Overstappenpoppetjes.png

Overstappen van energieleverancier; waarom eigenlijk?

Samen met collega’s vroeg ik aan voorbijgangers op straat of ze wel eens overstappen van energieleverancier. We kregen behoorlijk wat ‘nee’s’ naar ons hoofd. Vaak gevolgd door de opmerking; “Ik zit prima waar ik nu zit”. Want ja, waarom zou je überhaupt overstappen van energieleverancier?

Geen tijd, geen interesse

Eenmaal geregeld, dan merk je er niets meer van, dat energiecontract. Het wordt maandelijks van je rekening afschreven, je lichten in huis gaan aan en je kunt ook warm douchen. Het zal wel goed zijn dan toch? Klopt helemaal.

Het energiecontract heeft nou eenmaal niet je eerste interesse, dat snap ik best. Maar als ik je nu vertel dat je écht (veel) teveel betaalt als je langer bij dezelfde leverancier zit? Vind je dat niet zonde? Nee? Dan mag je stoppen met lezen. Wel? Dan leg ik het graag uit.

Zelfde product, meer geld

Stel, je woont in een twee onder 1 kap woning. Je buren hebben toevallig exact hetzelfde energieverbruik als jij. Tóch betalen zij jaarlijks €350,- minder aan hun energieleverancier.

Als zij wél jaarlijks een nieuwe energieleverancier kiezen en jij niet, kan dit zomaar het geval zijn…  Zit je nu nog steeds lekker bij je oude, vertrouwde energieleverancier?

Trouwe klant? Tarief omhoog!

Natuurlijk, goede service is ook wat waard. Als je prettig contact hebt met je energieleverancier is dat fijn. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig veel meer energieleveranciers die de klantenservice piekfijn op orde hebben. En hoeveel contact heb je met je leverancier? Heb je daar een paar honderd euro voor over? Want daar gaat het over. Dát is wat extra betaalt als trouwe klant (tegenover een nieuwe klant). Eigenlijk betaal jij voor de goedkope energie waarmee je energieleverancier nieuwe klanten binnenhaalt. Krom, ik weet het, maar waar.

Daarom overstappen

Veel tijd kost het allang niet meer, dat overstappen. Zoek vooraf je jaarverbruik en de eventuele einddatum van je huidige contract op. In onze energievergelijker zie jij binnen 5 seconden wie er op dit moment de voordeligste energiecontracten aanbiedt. Kies het contract dat bij je past en vraag het aan. That’s all folks. Wij regelen je overstap, dus ook dat je huidige contract wordt opgezegd. Overstappers doen op onze site nog geen 10 minuten over het aanvragen van een nieuw contract.

In 10 minuten €350,- euro besparen. Dat is best de moeite waard toch?
In 2017 deden 1,2 miljoen mensen dit al!

Energie vergelijken

Reageer