140501-Energieveiling-Telegraaf.png

Het vervolg van het veilingseizoen: Telegraaf Energiecollectief

Opnieuw heeft een energiecollectief een energieveiling georganiseerd. Ditmaal was het de eer aan Telegraaf. In dit blog onderzoeken wij de winnende energiecontracten.

Energieveilingen onder de loep

Zoals jullie inmiddels van Energieleveranciers.nl gewend zijn, leggen wij het aanbod van energieveilingen regelmatig onder de loep. De veilingen van onder andere de ANBO, ANWB, Consumentenbond en Sloop de Crisis.nl wezen allemaal uit dat energiecollectieven niet altijd het goedkoopst zijn. In deze gevallen leverde een overstap via Energieleveranciers.nl een extra besparing op tot wel € 80.

Hoe zit het met het Telegraaf Energiecollectief?

Het Telegraaf Collectief is een gratis inkoopplatform waar je als consument, samen met andere consumenten, collectief energie in kan kopen. Het is er op gericht om zoveel mogelijk voordeel te behalen voor alle mensen die in het collectief participeren; hoe meer deelnemers, hoe groter het voordeel.

De energiecontracten die aangeboden worden in de veiling van eind april, zijn Budget Energie, NL Energie en Qurrent. Voor de 1-jarige contracten komt NL Energie als goedkoopste uit de bus met een jaarprijs van € 1.864 (op basis van 3.500 kWh en 1.800 m3 gas in gasregio 4). BudgetEnergie is een goede tweede met een jaarprijs van € 1.865. Qurrent is bij dit verbruik met € 1.887 de minst gunstige keuze binnen de 1-jarige contracten.

Telegraaf Energiecollectief

Wanneer je energietarieven vergelijkt op Energieleveranciers.nl, zie je dat bij hetzelfde verbruik maar liefst vijf energiecontracten worden aangeboden die goedkoper zijn dan de winnaars van het Telegraaf Energiecollectief. Het verschil tussen het goedkoopste veilingaanbod en de goedkoopste leverancier op onze website is € 27. Leg je onze voordeligste leverancier naast het winnende bod van Qurrent, dan verschilt dat maar liefst € 50.

Voordelig en zorgeloos overstappen?

Wil je écht besparen op energie? Vul dan vandaag nog onze energievergelijker in. We hebben alleen je postcode en jaarlijkse energieverbruik nodig om te berekenen welke energieleverancier het beste bij jouw situatie past. Een fluitje van een cent dus, en het levert je een besparing tot wel €500 per jaar op! Stap daarom vandaag nog over via Energieleveranciers.nl.

7 comments

S Kandiah - 2 mei 2014 Reageer

Beste Michelle,

Bedankt voor het onderzoeken van winnende energie contracten van de laatste energieveiling. EnergieFlex is goedkoper dan alle bovengenoemde energieleveranciers, gebaseerd op jaarlijks verbruik van 3500 kWh en 1800 m3 gas is het jaarbedrag €1818,78. Waarom is EnergieFlex niet meegenomen in de vergelijking? Op peildatum 29 april 2014 was EnergieFlex op vergelijkingsite Energievergelijken.nl voor 1 jaar vast de goedkoopste.

Met vriendelijke groeten,
Klantenservice
EnergieFlex

Michelle - 5 mei 2014 Reageer

Beste meneer Kandiah,

Bedankt voor uw reactie. Energieflex is niet meegenomen in bovenstaande vergelijking, omdat Energieflex niet in de top 5 goedkoopste leveranciers op Energieleveranciers.nl voorkomt bij dit verbruik in deze gasregio.

Hartelijke groet,

Michelle
Content Marketeer bij Energieleveranciers.nl

S Kandiah - 5 mei 2014 Reageer

Beste Michelle,

Dank voor uw reactie.
Mogen wij vragen waarom EnergieFlex niet voorkomt in de top 5 goedkoopste leveranciers op Energieleveranciers.nl? Op 22 april zijn alle nieuwe tarieven aangeleverd aan alle vergelijkingssites, waaronder Energievergelijken.nl, Kieskeurig.nl en Energieprijzen.nl. Op deze vergelijkingssites is EnergieFlex op peildatum 29 april 2014 de goedkoopste bij een 1-jarig vast contract.

Klanten die bij Energieleveranciers.nl tussen 22 april en 30 april 1 jaar vast contract hebben afgenomen, zijn helaas hierdoor niet juist geïnformeerd. Ze hebben daardoor 18,- misgelopen.

Met vriendelijke groeten,

Klantenservice
EnergieFlex

Michelle - 8 mei 2014 Reageer

Beste meneer Kandiah,

Bedankt voor uw reactie. Uw opmerking dat Energieleveranciers.nl consumenten van onvolledige en onjuiste informatie voorziet, is absoluut onterecht. In deze reactie leg ik u uit waarom.

Het 1-jarige vaste contract van EnergieFlex kost op Energieleveranciers.nl €1.944 (peildatum 29 april en bij een verbruik van 3.500 kWh en 1.800 m3 gas). Bij dit contract wordt daarnaast een slimme meter en een welkomstkorting aangeboden.

Consumenten die nog geen slimme meter hebben, krijgen bij het afsluiten van dit contract een slimme meter t.w.v. €72,60 en een welkomstkorting van €37,40. De prijs die Energieleveranciers.nl toont is daarom ook €1.906 (€1.944 – €37,40): de slimme meter is immers wel geld waard, maar dit geld krijgt de klant niet op zijn rekening gestort. Daarbij moet ook opgemerkt worden dat vanaf januari 2015 iedereen in Nederland gratis een slimme meter aangeboden krijgt. Even geduld dus nog en dan krijgt de consument de slimme meter toch wel; daar heeft hij/zij EnergieFlex dus niet voor nodig.

Consumenten die al wel een slimme meter hebben, krijgen een cashback van €110. Daarmee komt de prijs voor hen uit op €1.834; de jaarprijs die andere vergelijkingssites tonen, zoals Energievergelijken.nl. Energieleveranciers.nl is echter van mening dat deze prijs niet correct is, omdat veel consumenten nog geen slimme meter hebben en dus een welkomstkorting krijgen van slechts €37,40. Wij streven naar volledige transparantie. Daarom hebben wij ervoor gekozen om de daadwerkelijke prijs met de minimale cashback te tonen, en in de opmerkingen te vermelden hoe de prijs berekend wordt.

Ik hoop u hiermee voldoende van informatie te hebben voorzien.

Met vriendelijke groet,

Michelle
Content Marketeer bij Energieleveranciers.nl

S Kandiah - 8 mei 2014 Reageer

Beste Michelle,

Dank voor uw toelichting.
EnergieFlex vraagt enkel op verzoek van klant een prio plaatsing van de slimme meter, de klant is vrij om met bestaande meter 1 jaar contract af te sluiten. In dat geval krijgt de klant 110,- euro cashback en daarmee is EnergieFlex op peildatum 29 april 2014 de goedkoopste.

EnergieFlex is flexibel en laat de klant zelf de keuze maken.
Energielevernaciers.nl maakt vooraf de keuze voor de klant en hiermee lopen klanten 18,- euro per jaar mis.
Waarom kiest Energieleveranciers niet bij EnergieFlex om de actievoorwaarden in twee te splitsen? Op die manier kan de klant zelf een keuze maken.
De doelstelling van een onafhankelijke vergelijkingssite is transparant te zijn en volledig de informatie weer te geven.

Met vriendelijke groeten,
Klanteservice
EnergieFlex

Heesters - 6 mei 2014 Reageer

Heb ingeschreven op Telegraaf collectief afgelopen april. Ik zou honderden euro’s goedkoper uit zijn. Heb de netto kWh-, gas- en Vastrechtprijzen in mijn energiespreadsheet geplaatst en wat zien ik. Met mijn huidige Electrabel contract , gestart 1-1-2014, ben ik nog steeds goedkoper uit.
Heb contact opgenomen met Consuwijzer. Aanbiedingen worden misleidend voorgeschoteld. Er wordt ook helemaal niet vergeleken met je huidige leverancier, terwijl je die bij de inschrijving wel op moet geven. Je gaat er dus als klant vanuit dat de vergelijking op basis van je huidige contract wordt gemaakt. En dat is dus niet zo. Vandaar dat mijn opmerking MISLEIDING.
Hopelijk dat Consuwijzer hier iets tegen kan doen.

Nog iets.
Als alle leveranciers verplicht waren hun kale prijzen te tonen per kWh, m3 gas en vastrecht zouden alle vergelijkingssites kunnen worden opgedoekt!
Maar hoe krijegn we dit laatste voor elkaar !!

MM.vr. grt
M Heesters

Michelle - 6 mei 2014 Reageer

Beste M Heesters,

Wat goed dat u kritisch kijkt naar uw energieverbruik en -contract. Energieleveranciers.nl is ook van mening dat leveranciers nog niet altijd even transparant zijn over hun energietarieven en overige kosten. Wij hebben transparantie hoog in het vaandel staan. Daarom worden de producten van alle leveranciers volledig inzichtelijk gemaakt in onze energievergelijker. Op die manier weet u exact hoe uw energiecontract in elkaar steekt en kunt u een bewuste keuze maken.

Met vriendelijke groet,

Michelle
Content Marketeer bij Energieleveranciers.nl

Reageer