Eenvoudig zakelijke energie vergelijken met Minder.nl

Na ruim 10 jaar ervaring in de consumentenmarkt is Energieleveranciers.nl sinds 1 oktober gestart met zakelijk energie vergelijken om ook de zakelijke energiemarkt transparant te maken. Deze nieuwe zakelijke energievergelijker heet Minder.nl. Het is de eerste onafhankelijke zakelijke energievergelijker in Nederland, die ZZP’ers, MKB’ers en grootzakelijke klanten helpt om eenvoudig de beste aanbiedingen van zakelijke energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Zakelijke klanten kiezen via de vergelijker vervolgens voor het scherpste energiecontract en sluiten deze direct online af. Voor grootzakelijke klanten is de door Minder.nl geboden mogelijkheid om direct online energieaanbieders te vergelijken en vervolgens het beste contract af te sluiten uniek: tot op heden werd dit namelijk nog niet aangeboden.

Zakelijke energie inkopers laten veel geld liggen

De consumentenmarkt kent al jaren tientallen online energievergelijkers, maar voor de zakelijke markt ligt dit iets anders. Deze markt was tot voor kort zeer slecht vergelijkbaar en niet transparant. Als ondernemer heb je het al druk genoeg met het runnen van je eigen business. Het benaderen van energieleveranciers en vergelijken van offertes, daar zit je als ZZP’er, MKB’er of grootzakelijke klant niet op te wachten. Het gevolg is dat je als zakelijke energie inkoper hierdoor veel geld laat liggen doordat je bijvoorbeeld je contract verlengt bij je huidige leverancier, terwijl je bij een andere zakelijke energieleverancier waarschijnlijk een scherpere deal had kunnen krijgen. Of je schakelt uit tijdgebrek een betaalde adviseur of energiecollectief in die de vergelijking voor je maakt.

De initiatiefnemers achter Minder.nl vinden dat er in de zakelijke energiemarkt nu echt verandering moet komen en zien dat er bij zakelijke energieklanten ook steeds vaker de behoefte ontstaat om online eenvoudig en snel zakelijke energie te vergelijken.

Wat maakt zakelijke energietarieven vergelijken zo moeilijk?

Er is een aantal redenen aan te wijzen waarom het voor de meeste inkopers zo ingewikkeld is om de prijzen van de zakelijke energiemarkt te vergelijken en waarom het zo’n tijdrovende klus is:
• Er is veel keuze uit nieuwe nationale en internationale energieaanbieders, maar alleen de grote jongens zijn bekend waardoor de marktwerking niet optimaal is.
• Verschillende aanbieders hanteren allemaal andere contractvoorwaarden en terminologie waardoor het vergelijken van leveranciers haast een onmogelijke klus is.
• Door de dagprijzen op de zakelijke markt is het belangrijk dat je alle offertes op hetzelfde tijdstip met elkaar vergelijkt en dit is bijna niet voor elkaar te krijgen.
• Het aanpassen van je wensen is tussentijds niet mogelijk. Doe je dat wel dan vergelijk je appels met peren. In dat geval zul je dus altijd van voor af aan moeten beginnen met je vergelijkingstraject.

Waarom zakelijke energietarieven vergelijken met Minder.nl

Sinds 1 oktober is zakelijke energietarieven vergelijken via Minder.nl een klus van een paar minuten:
• Het aanbod wordt online gepresenteerd in een uniform format op basis van je ingestelde voorkeuren.
• Wijzigen van contractvoorkeuren is eenvoudig. De vergelijker past realtime de nieuwe voorkeuren op alle energieleveranciers toe waardoor je nooit appels met peren vergelijkt.
• Minder.nl biedt in tegenstelling tot veel adviseurs en collectieven een volledig transparant en onafhankelijk overzicht van alle voorwaarden en kosten en vergelijkt alle deelnemende leveranciers.
• Minder.nl zorgt dat je een helder overzicht van je contract en voorkeuren online beschikbaar hebt.
• Stilzwijgende verlengingen zijn verleden tijd doordat Minder.nl je op tijd hierover informeert en het beste energieaanbod op dat moment laat zien.

Minder.nl bouwt voort op meer dan 10 jaar ervaring

Minder.nl is een initiatief van de ondernemers Rob Leek, Arno Feenstra en Isatis Energy Comparison, waar onder andere Energieleveranciers.nl onder valt. Allen zijn al meer dan 10 jaar actief in de energiemarkt. Hun jarenlange ervaring en netwerk maakten het mogelijk om met dé oplossing te komen voor zowel de grootzakelijke als de kleinzakelijke inkopers van energie. Ben jij een ZZP’er, MKB’er of grootzakelijke klant? Kijk dan op Minder.nl hoe je voortaan geld kunt besparen door het beste contract te kiezen bij de zakelijke energie aanbieder.

Reageer