Energiecoach.png

Vrijwilliger voor een beter milieu? Word energiecoach!

Heb je vrije tijd over en zoek je een nuttige uitdaging? Of wil je gewoon iets goeds voor je medemens én het milieu doen? Word dan energiecoach!

Energiebank Nederland

De Energiebank Nederland is een stichting die energie bereikbaar wilt houden voor iedereen. Energiekosten zijn voor ongeveer 750.000 huishoudens in Nederland een maandelijks terugkerend probleem. Zij hebben onvoldoende financiële middelen om in de maandelijkse lasten te betalen.

De Energiebank ondersteunt deze huishoudens. Ze doen dat op drie manieren: hulp bij de bewustwording, hulp bij besparing en hulp bij de energierekening.

Bij de Energiebank zoeken ze regelmatig energiecoaches. Enthousiaste persoonlijkheden met een passie voor energiebesparing en de medemens. Een energiecoach helpt huishoudens met energiebesparende producten en geeft tips voor energiebesparing. Het volgende filmpje laat zien hoe dat in zijn werk kan gaan:

Energiecoach werkzaamheden kosten ongeveer 4 uur per maand, vrij in de delen. Interesse? Bekijk hier de vacatures van de Energiebank.

  

Energieloketten gemeenten

In verschillende gemeenten in Nederland kun je als bewoner terecht bij een energieloket. Bij dit energieloket kun je terecht met al jouw vragen over energiebesparing, aanpassingen in je woning en vragen over subsidies. Op dit moment zijn er al 200 gemeenten die een energieloket aanbieden. Bekijk de website van de Rijksoverheid om te zien of jouw gemeente ook al een energieloket heeft.

Deze energieloketten zijn ook voorzien van vrijwilligers. Enthousiastelingen die een speciale training hebben gevolgd op het gebied van energiebesparing. Deze kennis wordt gedeeld bij de mensen thuis, of op speciale inloopuren van het Energieloket.

Superleuk én van maatschappelijk toegevoegde waarde om je hiervoor in te zetten.  Neem contact op met jouw gemeente om te horen wat de mogelijkheden zijn.

Eén van de tips van deze energiecoaches, voor een lagere energierekening, is overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Dat kun je hier alvast doen :).

Energie vergelijken

Reageer