140619-Duurzame-gadgets.png

Vijf energiebesparende gadgets: hip én handig!

Ben jij een gadgetfreak? Grote kans dat je best wel wat stroom verbruikt met al die technische vernuftigheden. Je smartphone, flatscreen, laptop, tablet… Allemaal hebben ze elektriciteit nodig om te werken. Maar voorlopig kun je je stopcontacten negeren als je deze vijf energiebesparende gadgets in huis haalt!

WakaWaka Power

Waka Waka PowerDit slimme speeltje is een lamp en oplader in één. De WakaWaka Power werd vooral bekend als lichtvoorziening in vluchtelingenkampen in Syrië. Het apparaatje beschikt over een led-lamp en een USB-aansluiting, waarop allerlei apparaten met een accu aangesloten kunnen worden. De WakaWaka Power haalt zijn energie uit een klein zonnepaneeltje. Na ongeveer acht uur opladen in de zon heeft –ie genoeg energie in zich om je veertig uur lang van licht te voorzien of om je smartphone volledig op te laden. Ideaal voor kampeerders en buitensporters!

Doucheradio op waterkracht

Doucheradio op waterkrachtWaan jij je een echte popster als je onder de douche staat? Dan zal de doucheradio op waterkracht niet misstaan in je badkamer! Je sluit het apparaatje aan tussen de kraan en de douchekop. Het water loopt met flinke kracht door de turbine in de doucheradio. Daarmee wordt voldoende energie opgewekt om de radio te laten spelen, het volume te regelen en een zender te kiezen. Maar er is meer: deze doucheradio bevat een oplaadbare accu, die opgeladen wordt tijdens het douchen. De radio kan dus vaak ook nog spelen als je de douche al hebt uitgezet!

Standby-killer

Standby-killerOnderzoek wijst uit dat sluipverbruik een flink aandeel van je energierekening bepaalt. Als je je apparaten volledig uitzet in plaats van ze in stand-by te laten staan, dan kan je tot wel €100 besparen! Maar ja, wat als je geen zin hebt om telkens weer naar de tv te lopen om ‘m uit te schakelen… Dan is de standby-killer een apparaat naar je hart! Een standby-killer schakelt je apparaat volledig uit als je het in stand-by zet. Als je de afstandsbediening vervolgens weer op het toestel richt, vangt de standby-killer het signaal op en zorgt ervoor dat het apparaat weer aanspringt. Er zijn verschillende standby-killers op de markt, onder meer voor tv’s, geschakelde apparaten zoals de printer en opladers van smartphones en tablets.

BlenderBottle

BlenderBottleWil jij energie besparen én je armspieren trainen? Dan is de BlenderBottle echt iets voor jou. Speciaal voor de liefhebbers van shakes, slagroom en sauzen is er nu een blender die werkt op spierkracht in plaats van op stroom. Doe de ingrediënten samen met de ijzeren bal in de beker. Deksel erop, schudden maar en je drankje is klaar!

Insecten op zonne-energie

Kakkerlak op zonne-energieZin om dat irritante neefje of die afschuwelijke buurvrouw de stuipen op het lijf te jagen? Of ben je gewoon dol op spinnen en kakkerlakken? Dan mogen deze insecten op zonne-energie niet in je collectie ontbreken. De insecten doen dansjes als ze in de zon zijn, en vallen weer stil zodra ze in de schaduw terechtkomen. Je bespaart er misschien niet héél veel energie mee, maar een leuk tijdverdrijf is het wel!

Wil je écht besparen op je energierekening?

Zulke leuke snufjes als de gadgets hierboven helpen natuurlijk wel een beetje om je energierekening te verlagen, maar wil je écht grote stappen maken? Kijk dan eens of je energie goedkoper kan. Vul de energievergelijker in op Energieleveranciers.nl en ontdek direct met welk energiecontract jij het meeste kan besparen. Je voordeel kan oplopen tot wel €350 per jaar!

Reageer