Overstappers van energieleverancier wederom gestegen

Al vijf jaar zit er een stijgende lijn in het aantal overstappers van energieleverancier. Steeds meer mensen zien het voordeel van jaarlijks energie vergelijken en overstappen. Ook dit jaar weer. Het percentage overstappers is het afgelopen jaar gestegen, tot 16,8% blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt, de ACM.

Hoe komt het dat steeds meer mensen overstappen van energieleverancier?

De belangrijkste reden hiervoor is dat overstappen van energieleverancier tegenwoordig zo goed als probleemloos verloopt. Dankzij een goed opgezette landelijke database verloopt de communicatie tussen energieleveranciers erg goed. Overstappen is een administratieve handeling en binnen 15 minuten geregeld.

Energieleveranciers.nl doet er alles aan om energie vergelijken en overstappen zo makkelijk mogelijk te maken. Energieleveranciers.nl is een gebruiksvriendelijke website met begrijpelijke informatie, zodat je meteen kunt vinden wat je zoekt. Energieleveranciers.nl zorgt ervoor dat je probleemloos overstapt van energieleverancier. Is er toch iets misgegaan? Dan zorgt onze klantenservice ervoor dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost.

Steeds meer consumenten ontdekken het gemak van energievergelijkingswebsites zoals Energieleveranciers.nl. Wij zien het aantal overstappers ook jaarlijks groeien. Volgens de ACM besparen consumenten die nog nooit zijn overgestapt het meest. Meer dan €300,- per jaar kunnen deze huishoudens in de zak houden. In vijf jaar tijd is het aantal overstappers verdubbeld.

In onderstaande grafiek is duidelijk de stijgende lijn van overstappers te zien.

Het aantal overstappers stijgt in 2016 wederom

* Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Overstappen via Energieleveranciers.nl is voordeliger dan via de energieleverancier zelf

Het is voordeliger om over te stappen via Energieleveranciers.nl. Dit komt omdat energiebedrijven weten dat consumenten als eerste op een vergelijkingssite kijken om zich te oriënteren op een aanbod en dat te vergelijken. Het is voor energieleveranciers het belangrijkste middel om nieuwe klanten te werven. Daarom willen ze allemaal als goedkoopste bovenaan de vergelijking staan. Om dat mogelijk te maken moeten ze scherpe actie tarieven aanbieden of hoge welkomstkortingen weggeven. De consument profiteert daarvan.

Energievergelijkingswebsites zoals Energieleveranciers.nl ontvangen van de leveranciers een eenmalige vergoeding voor nieuwe klanten die worden aangeleverd. Dit heeft geen invloed op het tarief dat de energieleverancier aanbiedt. Je betaalt hier dus als klant niets extra’s voor.

Uit het onderzoek van de ACM blijkt dat consumenten die al eens zijn overgestapt, dit vaker doen. 64% Van de mensen is al twee keer of vaker overgestapt. Deze huishoudens zien in dat je met elk jaar overstappen simpelweg geld overhoudt.

Vergelijk energieleveranciers en bespaar!

De verwachting is dat de energieprijzen in januari 2017 stijgen. Wees er op tijd bij en stap nog voor die tijd over. Het is zonde om mee te moeten in deze prijsstijging. Stap nu over naar een voordelig jaarcontract en profiteer direct van de welkomskortingen die energieleveranciers aanbieden.

Maak nu een vergelijking; de klantenservice van Energieleveranciers.nl helpt je graag voor, tijdens en na je overstap.

Energiemonitor eerste helft 2016

*Klik op de afbeelding voor een vergroting

 

 

Reageer