Kan ik switchen van enkel- naar dubbeltarief en vice versa?

Maak je gebruik van dubbeltarief en wil je switchen naar enkeltarief? Of heb je juist enkeltarief en wil je dit omzetten naar een dubbeltarief? MATS licht toe hoe je dit kunt doen.

Van enkel- naar dubbeltarief

Zit je bij een energieleverancier en heb je bij deze leverancier een contract afgesloten met enkel tarief, dan heb je zeer waarschijnlijk dus ook een meter waar maar één telwerk op zit. Wanneer je wilt overstappen naar dubbeltarief omdat je bijvoorbeeld meer dan de helft van je energie in de daluren verbruikt, dan moet je ervoor zorgen dat je meter hiervoor geschikt is. Slimme meters of meters met twee telwerken zijn hiervoor geschikt. Via je energieleverancier kun je vervolgens regelen dat deze een dubbeltarief rekent. Een nieuwe, geschikte meter regel je via je netbeheerder.

In de praktijk blijkt echter dat dit niet veel besparing oplevert. Kijk voor meer informatie op ‘Kies voor enkel’.

Het daltarief is in de meeste gevallen geldig op werkdagen van 21.00 of 23.00 uur tot 07.00 uur en in het weekend of op feestdagen. Echter wil je exact weten welke daluren gelden voor jou? Dan dien je ook hiervoor contact op te nemen met je netbeheerder. Deze bepaalt namelijk wanneer in jouw regio het daltarief geldt.

Van dubbel- naar enkeltarief

Heb je een contract met dubbeltarief, maar wil je liever terug naar enkeltarief dan is dat in de meeste gevallen iets eenvoudiger te regelen omdat hiervoor je meter niet aangepast hoeft te worden. Je dient echter ook in deze situatie contact op te nemen met je energieleverancier die het tarief voor je kan aanpassen. Een leverancier is overigens niet verplicht om aan je verzoek gehoor te geven. Dus goed navraag doen bij je energieleverancier is in dit geval belangrijk.

Heb je naar aanleiding van dit blog vragen over dubbel- of enkel tarief? Neem dan contact op met onze klantenservice op (088) 1100 800 of contact@energieleveranciers.nl

Reageer