27 november 2019

We zijn vandaag zeer goed geholpen door de heer ***** ***** in het filiaal van de Mediamarkt Leeuwarden. Een zeer klantvriendelijke medewerker en helder in de uitleg. Complimenten voor deze medewerker!

Reactie van Budget Energie - 2 december 2019

Beste Dennis Hitijahubessy,

Wat super om te horen! Bedankt voor het compliment en voor uw aanmelding, mocht u nog verdere vragen hebben dan kunt u ons altijd bereiken via 020 - 20 555 55 of via klanten@budgetenergie.nl.

Met vreindelijke groet,

Budget Energie Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
maandelijks verbruik wordt zelden gestuurd
sido overdijk uit Den Burg, 27 november 2019

Na een jaar mijn jaarcontract verlengd, was begin juli. Daarvoor kreeg ik maandelijks een verbruiksoverzicht. Maar na de verlenging stopte dit. Nu is het eind november en ik krijg nog geen maandverbruik te horen. Ondanks 4 x bellen en de beloftes dat het eraan komt. Over een half jaar tijd om over te stappen, ben er klaar mee.

Reactie van Budget Energie - 2 december 2019

Beste Side Overdijk,

Ik begrijp dat het erg vervelend is dat u een aantal maanden geen verbruiksoverzicht heeft ontvangen, hiervoor wil ik u onze excuses aanbieden voor het ongemak. Het gaat in dit geval om een bekend probleem, een systeemfout, wat is inmiddels is opgelost. Op 8 november 2019 hebben wij uw meter weer uitgelezen, dat betekent dat u deze maand na de uitlezing van 8 december 2019 een nieuw verbruiksoverzicht ontvangt.

Het verbruiksoverzicht komt er aan, al is dit wellicht niet het antwoord dat u op dit moment tevreden stelt. Mijn collega's en ik kunnen helaas geen andere oplossing bieden, daarom begrijp ik uw keuze.

Met vriendelijke groet,

Budget Energie Webcare

Reactie van sido overdijk - 9 december 2019
probleem is deels opgelost

Ik werd keurig te woord gestaan door de medewerksters van Budget Energie. Er schijnt een storing geweest te zijn die er voor zorgde dat ik over 4 maanden mijn maandverbruik niet te horen kreeg. Deze 4 maanden juli t/m oktober krijg ik ook niet meer denk ik. De afgelopen maand kreeg ik vandaag binnen. Ik hoop dat het vanaf nu blijft werken.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Oplichters
Pennders 19 november 2019

Ik ben eind 2018 in de mediamarkt overgestapt naar budget energie. In oktober 2019 ben ik verhuisd en woon ik tijdelijk bij mijn ouders. Dus budget energie opgezegd. Vandaag kreeg ik de afrekening waar ik bijna een rolberoerte van kreeg. Ik moet de boete betalen omdat ik contractbreuk pleeg, daar had ik wel op gerekend 200 euro. Ik moet de cadeaubon ( wat dus eigenlijk geen cadeau is) terug betalen 150 euro. En ik moet het boetebedrag dat zij aan mijn oude leverancier hebben betaald terug betalen 100 euro. Totaal even 450 aftikken. Ten eerste is mij hier niets over verteld toen ik het contract afsloot, ik kan dit hele verhaal ook niet terug vinden in de algemene voorwaarden. Ik wilde destijds alles graag op papier ontvangen maar heb het nooit gekregen.

Begrijp niet dat Mediamarkt zich inlaat met zulke oplichters.

Reactie van Budget Energie - 22 november 2019

Beste Pennders,

Het klopt dat wij deze kosten in rekening brengen bij een voortijdige verbreking van het contract. U bent een drie jarig contract met Budget Energie aangegaan in een vestiging van MediaMarkt. U heeft hierbij een cadeaukaart ontvangen. Wij zijn een online energieleverancier, daarom ontvangt u uw contract per e-mail. Daarnaast bevestigen wij uw klantnummer en de start van levering ook per SMS. Er wordt alleen een maximum van € 100,- teruggevorderd van de cadeaukaart als u uw contract binnen het eerste jaar beëindigt, Dit geven wij ook aan in de voorwaarden van uw contract.

Wij kijken dit graag verder voor u na, daarom is er intern een klachtenproces opgestart. De behandelaar van uw klacht neemt binnen 6 werkdagen, telefonisch of per e-mail, contact met u op.

Met vriendelijke groet,

Budget Energie Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Geverifieerde klant
Fijn om overzicht te hebben over ons verbruik
C. D. uit Oss, 17 november 2019

Prima leverancier, extra prettig vind ik het maandelijkse overzicht van ons verbruik in vergelijking met type huis en aantal bewoners. Dat geeft inzicht en maakt je bewuster (en werkt ook wel belonend omdat we minder verbruiken dan gemiddeld 😉)

Reactie van Budget Energie - 20 november 2019

Beste C.D,

Bedankt voor de review! :) Fijn om te horen dat het verbruiksoverzicht u goed bevalt en dat wij u bewust maken van uw energieverbruik. Dat wordt wachten op een (hopelijk) positieve jaarnota!

Mocht u nog verdere vragen hebben dan kunt u ons altijd bereiken via klanten@budgetenergie.nl.

Met vriendelijke groet,

Budget Energie Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
3 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Budget Energie verwelkomt mij als klant zonder ooit met mij in contact te zijn geweest. Wat?
Onbekende Klant uit Nederland, 31 oktober 2019

Klant bij Budget Energie zonder enig contact of correspondentie.

Wat gebeurt hier??

Vandaag een mail ontvangen dat Budget Energie zogenaamd mij als klant verwelkomt.

In de mail is aangegeven dat ze mijn meterstanden hebben ingelezen.

Er is echter nooit contact tussen mij en Budget Energie plaats gevonden.

Als ik mij niet vergis zijn er scherpe regels m.b.t. privacy wetgeving.

In mijn ogen een schandalige en grove schending van privacy.

Deelt iemand deze ervaring en wat is bij jullie de uitkomst geworden?

Alvast bedankt voor jullie aandacht.

Reactie van Budget Energie - 6 november 2019

Beste Onbekende Klant,

Dat klinkt als een vervelende situatie! Ik heb helaas geen gegeven van u ontvangen. Heeft u al contact opgenomen met onze klantenservice? Dan kijken wij graag met u mee. Als inderdaad blijkt dat de levering onterecht is gestart, dan draaien wij dit uiteraard terug. Wij zijn doordeweeks bereikbaar van 8:30 tot 18:00 op 020 - 20 555 55 of via klanten@budgetenergie.nl.

We horen graag van u!

Met vriendelijke groet,

Budget Energie Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
3 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Waardeloos en ziek van de overstap
Jcm.knijpstra uit Alkmaar, 29 oktober 2019

Buiten het aan de deur beloofde betalen van de boete voor het overstappen heb ik terwijl ik bewindvoering heb me laten vertellen dat dat geen probleem was.en ik zou nergens iets aan hoeven doen.uiteindelijk heb ik een boete gekregen en omdat ik de bewindvoering niet altijd kan bereiken en de pver dracht moeizaam ging heb ik na boete op boete nog even bijna afge s loten geweest terwijl zij hadden moeten weten dat er met een bewindvoering niet met mij had kunnen overstappen plus nu achteraf is budget energie nog duurder dan essent waar ik zat .ik heb nog steeds niet mijn boete terug gekregen terwijl ik er constand om vraag .nu zit ik weer met schulden door dat ik hierdoor uitgaven heb moeten doen kortom ik ben er flink ingestonken en alle beloftes aan de deur zijn niet na gekomen en het is vanaf mei dat ik daar ben gestart maar de overstap boete kan ik naar fluiten en alle betalingen zijn bij jullie nu betaald dus daar herft het niets mee te maken .

Reactie van Budget Energie - 6 november 2019

Beste Jcm.knijpstra,

Vervelend om te horen dat u nog geen vergoeding heeft ontvangen van uw opzegboete. Wij vergoeden een opzegboete nooit rechtstreeks aan een andere energieleverancier. Een energieleverancier verwerkt de opzegboete altijd op de eindnota. Van u, ontvangen wij graag een foto of kopie van deze volledige eindnota. U kunt deze sturen naar klanten@budgetenergie.nl. Als wij deze van u hebben ontvangen dan kunnen wij de opzegboete vergoeden.

Met vriendelijke groet,

Budget Energie Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Zeer agressief bij een herinnering
Client uit Nederland, 28 oktober 2019

Ik ben tot nu toe niet erg tevreden over Budget energie.

Ze incasseren al in de maand voorafgaande je termijn nota , na 7 dagen wordt de maandtermijn al verhoogd , ze praten als of je een achterstand hebt van een jaar terwijl het gaat over de lopende maand. Ik heb nu al een mail van ingebreke stelling van de maand oktober en we zitten nog in de maand oktober. Ga hier snel weg als dit niet veranderd neem de boete op de koop toe. Maar van deze aanpak houd ik niet !!!

Reactie van Budget Energie - 6 november 2019

Beste Client,

Jammer om te horen dat u niet tevreden bent. Wij incasseren inderdaad altijd vooraf. Als een bedrag niet afgeschreven kan worden, dan ontvangt u een kosteloze herinnering waarbij u 14 dagen heeft om het bedrag zonder extra kosten te voldoen. Dit leggen wij ook aan u uit in de herinnering, zodat dit duidelijk voor u is. Mochten wij na deze periode geen bedrag van u hebben ontvangen, dan ontvangt u een aanmaning. Na nog een week volgt er een ingebrekestelling. Ondertussen gaan wij bijna het termijnbedrag voor de volgende maand incasseren. Dat betekent dat er een achterstand ontstaat, dit willen wij voorkomen.

Naast automatische incasso bieden wij ook een andere betaalwijze aan, namelijk: 'U betaald zelf'. U ontvangt dan rond onze reguliere incassodatum een factuur per e-mail. U heeft vervolgens 14 dagen om deze factuur te voldoen. Heeft u na deze periode nog een betaling gedaan? Dan ontvangt u een kosteloze herinnering, waarbij u nogmaals 14 dagen heeft om de factuur te voldoen. Wij brengen € 3,03,- aan administratiekosten per factuur in rekening.

U kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice voor meer informatie over onze betaalwijzes. U kunt ons bereiken via klanten@budgetenergie.nl.

Met vriendelijke groet,

Budget Energie Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Duidelijk
G Van Bragt uit Etten-Leur, 26 oktober 2019

Altijd een maandelijks overzicht en goed geholpen. Jammer dat ze geen app hebben

Reactie van Budget Energie - 6 november 2019

Beste G van Bragt,

Bedankt voor uw review! Wij proberen onze prijzen zo laag mogelijk te houden, vandaar dat wij geen app ontwikkelen of aanbieden. Toch fijn dat ons verbruiksoverzicht heeft voldaan aan uw wensen. :)

Mocht u nog verdere vragen of tips hebben, dan kunt u ons altijd bereiken via klanten@budgetenergie.nl.

Met vriendelijke groet,

Budget Energie Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Klantenservice niet best
K van Poortvliet uit kvanpoortvliet@home.nl, 25 oktober 2019

Na 3,5 week gewacht te hebben op de eindafrekening heb ik toch maar eens een e-mail gestuurd. De reactie was kort: "we hebben uw meterstanden uitgelezen." Ja, dat wist ik ook wel, dat was namelijk 3,5 week geleden al gebeurd. Daarna nog enkele mails gestuurd waar niet op werd gereageerd. Misschien dat ze je langer laten wachten en niet meer fatsoenlijk reageren als je bent overgestapt.

Reactie van Budget Energie - 4 november 2019

Beste K van Poortvliet,

Jammer om te horen dat u bent overgestapt! Als energieleverancier hebben wij 4 tot 6 weken om de eindnota op te maken. Uiteraard doen wij ons best om dit zo snel mogelijk voor u in orde te maken. Ik zie overigens ook dat wij hier netjes aan hebben voldaan en dat mijn collega u heeft gesproken.

Ik wens u alvast een fijne avond en wellicht tot in de toekomst!

Met vriendelijke groet,

Budget Energie Webcare

Reactie van K van Poortvliet - 11 november 2019
probleem is opgelost

De afhandeling van de jaarrekening duurde lang, veel langer dan de twee weken die het volgens hun meestal duurt. Op emails werd pas de week daarna telefonisch gereageerd, heel correct overigens. De reden dat ik overgestapt ben is dat ik groene stroom wil.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Moeiteloos overstappen
P. G. uit Ried, 17 oktober 2019

Prima leverancier. Alleen jammer dat zij 13 maanden vaste kosten in rekening brengen terwijl je een contract van 12 maanden afsluit.

Reactie van Budget Energie - 22 oktober 2019

Beste P.G,

Fijn om te horen dat u tevreden bent over onze dienstverlening! Het klopt dat vaste leveringskosten per maand, waarin wij hebben geleverd, in rekening worden gebracht. Toch bedankt voor uw positieve bericht. Mochten wij u met verdere vragen kunnen helpen, dan kunt u ons altijd bereiken via klanten@budgetenergie.nl.

Met vriendelijke groet,

Budget Energie webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
3 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Geschroken van eindnota
Aurora uit Bad Nieuweschans, 8 oktober 2019

Erg goede prijs, maar kreeg een enorme eindnota na te hebben gewisseld van leverancier. Ik had dan liever wat meer per maand betaald.

Reactie van Budget Energie - 9 oktober 2019

Beste Aurora,

Ik begrijp dat het niet prettig is om flinke bijbetaling te moeten doen. Een bijbetaling ontstaat als het termijnbedrag niet past bij het verbruik. Daarom is het altijd mogelijk om het termijnbedrag opnieuw te berekenen en eventueel te wijzigen. Dit is vooral belangrijk als u onlangs naar een nieuw adres bent verhuist of als er een wijziging is in de thuissituatie wat kan resulteren in een hoger verbruik. Op deze manier kunt u in de toekomst een bijbetaling voorkomen. Het is mogelijk om een betalingsregeling te treffen. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen via 020 - 20 555 55 of per e-mail via klanten@budgetenergie.nl.

Met vriendelijke groet,

Budget Energie Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Prima levering
A van Dijk uit Bavel, 30 september 2019

Kan ik aanraden

Reactie van Budget Energie - 2 oktober 2019

Beste A van Dijk,

Bedankt voor de positieve review en fijn om te horen dat u tevreden bent over onze dienstverlening. Daar doen wij in ieder geval ons uiterste best voor. Mocht u nog suggesties of vragen hebben, voor of over onze service, dan zijn wij altijd te bereiken via klanten@budgetenergie.nl.

Met vriendelijke groet,

Budget Energie Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?