EL_aandedeurverkopers.png

3 redenen om géén energiecontract aan de deur of telefoon af te sluiten

Eigenlijk komt het altijd ongelegen. Iemand die voor je deur staat en je wil laten overstappen naar een andere energieleverancier. Of de energieleverancier belt en vraagt of je telefonisch wil overstappen naar een goedkoop energiecontract. Waarom is het niet verstandig om daar direct op in te gaan?

Als je wordt aangesproken door een verkoper/vertegenwoordiger van een energieleverancier dan heeft deze een mooi verkoopverhaal. Het zijn vaak welbespraakte jongens en meisjes met maar 1 taak; jou overtuigen dat het contract dat zij aanbieden de beste optie is voor jou.

Voel je vooral niet voor het blok gezet en lees hier drie redenen waarom dit niet de beste manier is om een nieuw energiecontract af te sluiten.

1. Vergelijken is niet mogelijk

De verkoper vertelt dat overstappen naar energieleverancier X het beste is. Maar is dat wel zo? Aan de deur, of aan de telefoon, kun je deze energieleverancier niet vergelijken met andere leveranciers. Misschien vind jij meerdere aspecten van een energieleverancier wel belangrijk. Wat zeggen andere klanten over de service? Hoe groen is de stroom écht die ze leveren? Tijdens een gesprek krijg je deze informatie niet (objectief). Terwijl je dit wel nodig hebt bij het maken van een goede keuze.

2. Eén aanbieding

Vaak bieden deur- of telefoonverkopers één soort energiecontract aan. De aanbieding is dikwijls een meerjarig contract. Er is op deze manier geen keuze voor jou. Eénjarige contracten zijn vrijwel altijd voordeliger. Je kunt op deze manier maximaal profiteren van welkomstkortingen van een nieuwe energieleverancier. Door jaarlijks de hele energiemarkt te vergelijken en een nieuwe energieleverancier te kiezen heb je altijd het voordeligste contract.

3. Contracten aan de deur zijn duur

Omdat er aan de deur of aan de telefoon (op dat moment) geen concurrentie is van andere energieleveranciers, zijn de tarieven in het ‘voordelige’ contract hoog. Oké, misschien heb je op dit moment een doorlopend contract met nog hogere tarieven maar dat wil niet zeggen dat de aanbieding van de verkoper aan je deur de beste voor jou is. Veel mensen vergelijken energie via een energievergelijker. Omdat daar wél veel concurrentie is tussen de verschillende leveranciers zijn de aangeboden tarieven laag. Grote kans dus dat daar een veel voordeliger contract voor jou bij zit!

Dus, onthoud dat je altijd zelf de keuze hebt! Want wat is eigenlijk wél een goede reden om aan de deur een nieuw energiecontract af te sluiten…?

Wil jij de hele energiemarkt binnen 5 seconden vergelijken? Klik op onderstaande blauwe kop :).

Energie vergelijken

1 reactie

Julianne - 26 augustus 2019 Reageer

Zo lastig om er van af te komen.. iemand tips?

Reageer