140321-Energieveiling-Sloop-de-Crisis.png

Energie van Sloop de Crisis: goeie deal of niet?

Sloop de Crisis maakte vandaag de resultaten bekend van haar tweede energieveiling. NL Energie en Budget Energie kwamen als winnaars uit de bus. Energieleveranciers.nl vergeleek de contracten.

Wat is Sloop de Crisis?

Sloop de Crisis heeft als centrale uitgangspunt ‘de kracht van het collectief’. Het doel is om in actie te komen tegen de crisis door gezamenlijk de vaste lasten te verlagen. Sloop de Crisis werd vooral bekend als sponsor van het RTL4-programma Een dubbeltje op zijn kant, waarin Annemarie van Gaal en John Williams gezinnen met schulden uit de brand hielpen door hun financiën inzichtelijk te maken.

Eind 2013 hield Sloop de Crisis ook al een besparingsactie voor de vaste lasten. Toen konden consumenten overstappen naar een andere telecomprovider, energieleverancier en zorg- en schadeverzekeraar. Dit keer pakt het collectief het iets minder groots aan. In de huidige veiling kunnen consumenten namelijk alleen voor een andere energieleverancier kiezen.

De energieveiling van Sloop de Crisis

De energieveiling van Sloop de Crisis kent twee winnaars: NL Energie en Budget Energie. Beide energieleveranciers richten zich in deze veiling op een andere doelgroep. NL Energie is gunstiger voor huishoudens die weinig tot gemiddeld energie verbruiken, terwijl Budget Energie de focus heeft op de grootverbruikers. Energieleveranciers.nl zocht uit hoeveel een jaarcontract via de energieveiling van Sloop de Crisis kost in vergelijking met de contracten op Energieleveranciers.nl. Uit die vergelijking blijkt dat Sloop de Crisis niet het goedkoopste contract is voor een huishouden met een gemiddeld verbruik (3.500 kWh en 1.800m3 gas, gasregio 4). In onderstaande grafiek zijn de verschillen uiteengezet.
Sloop de Crisis
Uit de grafiek blijkt dat een gemiddeld huishouden nog altijd goedkoper uit is door over te stappen naar het goedkoopste 1-jarige contract via Energieleveranciers.nl.

Overstappen via Energieleveranciers.nl

Bij Energieleveranciers.nl bieden wij je de beste service en de laagste prijzen! Ga naar Energieleveranciers.nl, ontdek welk contract het goedkoopst is voor jouw situatie en stap direct over. Wil je liever telefonisch overstappen? Dat kan ook! Wij zijn bereikbaar op 088-1100800 op werkdagen van 08:00u tot 22:00u en op zaterdag van 09:00u tot 18:00u.

Reageer