150128-Infographic-energierekening_21.png

Infographic: eindelijk duidelijkheid over je energierekening!

Vind jij je energierekening ook zo ingewikkeld? Dan ben je niet de enige! Wij horen van heel veel mensen dat ze de opbouw van hun energierekening niet begrijpen of niet weten wat al die verschillende begrippen betekenen. Speciaal voor iedereen die wel wat uitleg kan gebruiken hebben we een infographic gemaakt over de opbouw van de energierekening.

Infographic energierekening

Bovenstaande berekening is gebaseerd op het energieverbruik van een gemiddeld huishouden (3.500 kWh en 1.800 m3 gas per jaar) in gasregio 4. Als voorbeeld hebben we het goedkoopste energiecontract genomen dat nu op Energieleveranciers.nl aangeboden wordt: een 1-jarig contract van Nuon.

Eindelijk duidelijkheid over je energierekening

Wij zetten ons al tien jaar lang in voor transparantie op de energiemarkt. Wij willen je graag helpen met het maken van de beste keuze en daarom maken we regelmatig analyses van verschillende energiecontracten (zoals Nuon Blijven Loont) en energieveilingen. Tegenwoordig horen we steeds vaker dat de energierekening onbegrijpelijk is. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaalde onlangs dat iedereen in de energiemarkt voortaan dezelfde begrippen moet gebruiken. Dat scheelt alweer een hoop onduidelijkheid op je energierekening!

Meer informatie?

Wil je meer weten over de energierekening? Bekijk dan eens deze informatiepagina over de energierekening of lees dit blog waarin we alle kostenposten op de energierekening uitleggen. Natuurlijk kun je ons bij vragen ook altijd mailen of bellen op 088-1100800.

Denk je dat je energierekening te hoog is? Dan is het de moeite waard om eens een energievergelijking te maken! Vul je postcode, huisnummer en (geschat) energieverbruik in en wij laten je direct zien welk energiecontract het beste bij je past. Klik op onderstaande button om naar de energievergelijker te gaan:

Energie vergelijken

 

2 comments

Roel - 5 februari 2015 Reageer

Waarom geen uitleg over terugleveren en salderen zoals dat op een energie afrekening hoort te staan. Ook uitleg over de salderingsgrens mis ik.

Michelle - 6 februari 2015 Reageer

Hoi Roel,

Daarvoor verwijs ik je graag naar ons blog Salderen: hoe werkt terugleveren met zonnepanelen?.

Hartelijke groet,
Michelle, Content Marketeer bij Energieleveranciers.nl

Reageer