Bespaarbarometer.png

Energie vergelijken: de Bespaarbarometer, editie mei

Het is alweer tijd voor de vijfde Bespaarbarometer van 2014. Ook dit keer heeft Energieleveranciers.nl de populairste energiecontracten naast elkaar gezet. Wil je weten wat jij kan besparen op energie? Je leest ’t hier!

De Bespaarbarometer in een nieuw jasje

De Bespaarbarometer is vernieuwd. Eerder maakten we een top tien van de overstappen die je het meeste geld opleveren. Had je bijvoorbeeld een modelcontract bij Main Energie? Dan bespaarde je in april €427 als je overstapte naar het goedkoopste contract dat aangeboden werd op Energieleveranciers.nl. Maar we moeten eerlijk zijn: de meeste consumenten die nog nooit zijn overgestapt, zijn klant van Nuon, Eneco of Essent. Daarom hebben we de Bespaarbarometer in een nieuw jasje gestoken!

In de tabel hieronder zie je de jaarprijs van de vijf goedkoopste energiecontracten, passend bij een huishouden met een gemiddeld verbruik (1.800 m3 gas en 3.500 kWh in gasregio 4, peildatum 6 juni 2014). In de rechterkolom zie je hoeveel je gemiddeld kunt besparen als je nog nooit bent overgestapt naar een andere leverancier. In dat geval zit je namelijk meestal bij één van de grote drie leveranciers: Nuon, Eneco en Essent. De besparing is gebaseerd op het prijsverschil tussen de genoemde goedkope energiecontracten, en het gemiddelde van de modelcontracten van Nuon, Eneco en Essent. Ben je nog nooit overgestapt, dan zou je nu dus gemiddeld €278 kunnen besparen als je switcht naar het goedkoopste contract op Energieleveranciers.nl.

Bespaarbarometer

Nieuwe leverancier EnergieFlex wint terrein

In mei wisten veel mensen via Energieleveranciers.nl een nieuw energiecontract te vinden. Het merendeel van de consumenten stapte over naar Energiedirect.nl, net als de vorige maanden. Ook Essent, Greenchoice en E.ON mochten weer veel nieuwe klanten verwelkomen. Verrassende nieuwkomer is EnergieFlex, leverancier van prepaid energie.

Overstappers mei

Nog niet overtuigd?

De Bespaarbarometer laat het goed zien: met een overstap kun je gemiddeld bijna €280 besparen op je energierekening. Daar kan je makkelijk een weekendje van weg! Ben je nog niet overtuigd van de voordelen van overstappen? We zetten ze graag nog een keer voor je op een rij:

  • Je bespaart direct op je energierekening
  • Overstappen is gratis en duurt slechts een paar minuten
  • Je kiest zelf het energiecontract dat bij je past
  • Profiteer van exclusieve acties en welkomstkortingen
  • Switchen van energieleverancier is geen gedoe: wij regelen jouw overstap

Vul dus snel onze energievergelijker in en ontdek direct welke energiemaatschappij u het goedkoopste contract kan aanbieden. Toch nog een beetje huiverig? Onze klantenservice helpt je graag van je overstapangst af! Bel Kim of Dorothee op 088-1100800.

Reageer