Budget Energie

Meer over Budget Energie

Op deze site kun je energie vergelijken van Budget Energie. Budgetenergie is een energieleverancier die is opgericht in 2012 door Atoomstroom. Ze zijn een groene prijsvechter die groene stroom aanbieden. Deze stroom komt voor bijna een kwart uit Nederlandse windmolens, de andere kwart komt uit Europese windmolens in Italië, Denemarken en Noorwegen. De andere helft komt uit zonne-energie uit Italië. 


Historie Budget Energie

Budget Energie is opgericht in 2012 en onderdeel van de Nutsgroep. Begin 2018 maakt ook NLE (de Nederlandse Energie Maatschappij) deel uit van deze groep. Hierdoor werden zij de vierde grootste energieleverancier van Nederland. (Achter Nuon, Essent en Eneco).  


Overstappen naar Budget Energie

Wil je weten of Budget Energie de goedkoopste energieleverancier voor jou is? In onze energievergelijker bieden we verschillende contracten van Budget Energie aan. Maak een vergelijking en stap direct over! 


Contactgegevens Budget Energie

Tel: 020 - 205 5555
Op werkdagen van 08:30 tot 18:00 uur bereikbaar.

Duurzaamheid Budget Energie

Cijfer duurzaamheid van deze energieleverancier. Onderzoek door Consumentenbond, Greenpeace, Wise, Natuur & Milieu: 

5,7

Een betere score in dit onderzoek kan Budget Energie verkrijgen door stroom uit wind en zon direct bij de producenten (bij de bron) in te kopen in plaats van de grotendeels grijze handelsmix die in 2016 werd ingekocht. Verder zou de score ook verbeterd kunnen worden door meer groene stroom in de leveringsmix op te nemen.

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

Stroometiket Budget Energie

Energiebronnen

Grijs: 0 %
Groen: 100 %

Alle energieleveranciers