BlogEL_goedkoper_header.png

Waarom via de vergelijker overstappen goedkoper is dan rechtstreeks via de energieleverancier

We begrijpen het best hoor, wat veel mensen doen; een vergelijking maken op onze site maar dan toch even checken wat het rechtstreekse aanbod bij de energieleverancier is. Want ja, een energievergelijker moet toch ook ergens van leven? Zéker! Maar dat doen we niet van jouw geld.

Waarom via een vergelijker overstappen als het ook rechtstreeks kan

Zonder dat ik hier de wc-eend wil zijn (‘Wij van wc-eend adviseren wc-eend’) beantwoord ik deze vraag graag: omdat het voordeliger is. Bij ons werkt het principe van vraag en aanbod. Maar vooral van aanbod. Want dat is er nogal veel. Omdat er zoveel aanbod is voelen energieleveranciers zich genoodzaakt om lage tarieven aan te bieden en de cashbacks omhoog te gooien. Op deze manier komen ze hoog in de top 10 op basis van prijs. Zo ben jij eerder geneigd om voor deze leverancier te kiezen.

Rechtstreeks naar de website van de energieleverancier

Dat doen onze bezoekers nog weleens, naar de website van de energieleverancier gaan. Vullen ze daar hun gegevens in en zien ze hetzelfde contract maar dan voor een hogere prijs. Vervolgens bellen/chatten/Facebooken ze ons met de vraag hoe dat kan. Op de website van de aanbieder is geen concurrentie dus kunnen de prijzen wat omhoog. Met 1 aanbieder kies je sneller voor dat product. Annemieke en ik hebben dit uitgelegd met jawel, bananen, in de rubriek #vlogdevraag.

Hoe wij aan ons geld komen

Wij gooien dus geen bedrag op het jaarbedrag dat jij ziet als je energieleveranciers vergelijkt. Vergelijken en overstappen is voor jou helemaal gratisss. De enige die betaalt voor jouw overstap is je nieuwe energieleverancier. Die betaalt ons namelijk een bedrag omdat ze het fijn vinden dat ze via onze website een nieuwe klant krijgen.

Vergelijk je rijk

Ik werk nu ruim een jaar bij Energieleveranciers.nl en vind het ondertussen best gek dat iedereen álles vergelijkt op internet, maar dat dit voor energie nog niet echt ingeburgerd is. Wanneer een vriendin nieuwe schoenen nodig heeft struint ze het hele internet af, op zoek naar het goedkoopste exemplaar van schoen X. Dat kost veel tijd voor een kleine besparing. Het vergelijken van energieleveranciers en overstappen is in een paar klikken gepiept. Het kost minder tijd en levert je meer geld op. Oké, ik geef toe dat ik wat meer in de materie zit maar vergelijken en vervolgens een energiecontract afsluiten kostte mij dit jaar nog geen 5 minuten.

Dus je weet wat je te doen staat: vergelijk je rijk.

Reageer