Bespaarbarometer.png

Energie vergelijken: bespaarbarometer (editie januari)

Energieleveranciers.nl wil je graag inzicht geven in de tarieven van de verschillende energieleveranciers. Daarom rekenen wij iedere maand uit hoeveel een gemiddeld huishouden kunt besparen op energie als je naar het goedkoopste energiecontract op Energieleveranciers.nl overstapt. Hierbij hebben van iedere leverancier het modelcontract als uitgangspunt genomen. Dit zijn de contracten die ingaan wanneer je contract voor bepaalde tijd afloopt of wanneer je nog nooit bent overgestapt. De prijs van het modelcontract per jaar hebben we vervolgens vergeleken met het goedkoopste energiecontract dat wordt aangeboden op Energieleveranciers.nl.

Besparen door over te stappen

Uit de berekeningen blijkt dat wanneer je je energie nu bij E.ON afneemt, je € 331 per jaar bespaart als je overstapt naar het goedkoopste energiecontract. Overstappen vanaf Essent levert u een besparing op van € 248 per jaar. Bent u nu aangesloten bij Greenchoice? Dan kunt u € 237 op jaarbasis besparen. In onderstaande Bespaarbarometer kun je zien hoeveel je per energieleverancier kan besparen.

Energie vergelijken - bespaarbarometer januari^ Bespaarbarometer: Hoeveel kun je besparen door over te stappen van een modelcontract naar het goedkoopste contract op Energieleveranciers.nl?

De gemiddelde kortingen zijn berekend op basis van het gemiddelde verbruik van een huishouden in Nederland: 3.500 kWh stroom en 1.600 m3 gas. De berekeningen zijn gebaseerd op gasregio 1, peildatum 3 februari 2014. Bij een hoger verbruik zul je meer en bij een lager verbruik zul je minder kunnen besparen dan de bedragen in de Bespaarbarometer.

Het goedkoopste modelcontract

Het goedkoopste modelcontract is in januari van Energiedirect.nl. Per jaar betaal je voor dit modelcontract € 1899. Het verschil met de goedkoopste aanbieder op Energieleveranciers.nl is voor dat contract is € 182 per jaar.

Overstappers per leverancier

Wij hebben ook gekeken naar welke energieleverancier consumenten in januari overstapten. Ruim 30 procent van de overstappers stapte over naar Energiedirect.nl. Greenchoice was met 28,7 procent de op één na populairste energieleverancier. Nuon en Essent volgden met respectievelijk 16,1 procent en 7,8 procent.

Overstappers januari
^ Hoeveel consumenten stapten er in januari over naar een bepaalde energieleverancier?

Zelf ook besparen?

De modelcontracten, die centraal staan in de Bespaarbarometer, zijn over het algemeen vele malen duurder dan de actie-aanbiedingen die op Energieleveranciers.nl staan. Wil je zelf ook weten of je kunt besparen op je energierekening? Kom dan energie vergelijken op Energieleveranciers.nl. Je kunt direct overstappen!

Reageer