Bespaarbarometer.png

Energie vergelijken: Bespaarbarometer (editie juni)

Energieleveranciers.nl heeft voor jou op een rijtje gezet hoeveel je gemiddeld kunt besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. In het overzicht zie je per leverancier hoeveel je kunt besparen als je nu naar het goedkoopste energiecontract op Energieleveranciers.nl overstapt. Wil je weten wat jij kunt besparen? Op Energieleveranciers.nl kunt u in enkele stappen energieprijzen vergelijken voor uw situatie.


Peildatum: Tarieven en contracten op 27-06-2013 met een verbruiksprofiel van 3500kWh en 1600m3 in gasregio 1.

Jaarlijks overstappen

Als de looptijd van uw energiecontract is afgelopen en u dus een vrij opzegbaar variabel contract heeft, kunt u boetevrij overstappen naar een andere energieleverancier. Volgens de laatste cijfers van het EDSN stapt 13% van de huishoudens in Nederland jaarlijks over naar een andere energieleverancier. Dit betekent dat een groot gedeelte van de huishoudens nog nooit is overgestapt en nog steeds bij de leverancier zit waar ze voor het vrijgeven van de energiemarkt in 2004 bij waren aangesloten. Wanneer je nog nooit bent overgestapt, heb je automatisch een vrij opzegbaar variabel contract. Dit contract wordt ook wel het modelcontract genoemd. Deze contracten zijn vele malen duurder dan de actieaanbiedingen die op Energieleveranciers.nl staan. Als je dus nog nooit bent overgestapt, betaal je altijd teveel!

Gemiddeld verbruik

Uiteraard is de energierekening die je van je energieleverancier krijgt altijd gebaseerd op je daadwerkelijke verbruik. Milieu Centraal heeft berekend dat het gemiddelde energieverbruik van een Nederlands huishouden bestaat uit 3.500 kWh en 1.600 m3. Om de gemiddelde besparing uit te rekenen hebben wij de prijzen van de modelcontracten vergeleken met het goedkoopste contract dat momenteel via Energieleveranciers.nl verkrijgbaar is. Uiteraard zul je meer kunnen besparen wanneer je boven het gemiddelde verbruik zit en minder wanneer je onder het gemiddelde energieverbruik zit.

Ook weten hoeveel je zelf kunt besparen? Kom dan nu energie vergelijken op Energieleveranciers.nl!

2 comments

R.Hoos - 11 juli 2013 Reageer

Beslist ga ik overstappen zodra mijn contract met Eneco bijna afgelopen is.
Al heel lang is Eneco aan het verkondigen dat zij de netwerkkosten gaan bereken maar nog steeds moet ik deze separaat betalen aan Nuon.
Dat is erg lastig en klant onvriendelijk.
Dit wist ik niet toen ik een contract afsloot met Eneco.
Wij moeten 109.- per maand betalen aan Eneco en dat bedrag heb ik zelf verhoogd naar
175,- omdat ik niet van verrassingen hou, daar komt dan nog pl/m 40,- bij voor Nuon
plus belastingen.Wel een beetje veel ??? Of niet soms.
De rekeningen vertonen geen achterstand en worden dus altijd netjes op tijd betaald!
Omdat we een erg koud voorjaar hebben gehad hebben we ook meer energie verbruikt
dus zijn de exstra betalingen wel goed om niet in de schuld te komen met vriendelijke groet

valerie - 27 juli 2013 Reageer

Overstappen van energie leverancier schiet je niks mee op, men vergist zich in de eindnota die altijd erg veel geld is.

Reageer