BlogEL_3tips.png

Energiebesparen: 3 ideeën om dit ‘hip’ te doen!

Krijg je jeuk bij het woord energiebesparing? Dat komt misschien door het geitenwollensok-gevoel dat je er nog bij hebt. Maar dat is nergens voor nodig. Er zijn tegenwoordig een hoop manieren om op een hippe manier aan het milieu te denken. Zónder dat je hiervoor je hele huis op z’n kop hoeft te zetten! Ik gooi gratis ideeën naar je.

1. Sfeervolle LED-lampen

Gloeilampen kunnen écht niet meer. Gewoon niet doen. Ze verbruiken veel meer stroom en kosten je dus uiteindelijk altijd meer geld. Er zijn veel leuke LED-alternatieven op de markt. Denk bijvoorbeeld aan de Philips Hue. Deze zijn verkrijgbaar in veranderende kleurlampen die je ook nog eens op afstand bedient met een app.

2. Smarthome

Daarop aansluitend hoeft het natuurlijk niet bij op-afstand-bedienbare lampen te blijven. Een smarthome is het huis van de toekomst (of misschien wel van vandaag) waar zoveel mogelijk technische snufjes in verwerkt zijn. Waar je mee zou kunnen beginnen is een slimme thermostaat. Deze thermostaat stel je zo in dat de verwarming nooit onnodig brandt. En doet hij dat toch? Dan kun je hem ook op afstand uitzetten. Bekijk real-time je verbruik en zie direct waar er voor jou nog opties liggen om zuiniger aan te doen. Heb je een slimme thermostaat van je eigen energieleverancier? Dan krijg je ook inzicht in de kosten die verbonden zijn aan je huidige energieverbruik.

3. Coole nieuwe koelkast

Je vraagt je misschien af wat een nieuwe koelkast met energiebesparing te maken heeft. Wist je dat de kans groot is dat een nieuwe koelkast vele malen zuiniger is dan de oude variant die je nu hebt staan? Is dat geen goed excuus om een hele vette nieuwe koelkast te kopen? Koelkasten hebben, net als huizen, ook energielabels. Een nieuwe koelkast met een A++ energielabel verbruikt veel minder energie dan een oude met het G-label. De berekening van de kosten van een koelkast zijn vrij ingewikkeld maar het gemiddelde verschil tussen een A+++ koelkast en een A+ variant kan op jaarbasis al oplopen tot €35,-.

 

Dit zijn best hippe dingen toch? En dan ben je ook nog eens goed bezig. Wil je daarbij ook nog een duurzaam bezig zijn? Kies dan voor een energieleverancier die zijn energie uit duurzame energiebronnen haalt zoals zon en wind uit Nederland. Overstappen naar zo’n groene energieleverancier is zo gepiept. Kijk hier maar eens welke contracten er in de aanbieding zijn.

Energie vergelijken

Reageer