EL_welkomstkorting.png

Hoe zit het met de welkomstkorting bij een energiecontract?

Steeds meer mensen stappen ieder jaar over van energieleverancier, omdat dit vaak het meest loont. Je kunt daardoor ieder jaar gebruik maken van acties voor nieuwe klanten, zoals bijvoorbeeld een welkomstkorting. Maar hoe werken die kortingen precies? En wanneer krijg je deze uitbetaald? Dat leggen wij je uit.

Wanneer je een vergelijking maakt, zie je in het overzicht van de resultaten gelijk welke welkomstkorting er bij het contract zit. Voor de rest laten we ook de jaarkosten zien op basis van je energieverbruik. En de besparing ten opzichte van een contract voor onbepaalde tijd van je huidige leverancier. Dit is het contract waarin je terecht komt als je niet gaat overstappen of verlengen.

Zitten de korting in de getoonde bedragen?

Ja, de verwachte jaarkosten die we voor je hebben berekend, zijn inclusief de welkomstkorting. Ook bij besparing is rekening gehouden met de welkomstkorting.

Wanneer ontvang je de korting?

De welkomstkorting krijg je aan het einde van het contract op de jaarrekening terug. Je kunt dus niet zomaar de verwachte jaarkosten door 12 delen voor het termijnbedrag. Je leverancier houdt geen rekening met de welkomstkorting bij het bepalen van je termijnbedrag.

Voor wie geldt de korting?

Sommige leveranciers willen in verlengingscontracten ook nog wel eens een goede aanbieding doen. Over het algemeen zijn actiecontracten voor nieuwe klanten wel het voordeligst. In deze contracten zitten vaak ook de hoogste welkomstkortingen, maar dan moet je wel een nieuwe klant zijn. Vaak zien energieleveranciers je pas als nieuwe klant als je in de afgelopen 12 maanden geen klant bent geweest. In de actievoorwaarden zie je precies wanneer je wel of niet recht hebt op de actie.

Welkomstkorting versus jaarkosten

Vaak krijgen we de vraag welke leverancier de hoogste welkomstkorting heeft. Maar dat betekent niet dat dit contract ook de beste deal is voor jou. In onze vergelijker zie je in één oogopslag wel contract op jaarbasis voor jou het voordeligst is. Soms betekent dat een lagere welkomstkorting, maar wel lagere tarieven en vaste kosten.

Maak snel een energievergelijking

Kijk snel hoeveel jij kunt besparen met een mooie welkomstkorting. Een energievergelijking heb je zo gemaakt in onze energie vergelijker.

Reageer