Schenk jouw energie en help huishoudens die in energiearmoede leven!

We weten allemaal dat energie een basisbehoefte is. Maar wist je ook dat ruim 750.000 huishoudens in Nederland niet genoeg geld hebben om de energierekening te betalen. Dat is 10% van de huishoudens die in energiearmoede moeten leven. Zaken als koken of je huis opwarmen in de komende koude wintermaanden wordt ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Om deze groep mensen te helpen werd Stichting de Energiebank Nederland opgericht. Wij vinden dit een goed initiatief en steunen het graag.

Wie is de Energiebank en wat doen zij?

Stichting de Energiebank Nederland werd in augustus 2015 opgericht. Het is een initiatief van netwerkbedrijf Alliander, Humanitas, gemeente Arnhem, Voedselbank Arnhem en welzijnsorganisatie Rijnstad. Het doel van de Energiebank is om mensen die hun energierekening niet kunnen betalen, tijdelijk hulp te bieden. Mensen die in aanmerking komen voor hulp, ontvangen een half jaar lang korting op hun energierekening. De korting is afhankelijk van de gezinssamenstelling en kan variëren tussen de 50 en 80 euro per maand. Deze verlaging van de maandlasten moet ervoor zorgen dat mensen sneller uit hun financiële problemen komen. Naast financiële steun ontvangen zij ook energiebesparende producten voor in huis en informatie, tips en advies over energiebesparing zodat hun energierekening ook in de toekomst laag blijft. Als je wil weten of je in aanmerking komt voor steun, kijk dan op Energiebank!

Aanspraak maken op steun van de Energiebank kan op dit moment nog alleen in Arnhem, maar energiearmoede is natuurlijk niet uitsluitend tot Arnhem beperkt. Ook in de rest van Nederland zijn er mensen die hun energierekeningen niet kunnen betalen. Daarom is het de bedoeling dat dit initiatief ook in de rest van Nederland van start gaat. Houd de website van Energiebank Nederland in de gaten voor meer informatie hierover!

Energieleveranciers.nl steunt de Energiebank

Energieleveranciers.nl is al ruim 11 jaar actief in de energiemarkt als onafhankelijke energievergelijker. Onze klantenservice heeft de afgelopen jaren regelmatig contact met consumenten die hun energierekening niet kunnen betalen en/of afgesloten zijn van energie. Wij weten hoe groot dit probleem is. Daarom willen wij graag een bijdrage leveren aan de Energiebank om het mogelijk te maken dat de energierekening voor iedereen in Nederland betaalbaar blijft. Dit doen wij door onze kennis en expertise met de stichting te delen, die wij in de afgelopen 11 jaar hebben opgedaan.

Wat jij kunt doen voor de Energiebank

Sta jij ook achter Energiebank Nederland en wil jij ook een bijdrage leveren? Dat kan! Er zijn verschillende soorten donateurschap waar je voor kunt kiezen. Zo kun je niet alleen geld doneren, maar ook eigen opgewekte energie die je over hebt. Daarnaast kun je ook energiebesparende producten doneren of vrijwilliger worden en je kennis en expertise ter beschikking stellen aan mensen die het hard nodig hebben. Op de site van Stichting de Energiebank Nederland vind je uitgebreide informatie over hoe jij kan helpen. De Energiebank is daarnaast ook gestart met een crowdfundcampagne. Deze loopt tot 16 december. Bezoek de speciaal opgerichte crowdfundpagina en word donateur! Want niemand verdient het om in het donker of de kou te zitten.