141023-Energieveiling-Sloop-de-Crisis.png

Sloop de Crisis verlaagt energierekening, maar niet maximaal

Via RTL4-programma Een dubbeltje op z’n kant worden consumenten aangespoord om met Sloop de Crisis te besparen op hun vaste lasten. De meest recente energieveiling zorgt inderdaad voor een lagere energierekening, maar overstappen via Energieleveranciers.nl levert een nóg grotere besparing op.

Sloop de Crisis, wat is dat?

Sloop de Crisis is een initiatief waarmee consumenten bewust worden gemaakt van hun vaste lasten, en met name van manieren om die vaste lasten te verlagen. Sloop de Crisis geniet veel bekendheid bij consumenten dankzij het populaire RTL4-programma Een dubbeltje op zijn kant, gepresenteerd door budgetcoach Annemarie van Gaal en John Williams. Dankzij inzicht in hun financiën en flinke kostenbesparingen worden gezinnen met schulden uit de brand geholpen. Om ook andere consumenten te helpen met besparen, organiseert Sloop de Crisis regelmatig een energieveiling. Dit jaar zelfs al twee keer: in maart en in juni. Ook in oktober werd weer een energieveiling georganiseerd, maar levert die wel echt een zo groot mogelijke besparing op?

Het veilingaanbod van Sloop de Crisis nader bekeken

Deze energieveiling kent dezelfde winnaars als de vorige twee keer: de Nederlandse Energie Maatschappij (NL Energie) en Budget Energie. Beide leveranciers bieden twee contracten aan: een 1-jarig energiecontract en een 3-jarige variant. De ervaring leert dat 1-jarige contracten doorgaans het goedkoopst zijn, dus in onze vergelijking hebben we dan ook alleen deze contracten meegenomen. De vergelijking is gebaseerd op het energieverbruik van een gemiddeld huishouden (3.500 kWh en 1.800 m3 gas) in gasregio 4 (postcode 8441 GK).
20141023 SloopDeCrisis

Zoals je in bovenstaande grafiek kan zien, levert overstappen naar het goedkoopste 1-jarige energiecontract op Energieleveranciers.nl een grotere besparing op dan deelnemen aan de energieveiling van Sloop de Crisis.

Voordelen van overstappen via Energieleveranciers.nl

Het aanbod van Sloop de Crisis is scherp geprijsd. Toch is het aanbod op Energieleveranciers.nl goedkoper, en biedt overstappen via onze energievergelijker nog veel meer voordelen:

  1. Op Energieleveranciers.nl kun je alle leveranciers vergelijken. Waar je bij een energieveiling als die van Sloop de Crisis maar kan kiezen uit enkele leveranciers, vind je op onze site een uitgebreid overzicht van energiecontracten. Dankzij de uitgebreide filtermogelijkheden tijdens het energie vergelijken kun je heel eenvoudig de leverancier vinden die voldoet aan al je wensen.
  2. Wij bieden onafhankelijk advies. Wij hebben er geen enkele baat bij dat je overstapt naar een bepaalde energieleverancier. Omdat wij onafhankelijk zijn, kunnen wij je uitstekend adviseren welk energiecontract het beste bij jouw situatie past. Contact met onze klantenservice is dan ook altijd vrijblijvend!
  3. Lees de ervaringen van andere consumenten. Als je overstapt, wil je natuurlijk graag een leverancier waar andere consumenten een goede ervaring mee hebben. Dankzij de beoordelingen die andere overstappers achterlaten op Energieleveranciers.nl is dat heel gemakkelijk!

Overstappen is besparen

Wist je dat een overstap je wel enkele honderden euro’s op kan leveren? Kom daarom vandaag nog energieprijzen vergelijken, stap over en begin direct met besparen!

2 comments

Germaine - 24 oktober 2014 Reageer

Hoe verdient energieleveranciers haar geld, en hoe blijft zij onafhankelijk?

Michelle - 24 oktober 2014 Reageer

Dag Germaine,

Wij krijgen van de leverancier een bepaald bedrag per nieuwe klant die wij hen bezorgen. De klant betaalt daar zelf geen extra kosten voor. Voor meer informatie kun je kijken op http://www.energieleveranciers.nl/over-ons/hoe-verdienen-wij-ons-geld.

Groet,
Michelle
Content Marketeer bij Energieleveranciers.nl

Reageer