140916-Energieveiling-Consumentenbond.png

Energieveiling Consumentenbond: BudgetEnergie wint

De Consumentenbond helpt haar leden met het verlagen van de vaste lasten. Het Consumentenbond energiecollectief van de bond bereikt duizenden mensen, maar is de meest recente energieveiling wel het goedkoopst in de markt?

Eerdere energieveilingen van de Consumentenbond

In juni was nieuwkomer Vandebron nog favoriet en in april deed de Nederlandse Energie Maatschappij het beste bod. Bij die twee energieveilingen concludeerde Energieleveranciers.nl dat de Consumentenbond niet de beste deal voor haar leden had geregeld. De 1-jarige contracten die toentertijd werden aangeboden, waren op dat moment op jaarbasis respectievelijk €19 en €33 duurder dan het goedkoopste energiecontract op Energieleveranciers.nl. Dat zijn toch weer een paar tientjes die consumenten onnodig hebben laten liggen!

De elfde energieveiling

Prijsstunter BudgetEnergie kwam als winnaar uit de bus bij de elfde energieveiling van de Consumentenbond. Op 9 september maakte de bond bekend dat BudgetEnergie zowel de 1-jarige als de 3-jarige energiecontracten gaat verzorgen. Energieleveranciers.nl legde het 1-jarige contract naast de contracten in onze energievergelijker. Uit onderstaande grafiek blijkt dat een huishouden met een gemiddeld energieverbruik (3.500 kWh en 1.800 m3 gas per jaar) net zo goedkoop uit zijn bij de Consumentenbond als wanneer zij energie vergelijken via Energieleveranciers.nl.

Echter: is het energieverbruik hoger, dan biedt Energieleveranciers.nl contracten aan die fors goedkoper zijn dan het winnende contract van BudgetEnergie. Een huishouden van drie personen in een hoekwoning verbruikt gemiddeld 3.900 kWh en 1.850 m3 gas per jaar. Sluiten zij het 1-jarige contract af via de Consumentenbond, dan betalen zij €1.913 per jaar. Stappen ze over via Energieleveranciers.nl, dan kost het hen €1.905 per jaar. Dit verschil wordt groter naarmate het energieverbruik hoger is.

Sloop de Crisis.nlSloop de Crisis.nl

ACM onderzoekt energieveilingen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) liet in augustus weten onderzoek te doen naar energieveilingen. De ACM had namelijk het vermoeden dat er verboden prijsafspraken gemaakt worden, waardoor consumenten voordeel zouden mislopen. Wil je zeker weten dat je de goedkoopste energieleverancier vindt voor jouw situatie? Vergelijk dan altijd het aanbod dat je krijgt via een energieveiling met andere energiecontracten. Zo weet je zeker dat je zo min mogelijk betaalt voor energie.

Overstappen via Energieleveranciers.nl

Overstappen via een energiecollectief lijkt handig, want je hoeft zelf niets uit te zoeken. Toch heeft overstappen via een energievergelijker veel voordelen. Energieleveranciers.nl vergelijkt alle leveranciers, dus de keuze is reuze! Bovendien kun je de resultaten filteren op verschillende factoren, zoals prijsvastheid, looptijd en groene/grijze energie. Daarnaast kun je via onze website eenvoudig beoordelingen van andere consumenten lezen, zodat je meteen weet hoe je nieuwe energieleverancier omgaat met haar klanten. Kortom: je houdt zelf de controle over het energiecontract dat je afsluit, waardoor je zeker weet dat je de leverancier kiest die het beste bij jou past.

Overstappen via een vergelijkingssite is een fluitje van een cent: het enige wat je hoeft te doen is je gegevens achter te laten. Wij regelen jouw overstap, zodat jij fors kan besparen op je energierekening!

2 comments

Karel - 5 oktober 2014 Reageer

Aardig is om te melden dat deze energieveiling voor mij helemaal niet als gunstigste uitpakte.
Even een onderzoekje via de site van Energieleveranciers leerde mij dat Greenchoice er voor mij nog een stuk aantrekkelijker uitkwam.

Ik was bij Energiedirect. Via Budget Energie (consumentenbond) zou ik een kleine € 200,- per jaar besparen (met een eenmalige korting van € 100).
Bij Greenchoice bespaar ik gewoon € bijna €300,- per jaar (zonder eenmalige korting).
Leuk toch!
Advies: even doorzoeken levert geld op

Tim - 6 oktober 2014 Reageer

De kop had ook kunnen zijn: BudgetEnergie wint, consument verliest.. Oh en vergeet ook de consumentenbond zelf niet die een mooie vergoeding opstrijken. Het is goed dat de ACM naar deze praktijken gaat kijken, want als je weet hoe het achter de schermen werkt is het werkelijk schandalig.

Dus inderdaad gewoon zelf je energiecontract vergelijken als consument. Via deze site of een van de concurrenten.

Reageer