150317-ThermoSmart.png

ThermoSmart: slimme thermostaat van Nederlandse bodem

Slimme thermostaten zijn steeds nadrukkelijker aanwezig in Nederlandse huizen. En dat is niet voor niets: een slimme thermostaat maakt het heel eenvoudig om je energieverbruik te monitoren en daardoor een mooie energiebesparing te realiseren. De ThermoSmart is een slimme thermostaat van Nederlandse makelij. Wij nemen de ThermoSmart speciaal voor jou onder de loep.

Bestel ThermoSmart met €20 korting!

Ben je enthousiast geworden over de ThermoSmart? Dan kan je de ThermoSmart met €20 korting bestellen als je via Energieleveranciers.nl een nieuw energiecontract afsluit! Stap over via onderstaande link. Je krijgt een bevestiging per e-mail waarin je je persoonlijke kortingscode vindt.
Stap nu over & profiteer direct

Wat is de ThermoSmart?

ThermoSmartDe ThermoSmart is een slimme thermostaat van Nederlandse bodem. Eind 2013 werd via een crowdfundingactie genoeg geld binnengehaald om de eerste ThermoSmart in kleine aantallen te fabriceren. Sinds oktober 2014 is de ThermoSmart verkrijgbaar in verschillende webwinkels en bij diverse Apple Premium Resellers.

ThermoSmart leert automatisch hoe lang het duurt voordat je huis is opgewarmd en houdt daarbij ook rekening met de buitentemperatuur (gebaseerd op woonplaats). Als je instelt dat het ’s ochtends om zeven uur 19 graden moet zijn, dan is het ook daadwerkelijk 19 graden. Je verbindt de ThermoSmart via je wifi-netwerk met het internet. Daardoor is de ThermoSmart niet alleen in te stellen via het apparaat zelf, maar ook met een app voor iPhone, iPad of Android. Via de bijbehorende app of webapplicatie kun je gemakkelijk (op afstand) instellen hoe jouw gemiddelde week er uitziet, zodat je verwarming optimaal ingesteld wordt.

Via een LED-matrix zie je op de ThermoSmart direct wat de actuele temperatuur is. De intensiteit van de LED-lampjes kan je zelf aanpassen. Raak je ThermoSmart aan, dan lichten er extra knopjes op. Hiermee kun je de temperatuur aanpassen, de actuele buitentemperatuur bekijken, het huidige programma opvragen en zelfs de ThermoSmart pauzeren, zodat deze niet meer verwarmt tot je dit handmatig uitschakelt. De ThermoSmart instellen wordt makkelijk gemaakt door de feedback van het LED-lampje aan de zijkant. Blauw geeft aan dat de temperatuur naar beneden is bijgesteld en rood betekent een temperatuursverhoging. Wanneer de CV-ketel actief aan het verwarmen is, zal het lampje rood oplichten. Mocht de verbinding met wifi verbroken zijn, dan wordt de LED wit.

Dit promofilmpje brengt de ThermoSmart V3 mooi in beeld:

Thermosmart werkt op basis van het OpenTherm-protocol

De ThermoSmart werkt op basis van het OpenTherm-protocol, dat in de meeste Nederlandse huizen de standaard is. Het OpenTherm-protocol zorgt ervoor dat de CV-ketel niet alleen aan (grote vlam) of uit kan (geen vlam), maar ook ‘een beetje aan’ (kleine vlam). Dit in tegenstelling tot CV-ketels die werken volgens het ‘aan/uit-principe’, waarbij de vlam alleen (de naam zegt het al) aan of uit kan.

Stel, het is heel koud in huis. Op basis van het OpenTherm-protocol zal de ketel op hoog vermogen de woning snel opwarmen. Is de gewenste temperatuur (bijna) bereikt, dan zal de CV-ketel zijn vermogen naar beneden bijstellen en het water minder sterk verwarmen. De temperatuurregeling in huis is dus stabieler en er wordt minder overtollige warmte geproduceerd. CV-ketels die werken volgens het aan/uit-principe zullen niet lager branden, maar juist volledig uitgaan en later weer volledig aan – een stuk minder energiezuinig dus.

De ThermoSmart is dus specifiek ontwikkeld voor OpenTherm, maar mocht je CV-ketel geen OpenTherm ondersteunen, dan kun je ook gebruikmaken van de aan/uit-regeling. Sommige thermostaten sturen CV-ketels alleen aan volgens het aan/uit-principe, waarmee je dus meer energie verbruikt. Dat is dus iets om goed in de gaten te houden bij het aanschaffen van een slimme thermostaat!

De ThermoSmart en ‘Internet of Things’

InternetOfThings (IoT) staat voor het verschijnsel dat steeds meer apparaten gekoppeld worden aan het internet. De slimme thermostaat (en dus ook ThermoSmart) is daar een goed voorbeeld van. ThermoSmart heeft recentelijk haar platform Gets Connected gelanceerd. Het concept bestaat uit drie onderdelen: apps, IFTTT en een publieke API. Op dit moment is bijvoorbeeld SmartAlarm gekoppeld, waardoor de ThermoSmart naar een lagere temperatuur schakelt als de alarminstallatie wordt ingeschakeld. Binnenkort wordt ook de connectie met IFTTT (IFThisThanThat) gelanceerd – een online programmeertool voor consumenten, waarmee specifieke acties aan gebeurtenissen gekoppeld kunnen worden. Bijvoorbeeld: als je de ThermoSmart aan zet, dan gaan je Philips Hue-lampen branden. De komende tijd worden de mogelijkheden verder uitgebreid, waardoor ThermoSmart steeds slimmer wordt.

De voordelen van de ThermoSmart

Een aantal van de voordelen van de ThermoSmart op een rij:

  • De ThermoSmart is onafhankelijk van welke energieleverancier dan ook. Je hoeft dus niet per se een energiecontract bij een bepaald energiebedrijf af te sluiten om gebruik te kunnen maken van de ThermoSmart.
  • Je hoeft geen abonnement af te sluiten om gebruik te maken van de functionaliteiten van de ThermoSmart. Je betaalt alleen de aanschafprijs.
  • De ThermoSmart is waar dan ook ter wereld van afstand te bedienen dankzij de app en webapplicatie.
  • De mogelijkheden van de ThermoSmart in combinatie met andere oplossingen, bijvoorbeeld alarminstallaties en IFTTT, worden steeds verder uitgebreid.

Ook een ThermoSmart in huis?

Ben je enthousiast geworden over de ThermoSmart? Dan kan je de ThermoSmart met €20 korting bestellen als je via Energieleveranciers.nl een nieuw energiecontract afsluit!
Stap nu over & profiteer direct

  • ThermoSmart

  • ThermoSmart toelichting

  • ThermoSmart app

  • ThermoSmart_interface

    ThermoSmart interface

5 comments

s.faehse - 17 maart 2015 Reageer

Ik wil graag hetThermo Smart winnen omdat ik wil en lage energie rekening en wil meer groen leven. Ik kan het niet kopen maar vibd het en geweldige nieuwe inrwikkeling. Success

Luc Froling - 20 maart 2015 Reageer

Ik wil heeeel graag de ThermoSmart winnen omdat ik binnenkort ook zonnepanelen op mijn dak laat leggen en met de ThermoSmart nog beter kan inzien wat ik verbruik tov wat ik opbreng met de panelen.zo kan ik nog duurzamer te werk gaan. En het is een superhightech ding en cool.

Daisy Manshanden - 8 augustus 2015 Reageer

wat een prachtige manier om het milieu te sparen met zoiets moois

Gerrit - 19 oktober 2015 Reageer

Ja ! hebben dat ding ! geef maar gratis aan ome Gerrit ! alleen wel voor niks , nada of noppes ! want betalen … daar
houd ome Gerrit niet van !!!

frans - 26 april 2017 Reageer

Wij maken gebruik van stadsverwarming en hebben dus geen CV kan ik dan alsnog gebruik maken van deze thermostaat?

Reageer