EL_verlenging.jpg

Energiecontract verlengen? Eerst vergelijken!

Ben je al eens overgestapt? Grote kans dat je energieleverancier je drie maanden voor het einde van je contract belt of je je energiecontract wilt verlengen. Maar krijg je dan wel de meest goedkope energie?

Energiecontract verlengen

Zodra je overgestapt bent, is het voor de energieleverancier zaak om jou als klant te behouden. Daarom brengen ze je er al een paar maanden voor het einde van je energiecontract van op de hoogte dat je je contract kan verlengen. Vaak gebeurt dit telefonisch, maar je energieleverancier kan je natuurlijk ook via andere wegen benaderen.

Natuurlijk wil je zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het vinden van de goedkoopste energieleverancier. Daarom klinkt het heel makkelijk om gewoon maar ‘ja’ te zeggen tegen de verlengaanbieding. Maar is dat nou eigenlijk wel zo verstandig?

Wat is goedkoper: overstappen of verlengen?

Over het algemeen levert overstappen een grotere besparing op dan verlengen. Via een energievergelijker bieden energieleveranciers voordelige actiecontracten aan, die ze vaak niet via hun eigen website aanbieden.

Wat gebeurt er als je niets doet?

Als je geen actie onderneemt, blijf je gewoon klant bij jouw leverancier. Niet tegen de actietarieven en ook niet tegen de verlengingstarieven, maar tegen de variabele tarieven. Dan ben je een stuk duurder uit. Zonde. Maar met zo’n contract voor onbepaalde tijd kun je wel kosteloos overstappen.

Wat moet je doen als je een verlengaanbieding krijgt?

Doet je huidige energieleverancier je telefonisch of via e-mail een verlengaanbod? Zeg dan niet meteen ‘ja’, maar gebruik eerst eens onze energievergelijker om te zien of het aanbod wel écht zo goedkoop is. Soms biedt een energieleverancier ook een verlengaanbod aan via onze website, die tonen we dan ook. Door ook online te vergelijken weet je tenminste zeker dat je de komende periode weer zo min mogelijk betaalt voor je energie!

Heb je in alle haast toch te snel ‘ja’ gezegd tegen een (telefonische) verlengaanbieding? Dan heb je alsnog 14 kalenderdagen de tijd om terug te komen op je beslissing.

Wanneer kun je overstappen?

Vanaf acht weken voordat je huidige energiecontract afloopt kun je kosteloos overstappen naar een andere energieleverancier. Die leverancier wacht met het in laten gaan van je nieuwe energiecontract totdat je huidige contract is afgelopen. Vraag je een energiecontract aan via onze energievergelijker dan hoef je niks te doen voor je overstap: het wordt compleet voor je geregeld. Lekker makkelijk besparen toch?

Energie vergelijken

Reageer