141210-Independer-energie.png

Nieuw: energie vergelijken op Independer

Energie vergelijken en zelf een bewuste keuze maken voor de beste energieleverancier die bij jou past, dát is waar Energieleveranciers.nl jou bij wil helpen. Sinds deze week kun je ook energie vergelijken op Independer, een vergelijkingssite voor o.a. auto- en zorgverzekeringen en nu dus ook voor energie. Independer zegt dat ze het anders gaan doen dan bestaande energievergelijkers, namelijk door ‘het bieden van een transparante vergelijking op basis van eerlijke tariefinformatie.’ Daar is niets nieuws aan! Sterker nog: dat is al tien jaar lang onze missie! Wij hebben de energievergelijker van Independer eens goed bekeken om te zien wat er wél vernieuwend aan is.

Wij zijn volledig onafhankelijk – hoe zit dat bij Independer?

Er zijn een paar dingen die wij als onafhankelijke energievergelijker belangrijk vinden. Eén daarvan is dat wij jou willen helpen met besparen op je energierekening. Daarom vind je op onze website de scherpste deals en de hoogste welkomstkortingen. Overstappen is voor jou als consument gratis. De energieleverancier betaalt ons een vergoeding voor jouw overstap. Dankzij deze inkomsten kunnen wij onze website en dienstverlening steeds verder verbeteren. De vergoeding is voor iedere energieleverancier gelijk, dus het maakt ons niet uit welke energieleverancier je kiest.

‘Independer vindt deze werkwijze niet goed en hanteert daarom een ander verdienmodel, afgekeken van de verzekeringswereld’, zo is op hun website te lezen. ‘Hiermee wordt de klant niet jaarlijks gestimuleerd om over te stappen, zodat de hoge eenmalige vergoeding kan worden geïncasseerd. In plaats daarvan vraagt Independer aan energieleveranciers per klant jaarlijks een lage doorlopende vergoeding.’
Het gevolg hiervan is dat wanneer klanten twee jaar bij een energieleverancier blijven, Independer tweemaal een vergoeding krijgt. Door het verdienmodel heeft Independer belang bij een verlenging. Het is de vraag of dit verdienmodel ook het belang van de klant dient. Wij weten uit ervaring dat verlengingscontracten niet het goedkoopst in de markt zijn en we vragen ons af of dit in de toekomst zal veranderen.

De keuze is aan jou

Independer pleit ervoor om de prikkel weg te nemen om jaarlijks opnieuw te moeten overstappen. Independer wil dat energieleveranciers niet meer met welkomstbonussen werken, maar juist met structureel lagere tarieven. Dat is een mooi streven, maar vooralsnog zit de energiemarkt zo niet in elkaar. Energieleveranciers bieden nieuwe klanten goedkope energie en hoge welkomstkortingen, terwijl verlengaanbiedingen doorgaans een stuk minder scherp geprijsd zijn. De enige manier om zo min mogelijk te betalen voor energie, is door jaarlijks over te stappen – en niet door te verlengen.

Wij zijn een doorgewinterde energievergelijker. Regelmatig voeren we gebruikersonderzoeken uit en hieruit blijkt dat het overgrote deel van de consumenten altijd voor de laagste prijs gaat. Van welke energieleverancier het contract is, of er al dan niet een welkomstbonus wordt uitgekeerd en de duurzaamheid van het product is maar in heel weinig gevallen doorslaggevend – consumenten gaan vrijwel altijd voor de goedkoopste energieleverancier.

Wij laten de keuze volledig aan jou. Stap je via ons over, dan kun je aangeven of je prijs stelt op een vrijblijvend advies zodra je energiecontract afloopt. In dit advies zijn niet alleen verlengaanbiedingen van de huidige energieleverancier meegenomen, maar ook andere energiecontracten. Via onze website kan je vervolgens zelf opnieuw een keuze maken. Geen gepush van onze kant – wij laten de keuze volledig aan jou!

Wat is de toegevoegde waarde van de energievergelijker van Independer?

Independer is een grote naam als het om vergelijken gaat. De typische ‘Independer-manier’ van vergelijken, waar je aan de hand van een aantal vragen door de energievergelijking geloodst wordt, is in ieder geval heel herkenbaar. Wat wél een nieuwe dimensie binnen het vergelijken is, is dat Independer je vraagt of je prijs stelt op extra diensten van je energieleverancier. Op dit moment is echter in de resultaten nog niet terug te zien welke diensten de energieleverancier dan concreet biedt. Wij zijn dan ook zeker benieuwd naar hoe energie vergelijken op Independer zich gaat ontwikkelen! Tot die tijd is er niet veel vernieuwends aan de energievergelijker van Independer. Wil je transparantie, de laagste energietarieven en helemaal je eigen keuze maken? Kom energie vergelijken en overstappen op Energieleveranciers.nl :-)

Reageer