Bespaarbarometer.png

Energie vergelijken: de Bespaarbarometer, editie april

Voor de vierde keer dit jaar heeft Energieleveranciers.nl de Bespaarbarometer opgesteld. In de Bespaarbarometer kun je in één oogopslag zien welke energieleverancier het populairst was in april. Ook hebben we uitgerekend hoeveel je kunt besparen als je van een standaardcontract overstapt naar een actiecontract op Energieleveranciers.nl. Handig!

Vrij opzegbare contracten met standaardtarieven

Ben je nog nooit overgestapt naar een andere leverancier? Dan heb je een zogenaamd ‘modelcontract’. Dit is het standaardcontract van je leverancier, met de standaardtarieven die voor deze leverancier gelden. Modelcontracten zijn altijd vrij opzegbaar. En dat is mooi, zeker als je weet dat je met een overstap zo’n €400 kan besparen!

Het goedkoopste contract op Energieleveranciers.nl is op peildatum 5 mei 2014 een 1-jarig contract met vaste tarieven van Energiedirect.nl. Ben je klant bij MAIN Energie en heb je daar een modelcontract? Dan kan een overstap naar het goedkoopste energiecontract je wel €427 opleveren (bij het verbruik van een gemiddeld huishouden: 3.500 kWh en 1.800 m3 gas op jaarbasis, in gasregio 4). Zit je nu bij E.ON, dan bespaar je door over te stappen wel €339. Switch je van Atoomstroom naar het goedkoopste contract, dan levert je dit €284 op. Als je minder energie verbruikt kan je besparing iets lager uitvallen en vice versa, maar dat het om flinke bedragen gaat is duidelijk.

Bespaarbarometer april
^ Bespaarbarometer: Hoeveel kun je besparen door over te stappen van een modelcontract naar het goedkoopste contract op Energieleveranciers.nl? Gebaseerd op een verbruik van 3.500 kWh en 1.800 m3 gas per jaar in gasregio 4.

Energiedirect.nl wederom de populairste leverancier

In april zijn weer veel mensen overgestapt naar een andere leverancier. De meeste overstappers, zo’n 42 procent, switchten naar Energiedirect.nl. Ook Essent mocht veel klanten verwelkomen: 17 procent. Greenchoice, E.ON en Qurrent waren net iets minder populair met respectievelijk 13, 9 en 8 procent van het totale aantal overstappers op Energieleveranciers.nl in april.
Overstappers april

En jij?

Ben jij al overgestapt? Mooi! Vergeet niet ieder jaar opnieuw op te stappen, zodat je altijd kunt profiteren van lage energietarieven. Ben je nog nooit overgestapt, maar door dit blog enthousiast geworden? Da’s al helemaal mooi! Vul dan eens onze energievergelijker in. Het enige wat we van je hoeven te weten is je energieverbruik en postcode. Binnen een paar seconden zie je welke leverancier het goedkoopst is voor jouw situatie en hoeveel jij kunt besparen op energie. Wij zorgen ook nog eens voor een zorgeloze overstap met onze gratis overstapservice. Als dat nog niet genoeg redenen zijn om te switchen..!

Reageer