Bespaarbarometer.png

Energiebesparing: bespaarbarometer (editie juli)

Net als vorige maand heeft Energieleveranciers.nl weer bekeken hoeveel het gemiddelde huishouden kan besparen als je naar het goedkoopste energiecontract op Energieleveranciers.nl overstapt. We hebben hiervoor gekeken naar de zogenaamde modelcontracten van alle energieleveranciers. Dit zijn de contracten die ingaan wanneer uw contract voor bepaalde tijd afloopt of wanneer u nog nooit bent overgestapt. Met de energievergelijker van Energieleveranciers.nl kunt u gemakkelijk bepalen wat voor jou het beste contract is en onmiddellijk overstappen.

bespaarbarometer editie Juli

Verschil met vorige maand

Wanneer de huidige besparingen worden vergeleken met die van vorige maand blijkt dat bij alle leveranciers het verschil tussen het modelcontract en de goedkoopste aanbieding op Energieleveranciers.nl kleiner is geworden. Per 1 juli hebben veel leveranciers hun standaardtarieven naar beneden bijgesteld als gevolg van lagere inkoopprijzen voor energie op de internationale markt. De grootste energiebesparing is, net als vorige maand, het grootst wanneer u een modelcontract van E.ON hebt. Het gemiddelde huishouden kan dan 439 euro per jaar besparen.

Energiedirect heeft niet langer het goedkoopste modelcontract. De Nederlandse Energie Maatschappij heeft momenteel het goedkoopste modelcontract: het verschil met de goedkoopste aanbieder op Energieleveranciers.nl is voor dat contract 233 euro per jaar.

Gemiddeld verbruik

De gemiddelde kortingen zijn berekend op basis van het gemiddelde verbruik van een huishouden in Nederland. Milieu Centraal heeft berekend dat het gemiddelde huishouden in Nederland 3.500 kWh stroom en 1.600 mᶟ gas verbruikt. Uiteraard zult u bij een hoger verbruik meer en bij een lager verbruik minder kunnen besparen dan de bedragen in de bespaarbarometer.

Reageer