140924-Energieveiling-Groepsveiling.png

Groepsveiling verlaagt energiekosten, maar niet maximaal

Groepsveiling claimt “samen de kosten te verlagen”. Maar geldt dat ook voor hun energieveiling? En wat is nou voordeliger: overstappen via Groepsveiling of via Energieleveranciers.nl?

Energieveilingen vergelijken

Energieleveranciers.nl vergelijkt de winnende energiecontracten van alle energieveilingen met het eigen aanbod. Dat deden we recentelijk nog met de energieveiling van de Consumentenbond. In het verleden kwamen ook de energieveilingen van Sloop de Crisis.nl, Telegraaf en ANWB aan bod. Zo’n vergelijking hebben we dus ook gemaakt met de meest recente energieveiling van Groepsveiling.nl. En wat blijkt: je kan met Groepsveiling inderdaad besparen op je energierekening, maar een overstap via Energieleveranciers.nl levert je een grotere besparing op!

Groepsveiling niet het goedkoopst

Bij eerdere energieveilingen concludeerden we al dat de winnende energiecontracten niet het goedkoopst in de markt waren. Ook voor Groepsveiling geldt dit. BudgetEnergie deed het beste bod en mag zowel de 1-jarige als 3-jarige contracten verzorgen. We vergeleken de 1-jarige contracten in onze energievergelijker met het winnende 1-jarige contract op basis van het verbruik van een gemiddeld huishouden (3.500 kWh en 1.800 m3 per jaar). Hieruit bleek dat Groepsveiling niet de goedkoopste deal voor zijn klanten heeft weten te regelen. Op peildatum 24 september 2014 waren er maar liefst vier contracten op Energieleveranciers.nl goedkoper dan het aanbod van Groepsveiling. Door over te stappen via Energieleveranciers.nl kan een gemiddeld huishouden nog eens €12 extra besparen op de energierekening. En in tijden van crisis is ieder tientje natuurlijk mooi meegenomen!

Groepsveiling energieveiling

Hoe werkt een energieveiling eigenlijk?

Bij een energiecollectief als dat van Groepsveiling, wordt er eerst een groep consumenten verzameld die zich vrijblijvend inschrijven. Op basis van de grootte van die groep doen verschillende energieleveranciers een bod. Het laagste bod wint, want dit zorgt immers voor het goedkoopste energiecontract voor de klanten. Klinkt allemaal leuk en aardig, maar soms zit er een addertje onder het gras. De Autoriteit Consument & Markt liet namelijk recentelijk weten onderzoek te doen naar energieveilingen, omdat er in sommige gevallen verboden prijsafspraken zouden worden gemaakt.

De grootste besparing op je energierekening

Doe je mee aan een energieveiling, zoals die van Groepsveiling? Vergelijk dan altijd het aanbod dat je krijgt met andere energiecontracten. Dit doe je het makkelijkst via een vergelijkingssite als Energieleveranciers.nl. Je hoeft namelijk alleen je postcode, huisnummer en (geschat) energieverbruik in te vullen, waarna je direct de goedkoopste energiecontracten voor jouw situatie ziet. Ook overstappen is een fluitje van een cent: zodra je een contract hebt gekozen, vragen wij dit aan bij de desbetreffende leverancier. We zeggen ook het contract bij je huidige energieleverancier op. Dit kost jou niets, maar door op tijd over te stappen kun je wel fors besparen op je energierekening. Tot wel €350!

Reageer