BlogEL_subsidies-e1545234197941.png

De energierekening wordt flink hoger in 2019

De energierekening wordt in 2019 flink hoger. Een gemiddeld gezin gaat ruim € 300,- meer betalen aan energiekosten volgend jaar. Waar ligt dit precies aan? En hoe kan je ervoor zorgen dat jij wél kunt besparen op je energierekening? Dat leggen wij je uit.

Energie vergelijken

Tariefverhogingen van de variabele tarieven

Twee keer per jaar passen de energieleveranciers hun energietarieven aan, per 1 juli en 1 januari. We zagen de laatste maanden al een stijgingen in de tarieven van de vaste contracten die energieleveranciers aanboden, dus een stijging van de variabele tarieven was wel te verwachten. Toch gaat het om behoorlijke bedragen. Een gemiddeld huishouden (3.500 kWh 1.500 m3) gaat bij Essent € 141,- meer betalen door de tariefverhoging. Bij Nuon € 173,- meer en het meest bij Eneco, namelijk € 206,-.

Berekend op een verbruik van 3.500 kWh stroom en 1.500 m, bedragen zijn incl. btw.

Helft van de Nederlanders

De helft van de Nederlanders zit nog op een variabel energiecontract bij hun energieleverancier en zullen dus per 1 januari geconfronteerd worden met deze stijging. Zonde natuurlijk. Als je in 2018 nog gebruikmaakt van een van onze scherpe energieaanbiedingen, dan kun je je energietarieven vastzetten.

Energiebelasting

Niet alleen de variabele leveringstarieven gaan per 1 januari stijging, maar de energiebelasting ook. De overheidsheffingen op gas en de Opslag Duurzame Energie (ODE) gaan met name flink stijgen, en daarnaast gaat de vermindering energiebelasting met meer dan € 60,- achteruit. Alles bij elkaar gaat een gemiddeld huishouden meer dan € 300,- meer betalen dan in 2018.

Berekend op een verbruik van 3.500 kWh stroom en 1.500 m, bedragen zijn incl. btw.

Vergelijk je energiecontract

Door je energietarieven vast te zetten met een vast contract kun je ervoor zorgen dat je wel kan besparen op je energierekening. Check snel onze energievergelijker en check of jij dit jaar nog kan besparen.
Energie vergelijken

Reageer