140528-MATS-achter-laptop.png

Energieleveranciers.nl domineert onder vergelijkingssites, zegt WUA!

Energieleveranciers.nl is de enige vergelijkingssite die door consumenten goed gevonden wordt wanneer ze zich online oriënteren op een energiecontract. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van WUA! onder 300 respondenten.

“Ga je op het internet oriënteren op een energiecontract”

In april 2014 legde onderzoeksbureau WUA! een case voor aan 300 respondenten. De opdracht luidde: “Ga je op het internet oriënteren op een energiecontract.” De 300 respondenten moesten zich in ieder geval al eens eerder hebben georiënteerd op een product of dienst op internet, en/of iets hebben gekocht via het internet. De respondenten waren vrij om hun eigen zoekmethode en voorkeuren te bepalen. Elke respondent beoordeelde 5 websites naar keuze; het onderzoek is gebaseerd op 1.500 beoordelingen.

De meerderheid kwam rechtstreeks bij de drie grootste energieleveranciers uit: Essent.nl, Nuon.nl en Eneco.nl. Zij kregen een Web Performance Score van respectievelijk 76, 73 en 65. De Web Performance Score is gebaseerd op vindbaarheid, doorgaan, beleving van look & feel, aanbod en merk, en voorkeur. Met een WPS van 47 presteerde Energieleveranciers.nl het als enige energievergelijker in de top tien te belanden.

WUA web performance
^ Energieleveranciers.nl wordt als enige vergelijkingssite goed gevonden door consumenten die zich oriënteren op een energiecontract.

Van alle respondenten ging 87,5 procent door met hun zoektocht naar een energiecontract nadat zij op Energieleveranciers.nl waren uitgekomen. In vergelijking: bij vijf van de energieleveranciers in dit onderzoek haakten procentueel meer mensen af dan op Energieleveranciers.nl. Oxxio spant met 25 procent afhakers de kroon, gevolgd door de Nederlandse Energie Maatschappij (16,7 procent), Electrabel (16,7 procent), E.ON (13,5 procent) en Nuon (13,3 procent).
Energieleveranciers.nl scoorde met 17 procent bovendien beter dan EON.nl (16 procent), Nuon.nl (12 procent), NLE.nl (11 procent) en Oxxio.nl (8 procent) in het percentage respondenten dat daadwerkelijk een energiecontract afsloot.

Energieleveranciers.nl favoriet bij aanraden aan bekenden

Energieleveranciers.nl heeft de op één na hoogste Net Promotor Score in het onderzoek. Deze score wordt berekend door respondenten te vragen of ze een website zouden aanraden aan bekenden. Geen van de aanbieders heeft een positieve Net Promotor Score, maar Energieleveranciers.nl wordt -na Greenchoice- het vaakst door respondenten aanbevolen bij bekenden.

WUA NPS
^ Energieleveranciers.nl wordt door consumenten -na Greenchoice- het vaakst aangeraden bij bekenden.

Consumenten nog altijd niet bewust van voordelen energievergelijking

Ondanks de goede resultaten voor Energieleveranciers.nl, laat het onderzoek van WUA! ook zien dat veel consumenten zich nog niet bewust zijn van de meerwaarde van vergelijkingssites. Energievergelijkers laten in één oogopslag alle energiecontracten in de markt zien. Energieleveranciers.nl biedt niet alleen de reguliere energiecontracten aan die ook te vinden zijn op de website van de leverancier zelf, maar ook exclusieve actiecontracten. Energieleveranciers.nl neemt je dus niet alleen veel uitzoekwerk uit handen, maar overstappen via Energieleveranciers.nl kan je ook nog eens een forse extra besparing opleveren als je ’t vergelijkt met het afsluiten van een contract via de leverancier zelf! Twijfel dus niet langer: maak nu een energievergelijking en ontdek direct hoeveel jij kunt besparen op je energierekening.

Reageer