141229-Oxxio-Daluren-Deal.png

Met de Oxxio Daluren Deal is je besparing nihil

Oxxio heeft een nieuw energiecontract: de Daluren Deal. Tijdens de daluren krijg je 99% korting op stroom. Klinkt voordelig, maar is het dat ook echt?

De Daluren Deal: niet het goedkoopst

Oxxio wil met de Daluren Deal het energieverbruik in de nacht en in het weekend stimuleren. Bij de Daluren Deal krijg je daarom 99% korting op je leveringstarief voor stroom. ’s Avonds en in het weekend (de daluren dus) betaal je slechts €0,0001 per kWh, maar je moet wel gewoon netwerkkosten en belasting betalen. Dat lage stroomtarief klinkt als een goede deal, maar netwerkkosten en belasting bedragen meer dan de helft van je energierekening en daar krijg je nou juist weer géén korting op. Daarnaast is het piektarief (wat je buiten de daluren moet betalen) een stuk hoger dan gemiddeld en is de slimme meter óf een dubbele meter een vereiste. Wij rekenden uit dat een huishouden met een gemiddeld verbruik met de Oxxio Daluren Deal minstens €126 per jaar misloopt!

De Daluren Deal in vergelijking met andere energiecontracten

Oxxio claimt dat wanneer de Daluren Deal al voordeel biedt je 40% van je stroom verbruikt in de daluren. Wij hebben de Daluren Deal vergeleken met de goedkoopste contracten op Energieleveranciers.nl voor drie verbruiksprofielen: gemiddeld verbruik, kleinverbruik en grootverbruik. Daarbij zijn we ervan uitgegaan dat je met dubbeltarief bewust meer stroom verbruikt in de daluren dan in de piekuren. Die verhouding hebben we vastgesteld op 70% in de daluren en 30% in de piekuren – gebaseerd op gegevens die onze klanten in onze energievergelijker invullen. Wat blijkt: alle verbruiksprofielen besparen honderden euro’s meer door over te stappen via Energieleveranciers.nl dan door te kiezen voor de Daluren Deal!

Stroom piek (kWh) Stroom dal (kWh) Gas (m3) Oxxio Daluren Deal Goedkoopste contract* Prijsverschil
Gemiddeld verbruik 2.450 1.050 1.800 € 1.886 € 1.760** € 126
Kleinverbruik 1.750 750 1.350 € 1.427 € 1.273** € 154
Grootverbruik 3.640 1.560 2.400 € 2.563 € 2.458*** € 105

* Het goedkoopste contract op peildatum 29 december 2014 op Energieleveranciers.nl voor genoemd verbruik in gasregio 4 (8441 GK).
** Dit contract is van Energiedirect.nl.
*** Dit contract is van de Nederlandse Energie Maatschappij.

Wat als je overdag evenveel stroom verbruikt als ’s nachts?

We kunnen ons heel goed voorstellen dat je er niet altijd erg in hebt om de wasmachine ’s nachts te laten draaien. En de vaatwasser staat ook vast wel eens overdag aan. Hoe zit het dan met de Daluren Deal als de verhouding stroomverbruik 50/50 is? We maakten voor dezelfde drie verbruiksprofielen een vergelijking, waarbij we er dit keer vanuit zijn gegaan dat je overdag evenveel stroom verbruikt als ’s nachts. Bij deze verhouding blijkt de Daluren Deal al helemaal niet zoveel voordeel te bieden. Een gemiddeld huishouden is in dit geval €189 per jaar goedkoper uit door te kiezen voor het goedkoopste contract op Energieleveranciers.nl. Kleinverbruikers en grootverbruikers kunnen zelfs nóg meer besparen, tot ruim €200 per jaar.

Stroom piek (kWh) Stroom dal (kWh) Gas (m3) Oxxio Daluren Deal Goedkoopste contract* Prijsverschil
Gemiddeld verbruik 1.750 1.250 1.800 € 1.962 € 1.773** € 189
Kleinverbruik 1.250 1.250 1.350 € 1.482 € 1.282** € 200
Grootverbruik 2.600 2.600 2.400 € 2.676 € 2.471*** € 205

* Het goedkoopste contract op peildatum 29 december 2014 op Energieleveranciers.nl voor genoemd verbruik in gasregio 4 (8441 GK).
** Dit contract is van Energiedirect.nl op Energieleveranciers.nl.
*** Dit contract is van de Nederlandse Energie Maatschappij op Energieleveranciers.nl.

Loont dubbeltarief überhaupt wel?

Enige tijd geleden heeft Energieleveranciers.nl onderzoek gedaan naar het voordeel van dubbeltarief ten opzichte van enkeltarief. Uit dit onderzoek blijkt dat dubbeltarief vaak maar een voordeel van enkele euro’s per jaar oplevert, terwijl je er wel een heleboel moeite voor moet doen. Op peildatum 29 december 2014 betaalt een gemiddeld huishouden ongeveer een tientje meer voor de vrijheid van enkeltarief. Kijk maar eens op kiesvoorenkel.nl om meer te lezen over dag- en nachtstroom!

Overstappen via Energieleveranciers.nl is het voordeligst!

Uit bovenstaande vergelijking blijkt dat kiezen voor de Oxxio Daluren Deal lang niet zoveel voordeel biedt dan wanneer je overstapt via Energieleveranciers.nl. Switch verstandig, vul onze energievergelijker en kies bewust voor de beste energieleverancier op Energieleveranciers.nl!

Energie vergelijken

 

1 reactie

Consumentenbond-lid - 6 januari 2015 Reageer

Door de klachten over oxxio zijn vermeld bij http://www.klachtenkompas.nl van de conumentenbond staan vermeld.
Blijkt de klantenservice van oxxio niet te willen beseffen dat zij hard bezig zijn om oxxio goed naar de faillissement te doen handeren als al deze klachten niet op de klachtencompas worden behandeld omdat de consument worden beklad aan fraude handel waar zelf 3 maal per maand worden afgeschreven.
Waar 2 maal door de klantenservice wordt onder nomen en 1 maal door DAS incassobureau.
Dan is bij de netbeheerder vermeld dat de consument geen energieleverancier is, dan blijkt dat oxxio energie fraude doet plegen.
En dan komt de jaar afrekening.
En dan klopt er iets niet bij Oxxio. Want als men terug doet ontvangen, waarbij das incassobureau en de jaar afrekening terug geeft dan wordt de consument door Oxxio goed opgelicht. door medewerking te verschaffen van diefstal pleging waar ook nog een maand geen energie is geweest. Dan mag ik ook nog een schade clame vragen aan oxxio waar zij nu zelf de slechtste reclame weten te doen maken op de klachten kompas van de consumentenbond. Wat oplichten aan de consument ben je bij Oxxio zeer goed bij

Reageer