141223-EON-EnergieAssistent.png

Slimme thermostaat E.ON EnergieAssistent gaat energieverspilling tegen

Eerder dit jaar werden de slimme thermostaten Nest en Anna van de Nederlandse Energie Maatschappij al bekend bij het grote publiek. Nu doet ook energieleverancier E.ON een duit in het zakje met de E.ON EnergieAssistent. Wat heeft de EnergieAssistent dat andere slimme thermostaten niet hebben?

Slimme thermostaten populair

Het laatste jaar hebben heel wat energieleveranciers van zich laten horen als het om slimme thermostaten gaat. Eerder besteedden we al aandacht aan Google’s slimme thermostaat Nest en Anna (van de Nederlandse Energie Maatschappij). Toon van Eneco en de E-manager van Nuon zijn ook graag geziene gasten op het feest der thermostaten. Oxxio maakte eerder deze maand bekend te zijn de Oxxio App voor iedereen beschikbaar te maken. En nu doet E.ON dus ook een gooi naar eeuwige roem in de thermostatenmarkt met de E.ON EnergieAssistent.

Wat maakt de E.ON EnergieAssistent uniek?

Slimme thermostaten worden gebruikt om inzicht te krijgen in je energieverbruik. E.ON zegt met de E.ON EnergieAssistent meer te bieden dan concurrenten zoals Nest en Anna. Met de E.ON EnergieAssistent is het verbruik per ruimte te monitoren. Door middel van een ‘slimme stekker’ (met standby-killer) kun je zelfs per apparaat inzicht krijgen in het energieverbruik. Met name de slimme thermostaat van de E.ON EnergieAssistent is intelligent: je kan op afstand de temperatuur regelen en door je GPS-locatie te delen, springt de verwarming automatisch aan wanneer je in de buurt komt. Bovendien kan je tijden programmeren vanuit de app, wat handig is als je geen GPS-informatie wil delen.

Tot zover is er weinig nieuws onder de zon, want dit kunnen andere slimme thermostaten ook al. Wat de E.ON EnergieAssistent naar eigen zeggen uniek maakt, is dat de assistent signaleert wanneer er iets mis lijkt te zijn met één van de aangesloten apparaten. Staat bijvoorbeeld de deur van je vriezer open en lekt hier veel energie weg? Dan krijg je een pushbericht op je smartphone, waarop je vervolgens via de app of computer (op afstand) actie kunt ondernemen. Daarmee wil E.ON je helpen energieverspilling tegen te gaan.

Bekijk hier het introductiefilmpje van de E.ON EnergieAssistent:

Wat zit er in het E.ON EnergieAssistent pakket?

Het EnergieAssistent pakket bestaat uit een gateway (het ‘basisstation’), twee slimme stekkers en een slimme thermostaat. Al deze apparaten zijn direct via wifi te verbinden met je router. De app van de E.ON EnergieAssistent is verkrijgbaar in de App Store voor iOS en de Play Store voor Android.

Wie kan de E.ON EnergieAssistent gebruiken?

Zowel nieuwe als bestaande klanten van E.ON kunnen de EnergieAssistent gebruiken. Sluit je een 3-jarig energiecontract af bij E.ON, dan is de E.ON EnergieAssistent gratis. Het is ook mogelijk om de E.ON EnergieAssistent los te bestellen. Je betaalt dan gedurende 1 jaar €14,50 per maand aan abonnementskosten bovenop de kosten voor je energiecontract. Hierna wordt het contract omgezet in een vrij opzegbaar contract voor onbepaalde tijd.

De E.ON EnergieAssistent is ook geschikt als je zonnepanelen hebt. Je betaalt dan eenmalig €55 óf €2,50 per maand extra aan abonnementskosten voor een zogenaamde ‘opwekmodule’, die communiceert met het basisstation en de gegevens over je zonnepanelen doorstuurt naar de app. De installatiekosten bedragen €55. Je hebt hiervoor wel een slimme meter nodig.

E.ON EnergieAssistent: neem de regie over je energie

Klik op onderstaande knop voor meer informatie over de E.ON EnergieAssistent of om ‘m direct te bestellen.

E.ON EnergieAssistent bestellen

 

3 comments

Els Borsten - 22 december 2014 Reageer

Beste,
leuk om te zien dat jullie schrijven over de EnergieAssistent. Echter wil ik een nuance maken omtrent de opwekmodule. Deze kun je 1) los kopen a €55 OF 2) maandelijks bij je abonnement optellen a €2,50 per maand. Net wat de klant wil, maar het is niet beide. De module dient wel door een monteur geïnstalleerd te worden a €55.
Met vriendelijke groet,
Els Borsten
Online Marketeer E.ON Benelux

Michelle - 23 december 2014 Reageer

Beste Els,

Ah, daar is per abuis een slordigheid in geslopen. Het is inmiddels aangepast!

Met vriendelijke groet,

Michelle
Content Marketeer bij Energieleveranciers.nl

Sandy - 12 december 2017 Reageer

er is toen der tijd de energieassistent bij mij geplaats. ze thermostaat is toen niet getest. en nu piept de thermostaat. zelf opladen helpt niet. ik vind het maar niks zo. kijken of jullie met een oplossing kunnen komen

Reageer