marktonderzoek.png

Energieleveranciers.nl ging de straat op: “Ach meisje, ik zit prima waar ik nu zit”

Om te horen hoe ‘gewone mensen’ denken over het overstappen van energieleverancier gingen we de straat op. Annemieke (content collega), Freek (the boss) en ik. Ook zo benieuwd naar de ervaringen van Nijmegen?

Gladde energieverkopers

We hadden de vragen voorbereid. Veel mensen zijn sceptisch als het gaat om overstappen van energieleverancier. Waarom stappen ze wel/niet over? Op welke manier doen ze dat en waarom? Dit is hele kostbare informatie voor ons.

Wij zitten in Nijmegen. (Dit jaar de ‘Green Capital’ van Europa!) Het centraal station werd ons terrein. Mensen die toch moeten wachten zijn vast wel in voor een praatje was onze gedachte. Dat bleek echter nog lastig als je voornamelijk als straatverkoper wordt gezien. Ook wel begrijpelijk als de NRC én de Vrienden Loterij op datzelfde station rondlopen…

Freek werd het meest als ‘mannetje van de handel’ gezien. Wat ook wel weer erg komisch was. Gelukkig hadden Annemieke en ik meer succes. We hebben leuke gesprekken gehad. De ene wat korter, de ander (een stuk) uitgebreider. Heel lief wat mensen ons allemaal toevertrouwden.

Gladde energieverkopers We hadden de vragen voorbereid. Veel mensen zijn sceptisch als het gaat om overstappen van energieleverancier. Waarom stappen ze wel/niet over? Op welke manier doen ze dat en waarom? Dit is hele kostbare informatie voor ons. Wij zitten in Nijmegen, dit jaar nogwel de ‘Green Capital’ van Europa. Het centraal station werd ons terrein. Mensen die toch moeten wachten zijn vast wel in voor een praatje was onze gedachte. Dat bleek echter nog lastig als je voornamelijk als straatverkoper wordt gezien. Ook wel begrijpelijk als de NRC én de Vrienden Loterij op datzelfde station rondlopen… Freek werd het meest als ‘mannetje van de handel’ gezien. Wat ook wel weer erg komisch was om te zien. Gelukkig hadden Annemieke en ik meer succes (vrouwen?). We hebben leuke gesprekken gehad. De ene wat korter, de ander (een stuk) uitgebreider. Heel lief wat mensen ons allemaal toevertrouwden. Overstappen? Voor mij nooit meer! Na een stuk of 10 gesprekjes was het voor ons duidelijk. Een enkeling stapt over via een vergelijkingswebsite. Maar het gros stapt nooit over. “Ik zit prima waar ik nu zit”, “Ik ben ooit overgestapt en dat ging zo fout dat ik dat nooit meer zal doen!” en “Nee joh, gedoe”, waren de meest gehoorde opmerkingen. Wordt wakker en stap over Voor Annemieke en mij is dit voer om verhalen van te schrijven. Mensen hebben een negatieve ervaring uit een verleden of kennen allemaal wel iemand ‘bij wie het ook helemaal fout ging’. Daarom durven zij zich niet meer te verroeren. Toch is dat zonde. Op internet vergelijkt iedereen tegenwoordig alles maar als het om energiecontracten gaat is dat blijkbaar toch nog niet zo ingeburgerd. Terwijl je, door de cashbacks die energieleverancier aan nieuwe klanten geven, veel geld terug kunt krijgen. Het percentage overstappers stijgt wel elk jaar. Aan ons de schone taak om overstappen van energieleverancier in te burgeren! Wij gaan vol aan de bak met al deze input om hier mooie verhalen over te schrijven waarin we uitleg geven, toenadering zoeken en je willen triggeren om in beweging te komen. Heb jij een positieve of juist negatieve ervaring met het overstappen van energieleverancier die je met mij wil delen? Ik hoor graag jouw verhaal! Groet, Marije

Energieleveranciers.nl in het wild tijdens het marktonderzoek.

Overstappen? Voor mij nooit meer!

Na een stuk of 10 gesprekjes was het voor ons duidelijk. Een enkeling stapt over via een vergelijkingswebsite. Maar het gros stapt nooit over. “Ik zit prima waar ik nu zit”, “Ik ben ooit overgestapt en dat ging zo fout dat ik dat nooit meer zal doen!” en “Nee joh, gedoe”, waren de meest gehoorde opmerkingen.

Word wakker en stap over

Voor Annemieke en mij is dit voer om verhalen over te schrijven. Mensen hebben een negatieve ervaring uit een verleden of kennen iemand ‘bij wie het ook helemaal fout ging’. Daarom durven zij zich niet meer te verroeren.

Toch is dat zonde. Op internet vergelijkt iedereen tegenwoordig alles maar als het om energiecontracten gaat is dat blijkbaar toch nog niet zo ingeburgerd. Terwijl je, door de cashbacks die energieleverancier aan nieuwe klanten geven, veel geld terug kunt krijgen. Het percentage overstappers stijgt wel elk jaar.

Aan ons de schone taak om overstappen van energieleverancier in te burgeren! Wij gaan vol aan de bak met al deze input om hier mooie verhalen over te schrijven waarin we uitleg geven, toenadering zoeken en je willen triggeren om in beweging te komen. De eerste stap hiervoor is om op dit linkje te klikken en een vergelijking te maken :).

Heb jij een positieve of juist negatieve ervaring met het overstappen van energieleverancier die je met mij wil delen? Ik hoor graag jouw verhaal!

Groet,

Marije

Reageer