BlogEL_lynn.png

“Zonde dat mensen denken dat overstappen heel moeilijk is”

In het kader van ‘een kijkje binnen ons team’ stel ik je graag voor aan Lynn. Lynn werkt nu ruim twee jaar op onze klantenservice, spreekt dus veel mensen en weet alle in’s en out’s van het energievergelijken. Maar hoe doet ze dat eigenlijk zelf?

Wist jij al hoe energievergelijken precies werkt toen je voor het eerst een eigen energiecontract aanvroeg?

“Ik werkte al voor Energieleveranciers.nl toen ik voor het eerst een contract afsloot dus ik wist inderdaad al waar ik op moest letten. Ik kwam toen alleen in een nieuwe woning en heb op basis van de schattingsmogelijkheid op de website mijn energieverbruik laten inschatten. Mijn nieuwe energieleverancier bepaalde vervolgens mijn termijnbedrag op basis van het historisch verbruik in mijn woning van de afgelopen drie jaar. Dat was naar mijn idee veel te hoog en ik heb dit toen naar beneden laten zetten. Dat pakte gelukkig goed uit. Ofwel, ik hoefde aan het einde van het jaar niet extra bij te betalen, mijn eigen inschatting was goed.”

Weet je nog wat je destijds hebt aangevraagd en hoe je tot die keuze kwam?

“Ja, dat was een jaarcontract bij E.ON. Dat was een puur prijsgedreven keuze, dit stond bovenaan. Ik heb gekeken naar het uiteindelijke jaarbedrag dat ik kwijt zou zijn met mijn verbruik. De cashback vind ik daarin ook belangrijk. Maar omdat de hoogte van de tarieven en de cashback altijd een combinatie is kijk ik vooral naar het jaarbedrag onderaan de streep. Dat telt.”

Overstappen is niet moeilijk

Lynn op de klantenservice van Energieleveranciers.nl

Let je ook nog op een bepaald soort contract?

“Ja, ik ga altijd voor een jaarcontract. Uit ervaring weet ik dat jaarlijks wisselen van energieleverancier gewoon veel geld bespaart. Ik kijk hierbij niet echt naar ervaringen die andere klanten met deze leverancier hebben. Ondertussen weet ik dat elke leverancier wel prima is. Tegenwoordig vind ik de herkomst van mijn stroom wel belangrijk. Daarom waren mijn laatste twee energiecontracten ook volledig groen.”

Verder vertelt Lynn dat ze het echt zonde vindt dat veel mensen nog steeds denken dat overstappen van energieleverancier heel moeilijk is. “Zelfs mijn ouders heb ik moeten overtuigen. Die vroegen: is het dan écht niet veel werk? Dus ik heb ze verteld dat je dit heel eenvoudig, binnen een kwartiertje, geregeld hebt. Je laat gewoon veel geld liggen als je het niet doet”.

Wil je niet langer teveel betalen voor je energie?

Begin dan met energievergelijken en stap ook eenvoudig over!

Energie vergelijken

P.S. Kom je er niet uit? Je mag ons altijd bellen op 088- 1100 800. (Wie weet legt Lynn het je dan persoonlijk uit.)

Reageer