Bespaarbarometer.png

Energie vergelijken: de Bespaarbarometer (editie maart)

Geloof jij niet dat je altijd teveel betaalt als je nog nooit overgestapt bent naar een andere energieleverancier? Think again! Zodra je contract voor bepaalde tijd verloopt, moet je de standaardtarieven van je energieleverancier gaan betalen. En die zijn altijd behoorlijk aan de prijs in vergelijking met de tarieven van onze actiecontracten!

Speciaal voor jou leggen wij daarom maandelijks de zogenaamde ‘modelcontracten’ en actiecontracten van de populairste leveranciers naast elkaar, zodat je precies kunt zien hoeveel jij kunt besparen op energie. Welkom bij de Bespaarbarometer!

Wat is een modelcontract?

Het standaardcontract van je energieleverancier heet het ‘modelcontract’. In het modelcontract voor elektriciteit en gas zijn de contractvoorwaarden van alle energieleveranciers gelijk. De tarieven verschillen echter per leverancier. Over het algemeen kun je zeggen dat de standaardtarieven van modelcontracten fors hoger liggen dan de tarieven die gelden in actiecontracten.

Neem bijvoorbeeld energieleverancier MAIN Energie. Heb je een vrij opzegbaar contract en stap je over naar het goedkoopste energiecontract op Energieleveranciers.nl, dan kun je op jaarbasis maar liefst €398 besparen! Stap je over van het modelcontract naar E.ON naar het goedkoopste contract, dan bespaar je €310 per jaar, terwijl je bij Atoomstroom €255 bespaart. Bekijk onderstaande grafiek om jouw besparing te ontdekken!

Bespaarbarometer maart
^ Bespaarbarometer: Hoeveel kun je besparen door over te stappen van een vrij opzegbaar contract naar het goedkoopste contract op Energieleveranciers.nl?

De besparing is berekend op basis van het verbruik van een gemiddeld huishouden (3.500 kWh en 1.600 m3 gas per jaar) in gasregio 1, peildatum 1 april 2014. Verbruik je meer energie? Dan bespaar je waarschijnlijk zelfs nog meer. Verbruik je juist minder energie? Dan valt de besparing mogelijk wat lager uit.

De populairste energieleveranciers

Ook in maart hebben we weer flink wat mensen aan een nieuwe energieleverancier gekoppeld! Hiervan stapte 38% over naar Energiedirect.nl. Ongeveer 22% koos voor Essent en 15% stapte over naar Greenchoice. Een kwart koos voor een andere leverancier.

Overstappers maart

Overtuigd?

Ben jij er inmiddels van overtuigd dat ook jíj kan besparen op energie? Kom dan energie vergelijken op Energieleveranciers.nl. Het is heel eenvoudig: je vult je postcode en verbruik in en je krijgt direct de goedkoopste energieleveranciers te zien. Betaal dus niet langer teveel en stap vandaag nog over!

Reageer